Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

QUOTE(ta_is @ 2015 02 03, 10:58)
norite pasakyti, kad priskaiciuos, net jeigu  ji negyvenoma ir neirengta?na tai net logiskai mastant - nesamone. Kodel negyvenomas plota t.b. priskaiciuojamas?

Dar karta galiu pasakyti, ka man sake statybos inspekcijoje, kad pastoges be irengtu patalpu(t.y. bendra erdve) plotas neskaiciuojamas. Norite pasakyti,  kad jie ten dirba ir nieko neismano? schmoll.gif

Neskaiciuos, jei tvarka nepasikeite nuo siu metu 4u.gif Mano buvo rodoma KAIP NEGYVENAMA, ir nors su langais, bet akcentavau, kad cia del grozio. Ir pridaviau kaip NEGYVENAMA, be jokiu patalpu virsuje. O jau kai pridaviau, dabar mano reikalas, ka mansardoje isirengsiu, noresiu tris kambarius, noresiu-sokiu sale. cool.gif
Atsakyti
Jei (tipo) negyvenama tai nesiskaiciuoja, bet jei gyvenama tai skaičiuojama pagal tokią tvarką.
Atsakyti
QUOTE(mamisėda @ 2015 01 21, 22:18)

GYVENAMOJO NAMO projektui iki 80 kv.m., esančiam rajone (kaimo teritorijoje), raštiško pritarimo nereikia. Reikia tik turėti projektą statybos aikštelėje, statybos metu. Kai namas yra pastatomas, su projektu reikia kreiptis į matininkus, kurie padaro namo inventorinę bylą. Su šia byla reikia nueiti į registrų centrą ir gauti namo registracijos dokumentą.

Noreciau grizti prie sito klausimo, gal kam padesiu.

Pati toki namuka neseniai uzregistravau, bet per didelius kelius, nors namukas stovi Kauno rajone, bet pasirodo tai ne kaimo teritorija.. Sis punktas galioja seniunijoms, kuriose yra registruota ne daugiau kaip 4000 gyventoju.. Jei jusu seniunijoje yra daugiau kaip 4000, ir esate rajone - visgi rastisko pritarimo Jums reikes.

Sekmes visiems!
Atsakyti
Kalbejau su vienu architektu, jo mintys tokios: statant mieste ir norint statuso gyvenamas namas namui iki 80kv.m. vistiek reiks issiimti inzineriniu tinklu salygas ir daryti projektus skirtumas tik tas, kad nereikia architekturines dalies projekto kuris kainuoja apie 300EUR. Tai realiai gaunasi kad sutaupom tik 300 europiniu? blink.gif Ka praleidau?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 02 03, 15:24)
Jei jusu seniunijoje yra daugiau kaip 4000, ir esate rajone - visgi rastisko pritarimo Jums reikes.

Prisiminiau dar viena dalyka: kai jau nesiau registruoti nama, man reikejo paimti visu kaimynu sutikimus, nors artimiausi kaimynai uz 300 metru(vienkiemiai, ne miesto teritorija, net ne kaimo) doh.gif

QUOTE(balamūtas @ 2015 02 03, 15:45)
nereikia architekturines dalies projekto kuris kainuoja apie 300EUR. Tai realiai gaunasi kad sutaupom tik 300 europiniu? blink.gif Ka praleidau?

Kas cia per projektas? g.gif Kieno jis, nelabai nesuprantu? blush2.gif
Nes mano projektai buvo tokie:
1. Namo projektas.
2. Ukinio pastato projektas.
3. Vandentiekio/grezinio projektas.
4. Kanalizacijos projektas.
5. Elektros projektas.
Nuo 1 iki 4 punkto visus projektus apjunge ir padare vienas architektas uz bendra suma-3300 litu.
O kas tas architekturines dalies projektas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 03, 15:09)

Nezinau ir as, tik perpasakoju ka sake blush2.gif Galbut prie namo projekto kazkokia dalis dasideda g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 03, 10:05)
Neskaiciuos, jei tvarka nepasikeite nuo siu metu 4u.gif Mano buvo rodoma KAIP NEGYVENAMA, ir nors su langais, bet akcentavau, kad cia del grozio. Ir pridaviau kaip NEGYVENAMA, be jokiu patalpu virsuje. O jau kai pridaviau, dabar mano reikalas, ka mansardoje isirengsiu, noresiu tris kambarius, noresiu-sokiu sale. cool.gif

Na nebent jie nezino ar pasikeite ar ne, nes buvau ana penktadieni t.y. 2015 m :-)
Sena pazistama, ar mataves matininkas ka nors klause apie pastoge? Kaip ja matuos jei nera iejimo is namo?

Del kaimynu sutikimu irgi lb keista unsure.gif klausiau sake kaip ir parasyta reglamente, reikia jei neislaikot arstumu. Gal tiesiog prisikabino? Kaip argumentavo?
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 02 03, 14:24)
Noreciau grizti prie sito klausimo, gal kam padesiu.

Pati toki namuka neseniai uzregistravau, bet per didelius kelius, nors namukas stovi Kauno rajone, bet pasirodo tai ne kaimo teritorija.. Sis punktas galioja seniunijoms, kuriose yra registruota ne daugiau kaip 4000 gyventoju.. Jei jusu seniunijoje yra daugiau kaip 4000, ir esate rajone - visgi rastisko pritarimo Jums reikes.

Sekmes visiems!

Kristinka, o kur suzinoti kiek oficialiai gyventoju? Musu sodai nemazi, bet, man atrodo, iregistruotu gyv.namu ten nedaug)
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 03, 15:09)
Prisiminiau dar viena dalyka: kai jau nesiau registruoti nama, man reikejo paimti visu kaimynu sutikimus, nors artimiausi kaimynai uz 300 metru(vienkiemiai, ne miesto teritorija, net ne kaimo) doh.gif
Nes mano projektai buvo tokie:
1. Namo projektas.
2. Ukinio pastato projektas.
3. Vandentiekio/grezinio projektas.
4. Kanalizacijos projektas.
5. Elektros projektas.
Nuo 1 iki 4 punkto visus projektus apjunge ir padare vienas architektas uz bendra suma-3300 litu.
O kas tas architekturines dalies projektas? g.gif

Balamutas, siaip architekturine dalis tai ir yra pats projektas t.y. pagrindine dalis. Gali nebuti konstrukcines dalies, bet ne architekturines))) architekturine tai visi tie namo breziniai, pjuviai ir t.t., bet be detalizavimo.
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2015 02 03, 17:15)
Balamutas, siaip architekturine dalis tai ir yra pats projektas t.y. pagrindine dalis. Gali nebuti konstrukcines dalies, bet ne architekturines))) architekturine tai visi tie namo breziniai, pjuviai ir t.t., bet be detalizavimo.

Pritarciau Senai pazystamai, konstrukcine dalis nebutina, bet architekturine dalis yra projekto pagrindas. toliau vandentiekio/kanalizacijos projektas (Kauno vandenys dare), Lesto tech.salygos ir projektas (architektas padare, nors siai dienai el.skydine stovi kitoje vietoje, penktadieni VEI inspektorius tikrino, sake viskas OK). Kaimynu pritarimai miesto teritorije reikalingi jeigu neislaikote 3 m. atstumo nuo sklypo ribos. Cia mano mama ikliuvusi, nes gerais laikais nesusitvarke namo dokumentu, o dabar pasikeite reikalavimai.
Toliau del pastoges, kai darem matavimus del nebaigtos statybos registravimo, tai matavo tik realu namo plota, kuris aisku tuo metu buvo didesnis, nes nebuvo vidiniu pertvaru. Niekas apie jokias pastoges nekalbejo, nors net ir kopecios i virsu lipti buvo padetos.
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2015 02 03, 16:15)

Kristinka, o kur suzinoti kiek oficialiai gyventoju? Musu sodai nemazi, bet, man atrodo, iregistruotu gyv.namu ten nedaug)

Uzeikite ar paskambinkite i savo seniunija ir jums pasakys.

Tik butinai paklauskite kiek registruotu, o ne gyvenanciu.. Mano atveju skaiciai skyresi, vienu buvo apie 3000, kitu virs 4000..
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2015 02 03, 17:15)
Na nebent jie nezino ar pasikeite ar ne, nes buvau ana penktadieni t.y. 2015 m :-) 
Sena pazistama, ar mataves matininkas ka nors klause apie pastoge? Kaip ja matuos jei nera iejimo is namo?

Del kaimynu sutikimu irgi lb keista unsure.gif klausiau sake kaip ir parasyta reglamente, reikia jei neislaikot arstumu. Gal tiesiog prisikabino? Kaip argumentavo?

Absoliuciai nieko. Projekte nera nurodyta, kad gyvenama, nera kol kas jokiu laiptu i pastoge, tai nei klause, nei domejosi. Siaip labai lengvai viska praejau, sesers nama, bet jis virs 200kv, krate kaip turi buti doh.gif O man sutapo cm, buvo visi projektai, tai tik pasivaiksciojo, pasigrozejo apylinkemis, nusifotografavo ir isvaziavo.

Kaimynu sutikimu, itariu, man reikejo del to, kad Kulturos paveldo zona uzkabinu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2015 02 03, 17:21)
Pritarciau Senai pazystamai, konstrukcine dalis nebutina, bet architekturine dalis yra projekto pagrindas. toliau vandentiekio/kanalizacijos projektas (Kauno vandenys dare), Lesto tech.salygos ir projektas (architektas padare, nors siai dienai el.skydine stovi kitoje vietoje, penktadieni VEI inspektorius tikrino, sake viskas OK). Kaimynu pritarimai miesto teritorije reikalingi jeigu neislaikote 3 m. atstumo nuo sklypo ribos. Cia mano mama ikliuvusi, nes gerais laikais nesusitvarke namo dokumentu, o dabar pasikeite reikalavimai.
Toliau del pastoges, kai darem matavimus del nebaigtos statybos registravimo, tai matavo tik realu namo plota, kuris aisku tuo metu buvo didesnis, nes nebuvo vidiniu pertvaru. Niekas apie jokias pastoges nekalbejo, nors net ir kopecios i virsu lipti buvo padetos.

Ruta, tai jusu projekte , kaip suprantu, irgi pastoge negyvenoma?ar projekte jos isvis nera?
tai matavo tik 1 auksta?o ka tiksliai?grindu plota?langus matavo?O kaip matuoja namo auksti?lauke? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 02 03, 19:57)
Uzeikite ar paskambinkite i savo seniunija ir jums pasakys.

Tik butinai paklauskite kiek registruotu, o ne gyvenanciu.. Mano atveju skaiciai skyresi, vienu buvo apie 3000, kitu virs 4000..

tai ziuri kiek registruotu?
iseina kad ir jusu atveju maziau 4 tuks. tai viskas ok.
Apskritai kas gali zinoti kiek zmoniu gyvena neoficialiai? cool.gif tuose paciuose soduose TIEK zmoniu taip gyvena......man atrodo, neimanoma paskaiciuoti......
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 03, 20:18)
Absoliuciai nieko. Projekte nera nurodyta, kad gyvenama, nera kol kas jokiu laiptu i pastoge, tai nei klause, nei domejosi. Siaip labai lengvai viska praejau, sesers nama, bet jis virs 200kv, krate kaip turi buti doh.gif O man sutapo cm, buvo visi projektai, tai tik pasivaiksciojo, pasigrozejo apylinkemis, nusifotografavo ir isvaziavo.

Kaimynu sutikimu, itariu, man reikejo del to, kad Kulturos paveldo zona uzkabinu. drinks_cheers.gif

geras, ir as taip noriu))
Va tik idomu, ar vis gi neprisikabins prie musu jei vyras pats autocad`e nubraizys projekta? Sake ir pats sugebes:/ unsure.gif Juk galima ir paciam padaryti, tik idomu ar yra tokiu zmoniu, kurie pridavineja nama be architekto projekto? cool.gif
Siaip, taip mums net patogiau, nes statybu pabaigoje galima viska koreguoti pagal esama situacija.......bet naisku kaip i toki projekta ziures matininkas?ar jam nesvarbu?
Tikriausiai cia nera zmoniu, kas pats braize projekta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ta_is: 04 vasario 2015 - 09:56
QUOTE(ta_is @ 2015 02 04, 10:54)
Ruta, tai jusu projekte , kaip suprantu, irgi pastoge negyvenoma?ar projekte jos isvis nera?
tai matavo tik 1 auksta?o ka tiksliai?grindu plota?langus matavo?O kaip matuoja namo auksti?lauke? 4u.gif

Atvaziave matininkai turi tokius irankius-nivelyras vadinasi.
http://www.gotas.lt/...-hilti-pr-35/lt
Tai uztenka su juo kampuose namo atsistoti, visas grindis, langus, sienas milimetro tikslumu suskaiciuoja doh.gif Sakykim, name, aciudie, sutapo visi cm, o ukiniam-virsijom tik vienu cm! unsure.gif Bet praleido, pasake, kad cia negyvenamas namas schmoll.gif
Tiesa, pries pradedami pilti pamatus, patys samdem nyvelyra ir matavomes, zymejomes kampus, tai gal del to ir nerado pazeidimu, kad viska tvarkingai statem, po keliskart ismatave.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 04 vasario 2015 - 10:10