Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrima II dalis

Viena idėjų. Tikrai nepakenks.

"Žinoma, kad vyrams naudinga sumažinti estrogenų poveikį. Galima sąmoningai vengti produktų su moteriškais estrogenais (pirmiausia, alaus, sojos ir plastikinių indų), rūkymo, alkoholio (kurie yra nuodingi spermai) ir kovoti su aplinkos užterštumu. " Skaitykite daugiau: Vyrų potenciją silpnina estrogenai iš aplinkos? | Alfa.lt http://www.alfa.lt/s...s#ixzz423XwMb73
Atsakyti
Sveikos ,

Gal turesit patarimu kuri. Nepastoju pora metu, bedos pas mane. Taip galvojom. MB pries pusantru metu daryta SG - normospermija, normaliu formu - 35 proc (norma >4%). Tai del MB bedos nedarem. Dabar jau ruosiames ivf. Padare SG - normaliu formu 0%. Siulo ivf+isci+imsi.
Bet as niekaip nesuprantu to pablogejimo tokio. Niekas nepasikeite pet tuos pusantru metu, neruko, alkoholiu nepiktnaudziauja, darbas nestresingas, nesuprantu nieko..
Atsakyti
QUOTE(MariDona @ 2015 12 13, 15:22)
Ne kartą esu rašiusi šioje temoje.. Noriu tik padrąsinti visas.

Mūsų diagnozė buvo sunki oligoastenoteratospermija. Svarbiausia buvo išsiaiškinti to priežastis - pas MB genetiškai viskas tvarkoje, hormonai - tvarkoje. Todėl nusprendėme, kad bandysime reikalus gerinti papildais, sveikesniu gyvenimo būdu ir pan.
MB vartojo šiuos papildus: Wellmann Conception, New Nordic multivitaminai vyrams, Kasolin, Vitaminas E, Fertilovit M plus. Per pakankamai trumpą laiką pasitaisėm iki normospermijos.

Pirmiausia reikia išsiaiškinti blogų SG rezultatų priežastis.. jeigu pas moterį viskas tvarkoje ir vyro problemų kilmė ne genetinė, manau, kad situaciją pagerinti galima ir papildais, kantrybe bei tikėjimu. Mes TO laukėm 1 m. ir 9 mėn.
Dabar jau laukiam mūsų mažojo guziuko nestuke.gif

Ir aš noriu padrąsinti jus.
Pas mus irgi buvo ta pati siaubinga vyro diagnozė - oligoastenoteratospermija vaikystėje persirgta kiaulytė......

Rašiau jau daug kur anksčiau. A (judriausių) buvo visada 0 proc. B irgi mažai, daugiausiai D jei gerai pamenu. Ir skaičiai beviltiškai maži 5-6-7 iki 10 mln. Ir taip metų metus. Nepadėjo nei vitaminai brangiausi nei tai kad nerūkė niekada, jokių pirčių, alkoholio minimaliai. Vis tas pats A 0 proc.

Nevaisingumo stažas 10 metų. Ir atlikti 6 IUI. Per maždaug 1 metus atlikti 5 IUI. Ir po beveik metų pertraukos - tas laimingasis 6 IUI.

Po 3 IUI užkibo, bet 5 sav. nesivystė jau....

Dėl spermos - mes atradom akupunktūrą - Prieš 6 IUI darymą, lankėm sąžiningai abu. Ir po 9 mėn. lankymo A pasidarė 9 proc. Tai mums prilygo stebuklui.

Dukrytė maitinau pienuku iki 1 metukų ir 11 mėn. - ruošėmės vėl daryti IUI. Netikėjome, kad mums gali pavykti patiems. Be to - vėl lankėme profilaktiškai akupunktūrą ten pat.
Vos nutraukiau žindymą ir iš pirmo ciklo - bac ir stebuklas - sūnukas, pats atkeliavo. Nors iki to momento 8 ciklai bandymų buvo nesėkmingi.

Pas mane, beje, kaip per gimdymus (cezariai abu buvo) paaiškėjo endometriozė buvo išvešėjusi. O nuo jos geriausias vaistas - nėštumas. Ciklas dabar kaip laikrodukas.

Na bet grįžtant prie spermos - tai mūsų jau labai niūri atrodė ateitis ir gydytojai tik IVF+ dar tą sudėtingesnį siūlė. O jau su tais IUI tai tipo iš vis be šansų.

Ir va - prašau, kokie stebukliukai auga - liniuotėje matosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 20 kovo 2016 - 23:33
QUOTE(debesyse* @ 2016 03 19, 08:03)
Sveikos ,

Gal turesit patarimu kuri. Nepastoju pora metu, bedos pas mane. Taip galvojom. MB pries pusantru metu daryta SG - normospermija, normaliu formu - 35 proc (norma >4%). Tai del MB bedos nedarem. Dabar jau ruosiames ivf. Padare SG - normaliu formu 0%. Siulo ivf+isci+imsi.
Bet as niekaip nesuprantu to pablogejimo tokio. Niekas nepasikeite pet tuos pusantru metu, neruko, alkoholiu nepiktnaudziauja, darbas nestresingas, nesuprantu nieko..

debesyse, turbūt kartočiau SG, nu taip iki nulio, neįtikėina. O kaip visi kiti - judrumas, kiekis?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Visą temą perskaičiau, kad bent bendrą supratimą turėčiau, nes nieko apie SG nenusimanau. Vyrui darys kito mėn gale (UK eilės deje nedžiugina).
Norėjau paklausti, jeigu mūsų myliukai nėra labai reguliarūs, kartais būna ilgesni tarpai kai nieko nedarom - ar gali būt įtakos spermos kokybėj? Nes čia beskaitant taip suprantu, kad kuo ilgiau vyras užlaiko, tuo daugiau spermiukų miršta? g.gif Tikiuosi supratote ko klausiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2016 03 24, 00:58)
Sveikos  4u.gif
Visą temą perskaičiau, kad bent bendrą supratimą turėčiau, nes nieko apie SG nenusimanau. Vyrui darys kito mėn gale (UK eilės deje nedžiugina).
Norėjau paklausti, jeigu mūsų myliukai nėra labai reguliarūs, kartais būna ilgesni tarpai kai nieko nedarom - ar gali būt įtakos spermos kokybėj? Nes čia beskaitant taip suprantu, kad kuo ilgiau vyras užlaiko, tuo daugiau spermiukų miršta?  g.gif Tikiuosi supratote ko klausiu  biggrin.gif

Gali turėti, paklausa kelia pasiūlą smile.gif
Jei nesinori dažniau, vyras turėtų pats kartais tuo užsiimti, pvz duše.
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2016 03 23, 23:58)
Sveikos  4u.gif
Norėjau paklausti, jeigu mūsų myliukai nėra labai reguliarūs, kartais būna ilgesni tarpai kai nieko nedarom - ar gali būt įtakos spermos kokybėj? Nes čia beskaitant taip suprantu, kad kuo ilgiau vyras užlaiko, tuo daugiau spermiukų miršta?  g.gif Tikiuosi supratote ko klausiu  biggrin.gif

Čia ne taisyklė. Apskritai sveikam vaisingam vyrui dažniausiai nekenkia niekas - nei pirtys, nei alkoholis, nei susilaikymas, bet jei yra polinkis į suprastėjimą, tai, kaip taisyklė, kenkia viskas... Aš tikrai nemanau, kad vyrui, kuris 1 ml turi 60 mln, staiga po 2 savaičių liktų, pvz, 15.
Atsakyti
Sveikos,senai jau lankiausi cia smile.gif tai gal man padesit ir patarsit kokiu vyrui vitaminu kokybej ir judrumui gerinti. Planuojam Profertil naudotis,bet nebezinau ar verta,nes daug neigiamu pasisakymu skaiciau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ksise @ 2016 04 17, 19:11)
Sveikos,senai jau lankiausi cia  smile.gif tai gal man padesit ir patarsit kokiu vyrui vitaminu kokybej ir judrumui gerinti. Planuojam Profertil naudotis,bet nebezinau ar verta,nes daug neigiamu pasisakymu skaiciau. g.gif

Kad tik būtų stebuklingas receptas bigsmile.gif
Profertil vienu metu gėrė mano ir draugės vyras, abu gėrė 3 mėn, tuomet pasidarė tyrimus, vieno spermos kokybė ženkliai pagerėjo, mano vyro visiškai nepakito....
Atsakyti
Sveikos,
šiame forume skaičiau kad vyrams padeda bebro tulžis bei bebro liauka. Taip kad kad merginos perka iš Adelės žolelės Bebro barškutį...
Bet tame barškutyje nieko kas liečia bebrą nėra, nelabai susigaudau... blush2.gif
Čia kaip ir du visiškai skirtingi dalykai.

Ar kažkam tas bebro barškutis padėjo? Ar geriau ieškot medžiotojo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Piliuona @ 2016 04 20, 09:51)
Sveikos,
šiame forume skaičiau kad vyrams padeda bebro tulžis bei bebro liauka. Taip kad kad merginos perka iš Adelės žolelės Bebro barškutį...
Bet tame barškutyje nieko kas liečia bebrą nėra, nelabai susigaudau...  blush2.gif
Čia kaip ir du visiškai skirtingi dalykai.

Ar kažkam tas bebro barškutis padėjo? Ar geriau ieškot medžiotojo?  ax.gif

o is kur tuos bebro laukos gaut?
Atsakyti
QUOTE(ksise @ 2016 04 22, 17:39)
o is kur tuos bebro laukos gaut?

Reiktų pas medžiotoją pirkti bigsmile.gif
gal pakomentuot merginos kurios pirko ir kaip paruošė papasakos ax.gif
Atsakyti