Praėjusią savaitę buvo baigti mūsų mūro darbai. Susumavau visas išlaidas ir kam čia buvo juokingi mano planai su sienų mūru tilpti į 7000 - galiu prisiduoti, kad tilpau ir dar atliko
iš viso už sienų mūrą su darbais gavosi beveik 6600. Toje sumoje dar 3 nesunaudotos paletės blokelių, kurias bandysim parduoti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2015 11 02, 19:49)
))) Utopistė...
Dar pridėk bent 30 % nenumatytoms išlaidoms, tai gal ir artėsi prie realesnės sumos
(aš irgi panašų grėblį prieš nosį pasidėjau ir ant jo užlipau)
)))
Visos statybos, kad ir kaip kruopščiai skaičiuojamos sąmatos, netelpa į jas. Nikaip...
QUOTE(ruta_zalia @ 2015 11 02, 19:59)
Pradzioj gal ir galima pasikuklinti ir tilpti i planus, bet veliau, o ypatingai atejus i vidaus apdaila visi planai sutaupyti dazniausiai buna padeti i sali, nes nesinori paprastu plyteliu, pigiausiu tapetu, zemos klases parketo ir t.t... Dezute susimesti paprasciausias dalykas, kur tikrai galima prisilaikyti planuotos samatos, bet iejus i namo vidu viskas tuo ir pasibaigia
QUOTE(Sena ragana @ 2015 11 02, 20:13)
Čia - ne utopija, mieloji, čia - jau padaryti darbai
Apie pamatų kainas rašiau, nes jis jau padarytas, apie stogą parašiau, kad nieko komentuoti negaliu, nes tik gruodį ateina stogdenys. Verčiam puslapį atgal ir skaitom ką rašiau ankstesnėje žinutėje apie sienas: "Sienas dar ne visai baigėm, bet medžiagos visos nupirktos, mūras į pabaigą, planuojam tilpti į 7000." Aš žinau kiek man kainavo medžiagos: blokeliai sienoms, žinau kiek kainavo cementas, žinau kiek kainavo sąramos, armatūra, mono žiedas, dar žinau kiek sumokėjau darbininkams už iki šiol atliktą darbą ir dar esu nesumokėjus (visa kita sumokėta ir jau padaryta) už likusį sienų mūro darbą, kurio kainą paskaičiuoti, žinant kvadratus ir kvadrato kainą, net septintokui būtų visiškai nesunku
Jei ir prašausiu darbų kainą kokia 10-15proc, tai tikrai nebus ženkli suma.
Nekomentavau nei vidaus įrengimo darbų, nei stogo, nei komunikacijų, nei dar kažko, ko dar nedarėm.
Papildyta:
Aš apie vidaus apdailą jokių prognozių ar taupymo planų ir nerašiau. Mes ir nesiruošiam iš š.... vašką spausti ir aš puikiai suprantu, kad dėžutė yra tik mizeris visoje sąmatoje