QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 01 30, 15:21)
Lygiai taip pat kaip ir Jūs, aš taip pat nieko nebesuprantu
II temą kuriant, peržiūrėjau kiekvieną I temos lapą ir įrašą, tikslinau informaciją, kurią reikės pateikti II temoje. Kaip matau ir III temoje (kai ji atsiras), bus ką tikslinti.
Atsiprašau, kad vėl netiksliai kažką parašiau, bet ištiesų sunku visiškai tiksliai pateikti informaciją, kai vieni sako taip, kiti kitaip, o internete randu dar kitokią info...
Jums atsiprašyti tikrai nėra ko, gi tiek naudingo informacijos surinkote į vieną vietą
natūralu, kad tokioje informacijos gausoje pasiklysti labai lengva.
Tiesiog manau, kad sodo namas yra I grupės nesudėtingas statinys, jei remiamės įstatymais, o ne kitais informacijos šaltiniais, tai jam ir rašytinis pritarimas miesteneturėtų būti reikalingas
Papildyta:
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 01 30, 15:47)
paklausiu šioj temoj, nors tai nebūtinai tik nesudėtingiems statiniams gali būti taikoma.
iš pradžių pateiksiu pavyzdį iš statybos inspekcijos tinklapio:
"KLAUSIMAS
Vandens telkinio apsaugos zonoje pastatyta 22 kvadratinių metrų asmeninė pirtis. Prie šios pirties buvo pristatyta stoginė. Ar tokiu atveju stoginė tapo pirties priklausiniu? Į pirties vidų įeinama per stoginės patalpą. Ar prie pirties pristačius stoginę, padidėjo bendras pirties užstatymo plotas?
ATSAKYMAS
Statybos techninio reglamento STR 1.01.07:2010 Nesudėtingi statiniai (Žin., 2010, Nr. 115-5903; 2011, Nr. 96-4531) 5.3 punkte nurodyta, kad stoginė tai inžinerinis statinys, stogas ant stulpų (gali būti su galinėmis sienomis ar be jų) žmonėms ar daiktams pridengti nuo kritulių ir saulės, kuris gali būti atskiras statinys ar priestatas prie kito pastato.
Jeigu statytojas atliko statinio kapitalinio remonto arba rekonstravimo darbus įrengiant stoginę, tuomet stoginė laikoma statinio priestatu, o jos plotas įskaičiuojamas į bendrą statinio plotą. Jeigu statytojas stoginę įrengė kaip naują statinį (nekeisdamas pirties laikančiųjų konstrukcijų), ji bus laikoma atskiru statiniu ir jos plotas būtų skaičiuojamas atskirai. Pastaruoju atveju statytojas stoginę galėtų įregistruoti arba kaip gyvenamojo namo, arba kaip žemės sklypo priklausinį."
čia situacija, kai prie esančio statai naują.
mano klausimas toks - jei iš karto projektuoji šalia pirtį ir vasaros virtuvę, per tą įstiklintą virtuvę vaikštai į pirtį ir jos po vienu stogu, tai jos gali būt laikomos atskirais pastatais? man reikia, kad tai būtų atskiri pastatai, abu iki 80 kv. m
Man atrodo, ar ne ŠviesaTamsoje projektavo iš karto prie namo atvirą pastogę automobiliui ir neskaičiavo į bendrą plotą, bet jei ta pastogė būtų su sienomis, tai jau būtų laikoma garažu ir skaičiuotų į bendrą plotą.
Jums atsakyme, kurį pateikėt, ir parašyta, kad ant kolonų, su galinėmis sienomis arba be jų, bet ne su visomis sienomis. O pirtis ir lauko virtuvė, greičiausiai, nebus be sienų?
nesvarbu ar jos stiklinės, ar karkasinės, ar mūrinės.