Rasų lanka, sveikatos jūsų vyrui. Ištikrųjų gaila, kad tenka grįžti į temą. Matau gavote daug praktinių patarimų, vis aiškiau. Linkiu ramiai sulaukti KT ir palankių rezultatų.
Apie DLV tiesa nelabai domėjausi, kažkaip buvau įsitikinusi, kad vyro atveju netinka, paskaičiau daugiau, tai taip akcentuojama naviko buvimas, o kai naviko nėra, kaip ir netinka. Ir imuninis atsakas, o kai imuniteto nėra, dar anemijos dažnos ir panašiai
Manau sesei gal reikėtų, bet ką aš galiu pasiūlyti, ypač iš finansinės pusės Gerai, kai galimybės neverčia svarstyti daryti ar ne. Informacija pasidalinti tik.
Vis dar laukiam vaistų, dar dviems savaitėm nusitempė, o kada bus neaišku
Loreta, neseniai buvau įdėjusi istoriją vaikinuko sėkmingai pasveikusio, gal verta perskaityti. Keturios chemoterapijos turbūt kas 3 savaites ar dažniau jums? Viens du ir baigsit gydymą. Kokią chemiją gausit, dienos stacionare lašins?
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 17:57)
O gal gali pasakyti, kokius markerius darėsi t.y. raideles Cea , gal dar kokį?
Su stoma mes jau esam susidūrę - ją turėjau aš prieš 9 metus. Aš tai buvau apsipratusi, tuo labiau, kad žinojau, kad man ją uždarys. Bet man įdomu, kaip vyras su tuo susigyvens - viena yra, pas artimą, kita - kai jau pats turi. Nors jis manęs dabar jau pradeda apie ją klausinėti. Tik kad aš kai ką per tiek laiko primiršau....
Su stoma mes jau esam susidūrę - ją turėjau aš prieš 9 metus. Aš tai buvau apsipratusi, tuo labiau, kad žinojau, kad man ją uždarys. Bet man įdomu, kaip vyras su tuo susigyvens - viena yra, pas artimą, kita - kai jau pats turi. Nors jis manęs dabar jau pradeda apie ją klausinėti. Tik kad aš kai ką per tiek laiko primiršau....
Rasele, o kokia operacija planuoja daryti. Jeigu daro laparoskopu, tai ir stomos neformuoja. Mano teciui pirma operacija dare laparoskupu, taciau po paros teko daryti is naujo, tada suformavo stoma. Tetis puikiai priprato prie jos, mateme net pliusu, nereikedavo eiti i tualeta
rasu lanka ,apkabinu tikrai labai liudna kai klausei del gydytuoju,apsidziaugiau kad ne tau reikia,o pasirodo ne ka geriau..bet zinau ,kad jus su vyru taip lengvai nepasiduosite,tai tikejimo ir vilties
Rasų lanka patart neturiu ką, galiu tik apkabint ir palinkėt stiprybės
Visoms -iems sveikatos
Visoms -iems sveikatos
QUOTE(NERA @ 2015 02 11, 08:35)
renaciute, leiskit jūs tėčiui valgyt ką nori ir tik džiaukitės, ka valgo. Kai įveiksit ligą, tada jei tėtis norės, tegu ir keičia mitybos įpročius, o kol gydosi-ko tik nori, tą ir gaminkit. Nori picos-prašau, nori coca colos-prašau, kad tik norėtų ir valgytų. wilow buvo įdėjus raugintų burokų/ kopūstų receptą- labai teigiamas maistas visom prasmėm
Sutinku Ir ačiū Ingriga, kad priminėte receptuką, būtinai. Mergytės, jūs tikras lobynas
QUOTE(dvyne9 @ 2015 02 11, 20:10)
Gal ta gydytoja, kuri liepė kardinaliai keisti mitybą, ir norėjo jums gero, bet tikrai ne laiku ir ne vietoj.
Žinote, manau kad jūsų griežta, bet teisinga nuomonė, na bent šiuo atveju. Gal kalbate iš patirties... Iš esmės, matyt priklauso, kaip į tą "sveiką mitybą" žiūrėsi. Na, jei ji yra kaip naujo gyvenimo pradžia, kai jautiesi tarsi eidamas naują žingsnį į sveikimą, tai tai gali kurį laiką netgi inspiruoti - mes patys ne kartą su vyru vis paeksperimentuodavome, stengdavomės valgyti sveikiau, mėsytės mažiau, daržovių daugiau - bet čia visai kitas reikalas. Juo labiau, kad pakankamai radikalu viskas. O kadangi jau bandėme domėtis mityba ir anksčiau, skaityti straipsnius ir knygas (turime alergišką dukrytę), tai jūsų nuomonė apie tai, jog iš ligoniukų - o ir apskritai iš žmonių, kurie ima rūpintis savo sveikata- daromi nemaži pinigėliai, mums irgi artima. Matyt protingiausia yra atsirinkti iš gausybės, kas asmeniškai tau šiuo metu tinka.
Man labiausiai užstrigo vienoje knygoje (beje, irgi apie sveiką mitybą) pacituotas tyrimas, kad žmonių, kurie eksperimento metu valgė visuotinai pripažintą nesveiką maistą ir jaudinosi dėl to bei jautė kaltę - susilpnėjo orgaizmo imunitetas, o priešingai - valgančių ir tuo besimėgaujančių - sustiprėjo. Nežinau, kiek rimtas tai tyrimas, bet man patiko mintis.
Sulaukusi jūsų minčių ir palaikymo, bandau palaikyti ir tėvelį, ir vakar įkalbėjau valgyti gerti bent kažką, kas tik mieliau skrandžiui. Sakau gal kisieliaus nori? Oi, tai ten tiek cukraus... - sako mano naujai iškeptas sveikos mitybos šalininkas... Sakau tėte, nors ir cukrinę apsikabinęs šaukštais cukrų valgyk, bent valgyk kažką... Tai net pralinksmėjo
Beje, mergytės, dabar stintų metas, netgi su mūsų griežta mityba, rekomenduojama žuvytė (na gerai gerai, gal geriau nekepta, bet ) Tai prisipirkom turguje, tėtei nuvežėme, valgė valgė valgė. Valio.
Jei galite ir mėgstate, pasimėgaukite šita agurku kvepiančia žuvele, oi kaip skanu man....
Viskas, maisto tema bandau nerašyti, nes išsiųsite į kulinarinį skyrelį...
QUOTE(dvyne9 @ 2015 02 11, 20:26)
O jeigu i tuos "5 metus" pažiūrėtume kitaip?
Ačiū už palaikymą. Iš esmės tiesiog nežinau, ką tėtė ta tema galvoja. Negaliu kažkaip jos liesti. Bet apskritai, mokausi priimti tai, ko dabar jau pakeisti negaliu, ir negraužti savęs. Galiu net ir pozityvą tame įžiūrėti, va kad ir Jūsų pasiūlytą variantą. Ir tai, kad geriau vis po truputį gauti kažkokios informacijos, ir ji leistų stiprėti, negu kada nors iš gydytojų išgirsti visai žemiau juosmens pakertančią "tiesą". Žiūrėsim. Regis dabar tėtė knygą į šalį pasidėjęs, nenori skaityti. Gal ir gerai. Gal čia artimiesiems toks būna žinių badas, noris kuo daugiau sužinoti, gal ligoniukui kaip tik norisi kuo labiau atitrūkti.
Rasų lanka, stengiuosi perskaityti visas SM esančias temutes iš šio skyriaus, iki šiol įveikiau pusę, ir dar vakar taip gyvai skaičiau jūsų postus dėl mamytės ligos. Man sunku suvokti, kad tą temą ir šitą skiria -kiek? - 5 metų tarpas? Turite labai daug patirties šiame kelyje. Laikykitės.
Labas, Su Lietuvos švente
aš visas dienas su skaudančia gerkle ir temperatūra Geriu arbatas, skalauju druska, čiulpiu medų Ką reiks daryt rytoj
aš visas dienas su skaudančia gerkle ir temperatūra Geriu arbatas, skalauju druska, čiulpiu medų Ką reiks daryt rytoj
QUOTE(ingriga @ 2015 02 16, 16:55)
Labas, Su Lietuvos švente
Cia del svitinimo rytoj .jeigu sergat tai turbut nesvitins.Maniskis po chemijos praejus savaitei irgi virusa pasigavo.karsciavo tris dienas iki 40.vat strioko buvo .Is kart seimos gydytoja antibiotikus paskyre.dabar tik kosulys liko.Kaip kitos laikotes .Siandien besiypsanti kaip jus?Is Willow nieko ..
Sesutė sakė kad jeigu temp. 38 nebešvitina Man nuo gerklės. Tris dienas atkarščiavau, Labai tikuosi kad nebeužkils, teks rytoj gyd. skambinti
Visoms- iems sveikatos
Visoms- iems sveikatos
Sveikos , Mergaitės .
Labai ačiū už šiltus žodelius...
Noriu paklausti, o gal ir atsilieps kuri iš "seniokių" bendražygių (niekaip nebeatseku, kur apie tai kalbėjom) - kas priėmėte ligonio patepimą? Žinau, kad kelios mergaitės tai darė. Galima ir į a.ž.
Visoms sveikatėlės ir Šviesos.
p.s. Mes esame KT laukime ( kovo 6 d), ryt einame pas šeimos daktarę pranešti "žinios" ir prašyti siuntimo echoskopui, nes be jo nedarys KT. Daug kalbamės, stengiamės išlikti ramūs, bet ... ypač nenorim susitikti tokių tralalalala , o jas kaip tik ir susitinkam, o jos kaip tik ir klausia - tai kaip laikotės, o mes meluoti neorim, tai mykiam mykiam kažką neaiškaus....
Papildyta:
Kažkada šnekėjom, kad numušti didelę temperatūrą,reikia visą kūną degtinėle išsitrinti, ar kad kas padėtų tai padaryti. Ir dar kažką galima (gal tą patį spiritinį kompresą) ant kojų padų uždėti ir apsimauti kojines - palaikyti ilgai. Man rodos , kad Gabija taip darydavo...
Labai ačiū už šiltus žodelius...
Noriu paklausti, o gal ir atsilieps kuri iš "seniokių" bendražygių (niekaip nebeatseku, kur apie tai kalbėjom) - kas priėmėte ligonio patepimą? Žinau, kad kelios mergaitės tai darė. Galima ir į a.ž.
Visoms sveikatėlės ir Šviesos.
p.s. Mes esame KT laukime ( kovo 6 d), ryt einame pas šeimos daktarę pranešti "žinios" ir prašyti siuntimo echoskopui, nes be jo nedarys KT. Daug kalbamės, stengiamės išlikti ramūs, bet ... ypač nenorim susitikti tokių tralalalala , o jas kaip tik ir susitinkam, o jos kaip tik ir klausia - tai kaip laikotės, o mes meluoti neorim, tai mykiam mykiam kažką neaiškaus....
Papildyta:
QUOTE(ingriga @ 2015 02 16, 20:06)
Sesutė sakė kad jeigu temp. 38 nebešvitina Man nuo gerklės. Tris dienas atkarščiavau, Labai tikuosi kad nebeužkils, teks rytoj gyd. skambinti
Visoms- iems sveikatos
Visoms- iems sveikatos
Kažkada šnekėjom, kad numušti didelę temperatūrą,reikia visą kūną degtinėle išsitrinti, ar kad kas padėtų tai padaryti. Ir dar kažką galima (gal tą patį spiritinį kompresą) ant kojų padų uždėti ir apsimauti kojines - palaikyti ilgai. Man rodos , kad Gabija taip darydavo...
Vyrui temperatūra vakar šoko iki 39, žemiau 38 nenusimušė, šiandien geriau. Tikiuosi antibiotikai suveikė. Vis per žinias parodo kaip Lietuva ką remia, o kai vaistų laukiančių daug, tai delsia, ypač vaikai, juk yra kam svarbu dienos, savaitės, kur apie mėnesius net nekalbu
Saviems žmonėms negali reabilitacijų pratęsti, viršūnė. Vakar perskaitėm, kad vyro buvusiai ergoterapeutė pateko į avariją, lūžo stuburo slanksteliai, reabilitacijos laikas baigiasi, bet jo maža, o reikia patiems mokėti. Tikimės prisidės daug gerų dosnių žmonių. Neteisybė kažkokia, puikus žmogus, kitus gydo, stiprina, kelia iš lovų.
Ingriga, skambinkis, kad su temperatūra nevažiuot be reikalo, jei vis tik nešvitins. Geriau išsveikt kelias dienas.
Rasų lanka, ramybės jums išlaukti tą laiką.
Saviems žmonėms negali reabilitacijų pratęsti, viršūnė. Vakar perskaitėm, kad vyro buvusiai ergoterapeutė pateko į avariją, lūžo stuburo slanksteliai, reabilitacijos laikas baigiasi, bet jo maža, o reikia patiems mokėti. Tikimės prisidės daug gerų dosnių žmonių. Neteisybė kažkokia, puikus žmogus, kitus gydo, stiprina, kelia iš lovų.
Ingriga, skambinkis, kad su temperatūra nevažiuot be reikalo, jei vis tik nešvitins. Geriau išsveikt kelias dienas.
Rasų lanka, ramybės jums išlaukti tą laiką.
QUOTE(Angele @ 2015 02 16, 19:37)
Kaip 2v. išgėriau Ibuprofeno tai dar nepakilo, labai tikiuosi kad jau nebepakils
Vyrui daug sveikatos
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 16, 19:30)
kas priėmėte ligonio patepimą?
Aš esu. Tik vadinasi ne patepimas, o ligonio sakramentas