Siandien buvau pas genetika ir nelabai supratau, del genetinio tyrimo BRCA1, BRCA2. Aiskino taip: jeigu BRCA1, BRCA2 teigiamas tada viskas aisku ir nieko daugiau netyria. Reskia paveldetas. O jeigu neigiamas, tai yra antras etapas, tiria dar ten kazka, gal kas susidurete ir galite pakomentuoti, ka, kaip ir kas ten toliau buna? ji minejo, kad Kaune si sistema dar tik isidiegia, Vilniuje jau veikia, tik eile buna apie 6 men.
QUOTE(Leonilė @ 2015 02 24, 14:17)
Siandien buvau pas genetika ir nelabai supratau, del genetinio tyrimo BRCA1, BRCA2. Aiskino taip: jeigu BRCA1, BRCA2 teigiamas tada viskas aisku ir nieko daugiau netyria. Reskia paveldetas. O jeigu neigiamas, tai yra antras etapas, tiria dar ten kazka, gal kas susidurete ir galite pakomentuoti, ka, kaip ir kas ten toliau buna? ji minejo, kad Kaune si sistema dar tik isidiegia, Vilniuje jau veikia, tik eile buna apie 6 men.
O jus su siuntimu tyretes? Man seimos gydytoja neduoda ir pareiske ,kad as ir taip turi polinki,nes sergu.Sako neverta tirtis...ir suprask zmogus ,ka daryt?
QUOTE(skorpe555 @ 2015 02 24, 13:26)
O jus su siuntimu tyretes? Man seimos gydytoja neduoda ir pareiske ,kad as ir taip turi polinki,nes sergu.Sako neverta tirtis...ir suprask zmogus ,ka daryt?
taip, davė chemoterapeutė. Mano nuomone tai verta tirtis. Nors gydymui įtakos neturi. bet, visada geriau yra žinoti, negu nežinoti ir spėlioti.
QUOTE(Leonilė @ 2015 02 24, 13:17)
Realiai tai tau vieną kartą paims kraują ir tirs. pirma brca1, 2 mutacijas, o jei ju nebus, tada tirs tokiau del retesniu - li fraumeni sindromo, lyncho simdromo ir dar visokiu ten genu. Jei ras brva greiciau atsakymus gausi, jei ne, tai visus kitus imanomus genus pertikrins ir gausi atsakymus veliau. Nesigilink kaip ten ką tiria, gausi reziltatus vis tiek gi kažkokius. Būk tikra, viską ką gali ir reikia patikrins.
Skorpe555, tie seimos daktarai tai... . Mano mamai neduoda irgi siuntimo del BRCA2 (nes as turiu, o mociute irgi sirgo veziu, tai labai tiketina, kad is jos paveldejau), nors net israsuose is genetiko raso, kad rekomenduoja mano artimiems giminaiciams tirtis...
QUOTE(Angele @ 2015 02 23, 23:50)
Pulora, sklandžios operacijos jūsų sūnui. Melsimės kartu.
Žinot pasvarstyti galima ir labai daug, bet belieka gydytis. Mano vyrui abu variantai turbūt tinka, iš kartos į kartą tik skirtingi vėžiai, bei liga ūmi ir staiga.
Kaip tuomet sergantys vaikai, netikiu, už ką ir kodėl visada kyla klausimai.
Cascada, kaip jūsų reikalai? Gal nerašėte, ką pakomentavo dėl DLV ir priešepilepsinių vaistų gydytojai?
Šią savaitę sesuo važiuos pas operavusį, pagal simptomus vieni vaistai (topamax) pašalinių poveikių duoda, pasikonsultuos, gal apsvarstys kažką kitką.
Reikia atkreipti dėmesį į mitybą, bet kardinaliai pakeitus ar organizmo šokas jam padės kovojant, gydymo metu. Čia minimas riebus maistas ir ne visiems tinka, vyrui buvo nuo vienų vaistų šalutiniai stipriai pakilo trigliceridai, reikėjo daryti plazmoferezes, vartojo vaistus. Tai ir riebaus maisto vengia. Angliavandeniai žinoma sveika kiek pamažinti, bet jau daug minėta čia, svarbu valgo gydymosi laikotarpiu žmogus.
Žinot pasvarstyti galima ir labai daug, bet belieka gydytis. Mano vyrui abu variantai turbūt tinka, iš kartos į kartą tik skirtingi vėžiai, bei liga ūmi ir staiga.
Kaip tuomet sergantys vaikai, netikiu, už ką ir kodėl visada kyla klausimai.
Cascada, kaip jūsų reikalai? Gal nerašėte, ką pakomentavo dėl DLV ir priešepilepsinių vaistų gydytojai?
Šią savaitę sesuo važiuos pas operavusį, pagal simptomus vieni vaistai (topamax) pašalinių poveikių duoda, pasikonsultuos, gal apsvarstys kažką kitką.
Reikia atkreipti dėmesį į mitybą, bet kardinaliai pakeitus ar organizmo šokas jam padės kovojant, gydymo metu. Čia minimas riebus maistas ir ne visiems tinka, vyrui buvo nuo vienų vaistų šalutiniai stipriai pakilo trigliceridai, reikėjo daryti plazmoferezes, vartojo vaistus. Tai ir riebaus maisto vengia. Angliavandeniai žinoma sveika kiek pamažinti, bet jau daug minėta čia, svarbu valgo gydymosi laikotarpiu žmogus.
Trigliceridų padidėjimas siejamas su angliavandenių pertekliumi mityboje.
Del DLV nerasiau Striogai, aisku, kad tie vaistai ne vitaminai, kazkiek tikrai turi itakos ir imuninei sistemai. Balandi tyrimas po 9 menesiu, ziures, kaip veikia DLV, tada ir del vaistu uzklausim.
O kokie salutiniai pradejo reikstis nuo vaistu? Senai juos naudoja, ar tik nesenai praejo ir vis tik netinka?
Skorpe555, jei neduoda siuntimo, tai eikite be siuntimo, užsiregistruokite ir eikite, tik konsultacija kainuos. 27,54 eurų. Mokama tik pirminė konsultacija, toliau viskas bus nemokamai.
http://www.kaunoklin....lt/mokamos.php čia kainos
Paskaitykit šiame puslapyje http://www.genetika.lt/ . Jeigu yra indikacijos genetiniam tyrimui atlikti, tai šeimos daktaras privalo duoti siuntimą. Čia jau nuo jo malonės neturi priklausyti. Kai yra indikacijos, tai apmoka ligonių kasos.
QUOTE(Leonilė @ 2015 02 24, 13:17)
As buvau pas genetike onkologiniame Vilniuje. Cia tiriama per 2 etapus:
1. Onkologiniam del BRCA1 ir BRCA2 (pas mane nerado).
2. Toliau reikia tirtis Santariskiu konsultacineje klinikoje, t.y. pastate priesais VUOI. Uzsiregistruoti pakartotinai ten pas genetika su seimos siuntimu, ir pakartotinai priduoti krauja kitoms mutacijoms nustatyti.
As dar antra karta nenuejau. Eile pas genetika klinikose apie 4 men.
QUOTE(Leonilė @ 2015 02 24, 20:13)
Skorpe555, jei neduoda siuntimo, tai eikite be siuntimo, užsiregistruokite ir eikite, tik konsultacija kainuos. 27,54 eurų. Mokama tik pirminė konsultacija, toliau viskas bus nemokamai.
Ojus Kaune daretes?
QUOTE(romantikė @ 2015 02 24, 19:35)
As buvau pas genetike onkologiniame Vilniuje. Cia tiriama per 2 etapus:
2. Toliau reikia tirtis Santariskiu konsultacineje klinikoje, t.y. pastate priesais VUOI. Uzsiregistruoti pakartotinai ten pas genetika su seimos siuntimu, ir pakartotinai priduoti krauja kitoms mutacijoms nustatyti.
Tai reiškia visur kitokia tvarka. Nes pas mane vienu kraujo paėmimu ir vienu vizitu ištyrė ir būtų ištyrę net jei BRCA nebūtų radę. Bet čia todėl kad tiesiai į Santariškes ėjau.
Scorpe555, taip, Kaune.
Pulora, džiaugiuosi, kad operacija pavyko. Linkiu, kad pooperacinis laikotarpis būtų kuo lengvesnis O čia jūsų vyresniam sūnui, ar jaunesniam?
Pulora, džiaugiuosi, kad operacija pavyko. Linkiu, kad pooperacinis laikotarpis būtų kuo lengvesnis O čia jūsų vyresniam sūnui, ar jaunesniam?