QUOTE(Riher @ 2015 08 11, 15:32)
Sveiki, paskaitinėjau temą bet neradau... Gal kas statėt ar statotės gyvenamą namą iki 80kvm, ŽEMĖS ŪKIO paskirties žemėje. Situacija pas mane tokia, kad ūkininko sodybos neleidžia (nes teritorija suplanuota 4/5 sodybos hektare), sklypas 0,52ha. O paskirties negalima keisti, nes yra naudingos iškasenos (tiksliau šalia išžvalgytas telinys, o mano sklypas apsaugos zonoje).
Žodžiu totalus absurdas, turiu du sklypus (šalia) ir nieko dėl tų prakeiktų iškasenų negaliu daryt
,kai buvau Registrų centre sužinojau kad nesudėtingam pastatui leidimo nereik, tik pastatai, pavieti matininką ir RC užregistruoji. Tai įsižiebė man viltis
gal kas esate susidūrę su tokia situacija?
Siulyciau kreiptis i rajono savivaldybe ir rajono zemetvarka po kelis kartus nes tenais vienetai zino tvarka ir geriausia rasyt prasymus nes is valdininko gautas ats gali but neteisingas ir klaidinantis ir tik parasius prasymus bei gavus oficialu ats busi tikras ar gali keist ar gali statyt ir tt arba jei yra atliekamu pinigu i imone,kuri uzsiima tokiais dalykais kadangi paciam nuo 0 kosmosas,as dabar bandau dalinti z.u. sklypa ir dali keisti i namu valda (nuo 2014 tipo supaprastinta tvarka) valdininkai zudo
pradzioje kol issiaiskinau ,kur kreiptis ar i rajono zemetvarka ar i rajono savivaldybe
vieni pas kitus siuntinejo ir tlf ir el laiskais, galiausiai kadangi sklypo paskirti ne viso noriu keisti,o tik dali priejo bendros isvados,kad i rajono zemetvarka kreiptis ir net 3 darbuotojai tlf ir el laiskais liepe atvykt rasyt prasyma,o atvykus gavau slapiu skuduru per veida nes pasirodo nuo 2015 m visi prasymai pildomi per el.valdzios vartus
bet 3 darbuotojai to nezinojo (zodziu Graikija tik mazesne) tai vat tas prasymo pildymas uztruko kelias minutes,o realiai menesi nes buvau siuntinejamas is A i B ir is B i A................. kitas momentas,kad niekas kazkodel negalejo ar nenorejo pasakyti ar toje vietoje pagal bendra plana yra numatytas paskirties keitimas ir rekiau ir saukiau ir prasiau,bet zodis buvo vienas Negalim.......nors pagal kadastra jie gali,o pats kiek issiaiskinau tai toje gyvenvieteje kaip ir galima,bet reik ziuret konkretu sklypa tad gal negalima ir dabar jau 3 savaite kaip laukiu oficialaus ats kadangi pateikes prasyma nors valdininkai iskart galejo pasakyti ar verta rasyt prasyma ar net neverta.....pikta labai pikta nes mokesciu moketoju pinigai ismetami,o ten sedi didzioji dalis profanu neisprususiu..... ats sake apie pora men uztruks. Tai vat apsisarvuok kantrybe ir NAGLAI svarbu NAGLAI ir IKIRIAI eik per valdininku galvas kitaip siuntines is A i B is B i A istisus metus
Jei man neleis keist tada reiks eiti Uk pazymejima issilaikyt,o tada kaip cia jau minejo formuoti uk sodyba........... Sekmes kovojant su vejo malunais
o savo sklypo perspektyvas gali paziureti cia:
http://www.regia.lt/