QUOTE(orya @ 2015 09 10, 01:26)
Ar viską iki šiol padarėt? Spermos pasėlį, išsityrėt hemoglobiną, vitaminą D, ar neturit LPL? Labai daug kas daro įtaką spermai. Ne kasdien fast food'as nebūtinai reiškia, kad visas reikiamas medžiagas gaunat.
Jei galima paklausti, kodėl vyras galėtų nepasiryžti IVF?
Jam nieko nereiktų ypatingo daryti - va moteriai tikrai pasiryžimo ir moralinio pasiruošimo reikia.
Suprantu, kad reikia laiko susitaikyti, kad yra problema ir su IUI nesėkme, bet man atrodo, kad labiau nevyriška yra ne prasta sperma, o negalėjimas pasiryžti procedūrai, po kurios būtų didesnė tikimybė savo mylimai moteriai padovanoti vaiką. Vienu žodžiu, gal jums IVF net neprireiks (nemačiau SG), bet tokie pareiškimai iš vyro pusės tikrai stebina.
Beje, jei taip bijo IVF, tegu ir per šventes negeria. Sperma gaminasi 90 dienų, tai tikrai kokia šventė iškrenta.
Atleiskit, jei nepatinks mano nuomonė, bet tikrai užkliudė man nervą ta frazė. Moteris tiek praeina per tuos IVFus: hormonais prisipumpuoja, badosi, narkozės... O va vyras į indelį nesugebės nusigręžt
Oi, mergaitės, kaip mums Žilaitienė sakė, jūs galite mest ir gert, ir rūkyti ir valgyti, o pagerėjimo gali ir nebūti (greičiausiai ir nebus)
Aišku, reikia sveikiau maitintis, kad organizmas gautų tinkamų medžiagų ir t.t. Bet dažniausiai jei problema yra kažkur gyliai, gyvenimo būdo pokyčiai na gal tik šiek tiek pagerins situaciją, bet jos iš esmės nepakeis.
Pasižiūrėkite į narkomanus ir alkoholikus - gimdo tuos vaikus be problemų. Tad jau jei išgeria žmogus tik per šventės ir nelupa kaip alkašius, nemanau, kad visiška abstinencija pakeistų ką nors tokiu atveju...
Kitas žiauriai nemalonus dalykas buvo toks, kad pati pirmoji gydytoja, kuri mane konsultavo, kai gavau tragišką vyro diagnozę, ji pasakė iš karto, tik IVF. Jūs galite pagerinti rezultatus vos ne iki normos, bet vargu, ar pastosite. Taip ir yra. Vyro rezultatai keli metaip kaip pagerėjo, bet mes vis dar nesilaukiam. Žiauru...
Papildyta:
QUOTE(orya @ 2015 09 10, 01:26)
Ar viską iki šiol padarėt? Spermos pasėlį, išsityrėt hemoglobiną, vitaminą D, ar neturit LPL? Labai daug kas daro įtaką spermai. Ne kasdien fast food'as nebūtinai reiškia, kad visas reikiamas medžiagas gaunat.
Jei galima paklausti, kodėl vyras galėtų nepasiryžti IVF?
Jam nieko nereiktų ypatingo daryti - va moteriai tikrai pasiryžimo ir moralinio pasiruošimo reikia.
Suprantu, kad reikia laiko susitaikyti, kad yra problema ir su IUI nesėkme, bet man atrodo, kad labiau nevyriška yra ne prasta sperma, o negalėjimas pasiryžti procedūrai, po kurios būtų didesnė tikimybė savo mylimai moteriai padovanoti vaiką. Vienu žodžiu, gal jums IVF net neprireiks (nemačiau SG), bet tokie pareiškimai iš vyro pusės tikrai stebina.
Beje, jei taip bijo IVF, tegu ir per šventes negeria. Sperma gaminasi 90 dienų, tai tikrai kokia šventė iškrenta.
Atleiskit, jei nepatinks mano nuomonė, bet tikrai užkliudė man nervą ta frazė. Moteris tiek praeina per tuos IVFus: hormonais prisipumpuoja, badosi, narkozės... O va vyras į indelį nesugebės nusigręžt
Orya, man pačiai buvo depresija susitaikyti su IVF, ką jau kalbėti apie vyrus. Jie gi pas mus dabar "silpnoji" lytis