Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(53 tema)

QUOTE(miegapele @ 2015 01 21, 15:48)
stiprek Willow, kad kita karta ploniau supjaustytum burokelius, o kur dar tavo rozes, dar ir kiausinius sakem kartu dazysim.

O mums rauginti kopustai visai nebeiseina, suminksteja, pliurza gaunasi  doh.gif o taip as juos megstu.......

Česnakiuko įmetei? Šaldytuvan padėjai? Mano traškūs, net už morkas traškesni ir kietesni.
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 01 21, 15:48)
O mums rauginti kopustai visai nebeiseina, suminksteja, pliurza gaunasi  doh.gif o taip as juos megstu.......

visada raugiu delčioje...gal ir prietarai rolleyes.gif bet kopūstai būna traškūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2015 01 21, 12:10)
labas rytas,

Mergaitės, ko gero, man viskas. Kas žino pusėtiną slaugos ligoninę praleist paskutinius mėnesius.....

Willow, kartais pavargsta net patys stipriausi...Labai daug teko jums iškentėti, o ypač paskutiniu metu. Būna, kad susvyruoja tikėjimas ir viltis..Gal dar ne "viskas", gal tik dar viena duobė, iš kurios jūs išlipsite, nes esate labai stipri moteris. Organizmas ir taip nualintas, o dar operacija, ir, kaip suprantu, nesėkminga. Tai žinoma, kad negalite jaustis gerai, nei fiziškai, nei psichologiškai. Reikia laiko atsigauti.
O kodėl nepavyko pleurodezė, ką jie paaiškino, ar ką pasiūlė? Žinoma, jei nenorit, neatsakykit, bet kodėl rašote, kad apsisprendimas šitai operacijai buvo didžiausia jūsų klaida? Ar ivyko kokių nors komplikacijų, turėsiančių įtakos tolimesnei būklei? Labai norisi tikėti, kad ne, kad tai tik laikinas pablogėjimas, kol organizmas atsigaus. Tik nekaltinkite savęs, tai ne jūsų klaida. Jūsu apsisprendimas buvo teisingas, tiesiog nepasisekė...Nepasiduokit, nenurašykit savęs per anksti.
Prisidedu prie merginų, pasiūliusių pagalbą. Aš kolkas dar pusėtinai jaučiuosi ir vairuoju mašiną, tai jei reikėtų kur nuvežti, parvežti, ar į ligoninę, ar nesvarbu, kur tik reikia. rašykit. Ar šiaip, jei tik kuo nors galėčiau padėti, būtų malonu. Čia nebūtų kažkoks stebuklas, dėl kurio turėtumėte jaustis dėkinga. Mes esame likimo draugės, ir, kadangi jums šiuo metu iškilo sunkumų, pasiūlyti pagalba yra visiškai natūralus dalykas.
Atsakyti
Willow, stiprėkit ir dar ilgai mums saule čia švieskit 4u.gif

Mano kraujukas nežymiai pakritęs, bet sakė viskas normose, kita chemija vasario 2d.

Visoms sveikatos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Remedy: 21 sausio 2015 - 16:05
QUOTE(willow @ 2015 01 21, 15:52)
Česnakiuko įmetei? Šaldytuvan padėjai? Mano traškūs, net už morkas traškesni ir kietesni.

mes cesnako niekad nededam unsure.gif

QUOTE(Wėtra @ 2015 01 21, 15:57)
visada raugiu delčioje...gal ir prietarai  rolleyes.gif  bet kopūstai būna traškūs biggrin.gif

kai pirma karta neisejo, keitem menuli ir vel tas pats seee..sitiek metu gerai budavo, o dabar....ai gal ne ta nuotaika, ne tas oras, ne tas dar kazkas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 01 21, 16:05)
mes cesnako niekad nededam  unsure.gif
kai pirma karta neisejo, keitem menuli ir vel tas pats seee..sitiek metu gerai budavo, o dabar....ai gal ne ta nuotaika, ne tas oras, ne tas dar kazkas  doh.gif

Į kopūstus aš ir nededu, tik į mišinuką. o gal tiesiog kopūsto veislė nettinka raugimui. Čia labai svarbu. indas emaliuotas, stiklinis. sumušt kopūstus, kad skysčio būtų per du pirštus virš kopūstų. badyt kuo nors kad išeitų oras.... Padet šaltai.

iš interneto platybių;
Jeigu kopūstai minkšti ir gleivėti, vadinasi, buvo rauginti per šiltoje patalpoje su per mažai druskos ar nepakankamai suslėgti
Druskos dėkite ją paskirstydami taip, kad 200 g pakaktų 10 kg kopūstų. Jeigu druskos mažai, kopūstai bus minkšti, netraškūs. Jeigu druskos per daug, tai, pirma, gatavi kopūstai bus per sūrūs, antra, naudingosios pieno bakterijos (kurios iš esmės ir raugina kopūstus) dėl druskos pertekliaus sulėtins savo darbą. Vietoj jų pradės daugintis kiti, nepageidaujami mikroorganizmai, ir kopūstų skonis bus prastas

Ir dėl druskos - paprasčiausia akmens drska , rupi, nevalyta, be jodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 21 sausio 2015 - 16:37
QUOTE(miegapele @ 2015 01 21, 17:05)
mes cesnako niekad nededam  unsure.gif
kai pirma karta neisejo, keitem menuli ir vel tas pats seee..sitiek metu gerai budavo, o dabar....ai gal ne ta nuotaika, ne tas oras, ne tas dar kazkas  doh.gif

Miegapele, o kaip del druskos, ar nepradejot netycia det su jodu? Zinau, kad su ta druska nei konservuot gaunasi, nei raugt... Gal cia beda smile.gif
Papildyta:
QUOTE(willow @ 2015 01 21, 12:10)
labas rytas,

Mergaitės, ko gero, man viskas. Kas žino pusėtiną slaugos ligoninę praleist paskutinius mėnesius.....

Willow, kaip ir visos linkesiu sveikatos, sveikatos, sveikatos.
Atsakyti
pamirskit jus tuos kopustus. nezinau kas ne taip. viskas lyg po senovei. nebent tuo metu mintys buvo ne ten ir dabar tikrai nebeatrinksim galu kur klaida.
Atsakyti
QUOTE(Daniara @ 2015 01 20, 23:55)
Sveiki,
Jau  beveik trys mėnesiai, kai sužinojau savo diagnozę ir vis dar su ja nesusitaikau  verysad.gif Krūties naviką išoperavo, dabar manęs laukia spindulinė terapija ir 5 metų gydymas hormonais. Gal nėra taip blogai, kad chemoterapijos negavau, tačiau tai nereiškia, kad jos negausiu ateityje... Kol kas  pasikliaunu gydytojų nurodymais ir prognozėmis. Paskyrė vaistą Tamoksifeną, tačiau jo nėra visoje Lietuvoje, kiek teiravausi vaistinėse, sako, kad sutrikęs jo įvežimas, tiekėjai neveža. Gal atsiras pavasarį.. Ką daryt, kur gaut, nes pakeisti jo kitu negali. Gal kas susidūrėte su tokia problema?

Aš buvau susidūrus kažkada. Ieškojau likučių įvairiose vaistinėse, atakavau, berods, sveikatos ministeriją. Ten klausimuose-atsakymuose pasieškok turėtų būti kažkokios informacijos apie dabartinę situaciją. kažkaip netikiu, kad taip ilgai bus sutrikęs tiekimas. Tokia mintis dabar man kilo - gal galima pirkti juos kokioje Lenkijoje. Aišku, tokiu atveju, jų nekompensuos, bet jie nėra tokie brangūs, o Lenkijoje aplamai viskas pigiau. Gyvenk šia diena ir džiaukis, o apie ateitį negalvok, juo labiau apie chemijas.

Willow tu tik laikykis, stiprybės tau ir tikėjimo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 21 sausio 2015 - 17:57
QUOTE(Edmė @ 2015 01 21, 17:55)
Aš buvau susidūrus kažkada. Ieškojau likučių įvairiose vaistinėse, atakavau, berods, sveikatos ministeriją. Ten klausimuose-atsakymuose pasieškok turėtų būti kažkokios informacijos apie dabartinę situaciją. kažkaip netikiu, kad taip ilgai bus sutrikęs tiekimas. Tokia mintis dabar man kilo - gal galima pirkti juos kokioje Lenkijoje. Aišku, tokiu atveju, jų nekompensuos, bet jie nėra tokie brangūs, o Lenkijoje aplamai viskas pigiau. Gyvenk šia diena ir džiaukis, o apie ateitį negalvok, juo labiau apie chemijas.

Willow tu tik laikykis, stiprybės tau ir tikėjimo. 4u.gif

Utenoje jau gruodzio pradzioje sitie vaistai dingo ir iki dabar net nera, o pries pat kaledas negavom pirkti ir onkologiniam. Gal per mazus kiekius turi, kad neplatina po miestelius g.gif
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 01 21, 19:57)
Utenoje jau gruodzio pradzioje sitie vaistai dingo ir iki dabar net nera, o pries pat kaledas negavom pirkti ir onkologiniam. Gal per mazus kiekius turi, kad neplatina po miestelius  g.gif

Paieškojau, tai radau valstybiinės vaistų kontrolės tarnybos puslapyje, kad šio vaisto tiekimas bus atnaujintas vasario mėn www.vvkt.lt (nemoku tabu nuorodos įkelti).
Atsakyti
Mums pernai sausį teko paieškot geriamos chemijos, vaisto tiekimas buvo sustabdytas, gert reikia, niekur nėra. Pasisekė rast Vilniuje aš skambinau per vaistines. Tiesa buvo berods lenkiški, neįtraukti į sąrašus. Tik reikėjo išrašyti vardinį receptą, nupirkau mėnesiui, o paskui ir tiekimas atnaujintas buvo.
Atsakyti