Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

Sveiki visi. Labai reikia pagalbos. Šuniui nustatytas diabetas, tad turiu du prašymus.
Pirma, gal žinote kokį tokių ligonių šeimininkų forumą. Antra - nepavyksta paimti kraujo iš ausies matavimams, per mažai išsispaudžia. Gal kas turi patirties? Na ir, žinoma, gal kas jau augino šunį su tokia ligą. Gerai būtų sužinoti kaip sekėsi
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2015 03 15, 11:41)
Iš esmės tai nėra liga, kurią reikia išgydyti. Demodex erkučių natūraliai turi visi šunys, gauna jas nuo motinos. Esminis momentas yra jų kiekyje - kiek jų turi šuo. Demodex erkučių padaugėja, jei yra dėl kažkokių priežasčių nusilpusi gyvūno imuninė sistema, organizmas nebesusitvarko ir erkutės pradeda kelti problemas. Reikia išsiaiškinti, kokios priežastys (alergija, lėtinės ligos ar pan.) įtakojo erkučių kiekio padidėjimą ir jas šalinti.
Galėčiau, kad būtų suprantamiau palyginti demeodex erkutes su žmonių herpes virusu. Visi žmonės herpes turi, bet tik daliai ir tik esant tam tikroms sąlygoms herpes sukelia problemų.

Mano šunį vet.dakt.nuo šios ligos gydo jau metus.Baisu žiūrėt šuo plikas.Jokio pagerėjimo nenusimato.Šlubuoja.
Atsakyti
QUOTE(Treka @ 2015 05 29, 14:51)
Sveiki visi. Labai reikia pagalbos. Šuniui nustatytas diabetas, tad turiu du prašymus.
Pirma, gal žinote kokį tokių ligonių šeimininkų forumą. Antra - nepavyksta paimti kraujo iš ausies matavimams, per mažai išsispaudžia. Gal kas turi patirties? Na ir, žinoma, gal kas jau augino šunį su tokia ligą. Gerai būtų sužinoti kaip sekėsi

Sveiki,pas mus si problema prasidejo nuo naujuju metu,daug triuso idejom,nuo Caninsulin perejom i Levemir insulina,kiekviena ryta matuojames kraujuka ,badomes pati krasciuka ausytes,jei kas idomu skambinti tel.861315748 Palanga.
Atsakyti
QUOTE(legionierius @ 2015 05 30, 20:26)
Sveiki,pas mus si problema prasidejo nuo naujuju metu,daug triuso idejom,nuo  Caninsulin perejom i Levemir insulina,kiekviena ryta matuojames kraujuka ,badomes pati krasciuka ausytes,jei kas idomu skambinti tel.861315748  Palanga.

Ačiū labai. Būtinai pasiskambinsiu.
Atsakyti
sveiki, kreipiuosi į jus pagalbos...
šuo, labradoras, iš dosnių kaimynų, mums nežinant gavo didžiulį kaulą. Tada ir prasidėjo problemos... tos dienos vakarą pradėjo viduriuoti, naktį apsivėmė, kitą dieną vėl viduriavimas. dabar jau ketvirta diena kaip normaliai nesituština, tiesiog išteka gleivės ar skystis. šuo buvo pasodintas ant dietos, parą badavo, vėliau davėm smectos, viriau ryžių. Jis nėra vangus, jaučiasi gerai kaip ir visada, jokių kitų simptomų nėra, tik mane neramina tas nesituštinimas ar tai nesugebėjimas to padaryti. Ar man jau vešti šunį pas veterinarą ar dar galima jį stebėti ir laukti pagerėjimo? Ar gali būti čia žarnyno uždegimas be tokių simptomų kaip pakilusi temperatūra ir pan?
labai lauksiu jūsų atsakymo. ačiū
Atsakyti
QUOTE(Jovani @ 2015 06 02, 10:51)
šuo, labradoras, iš dosnių kaimynų, mums nežinant gavo didžiulį kaulą.  Tada ir prasidėjo problemos... tos dienos vakarą pradėjo viduriuoti, naktį apsivėmė, kitą dieną vėl viduriavimas. dabar jau ketvirta diena kaip normaliai nesituština, tiesiog išteka gleivės ar skystis. šuo buvo pasodintas ant dietos, parą badavo, vėliau davėm smectos, viriau ryžių.  Jis nėra vangus, jaučiasi gerai kaip ir visada, jokių kitų simptomų nėra,  tik mane neramina tas nesituštinimas ar tai nesugebėjimas to padaryti. Ar man jau vešti šunį pas veterinarą ar dar galima jį stebėti ir laukti pagerėjimo? Ar gali būti čia žarnyno uždegimas be tokių simptomų kaip pakilusi temperatūra ir pan?

Jusu vietoje,tai tikrai vezciau pas veterinara,nes neaisku kodel nesitustina,gal uzkietejo viduriai o gal kas rimciau.Mums vetas pasake,kad jei norit greiciau suns atsikratyt,tai kaulu duokit,kaulai yra blogis.
Atsakyti
QUOTE(likosius @ 2015 06 02, 11:18)
Jusu vietoje,tai tikrai vezciau pas veterinara,nes neaisku kodel nesitustina,gal uzkietejo viduriai o gal kas rimciau.Mums vetas pasake,kad jei norit greiciau suns atsikratyt,tai kaulu duokit,kaulai yra blogis.

Kad blogis mūsų šuniui aš tą puikiai žinau, bet kaimynas pamalonino, mat jis vyresnio amžiaus ir jam juk kaulai — tai bene geriausias maistas šuniui.
Atsakyti
QUOTE(Jovani @ 2015 06 02, 11:51)
šuo, labradoras, iš dosnių kaimynų, mums nežinant gavo didžiulį kaulą.  Tada ir prasidėjo problemos... tos dienos vakarą pradėjo viduriuoti, naktį apsivėmė, kitą dieną vėl viduriavimas. dabar jau ketvirta diena kaip normaliai nesituština, tiesiog išteka gleivės ar skystis. šuo buvo pasodintas ant dietos, parą badavo, vėliau davėm smectos, viriau ryžių.  Jis nėra vangus, jaučiasi gerai kaip ir visada, jokių kitų simptomų nėra,  tik mane neramina tas nesituštinimas ar tai nesugebėjimas to padaryti. Ar man jau vešti šunį pas veterinarą ar dar galima jį stebėti ir laukti pagerėjimo? Ar gali būti čia žarnyno uždegimas be tokių simptomų kaip pakilusi temperatūra ir pan?

Vezkit. Mano suniui jau du kartus buvo analogiska situacija ir simptomai, be antibiotiku niekas nepadejo - nei smectos, nei bakterijos, nei badas. Abu kartus vezem vetui, gavo injekcijas.
Atsakyti
ar gali šuniui užpakalis iššust? aplink raudona... ar gal liaukos? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuju'ke: 07 birželio 2015 - 22:50
Sveiki, turim problemą - šuo viduriuoja pakeitus maistą nauju doh.gif Daro kaip priklauso, ne dažniau, bet varo skystai ir jau 5 dienos doh.gif žinau, kad nereikėjo pakeist maisto iškart nauju, bet dėl alergijos paskubėjau doh.gif Ar maistas netinka, ar adaptacija tokia? Kaip jam pagelbėti?
Atsakyti
QUOTE(Label @ 2015 06 16, 16:29)
Sveiki, turim problemą - šuo viduriuoja pakeitus maistą nauju doh.gif  Daro kaip priklauso, ne dažniau, bet varo skystai ir jau 5 dienos doh.gif  žinau, kad nereikėjo pakeist maisto iškart nauju, bet dėl alergijos paskubėjau doh.gif  Ar maistas netinka, ar adaptacija tokia? Kaip jam pagelbėti?

Sveiki,as tai vesciau pas veterinara,nes jau ilgokai viduriuoja.
Atsakyti
QUOTE(Label @ 2015 06 16, 17:29)
Sveiki, turim problemą - šuo viduriuoja pakeitus maistą nauju doh.gif  Daro kaip priklauso, ne dažniau, bet varo skystai ir jau 5 dienos doh.gif  žinau, kad nereikėjo pakeist maisto iškart nauju, bet dėl alergijos paskubėjau doh.gif  Ar maistas netinka, ar adaptacija tokia? Kaip jam pagelbėti?

Is kokio i koki pakeitet? Gal viduriuoja ne del maisto, gal kazko lauke uzede? Skubiai vezciau pas veterinara.
Atsakyti