Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrima II dalis

QUOTE(Nuojauta @ 2015 08 25, 15:04)
Manau Usonienės, nes jie ten specializuojsi, o Sruogis pala, kur dirba? Grybo g.? Čia kuris, kaip jo vardas?

O kas liečia UG, tai Žilaitienė privalėjo įsitikinti, kad nėra jokių auglių pas TB, tad labai jau nepyk.

Man ji patiko, mums pagerino spermiukų kiekį ženkliai, bet vis tiek aš nepastoju. Taip jau su tais vyrais yra....

O jūsų atveju tikrai nieko nebus be TESA. O jei ir ras sveikų spermiukų ir nuspręsite darytis IVF, tai primygtinai siūlyčiau apsilankyti pas genetikus ir nuodugniai vyrą ištirti... Nes tokia diagnozė nebūna šiaip sau... Deja....

Nesupykit labai, jei čia per aštriai, bet kadangi patys jau 7 metus kovojame su vyro nevaisingumu, tai todėl jau taip drąsiai rašau viską... Mano atveju man gydytoja ginekologė sakė nedėti daug vilčių ir galvoti apie IVF, aš baisia buvau supykusi ant jos, bet, pasirodo, ji buvo teisi. Šaltas dušas, bet tai geriau, nei n metų tikėti ir likti be vaikų....
Papildyta:
O koks jo vardas?

Kažkoks Sruogis pasakė, kad MB su spermiukais viskas gerai, nieko baisaus, kai koncentracija buvo 1,5 mln....  doh.gif

drinks_cheers.gif
Tas pats, Algimantas. Mano pas jį irgi grybo g buvo, tai jis labai kvietėsi į kliniką.
Atsakyti
QUOTE(Nuojauta @ 2015 08 25, 14:04)
Manau Usonienės, nes jie ten specializuojsi, o Sruogis pala, kur dirba? Grybo g.? Čia kuris, kaip jo vardas?

O kas liečia UG, tai Žilaitienė privalėjo įsitikinti, kad nėra jokių auglių pas TB, tad labai jau nepyk.

Man ji patiko, mums pagerino spermiukų kiekį ženkliai, bet vis tiek aš nepastoju. Taip jau su tais vyrais yra....

O jūsų atveju tikrai nieko nebus be TESA. O jei ir ras sveikų spermiukų ir nuspręsite darytis IVF, tai primygtinai siūlyčiau apsilankyti pas genetikus ir nuodugniai vyrą ištirti... Nes tokia diagnozė nebūna šiaip sau... Deja....

Nesupykit labai, jei čia per aštriai, bet kadangi patys jau 7 metus kovojame su vyro nevaisingumu, tai todėl jau taip drąsiai rašau viską... Mano atveju man gydytoja ginekologė sakė nedėti daug vilčių ir galvoti apie IVF, aš baisia buvau supykusi ant jos, bet, pasirodo, ji buvo teisi. Šaltas dušas, bet tai geriau, nei n metų tikėti ir likti be vaikų....
Papildyta:
O koks jo vardas?

Kažkoks Sruogis pasakė, kad MB su spermiukais viskas gerai, nieko baisaus, kai koncentracija buvo 1,5 mln....  doh.gif

Aciu, mergaites, kad atsiliepete is karto. Genetinius tyrimus iskart liepiau vyrui pasidaryti per santariskiu ligonine, t y su seimos gydytojos siuntimu nemokamai. Mano vyrui buvo paauglysteje (butent kai viskas vystosi) nustatyta limfoma (net gi kazkokia limfogranuliose) ir jis praejo chemoterapijos kursa, plius Guriu soduose buvo kazkada tarybiniai kariniai radarai, tai jis gavo kazkiek radiacijos. Tai cia pagalvojus neverta net kazka pradeti. Bet mes stengiames judeti i prieki. Algimantas Sruogis dirba onkologu Santariskiu ligonineje ir kaip andrologas privacioje vaisingumo klinikoje. tai nuo TESA viskas priklausys, reikia issirinkti "gera ranka". Mes is karto galvojame tik apie IVF kad tik butu is ko. Zilaitiene mums sake bandyti daryti TESA, bet rimtai galvoti apie ivaikinima. as is jos tikejausi kazku vaistu skatinimui, ar kad lytinius hormonus pries TESA pabandytu sutvarkyti o nieko nesulaukiau
Atsakyti
QUOTE(Ania1981 @ 2015 08 25, 15:38)
Aciu, mergaites, kad atsiliepete is karto. Genetinius tyrimus iskart liepiau vyrui pasidaryti per santariskiu ligonine, t y su seimos gydytojos siuntimu nemokamai. Mano vyrui buvo paauglysteje (butent kai viskas vystosi) nustatyta limfoma (net gi kazkokia limfogranuliose) ir jis praejo chemoterapijos kursa, plius Guriu soduose buvo kazkada tarybiniai kariniai radarai, tai jis gavo kazkiek radiacijos. Tai cia pagalvojus neverta net kazka pradeti. Bet mes stengiames judeti i prieki. Algimantas Sruogis dirba onkologu Santariskiu ligonineje ir kaip andrologas privacioje vaisingumo klinikoje. tai nuo TESA viskas priklausys, reikia issirinkti "gera ranka". Mes is karto galvojame tik apie IVF kad tik butu is ko. Zilaitiene mums sake bandyti daryti TESA, bet rimtai galvoti apie ivaikinima. as is jos tikejausi kazku vaistu skatinimui, ar kad lytinius hormonus pries TESA pabandytu sutvarkyti o nieko nesulaukiau

Aišku, radijacija rimtas reikalas... O Žilaitienė argumentavo kodėl hormonų nesiūlo tvarkyti? Turint omeny, kad jos pirminė specializacija - endokrinologija - keisčiau nei keista.

Kad ir ką nuspręstumėt, sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ania1981 @ 2015 08 25, 15:38)

Įvaikinimas - irgi išeitis, aš visai palaikau ir pati norėčiau (vyras nenori). O gali dar ir spermos donoryste pasinaudoti, jei nori pati išnešioti ir pagimdyti. Išeičių yra, nepasiduokite ir didžiausios sėkmės jums! mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, norėčiau pasiteirauti, mano vyro spermos duomenys visi patenka į normos ribas, tačiau leukocitai yra 2x10(6), o norma iki 1x10(6).

Kaip manote, ar reiktų sunerimti? ar tai gali įtakoti pastojimui? nes ieškome..kodėl nepavyksta
Atsakyti
QUOTE(dulle @ 2015 08 25, 21:20)
Sveikos, norėčiau pasiteirauti, mano vyro spermos duomenys visi patenka į normos ribas, tačiau leukocitai yra 2x10(6), o norma iki 1x10(6).

Kaip manote, ar reiktų sunerimti? ar tai gali įtakoti pastojimui? nes ieškome..kodėl nepavyksta

Pasidarykit spermos pasėlį ir bus aišku 4u.gif
Priklausomai nuo to kiek nepavyksta, sliekų siūlyčiau ir pas save paieškoti smile.gif
Atsakyti
o dėl spermos pasėlio - kur geriauisiai reiktų kreiptis? ar pas paprastą urologą, ar kur privačiai vaisingumo klinikose pas ten esančius urologus? ar reikia jau einant neštis spermos kaip ir spermogramai? O gal pirma priduoti spermą pasėliui ir po to konsultuotis? kaip viskas vyksta? ačiū labai, nes daug klausimų, pati pradžia..nieko tiksliai nežinome.
Atsakyti
Jei vyro SP rezultatai visi aukštumose, bet nustatytas neskystėjimas, ar tai gali lemti nepastojimą? Ar yra kažkokių būdų tam pagerinti?
Atsakyti
QUOTE(dulle @ 2015 08 26, 09:22)
o dėl spermos pasėlio - kur geriauisiai reiktų kreiptis? ar pas paprastą urologą, ar kur privačiai vaisingumo klinikose pas ten esančius urologus? ar reikia jau einant neštis spermos kaip ir spermogramai? O gal pirma priduoti spermą pasėliui ir po to konsultuotis? kaip viskas vyksta? ačiū labai, nes daug klausimų, pati pradžia..nieko tiksliai nežinome.

Nuojauta dar tik vakar rašė, kad pigiausiai daro www.nvspl.lt 4u.gif Mes darėmėms VK ar Northway, dabar neprisimenu. Galima pasidaryti pasėlį ir vėliau su rezultatais eiti konsultuotis. Planuokit, kad atsakymų lauksit apie savaitę (nes laukia ar išaugs kas nors). Galima nešti ar vietoj daryt, tas pats principas kaip spermogramai. Tik tiek, kad bent jau kai mes darėm, rekomenduojamas susilaikyms buvo 5 dienos, bet girdėjau ir kitaip sakančių.

QUOTE(caramelcandy @ 2015 08 26, 09:32)
Jei vyro SP rezultatai visi aukštumose, bet nustatytas neskystėjimas, ar tai gali lemti nepastojimą? Ar yra kažkokių būdų tam pagerinti?

Gali, tegu geria daugiau vandens, jei niekas nepasikeis, eikit pas gydytojus.
Atsakyti
ačiū labai Jums,

čia nesijaučiu vieniša su Jumis smile.gif
Atsakyti
[quote=dulle,2015 08 25, 20:20]

[/quote

Darėme pasėlį, nes leukocitų taip pat buvo, po tyrimo bakterija neišaugo, bet leukocitai vis dėl to yra. Gydytoja Žilaitienė sakė, kad tai gali būti nuo gimimo leukocitai ir nieko nepakeisi. Vartojo vyras antibiotikus, bet deja....Žilaitienė sakė į tai nekreipti dėmesio.
Papildyta:
QUOTE(caramelcandy @ 2015 08 26, 08:32)

Mums siūlė vartoti vitaminus Profertil bent 6 mėn 4u.gif
Atsakyti
mums pries puse metu buvo nustatyta oligoastenospermija... vyras mete rukyti, visiskai atsisake pirciu, kas menesi gere vitaminus (profertili ir kt.) ir ka gi, po puses metu SG dar labiau suprastejusi, diagnoze oligoastenozoospermija:( taip skauda sirdi, tiek stengtasi, tiek tiketasi pagerejimo, o cia spjuvis i veida..sad.gif(( vyras visiskoj nevilty, net nezinau kaip jam padeti.. laukiam vizito pas Zil. o poto bus matyti... ar labai baisus rezultatai? nemiegojau visa nakti verysad.gif baisiausia, kad vienintele iseitis telieka IVF verysad.gif

Kiekis 3,1 ml-norma >1,5 ml
Suskyst.o laikas 15min-norma <20min
pH 7,6 - norma >7,2
agliutinacija 0%- norma <5%

Spermatozoidu kiekis:

viename mililitre 13mljn.- norma >15mljn (pries tai buvo 18 milijonu/ml)
visame ejakuliate 40mljn.- norma >39mljn.

Judrumas:

A- 7 proc. (o pries pusmeti buvo 21,6proc doh.gif )
B- 23 proc.
A+B- 30 proc.- norma >32proc. (o pries pusmeti buvo 42proc.)
C- 7 proc. (buvo 10,5 proc)
A+B+C- 37proc.- norma >40 proc (o buvo 53 proc.)
D- 63proc.

Gyvybingumas

Gyvu sperm. - 50proc.- norma >58proc.
Negyvu- 50proc.

Morfologijos sake neatlikti si karta:( nesuprantu, kaip sitaip galejo pablogeti, kai buvo imtasi
visu priemoniu pagerejimui:( tik puse gyvu spermiuku:(
Atsakyti