QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 02 02, 19:27)
Tie 1,7 m (bent jau buvo 1,7 m, o ne 1,6 m.) mansardos aukščiai yra skaičiuojami nuo antro aukšto perdangos iki kur prasideda stogas. Ir tas aukštis negali viršyti 1,7 m.
Tarkim Jūs mansardos šonus išsikeliate iki 1,75 m. ir tik nuo 1,75 prasideda stogas, tada jau mansarda skaitysis į 80 kv.m..
Bet galite mansardos šonų ir visiškai nekelti, o daryti iškart stogą, arba kelti šonus iki 1,7 m., jų neviršijant, tada jau šis mansardos plotas nesiskaičiuos į 80 kv.m.
Ar taip supratote?
matot, man sake, kad jei pastoge negyvenoma tai ne kiek neisiskaiciuoja, nors ir 1.8, bet ten neturi buti jokiu patalpu ir kt......bet mes vis tiek taip aukstai nekelsime sienu, max 1.5
Papildyta:
QUOTE(Liveris @ 2015 02 02, 22:00)
Skaitome ka rašo įstatymas:
Patalpos plotas - horizontalus grindų plotas, matuojamas nuo sienų ir pertvarų apdailinto (jeigu apdailos nėra - nuo neapdailinto) paviršiaus.
Prie patalpų ploto nepriskaičiuojami plotai:
nišų, kurių aukštis žemesnis kaip 1,6 m, ir jose įrengtų spintų;
pastogėse įrengtų patalpų plotai ir plotai po laiptais gyvenamosiose patalpose, kur aukštis nuo grindų iki lubų (laiptų apačios) mažesnis kaip 1,6 m;
Mansardinių patalpų plotas skaičiuojasi nuo 1,6 m aukščio, o ne grindų ploto.
plotas prades skačiuotis tik nuo 1,60m aukščio pagal mano duota brežinį, mansardos skaičuojamas plotis bus 5,62 m.,o 1,68 ir 1,58m neisiskaicuoja.
pvz. pagal esamą brėžinį masardos ilgis 10 metrų, o plotis 5,62m, tai jos plotas bus 56,2 kv., o ne 88,8 kv.
norite pasakyti, kad priskaiciuos, net jeigu ji negyvenoma ir neirengta?na tai net logiskai mastant - nesamone. Kodel negyvenomas plota t.b. priskaiciuojamas?
Dar karta galiu pasakyti, ka man sake statybos inspekcijoje, kad pastoges be irengtu patalpu(t.y. bendra erdve) plotas neskaiciuojamas. Norite pasakyti, kad jie ten dirba ir nieko neismano?