Mano dramatinis venų spalvos šalikas (čia fotoaparatas dar su nušaltinančiais nustatymais, dėl kurių ilgą laiką manęs net nesvarstė kaip šilto tipo, bet matosi spalvų "susigrojimas")
bytte, o tu tikra, kad teisingai matai tą undertoną?
Beje, o čia aš tikrai foto nebematau nieko šilto? Man taip rodosi?
Tada ir vasaros variantas visai įmanomas.
Sodri - tai nebūtinai tamsi. Nežinau kaip kitaip pasakyt. Tanki oda? Sverianti? (nuo žodžio "svoris"). Pvz mano oda ganėtinai sodri. Ir šviesi. Pavasarių oda būna lengva, t.y. ne sodri. Su vasaromis aš neatsirenku.
O jei iš kitos pusės? Jums geriau atrodo tamsios ar šviesios spalvos?
Sodri - tai nebūtinai tamsi. Nežinau kaip kitaip pasakyt. Tanki oda? Sverianti? (nuo žodžio "svoris"). Pvz mano oda ganėtinai sodri. Ir šviesi. Pavasarių oda būna lengva, t.y. ne sodri. Su vasaromis aš neatsirenku.
QUOTE(bytte @ 2015 01 28, 23:11)
Man toks jausmas kad jūs ne viską skaitot, ibo kažkaip kartojuosi
Fotosesijoje natūralūs, visur natūralūs, blakstienos ir antakiai nedažyti, nieks nedažyta. Oda sodri ką reiškia? Ta prasme tamsi? Mano odos nr pagal pudras visada pats šviesiausias, nežinau kodėl taip tamsiais foto gaunas, lauke foto - aš balta.
Jau minėjau, kad svarstė merginos žiemą, bet aš kategoriškai ją atmetu, juoda per sodri man, nekalbant apie juodos baltos bloką. Kaip ir viena skaisčiai balta ne kaip, irgi minėjau. Dargi ir daugiau žiemos spalvų netempiu. Ir tokios floresuojantčios link fuksijos hot pink netempiu manau, mano rausva ta nuvalkiota kur visur BSp koliažuose dominuoja. Foto, kur tarkim stambiu planu per vestuves kokias, tai akys kažkokios labai tamsios, bet jos ne skaitmeninės, tai biesas žino, gal dėl vyzdžių didelių, neprisiartinsi gi. Be to jos pas mane kaip ir pasikeitė. Dar toks faktas, kad jos nėra didelės, kaip pas kokia tarkim Ščiogolovaitę, tai automatiškai mažiau ryškios.
Erszebeth beja irgi labai šviesios odos.
Fotosesijoje natūralūs, visur natūralūs, blakstienos ir antakiai nedažyti, nieks nedažyta. Oda sodri ką reiškia? Ta prasme tamsi? Mano odos nr pagal pudras visada pats šviesiausias, nežinau kodėl taip tamsiais foto gaunas, lauke foto - aš balta.
Jau minėjau, kad svarstė merginos žiemą, bet aš kategoriškai ją atmetu, juoda per sodri man, nekalbant apie juodos baltos bloką. Kaip ir viena skaisčiai balta ne kaip, irgi minėjau. Dargi ir daugiau žiemos spalvų netempiu. Ir tokios floresuojantčios link fuksijos hot pink netempiu manau, mano rausva ta nuvalkiota kur visur BSp koliažuose dominuoja. Foto, kur tarkim stambiu planu per vestuves kokias, tai akys kažkokios labai tamsios, bet jos ne skaitmeninės, tai biesas žino, gal dėl vyzdžių didelių, neprisiartinsi gi. Be to jos pas mane kaip ir pasikeitė. Dar toks faktas, kad jos nėra didelės, kaip pas kokia tarkim Ščiogolovaitę, tai automatiškai mažiau ryškios.
Erszebeth beja irgi labai šviesios odos.
Aš "muted" odą apibūdinčiau žodžiu "aksominė". Sunku nusakyti, kas ją tokia daro, bet mano abiejų dukrų ji būtent aksominė atrodo. Tuo tarpu mano tokia "plika", "nuoga", net kai būna įdegusi.
QUOTE(bytte @ 2015 01 29, 00:25)
Ai tada nežinau... jai jau visai per viduri, tai ir vasara/ruduo visai nieko... O kaip warmas, tai rudos plaukuose mažoka, nebent parudavo. Ašai pažįstų WA be strazdanų, ir įdega pavydėtinai lygiai ir gan greit, bet plaukai tokie šilti rudi. Dar mintis irgi - teoriškai BSp tokios daugiasluoksnės spalvos netinka. O va tokia keptą morką kai kurie visai nieko tempia, kad ir Mutė, jai pameni fotosesiją. Įdomu kas būtų jai geriau
Kontūruosi su juo?
Kontūruosi su juo?
žiūrėjau į tą keptą morką, ir nežinau kaip ji man būtų per daug rudos yra.. kai dariau fotosesiją ten švaresnės oranžinės buvo jei neklystu
kadangi spalvinių tipų nustatyme neišmanau, tai tik skaitinėju... bet idomu.. matau kad bytte ir Erszebeth lyg perkraustyt žada
gal ir man pasirodyt Prek.. įdomu ką pasakytų gal ir sakytų kad čemodanus kraučiaus
Gal Jūs pradžiai pasakykit, kur norėtumėt kraustytis? (prisitaikyt mėginsiu ) Nes dar truputis, ir pralėks prek iš čia kaip fanera virš Paryžiaus su savomis balabaikomis
QUOTE(Mute @ 2015 01 29, 00:35)
gal ir man pasirodyt Prek.. įdomu ką pasakytų gal ir sakytų kad čemodanus kraučiaus
QUOTE(prek @ 2015 01 28, 23:57)
Beje, o čia aš tikrai foto nebematau nieko šilto? Man taip rodosi?
Jai gyvą pamatytum, suprastum, kad pas ją nieko šalto nėr . Man buvo šokas, ji dėjo foto temoje, buvo labai tamsiais plukais, svarstė cool summer varianta, ibo prie dūšios jai juoda ir sidabras. Dėl labai šviesios odos matyt foto visad gan smarkiai iškraipo jos variantą.
Sodri - reiškia daug spalvos, t.y. prisodrintas spalva paviršius, iš savęs lengvos spalvos sodrios būna su juodos priemaiša (ar esate susipažinusi su Munsell spalvų teorija?). Vasarų oda teoriškai negali būt sodri, nes jų spalvos yra gaunamos maišant su pilka. Maišant su pilka, spalva atrodo matinė, plokščia, už tai vasarų akys apibūdinamos kaip nefokusuoto žvilgsnio. Pavasario spalvose yra baltos visada, todėl jos atrodo švarios, skaidrios, šviečiančios. Na o žiema - tai mažų vaikų piešinių paletė , ten nėra jokių priemaišų, imi spalva ir tepi.
Jai pačiai atrodo tamsios geriau, ir ji mielai kraustytus į kurį nors deep'ą, bet forume visiems labiau patinka kai ji su švaresnėm spalvelėm rengiasi/dažosi, kai tos juodos ten tik mini lašiukas. Toks jausmas kad ji galėtų būti pure pavasario spalvos su lašeliu juodos, iš esmės tai ir yra WA spalvos.
QUOTE(prek @ 2015 01 29, 01:46)
Gal Jūs pradžiai pasakykit, kur norėtumėt kraustytis? (prisitaikyt mėginsiu ) Nes dar truputis, ir pralėks prek iš čia kaip fanera virš Paryžiaus su savomis balabaikomis
o ne.. cia ir yra visas idomumas, kai nesakai kur nori, nes kai pasakai tai ziurek ir iskraustys
QUOTE(prek @ 2015 01 28, 23:21)
Patikėkit manim, tinkamos spalvos akių tikrai negesina Todėl jos ir yra tinkamos - tai yra tos pačios spalvos, kurias turi tas spalvinis tipas. O naudojant akcentines to spalvinio tipo spalvas - netgi labai tinkamai paryškina. Jei gesina - vadinasi spalvinis tipas ne tas, nes spalvos tarpusavy užuot "draugavusios", pradeda "ginčytis" ir "pertempinėt".
Dar yra viena spalvinio tipo nustatymo versija - pagal venų spalvą, manau girdėjot. Sakyčiau venų šiltumą- šaltumą nustatyt sudėtinga, nebent šiltumas/šaltumas visai akivaizdus būtų. Bet tos spalvos drabužis atitaikius - nerealiai "sužaidžia" išvaizdos pagerinimo prasme.
Dar yra viena spalvinio tipo nustatymo versija - pagal venų spalvą, manau girdėjot. Sakyčiau venų šiltumą- šaltumą nustatyt sudėtinga, nebent šiltumas/šaltumas visai akivaizdus būtų. Bet tos spalvos drabužis atitaikius - nerealiai "sužaidžia" išvaizdos pagerinimo prasme.
Motin. Tu, eee, viskas gerai, diskutuojam, bet gal nesijausk čia kaip mokytoja pas ketvirtokus Mes čia gal ir plepam beleką sykiais, tikim, kad tu protinga, bet mes čia irgi labai durnos nesam, gal ne orakulai, bet jau pagrindų tai gal mums nebereikia, nebeįdomu Tiesiog išdiskutavę mes tas venas jau ir netgi žinom, pas kurią kokios Ir akių kraštelius, ir vidinius, ir išorinius, mes tą Zylą čia per kelias temas taršėm Ir undertonus/overtonus taršėm, ir celebrites taršėm, suprantu, kad nuostabu, bet nu. Pasiderinam, sakau, prie kolektyvo ir baigiam jūsintis, ibo man tuoj kils noras gerti kavą iš gėlėto puodelio, mažąjį pirštą atkišus
Ir paskaitom, kas ką rašo. Labai geras, naudingas įprotis
QUOTE(Erszebeth @ 2015 01 28, 23:29)
Gal tu visgi nutamsėjęs LS?
Turiu pasakyti, kad mano plaukai kai po gimdymo patamsėjo (dabar dažau), tai gavosi maždaug kaip Bytte. Ta prasme, nėr visai šviesūs, ko tauta tikėtųsi iš laito. Tokie lininio lietuviško pilkumo. Kaip nevalyta bulvė
QUOTE(bytte @ 2015 01 28, 23:41)
Man LSp versija kliūva dėl to undertono, pas juos tokis persikinis, o pas mane kiek žiūriu visgi riužavas. Nors berots LSu irgi riužavas. Šiaip net nežinau pagal ką reiktų skirt tas paletes. Vat pagal Zyla tamsiausia spalva pagal veizolus, tai išeitų ašai lightas
Kad žinok Ružavas undertonas - tai šaltas. Man atrodo, kad jis pas tave ne rūžavas O kaip tik kažkoks toks pošiltis...
QUOTE(Erszebeth @ 2015 01 28, 23:45)
bytte, o tu tikra, kad teisingai matai tą undertoną?
nė figą neįsitikinus , man savas undertonas žiemą visad mėlynas, o vasarą jo nebematau. Tai ir sakau, kad aš Cool summer. Dar va tą ružavumą kažkur įžiūrėt galiu, o kažkokios persikinės ne, niekur jos nėr . Va kad ir pagal Zyla spausk nespaudus tą pirštą - persikinės nerasi toje raudonoje, ir lūpdažių persikinių kažkaip neįsivaizduoju ant savęs. Virtualiai padažius - visiškas svetimkūnis.
O man susidarė įspūdis, kad prek mato ir tą šiltumą ir švarumą, tik vertina jau rezultatą, ir neįvertina priežasties. Ir nors mini odos reakciją į spalvą, tos reakcijos nelabai suvokia: juk tai yra atsispindinti spalva ant odos, t.y. spalvotas apšvietimas. Tarkim įdėjai savo foto su juoda - gaunam supurvintą tavo vaizdą (ir tavo akys ten tikrai prigesintos), prek ima viską už gryną pinigą ir mato tavyje muted variantą, o iš ties tavo muted labai mažas, ir jį tik labai sustiprina juoda, nes WA savyje turi daugiau juodos, nei koks WSp, plius esi ganėtinai šviesi (ypač oda), todėl efektas tik dar stipresnis (todėl WSp netinka juoda ).
Bytte? Ką tu ten minėjai, apie aprangos tipus, kur kalbėjom apie Chromčenką? Turiu norą į ten įsigilint. Ibo turiu labai svarbų ir skubų darbą, kurio nenoriu dirbt
Papildyta:
O gal gauniesi Gal mes tik aprangos stailo iki dramatiškumo nepritempiam
gal vat toks stailas visai dramatiškai atrodytų sykiais
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2015 01 28, 23:41)
Aha, ir vadinasi tatai teorija pagal D. Zyla, o ta spalva atseit dramatiška asmeninė spalva. Va mums su Noa tada lieka tokia bliedna mėlsvai žalsvą, su kuria visai nesigauni Dramatiška
O gal gauniesi Gal mes tik aprangos stailo iki dramatiškumo nepritempiam
gal vat toks stailas visai dramatiškai atrodytų sykiais
QUOTE(Noa @ 2015 01 29, 09:54)
Turiu pasakyti, kad mano plaukai kai po gimdymo patamsėjo (dabar dažau), tai gavosi maždaug kaip Bytte. Ta prasme, nėr visai šviesūs, ko tauta tikėtųsi iš laito. Tokie lininio lietuviško pilkumo. Kaip nevalyta bulvė
Kad žinok Ružavas undertonas - tai šaltas. Man atrodo, kad jis pas tave ne rūžavas O kaip tik kažkoks toks pošiltis...
Nu nu, mano šaknys 3 numerio, o nublukę galai 5-to, ir pilkumo pas mane tik smilkiniuos, ibo pražilę padlos ir aš jų nenusidažau vis (eh nerandu tinkamos spalvos ). O jaunystėj tai tokia poryža buvau, tirkai šviesesnė, bet pilkumo plaukuose ten nei su lupa nerastum (į warmus kištum užsimerkus, nes dar strazdanota tokia visa). Sena foto nors nušiltinta, bet gali lygint su spintos kampu, ten mediena - vyšnia, kur jau šilčiau.
Pagal šitą va:
Tai sakai, nėr pas tave persikinio undertono, ką??? (skaityti grėsmingu balsu )