QUOTE(Liveris @ 2015 06 30, 08:19)
Ghostbuster, nepaminėjai kokį namą iki 80 kv statai, gyvenamą ar sodo namą. Viskas nuo to ir priklauso, jei statot gyvenamą namą, tai TAIP JUM REIKIA visų leidimų ir prižiurėtojų.
Jei sodo namą, tai nereikia nieko, tik projekto, kad ir ranka papiešto ir išlaikyti atstumus iki kaimynų.
Jūs nepykit, bet aš prieštarausiu ir ginčykimės, nes ginče gimsta tiesa
man pačiai reikia aiškumo, todėl daug apie tai skaičiau ir galvoju, kad yra kitaip.
Kur jūs radot, kad gyvenamajam namui, t.y. II grupės nesudėtingam statiniui reikalinga techninė priežiūra ar projekto vykdymo priežiūra?
Aš statybos įstatyme randu: "30 straipsnis. Statinio statybos techninė priežiūra
1. Statinio (
išskyrus nesudėtingą) statybos techninė priežiūra yra privaloma. Šis reikalavimas netaikomas atliekant statinio paprastąjį remontą."
Toliau cituoju Ghostbuster architekto žodžius: "Beje, gal neapaminejau- jums reikia susirasti statybos tech. prieziuros vadova ir pasirasyti su juo sutarti del tech. prieziuros ir statybos darbu vadova. Pries pradedant darbus, reikia pranesti valst. teritoriju planavimo ir statybos inspekcijai. Tai galima padaryti per IS INFOSTATYBA.".
Ir vėl iš statybos įstatymo: "12 straipsnis. Statytojo (užsakovo) pareigos ir teisės
Punkto redakcija nuo 2014-01-01:
12) informaciją apie statybos pradžią, rangovo pasamdymą, taip pat pagrindinių statybos sričių vadovų (statinio projekto vykdymo priežiūros vadovo, statinio statybos vadovo, statinio statybos techninės priežiūros vadovo pasamdymą ar paskyrimą per 3 darbo dienas nuo jų pasamdymo ar paskyrimo paskelbti Lietuvos Respublikos statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje Infostatyba; šis reikalavimas netaikomas statinio remonto ir nesudėtingo statinio statybos atvejais."
Ir ant mano pritarimo tas pats parašyta, kad man nieko pranešt nereikia pradedant darbus, tai buvau šventai įsitikinus, kad tikrai nereikia, kodėl jūs manote kitaip?