Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

QUOTE(TaGre @ 2015 03 16, 21:04)
Šuns ausyse rado auksinio stafilokoko infekciją. Prisiskaičiau nete labia skirtingų nuomonių - vieni teigia, kad auksinis stafilokokas yra pilnai išgydomas, kiti - kad neišgydomas, tik apgydomas, o nusilpus imunitetui ar šuniui susirgus, ši bakterija vėl atgyja.
Gal teko susidurti?

Kokie pasireiškė simptomai?
Atsakyti
Auksinis stafilokokas yra visur, ir atsikratyt jo neįmanoma - trečdalis (oficialiai) žmonių jį nešiojasi. Pas mane juo neserga šunys, serga vaikai - išgydoma, porą metų ramu, pasilpsta organizmas ir apsireiškia votimis. Visi namai esam nešiotojai, šunys nerodė jokių susirgimų neikart smile.gif
Atsakyti
Mano griunendali isoperavo, pasalino istrigusia seklide ir iskastravo. Visa tai buvo 09 diena. Dabar praejus dviem dienoms, jis pradejo sunkiai seiles ryti. Ne tai, kad zagsi, bet rydamas lyg uzstringa. Ir lekuoja daugiau, seilyciu daugiau kaupiasi. Nepaklausiau pas gydytoja, ar ji intubavo operuojant, galvociau gal nuo to, bet visgi praejo jau keletas dienu nuo operacijos. O gal tiesiog persalo?

Yra taip buve ir anksciau, bet po poros valandu praeidavo. Dabar isbeges i kiema puola zoles esti, ir siaip toks neramus.

Gal yra kam taip buve? unsure.gif
Atsakyti
Mergaites, turiu vilkini suni, vasara begiodamas persipjove koja, nuvezus pas veterinara - teko siuti.. Keistas veterinatas pasitaike, ir padare pilna narkoze. Dabar mano vilkiukas truputi trenktas atsigavo, prisimena max du zmones, draugai ateina, prisipratina, uztenka i tuoleta nueit ir daznai buna jau kaip ant svetimo puola.. Gal kas turejot panasia situacija?
Atsakyti
As gal ir ne i tema, bet turiu toki klausima -mazos veisles kalytei (5kg) jau daryti 4 cezariai. Jau du metai kaip as jos nekergiau. Bet dabar siomis dienomis mano patinas ja sukerge (nesuziurejau ir jai jau 17 rujos diena, tai labai tikiuosi, kad jau velai). Bet tukimybe visada lieka. Tai kyla klausimas - ar galimas kalei penktas cezaris ir ka daryt jeigu negalimas.
Atsakyti
QUOTE(Kontri @ 2015 04 18, 09:35)
As gal ir ne i tema, bet turiu toki klausima -mazos veisles kalytei (5kg) jau daryti 4 cezariai. Jau du metai kaip as jos nekergiau. Bet dabar siomis dienomis mano patinas ja sukerge (nesuziurejau ir jai jau 17 rujos diena, tai labai tikiuosi, kad jau velai). Bet tukimybe visada lieka. Tai kyla klausimas - ar galimas kalei penktas cezaris ir ka daryt jeigu negalimas.

Ar nedraudžiama kergti po antro cezario??
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2015 04 19, 03:28)
Ar nedraudžiama kergti po antro cezario??

Labai noretosi aiskaus ir patariamo atsakymo, nes tikrai labai man aktualus klausimas ir problema. Prasau, kas galit paaiskinkit, nes nezinia labai neramina. Suprantu, kad esu pati kalta, kad nesuziurejau kales. Bet dabar jau yra kaip yra. Gal kas galit man atsakyti i si klausima.
Atsakyti
QUOTE(Kontri @ 2015 04 19, 17:31)
Labai noretosi aiskaus ir patariamo atsakymo, nes tikrai labai man aktualus klausimas ir problema. Prasau, kas galit paaiskinkit, nes nezinia labai neramina. Suprantu, kad esu pati kalta, kad nesuziurejau kales. Bet dabar jau yra kaip yra. Gal kas galit man atsakyti i si klausima.

Aš nežinau, kiek cezarių gali atlaikyti kalė. Žinau tik kad UK draudžiama kergti po 2 cezarių ir apskritai turėt daugiau 6 vadų, moterims neleidžiama turėt daugiau 3 cezarių, o 5 cezariai kalei - oho. Vien narkozių kiek. Galbūt papraščiausia būtų sterilizuot su visais neseniai užsimezgusiai šunyčiais, ir rami galva bus ateityje. Bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 20 balandžio 2015 - 13:30
QUOTE(Nolda @ 2015 04 20, 14:30)
Aš nežinau, kiek cezarių gali atlaikyti kalė. Žinau tik kad UK draudžiama kergti po 2 cezarių ir apskritai turėt daugiau 6 vadų, moterims neleidžiama turėt daugiau 3 cezarių, o 5 cezariai kalei - oho. Vien narkozių kiek. Galbūt papraščiausia būtų sterilizuot su visais neseniai užsimezgusiai šunyčiais, ir rami galva bus ateityje. Bet čia tik mano nuomonė.

As apie tai galvojau, bet sterilizacija tai taip pat narkoze.
Atsakyti
Sveiki.Vadoje gimė 8 šuniukai.Vieną mažylį gaivinau apie 20 min..Viskas gerai,atsigavo..Po kokio mėnesio pastebėjau,kad širdies plote labai stiprus ūžesys,širdis plaka labai stipriai..Nuvežiau pas veterinarą,įtaria miokarditą.Išrašė priešuždegiminių vaistų..Norėčiau paklausti patyrusių veisėjų..Ką darote tokiais atvejais?Parduot neparduosi,džiaugčiausi,kad kas dovaną priimtų..Bet kam reiks tokio šunelio?Šuniukai dabar du mėn. sad.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Planuoju sterilizuoti savo suniuka, bet noriu suzinoti ar laparoskopijos budu taip pat pasalinama gimda ir kiausides? Kazkaip neisivaizduoju, kaip per dvi skylutes gali viska isimti. Ar nera taip, kad bus tik perrisamos kiausides? gal yra zinanciu kaip ten viskas atliekama? ar geriau iprastu budu sterilizuot?
Atsakyti
sveiki,
gal kas susiduret su suns srandzio opalige??
gydomes lasinemis ir vaistukais jau 5 dienas,
bet labai neramu, nes vel vemia...vaistuku nuo vemimo negalim vartot,nes sukelia panika, suo nuo ju vaiksto vaiksto vaiksto...vakar buvo geresnis, siandien vel pablogejo verysad.gif , gal kokiu patarimu turit?
Atsakyti