Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

QUOTE(uzsiemusi @ 2016 05 13, 13:44)
Nepamenu ,kur esu uzklaususi , bet man suteiktas atsakymas buvo :
Nera istatymais numatytu minimaliu atstumu, tarp pastatu, kuriu tu pastatu statytojas( savininkas) turetu laikytis.
Du vieno auksto pastatai su skirtingais iejimais ( 80 kvadratu ir 60 kvadratu). Sienos, kuriomis pastatai "lieciasi" atitinka isoriniu sienu matmenis.
Del kokiu priezasciu gali buti teigima, kad tai vienas , o ne du statiniai ?

Praktikoje "chaltūra" daroma taip: namas iki 80 kv. m. ir šalia priblokuotas ūkinis pastatas. Ar vėliau ūkinis pastatas netaps sudėtine namo dalimi, turinti bendrą įėjimą niekas nežino...
Dviejų namų tame pačiame sklype statyti negalima, tad dėl to atsiranda šalia ūkinis pastatas
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 05 13, 12:44)
Nera istatymais numatytu minimaliu atstumu, tarp pastatu, kuriu tu pastatu statytojas( savininkas) turetu laikytis.
Du vieno auksto pastatai su skirtingais iejimais ( 80 kvadratu ir 60 kvadratu). Sienos, kuriomis pastatai "lieciasi" atitinka isoriniu sienu matmenis.

Paprasciau paaiskinsiu, jei namas su garazu, ir nėra iėjimo į garažą iš namoo tik iš lauko, tai garažo plotas į bendrą namo plotą neįsiskaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 05 13, 12:44)

Liaudiskai, jeigu viena is pastatu pilnai nugriovsu kitas pastatas nera pazeidziamas, tuomet tokie pastatai butu atskiri.
QUOTE(Liveris @ 2016 05 13, 14:16)
Paprasciau paaiskinsiu, jei namas su garazu, ir nėra iėjimo į garažą iš namoo tik iš lauko, tai garažo  plotas į bendrą namo plotą neįsiskaičiuoja.

Pas mane tarp namo ir garazo 1,5 m atstumas. Tarpas uzdengtas pratesus namo slaita. Iejimas i tarpa, jame i kaire namas, o i desine garazas. i prieki pagalbines patalpos, kuriu viena siena yra namo, o kita - garazo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 16 gegužės 2016 - 06:12
Laba diena,turiu klausima,jei kas susidure but smagu,jog pasisakytumet.
Turim projekta(pasidarem pora metu atgal)jau irengti pamatai,ir persigalvojom,del antro auksto perdangos,norim ne medines,o deti betonines plokstes,bei stogo danga deti kitokia nei projekte. Tad klausimas ar norint uzregistruoti nama,prie siu dalyku gali prisikabinti?

Atsakyti
QUOTE(Dimamyte @ 2016 05 16, 13:30)
Laba diena,turiu klausima,jei kas susidure but smagu,jog pasisakytumet.
Turim projekta(pasidarem pora metu atgal)jau irengti pamatai,ir persigalvojom,del antro auksto perdangos,norim ne medines,o deti betonines plokstes,bei stogo danga deti kitokia nei projekte. Tad klausimas ar norint uzregistruoti nama,prie siu dalyku gali prisikabinti?

Turit pasikonsultuoti su kontruktoriumi/architektu, kuris skaičiavo apkrovas į pamatą, sienas. Jis Jums ir atsakys ar galima medinę perdangą keisti į betoninę.

Registruojant namą prie šito tikrai neprisikabins. Svarbu gauti kontruktoriaus pritarimą- kad ramiai miegotumėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 05 16, 14:40)
Turit pasikonsultuoti su kontruktoriumi/architektu, kuris skaičiavo apkrovas į pamatą, sienas. Jis Jums ir atsakys ar galima medinę perdangą keisti į betoninę.

Registruojant namą prie šito tikrai neprisikabins. Svarbu gauti kontruktoriaus pritarimą- kad ramiai miegotumėt smile.gif

Aciu uz atsakyma,kas del pamatu apkrovimo tai tikrai atlaikys,nes buvo daromi daug gilesni nei buvo projekte pateikta .
Atsakyti

Gal kas pirkot nama su daline apdaila ir galit konsultuoti
Perkam sodo nama su daline apdaila 75kv.
Namas nepriduotas.baigtumas lyg 80%
perkam su daline paskoka (investuosim savus puse sumos)
Kokiu turesim .bedu.islaidu.terminu ji priduodant?
Busiu dekinga
Atsakyti
Atsiprasau, kad isiterpiu taip i tema, tikrai jos neskaiciau (tik pirmaja zinute), nes ne man aktualu. Tetis nori statyti sodu bendrojoje namuka iki 80m2. Ten jau stovi namelis su rusiu. Jis nori ta nameli nugriauti, o rusi issaugoti ir ant virsaus dar pastatyti 80m2. Sako, kad rusys nesiskaiciuoja i kvadratura. Ar tikrai?
Aciu atsakiusiems. Skaityti visu temu tikrai neturiu laiko, tad be pamokslu. 4u.gif
Atsakyti
Taip rūsys neisiskaičiuoja į kvadratūrą. Tik jis negali išlysti iš už sienų ribų.
Atsakyti
sveiki visi smile.gif
matau kad forumas snaudzia....bet pabandysiu paklaust.
Turiu sklypa namu valdos, stovi senas namas 103 kv, ir yra pamatai 103kv ukines paskirties pastato.
Svajoju apie namuka iki 80kv, kolkas labiausiai patinka variantas pirkt is abc namai
klausimas butu toks, kadangi sklypas eina prie upelio, tai patenka i ta geltona zona, draustinis, ar musu situacijoje, turimame sklype ,bus problematiska gaut leidima statyboms?aciu uz atsakyma
Atsakyti
Sveiki. Skaičiau temas, bet šiuo metu niekaip negaliu rasti. Gal kas galėtų parašyti nuorodą į istatymus ar kitus dokumentus, kur yra nurodyta, kad negyvenamoje palėpėje yra leistini šoniniai langai ir neleistini tik stoglangiai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frediani @ 2016 06 16, 23:00)
Sveiki. Skaičiau temas, bet šiuo metu niekaip negaliu rasti. Gal kas galėtų parašyti nuorodą į istatymus ar kitus dokumentus, kur yra nurodyta, kad negyvenamoje palėpėje yra leistini šoniniai langai ir neleistini tik stoglangiai?  4u.gif

Tokio įstatymo nėra. Bet jei architektui galima įrodinėti, jog šoniniai langai reikalingi palėpės apšvietimui ar fasado grožiui, tai stoglangiai jau net abejonių nekelia, kad palėpė bus gyvenama, tad ji automatiškai skaičiuojama į bendrą plotą.
Atsakyti