Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrima II dalis

QUOTE(Murka* @ 2015 09 08, 06:12)
mums pries puse metu buvo nustatyta oligoastenospermija... vyras mete rukyti, visiskai atsisake pirciu, kas menesi gere vitaminus (profertili ir kt.) ir ka gi, po puses metu SG dar labiau suprastejusi, diagnoze oligoastenozoospermija:( taip skauda sirdi, tiek stengtasi, tiek tiketasi pagerejimo, o cia spjuvis i veida..sad.gif(( vyras visiskoj nevilty, net nezinau kaip jam padeti.. laukiam vizito pas Zil. o poto bus matyti... ar labai baisus rezultatai? nemiegojau visa nakti verysad.gif baisiausia, kad vienintele iseitis telieka IVF verysad.gif
Kiekis  3,1 ml-norma >1,5 ml
Suskyst.o laikas  15min-norma <20min
pH 7,6 - norma >7,2
agliutinacija 0%- norma <5%

Spermatozoidu kiekis:

viename mililitre    13mljn.-  norma >15mljn  (pries tai buvo 18 milijonu/ml)
visame ejakuliate    40mljn.- norma >39mljn.

Judrumas:

A- 7 proc. (o pries pusmeti buvo 21,6proc doh.gif )
B- 23 proc.
A+B- 30 proc.- norma >32proc. (o pries pusmeti buvo 42proc.)
C- 7 proc. (buvo 10,5 proc)
A+B+C- 37proc.- norma >40 proc  (o buvo 53 proc.)
D- 63proc.

Gyvybingumas

Gyvu sperm. - 50proc.- norma >58proc.
Negyvu-  50proc.
Morfologijos sake neatlikti si karta:( nesuprantu, kaip sitaip galejo pablogeti, kai buvo imtasi
visu priemoniu pagerejimui:( tik puse gyvu spermiuku:(

sveika 4u.gif labai jus suprantame, nes patys tokia situacija isgyvename. Po ivairiu vitaminu (tikrai nepigiu) rezultatai dar suprastejo..
Ar tyret vyro hormonus? ar tyret ji del varikoceles?
Atsakyti
QUOTE(Melynoji_Adrija @ 2015 09 08, 21:48)
sveika 4u.gif  labai jus suprantame, nes patys tokia situacija isgyvename. Po ivairiu vitaminu (tikrai nepigiu) rezultatai dar suprastejo..
Ar tyret vyro hormonus? ar tyret ji del varikoceles?

Hormonu tyrimu ir paselio atsakymu dar laukiame, kai sulauksime visko keliausim i konsultacija pas Zil.
O gali kazkoks blogas hormonu tyrimas itakoti prasta spermos kokybe? o del varikoceles Zilaitiene tikrino, tai sake nera..

Net neisivazduoju is kur tokie blogi rezultatai:( vyras jaunas sveikas, neberuko, sportuoja, vitaminu brangiausiu kruvos.. taip liudna, vyras visiskoj depresijoj, laiko save nurasytu, nes taip nori vaikelio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2015 09 09, 07:16)
Hormonu tyrimu ir paselio atsakymu dar laukiame, kai sulauksime visko keliausim i konsultacija pas Zil.
O gali kazkoks blogas hormonu tyrimas itakoti prasta spermos kokybe?  o del varikoceles Zilaitiene tikrino, tai sake nera..

Net neisivazduoju is kur tokie blogi rezultatai:( vyras jaunas sveikas, neberuko, sportuoja, vitaminu brangiausiu kruvos.. taip liudna, vyras visiskoj depresijoj, laiko save nurasytu, nes taip nori vaikelio verysad.gif

Gali būti bacila (sužinosit iš pasėlio), aplinkos įtaka, arba genetiškai silpnesnė.
Neparašei ar mėgsta pirtis ir karštas vonias, jų reiktų atsisakyti, taip pat ir aptemptų apatinių (MB teko priprasti nešioti palapines biggrin.gif), kad turto nešildyti. Taip pat nelaikyti laptopo ant kelių, apskritai vengti wifi, jei siunčiasi video ar kažką "sunkaus" duomenų kiekio prasme, telefoną toliau laikyti nuo turto zonos smile.gif router'į perkelti toliau nuo stalinio kompiuterio (kitaip prie pat kelių / turto stovi, bent pas mus taip buvo). Idealu, kad miegamajam išvis wifi netemptų, jei taip praktiška, arba nakčiai išjunginėti. Jei skaitot angliškai, čia.
Vyras tegu savęs nenurašo, nes stresas irgi didelę įtaką daro. Geriau tegu paplaukioja dažniau baseine (turtą vėsina), užsiima joga, sveikai maitinasi. Pasitikrinkit ar netrūksta vitamino D (abiems, nes 70% lietuvių trūksta), jis labai svarbbus reprodukcinei sistemai.
O net jei nepavyks natūraliai, yra dabar kitų variantų. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orya: 09 rugsėjo 2015 - 08:15
QUOTE(orya @ 2015 09 09, 08:15)
Gali būti bacila (sužinosit iš pasėlio), aplinkos įtaka, arba genetiškai silpnesnė.
Neparašei ar mėgsta pirtis ir karštas vonias, jų reiktų atsisakyti, taip pat ir aptemptų apatinių (MB teko priprasti nešioti palapines biggrin.gif), kad turto nešildyti. Taip pat nelaikyti laptopo ant kelių, apskritai vengti wifi, jei siunčiasi video ar kažką "sunkaus" duomenų kiekio prasme, telefoną toliau laikyti nuo turto zonos smile.gif router'į perkelti toliau nuo stalinio kompiuterio (kitaip prie pat kelių / turto stovi, bent pas mus taip buvo). Idealu, kad miegamajam išvis wifi netemptų, jei taip praktiška, arba nakčiai išjunginėti. Jei skaitot angliškai, čia.
Vyras tegu savęs nenurašo, nes stresas irgi didelę įtaką daro. Geriau tegu paplaukioja dažniau baseine (turtą vėsina), užsiima joga, sveikai maitinasi. Pasitikrinkit ar netrūksta vitamino D (abiems, nes 70% lietuvių trūksta), jis labai svarbbus reprodukcinei sistemai.
O net jei nepavyks natūraliai, yra dabar kitų variantų. Sėkmės  4u.gif

O jeigu spermoje rasta leukocitų, buvo darytas pasėlis, pasėlis geras, bakterija neišaugo, kur dar ieškoti priežasties, nes gydytoja pasakė, kad tai nuo vaikystės gali būti leukocitai ir jie neišnaikinami. Buvo gerta ir antibiotikai, bet vis tiek rodo leukocitus...
Atsakyti
QUOTE(upyte12 @ 2015 09 09, 09:36)
O  jeigu spermoje rasta leukocitų, buvo darytas pasėlis,  pasėlis geras, bakterija neišaugo, kur dar ieškoti priežasties, nes gydytoja pasakė, kad tai nuo vaikystės gali būti leukocitai ir jie neišnaikinami. Buvo gerta ir antibiotikai, bet vis tiek rodo leukocitus...

Vat pas MB buvo irgi geras pasėlis, bet kai aš dariausi tyrimus, pas mane rasta ureaplazma, tai negalėjo taip būti, kad pas mane yra, o pas jį ne. Aišku, gal jo imunitetas žiauriai buvo stiprus, nežinau, bet šiaip labai nelogiška. O jūs darėt lytiškai plintančių ligų tyrimus? Gal paprastas pasėlis jų neparodo...

Dar labai gerai matosi iš kraujo tyrimo, ar yra bakterijos organizme: jei padidėję neutrofilai, tai bakterijos tikrai yra. Tik lieka neaišku kokios ir kur.

Bet čia tai gali darytis tyrimus ir aiškintis iki begalybės.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuojauta @ 2015 09 09, 10:25)
Vat pas MB buvo irgi geras pasėlis, bet kai aš dariausi tyrimus, pas mane rasta ureaplazma, tai negalėjo taip būti, kad pas mane yra, o pas jį ne. Aišku, gal jo imunitetas žiauriai buvo stiprus, nežinau, bet šiaip labai nelogiška. O jūs darėt lytiškai plintančių ligų tyrimus? Gal paprastas pasėlis jų neparodo...

Dar labai gerai matosi iš kraujo tyrimo, ar yra bakterijos organizme: jei padidėję neutrofilai, tai bakterijos tikrai yra. Tik lieka neaišku kokios ir kur.

Bet čia tai gali darytis tyrimus ir aiškintis iki begalybės....  g.gif

drinks_cheers.gif Būtent kaip tik perskaičiau, kad nuo zarazų būna padideję leukocitai, tik jei neklystu, zarazas moterims lengviau atrasti, nei vyrams, bet jas turi abu ir gydymą skiria abiems.
Atsakyti
QUOTE(Nuojauta @ 2015 09 09, 09:25)

Aš ureaplazmą gydžiau per 3 kartus. Pasėlis nerodydavo, PGR rodydavo, ir vėl atsinaujindavo.
Gal ir TB "užsislėpusi". Arba imunitetas stiprus, ir jokia zaraza negriebia biggrin.gif
Murka*, Melynoji_Adrija - MB labai padėjo bebro liauka. Pabandykit, bent jau nepakenks g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 09 rugsėjo 2015 - 10:14
QUOTE(Nuojauta @ 2015 09 09, 09:25)

Bet čia tai gali darytis tyrimus ir aiškintis iki begalybės....  g.gif

Taip, dariausi aš tyrimus nuo lytiškai plintančių ligų, visi atsakymai buvo neigiami, nieko nerasta. Kraujas irgi geras, todėl ir liekas neiškumas.....
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 09 09, 10:13)
Aš ureaplazmą gydžiau per 3 kartus. Pasėlis nerodydavo, PGR rodydavo, ir vėl atsinaujindavo.
Gal ir TB "užsislėpusi". Arba imunitetas stiprus, ir jokia zaraza negriebia  biggrin.gif
Murka*, Melynoji_Adrija - MB labai padėjo bebro liauka. Pabandykit, bent jau nepakenks  g.gif

O kur gaut tos bebro liaukos gal zinot? Ir kaip ja paruost? Nes speju ta pirktine bebro barskutis ar kaip ten tai nelabai tinkama?
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2015 09 09, 11:36)
O kur gaut tos bebro liaukos gal zinot? Ir kaip ja paruost? Nes speju ta pirktine bebro  barskutis ar kaip ten tai nelabai tinkama?

Kaip tik Adelės Karaliūnaitės barškutį MB ir gėrė.
http://shop.adele.lt/bebro_barskutis

Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 09 09, 12:32)
Kaip tik Adelės Karaliūnaitės barškutį MB ir gėrė.
http://shop.adele.lt/bebro_barskutis

Bet kaip matau pagal sudeti tai cia vien zoleles? O kiek esu girdejusi,tai reikia bebro isdziovinta liauka uzpilti spiritu,ir tai yra uzpiltine..
Atsakyti
Pagal ES reikalavimus negali rašyti gyvulinės kilmės ingredientų... viskas ten tvarkoj, yra kas reikia rolleyes.gif
Jei netingit, ieškokit pas medžiotojus, reikai užpilti spiritu. Sako o smarvė...... doh.gif nors iš namų bėk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 09 rugsėjo 2015 - 15:42