Pasakysiu savo pastebėjimus iš patirties, o jūs jau spręskit, ar tai priimtina, ar ne.
1. Vaikų kambariui pakanka ir 10 kvadratų, nes:
a. vaikas ištisą dieną būna darželyje/mokykloje/būreliuose, grįžta pernakvoti ir dar su kompu šiek tiek pažaisti. Išvada: į 10kv. telpa lova, spinta, rašomasis stalas su kompu(pageidautina, nešiojamu).
b. atostogų metą vaikui reikia sudaryti sąlygas kaip galima ilgiau pabūti lauke, pažaisti, palakstyti, na jau blogiausiu atveju, su tuo pačiu kompu terasoje pasėdėti.
Išvada: vaikas grįžta į kambarį tik pernakvoti ir pasikeisti rūbų.
2. Nebe tie laikai, kai svečiai atvyksta su keliomis nakvynėmis, dabar dažniausiai baliai vyksta maximum 3 kartus per metus, kurių metu svečiai išvažiuoja namo arba lieka pernakvoti. Tam reikalui gelbėja išskleidžiamos sofos arba pripučiami čiužiniai, kurie puikiai telpa bendrame kambaryje/salone. Išvada: baliai vasarą vyksta lauko terasose, niekas piktybiškai name, net prabangiame, sėdėti nenori, kai lauko terasa yra, permiegama bendrame kambaryje, kur miego niekas netrukdo visą naktį(juk šeimininkai irgi miega, nesiblaško, vadinasi, ir svečiai komfortiškai išsimiegos).
Jei aš pasakysiu, jog pas mus vasarą vyksta baliai su +-40 žmonių(sezonų atidarymai, sezonų uždarymai) ir visi puikiai telpa 30 kvadratų salone, pasitiesę net savo atvežtus čiužinius ir savo patalyne, matyt, nepatikėsit
Mažiau reikia galvoti apie svečių komfortą, o tai sugalvos ilgesniam laikui užsibūti
Pabaliavojo, permiegojo-ir viso gero
O va unitazai, kaip rašiau anksčiau, pageidautini bent vienas ir katilinėj kad įrengtas būtų
Rūta žalia, jums 14 kvadratų mažai todėl, kad miega kartu ir mažylis su visais priklausiniais(lovytėm, vežimais, vystymo lentom ir t.t.), patikėk manim, paaugs, iškeliaus pas brolį ar atskirai, galėsit su vyru net slėpynių žaisti.
Pas mus analogiškai miegamasis 15 kvadratų, tai aš jame ir augalų daigus įsigudrinau auginti, pasistačiau du stalus su dirbtiniu apšvietimu
Ir telpu, ir vietos netrūksta, nes čia mano labai patogi lova
o daugiau vis tiek visas gyvenimas vyksta bendrame kambaryje
P.S. nešiomą kompą turiu, su juo ir šiuo metu lovoj postą rašau.