Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

QUOTE(sena pažįstama @ 2016 05 03, 11:41)

Išorinių sienų turi būti nedaugiau 80kv. Mano vidinis plotas irgi 78 gaunasi. drinks_cheers.gif Tą tiksliai žinau. drinks_cheers.gif

tikrai ne, jau ne vieną kartą čia dėtos reglamento ištraukos, tingiu dar kartą ieškoti. Kam aktualu tegu patys skaito statybų inspekcijos puslapį ir ras atsakymą iš pirmų lūpų, o ne per sugedusį telefoną
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 05 03, 12:49)
tikrai ne, jau ne vieną kartą čia dėtos reglamento ištraukos, tingiu dar kartą ieškoti. Kam aktualu tegu patys skaito statybų inspekcijos puslapį ir ras atsakymą iš pirmų lūpų, o ne per sugedusį telefoną

Aš nežinau, ką rašo ten visokie reglamentai, bet man atvažiavę iš Registrų centro ir matavę namą pridavimui pasakė, jog džiaugtumėmės, kad nė cm neviršijam 80kv.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 05 03, 12:31)
Aš nežinau, ką rašo ten visokie reglamentai, bet man atvažiavę iš Registrų centro ir matavę namą pridavimui pasakė, jog džiaugtumėmės, kad nė cm neviršijam 80kv.

ne išorę turėjo omeny, garantuoju. Kadastro duomenys irgi skaičiuojami taip, kaip statybos reglamentas nustato.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 05 03, 12:31)

Anksčiau buvo taip, kad skaičiuodavo išorinius matmenis, bet jau kokį porą metų jau skaičiuoja vidų. Čia pvz. (aišku, tai ne STR, bet vis...), skaitykit žemiau:

http://www.pigusnamu...atarimas,7.html
Atsakyti
Išorinis skaičiavimas labai limituoja apdailos ir apšiltinimo variantus. Skatinami statyt šaltesni namai, kad būtų sutaupyti keli cm vidaus ploto smile.gif
Atsakyti
Atsiverčiame pirmą puslapį ir pasiskaitome:
Patalpų plotas (horizontalus grindų plotas), matuojamas nuo sienų ir pertvarų apdailinto (jeigu apdailos nėra - nuo neapdailinto) paviršiaus, t.y. patalpų plotas skaičiuojamas tarp vidinių sienų ir pertvarų.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 05 03, 12:41)
Lango wc patalpoj nereikia bijoti. Kas čia per sovietinis-butinis mąstymas, kad wc turi būti tamsus?

Išorinių sienų turi būti nedaugiau 80kv. Mano vidinis plotas irgi 78 gaunasi. drinks_cheers.gif Tą tiksliai žinau. drinks_cheers.gif

Tai as ir nebijau lango WC, pas mane jis vos ne vitrininis, 50 cm. nuo zemes ir visa kita i virsu. Turim dailius roletus, gele ir vaizda i gamta smile.gif Tik va unitazo prie pat lango nestatyciau, ta sviesa galima ir praktiskiau isnaudoti.

drinks_cheers.gif Va kvadratura tai tikrai matuoja statinio vidaus sienas. Dariau nebaigta statyba - taip matavo, pridavinejau namuka - tas pats. Taip, matuoja ir isorines sienas, ir statinio auksti, bet ne del kvadraturos tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 05 03, 15:25)
ne išorę turėjo omeny, garantuoju. Kadastro duomenys irgi skaičiuojami taip, kaip statybos reglamentas nustato.

Tuo aparatu-nivelyru-matavo tik namo išorę, vidaus ne. Į vidų įėjo tik konstatuoti, kad įrengtas šildymas, elektros instaliacijos ir pan. Aišku, gal pasikeitė, nes mano priduotas 2013. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 03 gegužės 2016 - 17:27
Tai kad ir anksčiau tarp vidinių atitvarų matuoti turėjo. Čia 2012m. klausimas užduotas.

2012-04-20 http://www.vtpsi.lt/node/232

KLAUSIMAS

Noriu statyti sodo namą – I-os grupės nesudėtingą statinį. Noriu sužinoti kaip skaičiuojamas nesudėtingo statinio bendras plotas. Ar bendras plotas skaičiuojamas nuo vidinių ar nuo išorinių paviršių? Ar į bendrą plotą įskaičiuojamos rūsio patalpų, terasos ir mansardos plotas?

ATSAKYMAS (2012-04-20, Nr. (8.4)-2D-5984)

Informuojame, kad nesudėtingo statinio sąvoka yra pateikta Statybos įstatymo (Žin., 1996, Nr. 32-788; 2001, Nr. 101-3597; 2010, Nr. 84-4401) 2 straipsnio 6 dalyje, o nesudėtingų statinių požymiai nustatyti statybos techniniame reglamente STR 1.01.07:2010 „Nesudėtingi statiniai“ (Žin., 2010, Nr. 115-5903; 2011, Nr. 96-4531). Nesudėtingo statinio plotai skaičiuojami sumuojant patalpų plotus, o patalpų plotai skaičiuojami imant atstumus tarp atitvarų vidinių paviršių. Rūsio plotas neįskaičiuojamas. Tačiau rūsys negali būti išsikišęs už pastato ribų. Terasa, kaip neturinti visų atitvarų (neuždara) erdvė, nelaikoma patalpa. Todėl jos plotas į nesudėtingo statinio plotą neįskaičiuojamas. Mansardos plotas įskaičiuojamas.

Mums prieš pora mėn matavimus darė, viską skaičiavo ir į kadastrą įrašė nuo vidinių sienų.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 05 03, 18:26)
Tuo aparatu-nivelyru-matavo tik namo išorę, vidaus ne. Į vidų įėjo tik konstatuoti, kad įrengtas šildymas, elektros instaliacijos ir pan. Aišku, gal pasikeitė, nes mano priduotas 2013. smile.gif

Kažkokius vėjus rašote. Kaip jums nematavę vidaus patalpų sudarė namo kadastro duomenų bylą? Gal pas jus jau anksčiau buvo įregistruota nebaigta statyba, baigėt statybos darbus ir matininkus kvietėt užfiksuoti, jog pastatas užbaigtas. Tada taip, matinininkai užfiksavo, ar niekas nesikeitė nuo pirmųjų matavimų. O rašyt, kad kadastrinius matavimus matininkai atliko nematavę vidaus patalpų, o nustatę parametrus tik išmatavę išorines sienas...
Atsakyti
Klausimas-namas iki 80 kv.m. statomas kaimo vietovėje iki 3000 gyventojų, tai jam leidimo nei pritarimo nereikia, o kaip bus kai nuo 2016 11 mėn jau pridavinėjant tokį namą reikės A KLASĖS? ar vis dėlto išsiimti rašytinį pritarimą, kad fiksuot datą?
Atsakyti
QUOTE(Vajota @ 2016 05 04, 18:42)
Klausimas-namas iki 80 kv.m. statomas kaimo vietovėje iki 3000 gyventojų, tai jam leidimo nei pritarimo nereikia, o kaip bus kai nuo  2016 11 mėn jau pridavinėjant tokį namą reikės  A KLASĖS? ar vis dėlto išsiimti rašytinį pritarimą, kad fiksuot datą?

Ir kiek tas pritarimas galioja? Kaip ir statybų leidimas 10metų?
P.S. VAJOTA> Dar klausimas: O pridavinėt, tai čia "Registrų centras" to reikalauja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 04 gegužės 2016 - 18:47