Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

QUOTE(Vi_ktorija @ 2016 04 24, 11:55)
Neįsivaizduoju gyvenimo kokybės 4 asmenų šeimai name, kad ir mažiuke. Nereikia ir taboro. Pamenu, kai mūsų šeimoje, kurioje du buvome du mokyklinio amžiaus vaikai, ruošdavomės ryte į mokyklą. Buvo atskiras tualetas ir vonia, tačiau ir tai "kamščiai" būdavo  smile.gif , o čia viskas bendra...
2 suagusius butuke su bendra patalpa, kur yra vonia ir tualetas, dar įsivaizduoju, deja 4 asmenų šeimos name  schmoll.gif
bendrą patalpą, mano nuomone, nors 2 atskirom patalpom išskirti reikėtų

pritariu. isties, jei nera galimybes antram tualetui, vertetu bent tualeta nuo vonios atskirti. paaugliai voniose prasmenga valandu valandoms biggrin.gif o tualetas katilineje man matytas variantas. o jei dar mini dusas issitektu, tai isvis. ypac jei suo namuose gyvena.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 04 21, 07:59)
Noriu padiskutuoti, pasitarti.
Ar yra kas state namukus su 3miegamaisiais.
svartome ar rinktis projekta su kolidoriumi, bet tada sumazeja virtuve su svetaine. ar rinktis be kolidoriu.(kaip 1foto) Bet tada svetaineja duru nemazai bus.  doh.gif

ka galite is praktikos patarti, kad butu lengviau apsispresti. blush2.gif  g.gif
Sie projektai nera jau 100proc pasirinkti.

user posted image

user posted image

Sveiki, nutariau ir aš pasisakyti dėl projekto, mes kai rinkomės su vyru projektą, tai nei vienas iš interneto netiko. Kalbu tik apie save, vyrui tai beveik kaip ir būtu radęs, bet man ne. Tai siena pastumti, tai langai ne vietoj, tai terasos pusė ne ten. ir svarbiausia, kad aš bandžiau įsivaizduoti kurioje pusėje terasoje ryte kava maloniau gerti, kur į katilinę malkas patogiau nešti, kur vakare televizorių žiūrėsim. Ir vistik svarbu kaip orientuotas sklypas. Kur Šiaurė, o kur pietūs. Mums papraščiau, mes tik dviese jau. Ir vistik nuėjom pas architektę ir pagal mūsų norus nupiešė. O dėl jūsų projektų, tai gal artimesnis 1 variantas, bet jis irgi taisomas, pagal mane.
Atsakyti
QUOTE(alijosius19 @ 2016 04 25, 13:22)

vat kad pagal tas pasaulio vejo kryptis, man niekaip "neisipaiso" projektas sklype. Reikia patarimo is architekto.
Ziurau, kad terasa butu man tinkamoj vietoj, bet tada koki langai i siaure biggrin.gif
Vyras buvo uz pirma varianta, nes jis jau states toki uzsakovui. Bet kai pavartem, aptarem kitus, jau pritartu ir projektui su kolidoriumi.
Vyrui viskas tiktu biggrin.gif bet zmona amziais priestarauja biggrin.gif tada vyras pagalvoje, ir supranta, kad zmona istiesu teisi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 25 balandžio 2016 - 14:24
Sveiki,niekaip nesuprantu kaip yra iš tikro.Ar galima statyti namuką iki 80kv sodų bendrijoje žemės ūkio paskirties žemėje?Ar reikia leidimų,projekto.Ačiū
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2016 04 25, 14:33)
Sveiki,niekaip nesuprantu kaip yra iš tikro.Ar galima statyti namuką iki 80kv sodų bendrijoje žemės ūkio paskirties žemėje?Ar reikia leidimų,projekto.Ačiū

Jei jis bus sodo namas, tai galima. Jei gyvenamas, tada reikia keisti žemės paskirtį.
Atsakyti
QUOTE(Liveris @ 2016 04 25, 14:43)
Jei jis bus sodo namas, tai galima. Jei gyvenamas, tada reikia keisti žemės paskirtį.

Netiesa schmoll.gif sodų bendrijose nekeičiant paskirties galima statyti tiek sodo namą, tiek vienbutį gyvenamąjį namą.

http://www.vtpsi.lt/node/1891
"Nerengiant teritorijų planavimo dokumentų ar žemės valdos projektų ir nekeičiant pagrindinės žemės naudojimo paskirties (žemės ūkio į kitos paskirties) sodo sklype Statybos įstatymo nustatyta tvarka galima statyti ar rekonstruoti vieną vienbutį gyvenamąjį namą arba vieną sodo namą ir jų priklausinius."

lod, jei RC išraše naudojimo paskirtis - žemės ūkio, o žemės sklypo naudojimo būdas - mėgėjų sodo žemės sklypai - galite statyti ir sodo, ir gyvenamąjį namą nekeisdami paskirties. Ar reikės projekto ir pritarimo priklauso nuo to ar sodas miesto, ar ne miesto teritorijoje ir ar nėra saugotina teritorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sena ragana: 25 balandžio 2016 - 15:22
Gal kas zino kaip vyksta 2 vienas greta kito sklypu sujungimas ? ( kad butu vienas sklypas)
Kokia procedura viskas vyksta ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 04 25, 17:29)
Gal kas zino kaip vyksta 2 vienas greta kito sklypu sujungimas ? ( kad butu vienas sklypas)
Kokia procedura viskas vyksta ?

Geriau turėti du atskirus sklypus nei vieną sujungtą. Kodėl prireikė sujungti?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 04 26, 06:56)
Geriau turėti du atskirus sklypus nei vieną sujungtą.  Kodėl prireikė sujungti?

dar neprireike. Tik galvojam jei namas statant gausis per viduri abieju sklypu. kaip tada ?
Ar geriau su pastatais tilpti vienam sklype ?
SKlypai 6a + 6a
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 04 26, 07:32)
dar neprireike. Tik galvojam jei namas statant gausis per viduri abieju sklypu. kaip tada ?
Ar geriau su pastatais tilpti vienam sklype ?
SKlypai 6a + 6a

Siulyciau planuoti sklypa taip, kad uzauge vaikai galetu salia pasistatyti sau atskira nama.
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 04 27, 07:41)
Siulyciau planuoti sklypa taip, kad uzauge vaikai galetu salia pasistatyti sau atskira nama.

Vaikai 2.., bus karas paskui biggrin.gif
O seip netikim, kad vaikai nores gyventi prie pat tėvu blush2.gif visi bega ko toliau nuo tevu smile.gif Dar gerai, kad isvis LT pasilieka.
Pacios mano tevai turi zemiu daug, bet.,
1, nenoriu, nes tevai stebes viska, kaip sakoma, "geriau pas svetima, negul pas sava "
2, labai jau tolo nuo miesto, jokios civilizacijos nebutu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 04 27, 07:41)

Tai gal geriau iškart statyt bent 300-400kv.m. namą, kad galėtų vaikų šeimos kartu gyvent? biggrin.gif
Atsakyti