Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! II d.

QUOTE(ruta_zalia @ 2015 08 12, 09:23)
Maziau klausykite ka sako registru centre. Esu susidurusi 80 kv. statinio klausimais, tai vienetai darbuotoju isigilina i situacija ir suteikia tikslia informacija. Sakyciau geriau su kokiu architektu pasikonsultuokite. O elektra galite vestis kad i pelkes viduri, svarbu Lesto babkes mokesite, cia du skirtingi dalykai.

bet tada Lesto ikaniai turbut bus gerokai didesni nei vedant i gyv.paskirties pastata turint statybos leidima, nes gyventojams taikomas lengvatinis tarifas,kuris berods sudaro 40% nuo pilno.
Atsakyti
QUOTE(Riher @ 2015 08 11, 15:32)
Sveiki, paskaitinėjau temą bet neradau... Gal kas statėt ar statotės gyvenamą namą iki 80kvm, ŽEMĖS ŪKIO paskirties žemėje. Situacija pas mane tokia, kad ūkininko sodybos neleidžia (nes teritorija suplanuota 4/5 sodybos hektare), sklypas 0,52ha. O paskirties negalima keisti, nes yra naudingos iškasenos (tiksliau šalia išžvalgytas telinys, o mano sklypas apsaugos zonoje).  mad.gif Žodžiu totalus absurdas, turiu du sklypus (šalia) ir nieko dėl tų prakeiktų iškasenų negaliu daryt  doh.gif  ,kai buvau Registrų centre sužinojau kad nesudėtingam pastatui leidimo nereik, tik pastatai, pavieti matininką ir RC užregistruoji. Tai įsižiebė man viltis  ax.gif  gal kas esate susidūrę su tokia situacija?

Siulyciau kreiptis i rajono savivaldybe ir rajono zemetvarka po kelis kartus nes tenais vienetai zino tvarka ir geriausia rasyt prasymus nes is valdininko gautas ats gali but neteisingas ir klaidinantis ir tik parasius prasymus bei gavus oficialu ats busi tikras ar gali keist ar gali statyt ir tt arba jei yra atliekamu pinigu i imone,kuri uzsiima tokiais dalykais kadangi paciam nuo 0 kosmosas,as dabar bandau dalinti z.u. sklypa ir dali keisti i namu valda (nuo 2014 tipo supaprastinta tvarka) valdininkai zudo biggrin.gif pradzioje kol issiaiskinau ,kur kreiptis ar i rajono zemetvarka ar i rajono savivaldybe biggrin.gif vieni pas kitus siuntinejo ir tlf ir el laiskais, galiausiai kadangi sklypo paskirti ne viso noriu keisti,o tik dali priejo bendros isvados,kad i rajono zemetvarka kreiptis ir net 3 darbuotojai tlf ir el laiskais liepe atvykt rasyt prasyma,o atvykus gavau slapiu skuduru per veida nes pasirodo nuo 2015 m visi prasymai pildomi per el.valdzios vartus biggrin.gif bet 3 darbuotojai to nezinojo (zodziu Graikija tik mazesne) tai vat tas prasymo pildymas uztruko kelias minutes,o realiai menesi nes buvau siuntinejamas is A i B ir is B i A................. kitas momentas,kad niekas kazkodel negalejo ar nenorejo pasakyti ar toje vietoje pagal bendra plana yra numatytas paskirties keitimas ir rekiau ir saukiau ir prasiau,bet zodis buvo vienas Negalim.......nors pagal kadastra jie gali,o pats kiek issiaiskinau tai toje gyvenvieteje kaip ir galima,bet reik ziuret konkretu sklypa tad gal negalima ir dabar jau 3 savaite kaip laukiu oficialaus ats kadangi pateikes prasyma nors valdininkai iskart galejo pasakyti ar verta rasyt prasyma ar net neverta.....pikta labai pikta nes mokesciu moketoju pinigai ismetami,o ten sedi didzioji dalis profanu neisprususiu..... ats sake apie pora men uztruks. Tai vat apsisarvuok kantrybe ir NAGLAI svarbu NAGLAI ir IKIRIAI eik per valdininku galvas kitaip siuntines is A i B is B i A istisus metus biggrin.gif Jei man neleis keist tada reiks eiti Uk pazymejima issilaikyt,o tada kaip cia jau minejo formuoti uk sodyba........... Sekmes kovojant su vejo malunais biggrin.gif o savo sklypo perspektyvas gali paziureti cia:
http://www.regia.lt/
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 08 12, 11:39)
ats sake apie pora men uztruks.

oficilioms uzklausoms i valdiskas istaigas yra numatytas ir apibreztas atsakymo terminas, jis ne 2 menesiai, pasidomekit cool.gif
Atsakyti
Registre buvau pas juriste - konsultantę, skyriaus vedėjos pavaduotoją. Jinai patikrino kad sklypas nepriklauso saugotinoms ar kultūros paveldo teritorijos, todėl apribojimų dėl šito nėra. Bet man tos naudingos iškasenos ramybės neduoda... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Riher @ 2015 08 12, 17:48)
Registre buvau pas juriste - konsultantę, skyriaus vedėjos pavaduotoją. Jinai patikrino kad sklypas nepriklauso saugotinoms ar kultūros paveldo teritorijos, todėl apribojimų dėl šito nėra. Bet man tos naudingos iškasenos ramybės neduoda... g.gif

pasikartosiu - zemes ukio paskrities sklype gali tik pasiure galvijams pastatyt, bet ne gyvenama pastata. nori nenori, bet ukininko sodyba iformint teks.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 08 12, 18:19)
pasikartosiu - zemes ukio paskrities sklype gali tik pasiure galvijams pastatyt, bet ne gyvenama pastata. nori nenori, bet ukininko sodyba iformint teks.

TAda manau tinka Ukinis pastatas, nesvarbu, kad jis atrodys kaip gyvenamas.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 08 12, 18:19)

doh.gif taigi zmogus ir raso,kad uk.sodybos neleidzia statyt ir neleidzia keist paskirties nes kazkokios naud. iskasenos.......prie ko cia pasiure gyvuliams.
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 08 13, 07:30)
doh.gif  taigi zmogus ir raso,kad uk.sodybos neleidzia statyt ir neleidzia keist paskirties nes kazkokios naud. iskasenos.......prie ko cia pasiure gyvuliams.

tai ir atsakau - nieko statyt negali. nei supaprastinto, nei ukinio. jokio pastato. Z.u. paskirties zeme skirta zemdirbystei. vienintelis variantas statyt pastatus tokioj zemej yra ukininko sodybos suformavimas arba paskirties keitimas i gyvenama. Nebent nesenai kazkas istatymuose pasikete, bet as negirdejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 13 rugpjūčio 2015 - 19:54
QUOTE(BangaS @ 2015 07 22, 09:05)
Tai ne tik kūrenimas, bet ir kamino valymas, šilumokaičio valymas, malkų skaldymas, sunkiasvorio transporto privažiavimo iki malkinės įrengimas, malkinės statymas, malkų sandėliavimas 2-3 sezonams, pjuvenų ir šiukšlių nuo malkų kasdieninis valymas, papildomos lauko durys katilinėje,
10% namo ploto užimanti mažytė katilinė (8m2) su vieta 1m3 akumuliacinei talpai ir malkoms viduje žiemą, papildomas kaminas, papildomi priešgaisriniai reikalavimai - ir viskas dėl 80m2 namuko šildymo??? Idealus variantas??? Paprašykit, kad jums paskaičiuotų kiek kainuos papildomos šiltos, atsparios ugniai lauko durys (800eur), kaminas (800eur), kamino apskardinimas(100eur), 10% namo erdvės pastatymas (3500eur), katilas (1000eur), aprišimas(800eur), kombinuotas didelis boileris 400eur  (o gal dar talpa talpoje 1000eur?? ), akumuliacinė talpa 1000 l. su apšiltinimu 450eur, valdymo elektronika, malkinės įrengimas = susidaro viso labo 8000 eur idealiam variantui.

Dabar kitas variantas - neužimantis vietos inverterinis šilumos siurblys oras-vanduo 1,4...6kW pilnai patenkinantis visus 80m2 namuko poreikius iki -25C su montavimu ir 200 ltr boileriu, 2 metų garantija - 2700eur. Nereikės nieno valyti, nereikės nei piršto prikišti, nereikės baimintis išvažiuojant, neatims taip trūkstamo namo ploto, kurį galėtumėte skirti skalbyklai ar drabužinei.

Dar turite kažkokių argumentų?

Ginciju. Bet pagalvojau, kad tam reikia sukurti atskira tema.
http://www.supermama...owtopic=1009145
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 20 rugpjūčio 2015 - 15:15
https://www.facebook...8772736?fref=ts Mūsų pažįstamiems projektavo namuką, gerai padirbėjo, greitai, kokybiškai ir nebrangiai. Beje kam nesunku paspauskit patinka 4u.gif
Atsakyti
kvepia reklama, kurioje nulis projektų. Visi paimti iš užsienio tinklapių.
Atsakyti
Darė pažįstamiem, bet mum taip patiko, kad prašom like'ą uždėt biggrin.gif ok... būkit žmonės, bandydami reklamuotis bent kiek pasukit galvą biggrin.gif
Atsakyti