Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrima II dalis

QUOTE(Pelargonija @ 2015 09 09, 15:41)
Pagal ES reikalavimus negali rašyti gyvulinės kilmės ingredientų... viskas ten tvarkoj, yra kas reikia  rolleyes.gif
Jei netingit, ieškokit pas medžiotojus, reikai užpilti spiritu. Sako o smarvė......  doh.gif nors iš namų bėk.

tai kaip suprantu yra tame bebro barskutyje ir tikros bebro liaukos?
nes radau internete kas parduoda jau paruosta uzpiltine, tai puse litro 50 eur... tai cia pigiau gautusi.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2015 09 09, 06:16)
Hormonu tyrimu ir paselio atsakymu dar laukiame, kai sulauksime visko keliausim i konsultacija pas Zil.
O gali kazkoks blogas hormonu tyrimas itakoti prasta spermos kokybe?  o del varikoceles Zilaitiene tikrino, tai sake nera..

Net neisivazduoju is kur tokie blogi rezultatai:( vyras jaunas sveikas, neberuko, sportuoja, vitaminu brangiausiu kruvos.. taip liudna, vyras visiskoj depresijoj, laiko save nurasytu, nes taip nori vaikelio verysad.gif

pas mane irgi vyras neruko, isgeria tik per sventes. Valgome tikrai ne "fast fooda" ir tokie rezultatai... mums netgi pirmas IUI buvo nesekmingas sad.gif tai vyras irgi labai stresuoja ir sako, kad vargu ar pasiris IVF.

QUOTE(Pelargonija @ 2015 09 09, 10:13)
Aš ureaplazmą gydžiau per 3 kartus. Pasėlis nerodydavo, PGR rodydavo, ir vėl atsinaujindavo.
Gal ir TB "užsislėpusi". Arba imunitetas stiprus, ir jokia zaraza negriebia  biggrin.gif
Murka*, Melynoji_Adrija - MB labai padėjo bebro liauka. Pabandykit, bent jau nepakenks  g.gif

jau bandem mes bebro liauka, bet naturalia pirkome is medziotojo. Po jos ir prasidejo pablogejimas sad.gif gal ne visiems tinka. Buvau pagalvojusi apie Bebro barskuti, gal ten dar zoleliu poveikis prisidetu. Kaip sakoma, reikia viska isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Melynoji_Adrija @ 2015 09 09, 21:08)
pas mane irgi vyras neruko, isgeria tik per sventes. Valgome tikrai ne "fast fooda" ir tokie rezultatai... mums netgi pirmas IUI buvo nesekmingas sad.gif tai vyras irgi labai stresuoja ir sako, kad vargu ar pasiris IVF.
jau bandem mes bebro liauka, bet naturalia pirkome is medziotojo. Po jos ir prasidejo pablogejimas sad.gif gal ne visiems tinka. Buvau pagalvojusi apie Bebro barskuti, gal ten dar zoleliu poveikis prisidetu. Kaip sakoma, reikia viska isbandyti.

Ar viską iki šiol padarėt? Spermos pasėlį, išsityrėt hemoglobiną, vitaminą D, ar neturit LPL? Labai daug kas daro įtaką spermai. Ne kasdien fast food'as nebūtinai reiškia, kad visas reikiamas medžiagas gaunat.
Jei galima paklausti, kodėl vyras galėtų nepasiryžti IVF? g.gif Jam nieko nereiktų ypatingo daryti - va moteriai tikrai pasiryžimo ir moralinio pasiruošimo reikia.
Suprantu, kad reikia laiko susitaikyti, kad yra problema ir su IUI nesėkme, bet man atrodo, kad labiau nevyriška yra ne prasta sperma, o negalėjimas pasiryžti procedūrai, po kurios būtų didesnė tikimybė savo mylimai moteriai padovanoti vaiką. Vienu žodžiu, gal jums IVF net neprireiks (nemačiau SG), bet tokie pareiškimai iš vyro pusės tikrai stebina.
Beje, jei taip bijo IVF, tegu ir per šventes negeria. Sperma gaminasi 90 dienų, tai tikrai kokia šventė iškrenta.
Atleiskit, jei nepatinks mano nuomonė, bet tikrai užkliudė man nervą ta frazė. Moteris tiek praeina per tuos IVFus: hormonais prisipumpuoja, badosi, narkozės... O va vyras į indelį nesugebės nusigręžt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(orya @ 2015 09 10, 01:26)
Ar viską iki šiol padarėt? Spermos pasėlį, išsityrėt hemoglobiną, vitaminą D, ar neturit LPL? Labai daug kas daro įtaką spermai. Ne kasdien fast food'as nebūtinai reiškia, kad visas reikiamas medžiagas gaunat.
Jei galima paklausti, kodėl vyras galėtų nepasiryžti IVF?  g.gif Jam nieko nereiktų ypatingo daryti - va moteriai tikrai pasiryžimo ir moralinio pasiruošimo reikia.
Suprantu, kad reikia laiko susitaikyti, kad yra problema ir su IUI nesėkme, bet man atrodo, kad labiau nevyriška yra ne prasta sperma, o negalėjimas pasiryžti procedūrai, po kurios būtų didesnė tikimybė savo mylimai moteriai padovanoti vaiką. Vienu žodžiu, gal jums IVF net neprireiks (nemačiau SG), bet tokie pareiškimai iš vyro pusės tikrai stebina.
Beje, jei taip bijo IVF, tegu ir per šventes negeria. Sperma gaminasi 90 dienų, tai tikrai kokia šventė iškrenta.
Atleiskit, jei nepatinks mano nuomonė, bet tikrai užkliudė man nervą ta frazė. Moteris tiek praeina per tuos IVFus: hormonais prisipumpuoja, badosi, narkozės... O va vyras į indelį nesugebės nusigręžt  doh.gif

Oi, mergaitės, kaip mums Žilaitienė sakė, jūs galite mest ir gert, ir rūkyti ir valgyti, o pagerėjimo gali ir nebūti (greičiausiai ir nebus) doh.gif Aišku, reikia sveikiau maitintis, kad organizmas gautų tinkamų medžiagų ir t.t. Bet dažniausiai jei problema yra kažkur gyliai, gyvenimo būdo pokyčiai na gal tik šiek tiek pagerins situaciją, bet jos iš esmės nepakeis.
Pasižiūrėkite į narkomanus ir alkoholikus - gimdo tuos vaikus be problemų. Tad jau jei išgeria žmogus tik per šventės ir nelupa kaip alkašius, nemanau, kad visiška abstinencija pakeistų ką nors tokiu atveju...

Kitas žiauriai nemalonus dalykas buvo toks, kad pati pirmoji gydytoja, kuri mane konsultavo, kai gavau tragišką vyro diagnozę, ji pasakė iš karto, tik IVF. Jūs galite pagerinti rezultatus vos ne iki normos, bet vargu, ar pastosite. Taip ir yra. Vyro rezultatai keli metaip kaip pagerėjo, bet mes vis dar nesilaukiam. Žiauru... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(orya @ 2015 09 10, 01:26)
Jei galima paklausti, kodėl vyras galėtų nepasiryžti IVF?  g.gif Jam nieko nereiktų ypatingo daryti - va moteriai tikrai pasiryžimo ir moralinio pasiruošimo reikia.
Atleiskit, jei nepatinks mano nuomonė, bet tikrai užkliudė man nervą ta frazė. Moteris tiek praeina per tuos IVFus: hormonais prisipumpuoja, badosi, narkozės... O va vyras į indelį nesugebės nusigręžt  doh.gif

Orya, man pačiai buvo depresija susitaikyti su IVF, ką jau kalbėti apie vyrus. Jie gi pas mus dabar "silpnoji" lytis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuojauta @ 2015 09 10, 10:55)
Oi, mergaitės, kaip mums Žilaitienė sakė, jūs galite mest ir gert, ir rūkyti ir valgyti, o pagerėjimo gali ir nebūti (greičiausiai ir nebus) doh.gif Aišku, reikia sveikiau maitintis, kad organizmas gautų tinkamų medžiagų ir t.t. Bet dažniausiai jei problema yra kažkur gyliai, gyvenimo būdo pokyčiai na gal tik šiek tiek pagerins situaciją, bet jos iš esmės nepakeis.
Pasižiūrėkite į narkomanus ir alkoholikus - gimdo tuos vaikus be problemų. Tad jau jei išgeria žmogus tik per šventės ir nelupa kaip alkašius, nemanau, kad visiška abstinencija pakeistų ką nors tokiu atveju...

Kitas žiauriai nemalonus dalykas buvo toks, kad pati pirmoji gydytoja, kuri mane konsultavo, kai gavau tragišką vyro diagnozę, ji pasakė iš karto, tik IVF. Jūs galite pagerinti rezultatus vos ne iki normos, bet vargu, ar pastosite. Taip ir yra. Vyro rezultatai keli metaip kaip pagerėjo, bet mes vis dar nesilaukiam. Žiauru...  doh.gif
Papildyta:
Orya, man pačiai buvo depresija susitaikyti su IVF, ką jau kalbėti apie vyrus. Jie gi pas mus dabar "silpnoji" lytis  lotuliukas.gif

Tai žinoma, kad gali būti, kad nepagerės, pas mus irgi nepasidarė fontanai smile.gif Bet gali pagadinti, jei jau ir taip neprūdai wink.gif
Aš manau, kad niekam nėra lengva susitaikyt, kad IVF yra paskutinė galimybė, pati tą irgi parašiau. Ai nu, gal hormonai man čia, persiprašau. Aš nežinau ką mano vyras galvojo per mūsų nepavykusius 6 IUI ir 3 IVF, bet jei būtų kažką panašaus pasakęs kai man skauda po visų badymųsi ir kito praeito š,... gun_bandana.gif biggrin.gif
Beje, lyginant tai, kad mums su 4% A+B pasakė eikit daryt natūraliai "gerb" Sruogis, aš turbūt rinkčiaus variantą, kad man pasakytų, kad iškart reikia IVF. Metų irgi žiauriai gaila. Nors suprantu, kad tie visi praeiti etapai atvedė ten, kur dabar esu, tai gal nereiktų skųstis smile.gif
Sėkmės visoms, stiprybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orya @ 2015 09 10, 00:26)

Aciu jums uz nuomone. Zinokit as irgi manau kad vyrai turetu ant ranku nesioti moteri kad ryzosi ivf. Kiek visko leido su savimi ir organizmu daryti.
Mano vyrui nesunku priduoti Sg bet jam psichologiskai sunku susitaikyti, kad mes ne tokie kaip visi ir musu vaikas bus ne toks... nu tipo nenaturalus. Kad jo ,,darymas,, bus be meiles...
Jam buvo atlikti paseliai ir nieko nerado. Visi daktarai sako kad jis sveikas kaip jautis apart jo spermos...
Atsakyti
QUOTE(Melynoji_Adrija @ 2015 09 10, 13:19)
Aciu jums uz nuomone. Zinokit as irgi manau kad vyrai turetu ant ranku nesioti moteri kad ryzosi ivf. Kiek visko leido su savimi ir organizmu daryti.
Mano vyrui nesunku priduoti Sg bet jam psichologiskai sunku susitaikyti, kad mes ne tokie kaip visi ir musu vaikas bus ne toks... nu tipo nenaturalus. Kad jo ,,darymas,, bus be meiles...
Jam buvo atlikti paseliai ir nieko nerado. Visi daktarai sako kad jis sveikas kaip jautis apart jo spermos...

nu ir nesamonę pasakė, tai jeigu vyras Jus myli, tai ir bus vaikai iš meilės, o kad "nuleidimas" ne pas Jus į vidų, o į buteliuką, tai jau čia smulkmena, tegul tą darydamas galvoja apie Jus ir viskas bus nuostabu thumbup.gif
beto jis tubūt net nenutuokia, kiek tokių "nenatūralių" vaikų aplink vaikšto, ar jis juos kažkaip išskiria iš minios, pastebi, juk jie normalūs vaikai, o yra ir jau didelių
tegul nebūna toks tamsuolis smile.gif šviečiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melynoji_Adrija @ 2015 09 10, 13:19)

4u.gif Džiugu, kad nesupykot.
Tų "netokių" oficialiai yra 15%, ir ateity tik daugės. Tai gal netokie mes ir išskirtiniai.
Kai vaiko lauksitės, jau nejausit, kad jis kitoks, gal tik labiau mylimas, nei tie, kurie po sueities baro tualete užsimezga. O kai gims, tegu kas pabando atspėti ar iš meilės jis atsirado ar iš dar kur smile.gif Kai nukris ir nusibrozdins kelį, vyras tikrai nesugalvos, kad vaikas kažkoks nenatūralus - galvos kaip sumažinti tą skausmą. Jei bijote, kad šeima nesupras, nebūtina niekam sakyti. Mano irgi tik mama žino, nes laukė anūkų 5 metus, ir visą tą laiką su manim jaudinosi ir Turkijoj kartu buvo per stimuliaciją. Kitiems koks skirtumas?

QUOTE(ailima @ 2015 09 10, 13:23)
nu ir nesamonę pasakė, tai jeigu vyras Jus myli, tai ir bus vaikai iš meilės, o kad "nuleidimas" ne pas Jus į vidų, o į buteliuką, tai jau čia smulkmena, tegul tą darydamas galvoja apie Jus ir viskas bus nuostabu  thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Tegu po kitos procedūros rūpinasi tas ilgas 2 laukimo savaites, neša pusryčius į lovą ir neleidžia nieko sunkaus nešioti. Ir kai vaikas gims, kas pasakys, kad tuo metu kai vyko apsivaisinimas ir implantacija trūko meilės?
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2015 09 10, 12:23)
nu ir nesamonę pasakė, tai jeigu vyras Jus myli, tai ir bus vaikai iš meilės, o kad "nuleidimas" ne pas Jus į vidų, o į buteliuką, tai jau čia smulkmena, tegul tą darydamas galvoja apie Jus ir viskas bus nuostabu   thumbup.gif
beto jis tubūt net nenutuokia, kiek tokių "nenatūralių" vaikų aplink vaikšto, ar jis juos kažkaip išskiria iš minios, pastebi, juk jie normalūs vaikai, o yra ir jau didelių
tegul nebūna toks tamsuolis smile.gif šviečiasi smile.gif

nera jis tamsuolis, viska supranta. Bet jam sunku sisitaikyti. Jis yra nuostabus vyras, bet labai jautrus. Pasake viena karta "koks as vyras jei net vaiko padaryti negaliu?"...
O jo seimai tai isvis geriau nepasakoti apie ivf. Bet gi jie spaudzia mus nuolat.. ir mes negalime pasakyti, kad yra problemu... Nes jie kitokiu paziuru. Musu giminaiciai (is jo seimos puses), kuriems dar tik 40 metu, neturi vaiku.. o ivaikinti nenorejo nes jie "nepriema" tokiu vaiku. Na kitoks poziuris.. as ju neteisiu- ju reikalas. Bet matau tokio gyvenimo padarinius.. moteris susidraugavo su alkoholiu.. vyras buna daznai isvykes. Vat taip ir gyvena.

As tokio likimo tikrai nenoriu.

QUOTE(orya @ 2015 09 10, 13:01)
4u.gif Džiugu, kad nesupykot.
Tų "netokių" oficialiai yra 15%, ir ateity tik daugės. Tai gal netokie mes ir išskirtiniai.
Kai vaiko lauksitės, jau nejausit, kad jis kitoks, gal tik labiau mylimas, nei tie, kurie po sueities baro tualete užsimezga. O kai gims, tegu kas pabando atspėti ar iš meilės jis atsirado ar iš dar kur smile.gif Kai nukris ir nusibrozdins kelį, vyras tikrai nesugalvos, kad vaikas kažkoks nenatūralus - galvos kaip sumažinti tą skausmą. Jei bijote, kad šeima nesupras, nebūtina niekam sakyti. Mano irgi tik mama žino, nes laukė anūkų 5 metus, ir visą tą laiką su manim jaudinosi ir Turkijoj kartu buvo per stimuliaciją. Kitiems koks skirtumas?
drinks_cheers.gif
Tegu po kitos procedūros rūpinasi tas ilgas 2 laukimo savaites, neša pusryčius į lovą ir neleidžia nieko sunkaus nešioti. Ir kai vaikas gims, kas pasakys, kad tuo metu kai vyko apsivaisinimas ir implantacija trūko meilės?

mums moterims yra lengviau susitaikyti ir kai nesioji kudyki po sirdimi, jis tau pats brangiausias. Bet vyrai to negali pajausti. jie tai stebi tik is salies.
As netgi manau, kad vaikai gime IVF pagalba yra "kokybiskesni" biggrin.gif na negalima taip sakyti, bet gi atrenka pacios geriauses kokybes kiausinlastes, spermiukus ir t.t. (pataisykite jei klystu). Todel tikrai daryciau IVF.
Tikrai sutinku, kad pasakoti kitiems nereikia- ne ju reikalas. Bet koks yra aplinkiniu spaudimas.. tiesiog nesveikas. Ir butent jie zino kaip mes turime gyventi. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melynoji_Adrija: 10 rugsėjo 2015 - 13:35
QUOTE(Melynoji_Adrija @ 2015 09 10, 14:34)
nera jis tamsuolis, viska supranta. Bet jam sunku sisitaikyti. Jis yra nuostabus vyras, bet labai jautrus. Pasake viena karta "koks as vyras jei net vaiko padaryti negaliu?"...
O jo seimai tai isvis geriau nepasakoti apie ivf. Bet gi jie spaudzia mus nuolat.. ir mes negalime pasakyti, kad yra problemu... Nes jie kitokiu paziuru. Musu giminaiciai (is jo seimos puses), kuriems dar tik 40 metu, neturi vaiku.. o ivaikinti nenorejo nes jie "nepriema" tokiu vaiku. Na kitoks poziuris.. as ju neteisiu- ju reikalas. Bet matau tokio gyvenimo padarinius.. moteris susidraugavo su alkoholiu.. vyras buna daznai isvykes. Vat taip ir gyvena.

As tokio likimo tikrai nenoriu. 
mums moterims yra lengviau susitaikyti ir kai nesioji kudyki po sirdimi, jis tau pats brangiausias. Bet vyrai to negali pajausti. jie tai stebi tik is salies.
As netgi manau, kad vaikai gime IVF pagalba yra "kokybiskesni" biggrin.gif na negalima taip sakyti, bet gi atrenka pacios geriauses kokybes kiausinlastes, spermiukus ir t.t. (pataisykite jei klystu). Todel tikrai daryciau IVF.
Tikrai sutinku, kad pasakoti kitiems nereikia- ne ju reikalas. Bet koks yra aplinkiniu spaudimas.. tiesiog nesveikas. Ir butent jie zino kaip mes turime gyventi.  verysad.gif

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif Su viskuo ką rašai mirksiukas.gif Ir dėl įvaikinimo, ir dėl vyro jautrumo. Bet kaip aš jau rašiau kitoj temoj, reikia nekreipti dėmesio į kitų nuomonę. Mes pačios turime rinktis tai, ko mums reikia, gyvenimas tik mūsų, niekas negali spręsti už mus. Jei kažkam (kaip rašei) alkoholis geriau už įvaikinimą - lai taip ir būna, kiekvienas turi teisę rinktis. Bet aš savo šeimoje (ir mano giminėm, ir vyro) pasakiau: jei mes negalėsime turėti savų vaikų, o jūs nemylėsite mūsų įvaikinto vaiko taip, lyg čia būtų mūsų, aš su jumis NEBENDRAUSIU. Man nereikia tokios šeimos, kuri nepalaiko ir nesupranta manęs. Bet mano šeimoje, aišku, visi supras ir milės, AČIŪ D. smile.gif
Atsakyti
Merginos, gavom vyro hormonu atsakymus, nelabai as cia gaudausi, taciau pagal skaiciukus atrodo viskas normoje, tik folikulus stimuliuojantis neitelpa i normas per aukstas, ka tai reiskia? ir testosteronas, nors itelpa i normas, bet irgi gan zemokas.... konsultacija pas daktare tik uz savaites, gal kazka jus cia susigaudot ir galetumet pakomentuoti? smile.gif

Prolaktinas (PRL) 13- norma 2.5-17
Folikulus stimuliuojantis (FSH) 22.3- norma 0.7-11.1
Liuteinizuojantis horm. (LH) 4.69- norma 0.8-7.6
Testosteronas 290- norma 160-726
Estradiolis 24.4- norma <56
Tireotropinis horm. 1.54- norma 0.4-4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murka*: 10 rugsėjo 2015 - 17:52
QUOTE(Murka* @ 2015 09 10, 18:47)
Merginos, gavom vyro hormonu atsakymus, nelabai as cia gaudausi, taciau pagal skaiciukus atrodo viskas normoje, tik folikulus stimuliuojantis neitelpa i normas per aukstas, ka tai reiskia? ir testosteronas, nors itelpa i normas, bet irgi gan zemokas.... konsultacija pas daktare tik uz savaites, gal kazka jus cia susigaudot ir galetumet pakomentuoti? smile.gif
Prolaktinas (PRL)  13-  norma 2.5-17
Folikulus stimuliuojantis  (FSH)  22.3-    norma 0.7-11.1
Liuteinizuojantis horm. (LH)  4.69-    norma 0.8-7.6
Testosteronas    290-    norma 160-726
Estradiolis  24.4-    norma <56
Tireotropinis horm.  1.54- norma  0.4-4

Man atrodo, kad nelabai gerai, bet geriau paklausti merginų hormonų temoj, turėtų geriau žinoti. O geriausia turbūt laukti vizito pas gydytoją, su hormonais gi nieko patys nepadarysit, jei anksčiau išsiaiškinsit ką reiškia. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti