QUOTE(Liveris @ 2015 11 24, 14:55)
Panašiai pritarčiau "senai pazystamai" šitokai mažai erdvei matau tik kelias sienas, tai jos skirtos tik san. mazgui atskirti. Tik man neaišku kurioj vietoj bus įėjimas iš lauko?
tambūras prie san.mazgo
Jei nuimti tą koridoriuko sienelę, gal duris į san mazgą daryti iš tambūro?
QUOTE(Pookelis @ 2015 11 24, 16:09)
tambūras prie san.mazgo
O kam? San.mazgas yra nuosaliai, jis praktiskai lygiagreciai su laiptine. Nu jau nebijokit, kai i wc eisit-duris uzsidarysit, niekas ten neziures per raktu skylute, ka veikiat
Is tamburo durys i wc-nepraktiska. Pirmiausia, tai pati salciausia patalpa, plius, tai persirengimo kambarys, persiovimo purvinu batu, per tambura nesasi visas purvas is lauko, kuri paliekat, persimovusi i slepetes. O jus basa, svariom kojom ir chalatuku leksit per visa nama i tambura, kad pasinaudoti wc paslaugomis. Panasiai gaunasi, kad i lauko wc eiti...
Ar turėjote wc duris atsidarančias tiesiai į kurią nors patalpą?
Pas mano anytą durys iš wc ne visai taip tiesiogiai į virtuvę, kaip čia būtų panaikinus sienelę, bet panaši situacija, kaip čia durys būtų vietoje laiptų, o virtuvė šone ir visa erdvė vientisa. Ir jaukumo toks wc ir virtuvės išdėstymas tikrai neprideda o jei kas po rimto reikalo išeina, tai ir kvapas atidarius duris padvelkia, nors vėdinimas geras čia gi nugriovus sienelę durys atsidarys tiesiai į virtuvę. Mano nuomone, tai toks pats ar net didesnis nepatogumas, kaip ir eiti naktį i wc per tambūrą. Jei rinktis vieną iš dviejų blogybių - rinkčiausi duris tambūre
Pas mano anytą durys iš wc ne visai taip tiesiogiai į virtuvę, kaip čia būtų panaikinus sienelę, bet panaši situacija, kaip čia durys būtų vietoje laiptų, o virtuvė šone ir visa erdvė vientisa. Ir jaukumo toks wc ir virtuvės išdėstymas tikrai neprideda o jei kas po rimto reikalo išeina, tai ir kvapas atidarius duris padvelkia, nors vėdinimas geras čia gi nugriovus sienelę durys atsidarys tiesiai į virtuvę. Mano nuomone, tai toks pats ar net didesnis nepatogumas, kaip ir eiti naktį i wc per tambūrą. Jei rinktis vieną iš dviejų blogybių - rinkčiausi duris tambūre
QUOTE(auksine zuvis @ 2015 11 24, 17:54)
Ar turėjote wc duris atsidarančias tiesiai į kurią nors patalpą?
As turiu. Ir name, ir sodyboj taip Ir dabar statomas sveciu namas su vientisa erdve ir trimis durimis is salono: wc, ir dvieju miegamuju. Mes nematom problemu del to, gal kad ipratom ir kitaip neisivaizduojam. Bet turiu ir tambura. Ir ten ziema net suns nelaikau, nes per laukines duris, kad ir sandarias, saltis eina. O pagalvojus, kad nakti begciau su naktiniais i wc-brrr, net nupurto.
O tai kaip butuose zmones gyvena? Ne chrusciovkese, kur kiekvienas kambarys kaip spinta, bet tuose siuolaikiniuose, kur is vienos bendros erdves yra kelios durys i atskiras patalpas. Vienos is ju-i san.patalpas. Kazkaip neteko matyti, kad zmones is laiptines duris atskiras pasidarytu.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 24, 18:12)
O tai kaip butuose zmones gyvena? Ne chrusciovkese, kur kiekvienas kambarys kaip spinta, bet tuose siuolaikiniuose, kur is vienos bendros erdves yra kelios durys i atskiras patalpas. Vienos is ju-i san.patalpas. Kazkaip neteko matyti, kad zmones is laiptines duris atskiras pasidarytu.
Tikrai ne visuose naujos statybos butuose san mazgo durys iš bendros erdvės. Yra iš ko rinktis, o kai jau yra toks variantas tai taip ir gyvena, kai perka pastatytą ir nėra galimybės persiplanuoti kitaip. Nėra čia tokia problema, dėl kurios negyventų bet tikrai ir ne privalumas toks išplanavimas
Jūs pripratote ir nematote problemos, aš problemą matau ir man geriau tos durys būtų tambūre, gal dėl to, kad pas mane tambūre nėra šalta ir vaikštau visada su šlepetėmis kiek žmonių, tiek nuomonių
Esu svečiavusis tokiam bute, kur durys į wc iš svetainės, tai tikrai nesmagu būtų buvę eiti į wc, gerai, kad neprireikė Nes visi susėdę už stalo, o už wc durų girdėt čiurlenimas ir pan.
Tikrai, jei būtų galimybė, nesirinkčiau tokio išplanavimo.
Tikrai, jei būtų galimybė, nesirinkčiau tokio išplanavimo.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 24, 18:44)
Na jau jei tures pinigu namo griovimui ir naujo perstatymui, tai pakaks pinigu ir gerai ventiliacijai wc Juk ir dabar wc durys i atvira, bedure erdve, sienele cia tik psichologinis momentas, a la papildoma uzuolaida
Ir kokia gi ventiliacija viską ištrauks per minutę, kol nusiplausite rankas? Rekuperacinis vėdinimas taip greitai nesudirba. Apie natūralius ortakius išvis nėra ką diskutuoti o sienelė, mano galva - vis šioks toks barjeras tiek garsui, tiek kvapui.
tai gi galima tas tuliko duris arciau tamburo daryt, ir sienele perpus trumpesne
Sveiki, o gal kas žinote ar verandos (pristatyta prie lauko durų, nešildoma) plotas įskaičiuojamas į tą 80?
QUOTE(gera_lengva @ 2015 12 07, 18:50)
Sveiki, o gal kas žinote ar verandos (pristatyta prie lauko durų, nešildoma) plotas įskaičiuojamas į tą 80?
Isiskaiciuoja viskas, kas turi duris i nama. Garazas gi irgi gali buti nesildomas, bet isiskaiciuoja, jei is garazo yra iejimas i nama.