Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

QUOTE(kristynka* @ 2016 07 19, 15:21)
Galvojom vietoj drabuzines (bet kai pagalvoji ir jos reikia )
vonios mazyt nenorim. tik bus dusas (vonios nebus)

na gal kas kazka patars.
norim atskiros patalpos wc.
user posted image

Svetaine didele - puiku, bet primusciau projektuotoja uz tokia maza virtuve smile.gif Truputi gyvenau chrusciovkej su 5 kv. virtuve - mirtis alyvose, bent jau man. O vonios kambarys tai normalaus dydzio, nenorite ten kartu ir WC daryti, nes siaip vietos tai lyg ir pakankamai, juolab tik su duso kabina gyvenant smile.gif
O 3 miegamieji butini? Tiesiog Jusu iejimas gaunasi tiesiai i svetaine, galvoju ar tai butu patogu. Naikinant krastini kambari "stumciau visus san mazgus i ta puse taip padidinat virtuve ir sutaupant vietos atskiram WC.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 07 19, 14:21)
Galvojom vietoj drabuzines (bet kai pagalvoji ir jos reikia )
vonios mazyt nenorim. tik bus dusas (vonios nebus)

mano subjektyvia nuomone yra ir geresnio išplanavimo panašaus dydžio namų 4u.gif
na, bet jeigu šitas jau labai labai, bei atitinka pasaulio šalis ir viskas jums čia tinka, bei reikia nuomonės tai:
kaip minimum keisčiau katilinę su tamburu. Iš lauko į svetainę - sorry. Toliau inžinieriškai atsakyčiau kuo šildysiu ir kaip vėdinsiu namą ir gal galima atsisakyti katilinės kaip tokios visai? Ar tikrai reikia jai skirti ~5% viso namo vietos? atsisakyčiau kaminų ir daryčiau vieną tech patalpą/ skalbyklą/sandėliuką, gal netgi su įėjimu iš virtuvės. Ją irgi reikia plėsti - per maža. Nebent mintat pusfabrikačiais. Ir dar asmeniškai man U formos virtuvė - labiausiai nevykęs išplanavimas. Na, bet čia tik mano asmeninė nuomonė.
išmetus skalbyklą iš vonios, bei pastūmus tambūrą, gal būt susiformuos vieta atskiram WC, tuo labiau, jog norite tik dušo. Jis tilptų už WC nugaros, kaip niša.
ir dar labai kliūna tas koridorius su savo užsukimais. Kažkaip ten atrodo taisytina vieta.
nu greita akim - tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2016 07 19, 16:14)
Svetaine didele - puiku, bet primusciau projektuotoja uz tokia maza virtuve smile.gif
O 3 miegamieji butini?

Zinokite as neisivaizduoju to dydzio.
Manau reikia 3miegamuju., mums., berniukas ir mergyte auga.
WC norim atskirai, nes dar jsi atskiras ir tai jau buna susidaro eilute biggrin.gif o jei vonioj ilgiau uztruksi, tai vaikams nepasakysi pakentet. Nu kazkaip galvoju atskirai wc.

QUOTE(longger @ 2016 07 19, 17:14)
mano subjektyvia nuomone yra ir geresnio išplanavimo panašaus dydžio namų  4u.gif
na, bet jeigu šitas jau labai labai, bei atitinka pasaulio šalis  ir viskas jums čia tinka, bei reikia nuomonės tai:
us su savo užsukimais. Kažkaip ten atrodo taisytina vieta.
nu greita akim - tiek  4u.gif

zinokite nezinau ar tai atitinka visas pasaulines salis., nes mes pateikem ju turima rojekta, o jis "pastate" ji sklype.
Butu labai smagu jusu GERI pasiulymai projektai. Kartais ieskai, ieskai, kazkaip nesurandi tinkamo.
mes ieskojom projektu pigusprojektai.lt
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 07 19, 17:43)
Zinokite as neisivaizduoju to dydzio.
Manau reikia 3miegamuju., mums., berniukas ir mergyte auga.
WC norim atskirai, nes dar jsi atskiras ir tai jau buna susidaro eilute biggrin.gif o jei vonioj ilgiau uztruksi, tai vaikams nepasakysi pakentet. Nu kazkaip galvoju atskirai wc.
zinokite nezinau ar tai atitinka visas pasaulines salis., nes mes pateikem ju turima rojekta, o jis "pastate" ji sklype.
Butu labai smagu jusu GERI pasiulymai projektai. Kartais ieskai, ieskai, kazkaip nesurandi tinkamo.
mes ieskojom projektu pigusprojektai.lt

Jis nėra blogas, ir kiek pataisius jūsų planą, gal būt jis virstu geresniu, o gal tobulu ir nieko ieškot nebereiktų. Nežinau. Reikia braižyti, taisyti, žiūrėti. Pasakiau pirmo įspūdžio nuomonę. Vėlgi, namas individualus, gyvensite ten jūs 4u.gif todėl turi būti jums geras pirmučiausia, paskui kitiems. Mes galime parašyti savo nuomonę, pasidalinti patirtimi, bet kiek ta patirtis svarbi jums ir kaip jūs į ją atsižvelgsite - čia jau reikalas individualus.

tai jeigu turite sklypo planą ir jame užneštą namą ir šiaurė gaunasi ties terasa ar vitrina, o pietūs ties įėjimu - jau labai blogai. Pasižiūrėkite patys sklype, kaip ir iš kurios pusės juda saulė. Kur norėtųsi gerti rytinę kavą, kokia šviesa jus žadins ir pan. Tecninės patalpos ir vonios gali atsidurti ir šiaurėje.

man patiko šitų projektai. yra ir gražių vizualizacijų. Beje, ne visos atitinka realius namo išmatavimus, todėl tikrinkite. Analogiškame rūsų puslapyje projektų yra ir daugiau. Netgi su realių statybų nuotraukom.

P.S. kad ir šitas labai nesigylinant, iš pirmo žvilgsnio visai jaukiai atrodo. Atskirtos zonos miegama nuo bendros. panaršykite, gal kas užklius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 19 liepos 2016 - 18:21
ten dar reikėtų pamatuoti koks atstumas gaunasi, reiketu bent 1 m kad patogiai būtų, arba sukt i kampą klozetą, kitos vietos aš jau bent taip greitai tinkamesnės neradau.
user posted image
Atsakyti
90% projektas atitinka maniski. Tamburas sukeistas su katiline. Yra ir WC arskiras. Pietūs- kur vitrina, rytai- kur kambario ir miegamojo langai.
Virtuve-9m2
QUOTE(Liveris @ 2016 07 19, 20:15)
ten dar reikėtų pamatuoti koks atstumas gaunasi, reiketu bent 1 m kad patogiai būtų, arba sukt i kampą klozetą, kitos vietos aš jau bent taip greitai tinkamesnės neradau.
user posted image

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 07 19, 21:55)
90% projektas atitinka maniski. Tamburas sukeistas su katiline. Yra ir WC arskiras. Pietūs- kur vitrina, rytai- kur kambario ir miegamojo langai.
Virtuve-9m2

Gal galite savo projekta i az atsiusti ?
Atsakyti
Dėl virtuvės jus teisus, noriu didesnes. pas mus dar 7kv., aisku stalas stovi, bet jau indaploves neikisciau virtuvei, o ko ateiti labai noriu smile.gif

Ikeliu kaip mums architektas "pastate" projekte sklype.
tam sklype kur "namas" yra elektra ir vanduo. I kita sklypa nenorim keltis. Kitam gretimam sklype norim "padeti" garaza/ ukini pastateli iki 50kv.

tai mums itejimas buvo geriausiai nuo kelio puses, nes is sono butu nepatogu ateinat is ukinio pastato (pavz su malkomis)
ir virsui uz garazo butu darzas. tai terasos vaizdas nekoks tada.

Na gal kokiu duosit pasiulymu.
ZIurau paprasti zmogeliai labiau patare nei mus architektas biggrin.gif
Ar normalu, kad pasiulem architektui susitikti del pakeitimu projekte (visgi norim pasitarti, nesu profe as cia su pc jam nubraizyti) O jis pasiule viska internetu atsiusti.... g.gif

Sis itejimas butu mums patogus.
Tik nezinau, kaip cia pagal tas pasaulio salis.

user posted image

Itejimas nepatogus, ir terasa butu i darzus ir kaimyna kuris turi DAUG turto biggrin.gif

user posted image
atsiprasau, kad tersiu tema.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 07 20, 06:36)

Sis itejimas butu mums patogus.

Aš rinkčiausi antrąjį variantą, nes būtina išnaudoti pietinės saulės energijos pritekėjimus.
Tiesa reikia perplanuuoti kambarių išplanavimą

Garažą žemesniąjame sklype stumčiau kuo labiau į pietus (3m iki kaimyno sklypos ribos) ir daryčiau jį kuo žemesnį, kad šešėlis būtų minimalus.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 07 20, 07:36)

Bet kaip suprantu jus turite du normalius sklypus, tai man tada kyla toks klausimas: jusu nerisa noras tilpti i nesudetinga statini iki 80 kv., jus turite pakankamai ploto, patogu ivaziavima nuo gatves, norite tureti garaza. Tai kodel jus risates prie kartotinio projekto ir kodel norite uzstatyti abu sklypus skirtingais statiniais? Darotes normalu projekta, kartu su garazu ir visais pageidavimais, atsizvelgiant i sklypo gegorafine padeti ir dar turesite sociai zalios zonos antrame sklype. Na nebent yra kazkokios kitos problemos forume neskelbiamos.
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2016 07 19, 16:14)
Svetaine didele - puiku, bet primusciau projektuotoja uz tokia maza virtuve smile.gif Truputi gyvenau chrusciovkej su 5 kv. virtuve - mirtis alyvose, bent jau man. O vonios kambarys tai normalaus dydzio, nenorite ten kartu ir WC daryti, nes siaip vietos tai lyg ir pakankamai, juolab tik su duso kabina gyvenant smile.gif
O 3 miegamieji butini? Tiesiog Jusu iejimas gaunasi tiesiai i svetaine, galvoju ar tai butu patogu. Naikinant krastini kambari "stumciau visus san mazgus i ta puse taip padidinat virtuve ir sutaupant vietos atskiram WC.

Projektas man nepatiktu del to, kad vien tik koridorius uzima 8m2 - 10% viso namo ploto. Nenoretumet tokiu plotu padidinti virtuves/svetaines?
Dar tiek pat uzima katiline ir tamburas. Nenoretumete iskelti si plota i priestata? Padaryti kokia stikline veranda is kurios iejimas butu i nama, o kitas iejimas i katiline?
Kitas variantas pasididinti kambarius butu statyti nama su mansarda. Laiptai, laiptu aikstele, po laiptais, po slaitu, zemesniu kaip 1,6m2 plotas neisiskaiciuoja. O tai palei 2 sienas atsiranda apie 15 metru ir bent 0,6m plocio plotas. Beveik iki 10m2
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2016 07 20, 12:58)
Bet kaip suprantu jus turite du normalius sklypus, tai man tada kyla toks klausimas: jusu nerisa noras tilpti i nesudetinga statini iki 80 kv., jus turite pakankamai ploto, patogu ivaziavima nuo gatves, norite tureti garaza. Tai kodel jus risates prie kartotinio projekto ir kodel norite uzstatyti abu sklypus skirtingais statiniais? Darotes normalu projekta, kartu su garazu ir visais pageidavimais, atsizvelgiant i sklypo gegorafine padeti ir dar turesite sociai zalios zonos antrame sklype. Na nebent  yra kazkokios kitos problemos forume neskelbiamos.

Tip turime du sklypus.
Pradzioje galvojom iki 80kv. Bet kai pavyko du nusipirkti sklypus norim didesnio. nes iki 80kv kambariukai mazi gaunasi 3.
Mums jau sis projektas sunkiai telpa i sklypa, jei darom itejima nuo kelio net nelieka 3m nuo kito musu sklypo.

Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2016 07 20, 12:03)
Aš rinkčiausi antrąjį variantą, nes būtina išnaudoti pietinės saulės energijos pritekėjimus.
Tiesa reikia perplanuuoti kambarių išplanavimą

Garažą žemesniąjame sklype stumčiau kuo labiau į pietus (3m iki kaimyno sklypos ribos) ir daryčiau jį kuo žemesnį, kad šešėlis būtų minimalus.

kazkaip nepatogiai itejimas gautusi, nes masina vistiek palieki prie garaza, o eiti baisini rata reikia. Ir vaizdas is terasos i mano darzus nekoks doh.gif
Atsakyti