Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

Man prie širdies pirmas variantas, todėl ir pats panašiai susiprojektavau, tik su dviem miegamaisiais. Vietoj trečiojo bus katilinė-sandėliukas 10 kv.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 04 21, 09:10)
Man tai pirmas variantas labiau patinka, tik jame pridėčiau duris iš tambūro ir sumažinčiau katilinę jei naudosite šilumos siurblį.

Bet pradėti reiktų nuo namo orientavimo, t.y. didieji langai-vitrinos turi žvelgti pietų kryptimi. Daugiau apie tai info yra čia

Taip suprantam apie langus. Nelabai jie paisosi" sklype. Gaunasi terasa i kaimynus...

QUOTE(Pegoti @ 2016 04 21, 10:36)
rinkčiausi tiktai antrą variantą. pirmajame visi kambariai į svetainę, net tualetas, vonia. garsai, kvapai (iš virtuvės), viskas į miegamuosius eis. pvz., atviras tambūras prie pat virtuvės - kepsit picą, palta prasmirs. pirmas variantas kaip butas su pereinamais kambariais. situacija - sėdit vakare su drauge, o apsimiegojęs vyras šlepsi per svetainę į vonią, ir pan.

Nu man tos durys ir kliuna svetainei, bet kolidorius atima keleta kvadratu.
Pirma reikia kad jis "isipaisytu" sklype tinkamai su langais. Ir terasa.
Papildyta:
QUOTE(Liveris @ 2016 04 21, 12:49)
Man prie širdies pirmas variantas, todėl ir pats panašiai susiprojektavau, tik su dviem miegamaisiais. Vietoj trečiojo bus katilinė-sandėliukas 10 kv.

Pas mus vaikai 2, norim jiems po kambariuka.
Atsakyti
Tai viskas gerai, jei 2 vaikai, tai jiems reikia po kambariuką, jei šildymas dujinis, tai tikrai katilinės didelės nereikia. Pas mane situacija kitokia, 2 vaikai, bet kol viską isirengsiu tai tada jiems nebereikės po kambario, o jei norės, tai bus palėpė įruošta wink.gif
Atsakyti
koridorius atima, jei antras variantas, bet kadangi judėjimas pirmam variante pagrindinis vyks per virtuvę ir svetainę, tai tie sutaupyti kvadratai, mano supratimu, vis tiek niekur nesusitaupys - judėjimui reiks palikt laisvos vietos. na ir garsai kaip jau sakiau blogiausia - kai paauglys ruoš pamokas, o svetainėj bus įjungtas telikas, tai nelabai gal jam smagu.
taip puoliau gint tą projektą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liveris @ 2016 04 21, 15:05)
Tai viskas gerai, jei 2 vaikai, tai jiems reikia po kambariuką, jei šildymas dujinis, tai tikrai katilinės didelės nereikia. Pas mane situacija kitokia, 2 vaikai, bet kol viską isirengsiu tai tada jiems nebereikės po kambario, o jei norės, tai bus palėpė įruošta wink.gif

Tikriausiai ne dujinis, nes nera ten ju. tik miesto dalyje. (dar reiktu pasidometi geriau)
oi musu mazi dar, tai manau irengsim biggrin.gif

QUOTE(Pegoti @ 2016 04 21, 15:49)
koridorius atima, jei antras variantas, bet kadangi judėjimas pirmam variante pagrindinis vyks per virtuvę ir svetainę, tai tie sutaupyti kvadratai, mano supratimu, vis tiek niekur nesusitaupys - judėjimui reiks palikt laisvos vietos. na ir garsai kaip jau sakiau blogiausia - kai paauglys ruoš pamokas, o svetainėj bus įjungtas telikas, tai nelabai gal jam smagu.
taip puoliau gint tą projektą  biggrin.gif

Man patinka kai kazkas apgalvoje "sviesia" galva. Kartais pats galvoji, delioji pliusus ir minusus, bet vistiek visko neapgalvoji.
Visai gerai issakete savo nuomone, jus del visko esate teisi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 04 21, 14:23)
Pas mus vaikai 2, norim jiems po kambariuka.

Man asmeniškai abiejuose projektuose trūksta atskiro tualeto. statant namą, manau galima kelis kvadratus skirti atskiram tualetui, nes vaikams paaugus, išsitekti 4 asmenų šeimai vienoje patalpoje, kur yra vonia ir tualetas, bus sunku.
Atsakyti
Statant namą gal ir galima skirt tuos kelis kvadratus tualetui, bet kai statai 80kv.m. namą ir ten nori 3 miegamųjų, tada nebeturi prabangos tų kelių kvadratų kažko neaukodamas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 04 23, 17:40)
Statant namą gal ir galima skirt tuos kelis kvadratus tualetui, bet kai statai 80kv.m. namą ir ten nori 3 miegamųjų, tada nebeturi prabangos tų kelių kvadratų kažko neaukodamas wink.gif

Jei yra katilinė kaip atskira patalpa, tai unitazas tikrai tils kamputyje drinks_cheers.gif Vis tik sutinku, šeimai reikia dviejų tualetų, nes kai vienas maudosi, kitam būtinai susuka vidurius biggrin.gif O jei prasisuka koks rotovirusas... doh.gif
Atsakyti
Žiūrint kokią funkciją atlieka katilinė. Nes mano įsitikinimu katilinėje klozeto būti negali. O tualeto patalpoj katilas būti gali. Jei suprantat, ką noriu pasakyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 04 23, 17:49)
Jei yra katilinė kaip atskira patalpa, tai unitazas tikrai tils kamputyje drinks_cheers.gif Vis tik sutinku, šeimai reikia dviejų tualetų, nes kai vienas maudosi, kitam būtinai susuka vidurius biggrin.gif O jei prasisuka koks rotovirusas... doh.gif

O tai ką turi tada šnekėti "butų" gyventojai? g.gif Galvočiau,kad 80kv/m namuke-užtenka ir vieno tuoleto,juolab,kad ne "taboras" gi gyvens tokioje kvadratūroje....
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 04 23, 17:57)
O tai ką turi tada šnekėti "butų" gyventojai?  g.gif  Galvočiau,kad 80kv/m namuke-užtenka ir vieno tuoleto,juolab,kad ne "taboras" gi gyvens tokioje kvadratūroje....

Jei keliasi visi pagal skirtingą grafiką, tada užtenka, jei vienu metu, tada bėda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 04 23, 18:57)
O tai ką turi tada šnekėti "butų" gyventojai?  g.gif  Galvočiau,kad 80kv/m namuke-užtenka ir vieno tuoleto,juolab,kad ne "taboras" gi gyvens tokioje kvadratūroje....

Neįsivaizduoju gyvenimo kokybės 4 asmenų šeimai name, kad ir mažiuke. Nereikia ir taboro. Pamenu, kai mūsų šeimoje, kurioje du buvome du mokyklinio amžiaus vaikai, ruošdavomės ryte į mokyklą. Buvo atskiras tualetas ir vonia, tačiau ir tai "kamščiai" būdavo smile.gif , o čia viskas bendra...
2 suagusius butuke su bendra patalpa, kur yra vonia ir tualetas, dar įsivaizduoju, deja 4 asmenų šeimos name schmoll.gif
bendrą patalpą, mano nuomone, nors 2 atskirom patalpom išskirti reikėtų
Atsakyti