Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

QUOTE(simarima @ 2016 04 30, 19:21)
Mes irgi planuojam statyti namą su 3 miegamaisiais, man įdomu kokio dydžio mažiausiais miegamasis gali būti, kad jis nebūtų kaip "kalėmo kamera" Pvz tokiam kambary gyventų vaikai per atostogas (vaikai gyvena atskirai), ar apnakvindinami svečiai.

O verta "marinuoti" viena kambari ir mazinti kitu miegamuju kvadratura del pavieniu pernakvojimu? As del sveciu savo patogumo neaukociau blush2.gif
Patys siuo metu miegame 14 kv. kambaryje - man jame truksta kokiu 3-4 kv. ax.gif Bet prie visko priprantama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_zalia: 30 balandžio 2016 - 18:40
Dėl kazko as ir neaukociau ploto. Galima juk tada svetainei kampa su miegamu mechanizmu pirkti ir ten galėtų issimiegoti. Ar tai koki ciuzini isigyti
Atsakyti
bet aš įsivaizduoju, kad namuose kur virtuvė sujungta su svetaine visas gyvenimas ten vyksta o miegamasis tik pernakvoti
Atsakyti
QUOTE(simarima @ 2016 04 30, 18:21)
Mes irgi planuojam statyti namą su 3 miegamaisiais, man įdomu kokio dydžio mažiausiais miegamasis gali būti, kad jis nebūtų kaip "kalėmo kamera" Pvz tokiam kambary gyventų vaikai per atostogas (vaikai gyvena atskirai), ar apnakvindinami svečiai.

Mažiausias miegamasis gali būti vos didesnis už dvigulę lovą, tačiau jei vieną sieną padarysit stikline su išėjimu į terasą, kambarys jau nebebus kamera.
Turint mažai pinigų ir statant tokius mažiukus namukus, turėtų įsijungti nestandartinis mąstymas.
Pavyzdžiui kambarys, kuriame tik retkarčiais apsilanko svečiai, turėtų įėjimą tik iš lauko - amerikietiško motelio tipas - nereikia koridoriaus, bet reik šikinyką įrengt. O šikinykas yra žymiai mažiau nei koridorius. Sutaupot ploto.
Atsakyti
Pasakysiu savo pastebėjimus iš patirties, o jūs jau spręskit, ar tai priimtina, ar ne.
1. Vaikų kambariui pakanka ir 10 kvadratų, nes:
a. vaikas ištisą dieną būna darželyje/mokykloje/būreliuose, grįžta pernakvoti ir dar su kompu šiek tiek pažaisti. Išvada: į 10kv. telpa lova, spinta, rašomasis stalas su kompu(pageidautina, nešiojamu).
b. atostogų metą vaikui reikia sudaryti sąlygas kaip galima ilgiau pabūti lauke, pažaisti, palakstyti, na jau blogiausiu atveju, su tuo pačiu kompu terasoje pasėdėti. biggrin.gif Išvada: vaikas grįžta į kambarį tik pernakvoti ir pasikeisti rūbų.
2. Nebe tie laikai, kai svečiai atvyksta su keliomis nakvynėmis, dabar dažniausiai baliai vyksta maximum 3 kartus per metus, kurių metu svečiai išvažiuoja namo arba lieka pernakvoti. Tam reikalui gelbėja išskleidžiamos sofos arba pripučiami čiužiniai, kurie puikiai telpa bendrame kambaryje/salone. Išvada: baliai vasarą vyksta lauko terasose, niekas piktybiškai name, net prabangiame, sėdėti nenori, kai lauko terasa yra, permiegama bendrame kambaryje, kur miego niekas netrukdo visą naktį(juk šeimininkai irgi miega, nesiblaško, vadinasi, ir svečiai komfortiškai išsimiegos).

Jei aš pasakysiu, jog pas mus vasarą vyksta baliai su +-40 žmonių(sezonų atidarymai, sezonų uždarymai) ir visi puikiai telpa 30 kvadratų salone, pasitiesę net savo atvežtus čiužinius ir savo patalyne, matyt, nepatikėsit biggrin.gif Mažiau reikia galvoti apie svečių komfortą, o tai sugalvos ilgesniam laikui užsibūti biggrin.gif Pabaliavojo, permiegojo-ir viso gero thumbup.gif O va unitazai, kaip rašiau anksčiau, pageidautini bent vienas ir katilinėj kad įrengtas būtų drinks_cheers.gif
Rūta žalia, jums 14 kvadratų mažai todėl, kad miega kartu ir mažylis su visais priklausiniais(lovytėm, vežimais, vystymo lentom ir t.t.), patikėk manim, paaugs, iškeliaus pas brolį ar atskirai, galėsit su vyru net slėpynių žaisti. biggrin.gif Pas mus analogiškai miegamasis 15 kvadratų, tai aš jame ir augalų daigus įsigudrinau auginti, pasistačiau du stalus su dirbtiniu apšvietimu blush2.gif Ir telpu, ir vietos netrūksta, nes čia mano labai patogi lova wub.gif o daugiau vis tiek visas gyvenimas vyksta bendrame kambaryje drinks_cheers.gif P.S. nešiomą kompą turiu, su juo ir šiuo metu lovoj postą rašau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 30 balandžio 2016 - 20:38
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 04 30, 21:30)
Rūta žalia, jums 14 kvadratų mažai todėl, kad miega kartu ir mažylis su visais priklausiniais

drinks_cheers.gif Kaip visada negaliu nesutikti smile.gif Taip, kudikiai namuose uzima tikrai daug vietos, bet su laiku viskas pasikeis. Tikiu, kad ir miegamasis taps ganetinai erdvus.
Mes praktiskai visi laika leidziame bendroje namu patalpoje virtuveje-svetaineje, todel tikrai sutinku, kad ir sveciai ten sekmingai galetu pernakvoti. Butu erdvu ir nemanau, kad nemandagu is mano puses. Turime isleidziama kampa, pati miegojau - patogus. Zodziu mano isvada, kad del sveciu laikyti tuscia kambari nenaudinga smile.gif
Atsakyti
Jei svečiai linke nakvoti ne namuose tai tiks bet kur. Kur tik juos paguldysit.
Aš linkusi pabaliavot ir namo. Vaikai savo lovose, aš savo. Niekur kitur taip neišsimiegu kaip namie biggrin.gif
Atsakyti
Pabandėme primesti savo 80kv.m. namelį, nes gatavi projektai kažaip nelimpa...
Su programa dar nelabai, tai rodom kas gavos ant karštų...
Po kairei tėvų miegamas su drabužine. WC kartu su dušo kabina.
toliau bendra svetainė+ virtuvė.
Lauksim komentarų.
Blyn, kažko dydis brėžinio baisus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 01 gegužės 2016 - 13:08
8kv.m. koridoriui negaila? Aš tai siaurinčiau jį taip padidindamas tiek vonią, tiek du kambarius dešinėj.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 05 01, 13:30)
8kv.m. koridoriui negaila? Aš tai siaurinčiau jį taip padidindamas tiek vonią, tiek du kambarius dešinėj.

Ten dar planuose butu mansardos laiptai po pridavimo...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2016 05 01, 14:37)
Ten dar planuose butu mansardos laiptai po pridavimo...

Vėl trys miegamieji ir viena patalpa (dušas - tualetas). Na jūs man nuoširdžiai atsakykit, jums ir 2 jūsų vaikams tikrai nereikės vienu metu keltis ruošiantis į darželius - mokyklas - darbus? Ryte nereikės vienu metu visiems į tualetą ir į dušą? Primuškit, netikiu lotuliukas.gif kodėl nepadarot bent dviejų atskirų patalpų?
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2016 05 01, 14:24)
Vėl trys miegamieji ir viena patalpa (dušas - tualetas). Na jūs man nuoširdžiai atsakykit, jums ir 2 jūsų vaikams tikrai nereikės vienu metu keltis ruošiantis į darželius - mokyklas - darbus? Ryte nereikės vienu metu visiems į tualetą ir į dušą? Primuškit, netikiu  lotuliukas.gif kodėl nepadarot bent dviejų atskirų patalpų?

Na, pas mus 4 vaikai blush2.gif , bet ir šiuo metu turimus 2 WC labai retai vienu metu naudojam.
Atsakyti