Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(53 tema)

QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 14:48)
Nesuprantu, ką tas G reiškia - agresyvumą ar dar ką?

''Kartais naudojamas indeksas G, kuris reiškia histologinį naviko tipą ir jo piktybiškumą. G1 reiškia mažą piktybiškumą; navikas lėtai auga ir dauginasi, piktybiškumas didėja atitinkamai G2 ir G3, o G4 reiškia, kad navikas labai piktybiškas, dauginasi be sustojimo. Kita vertus, toks navikas jautresnis chemoterapijai.''
http://www_sos03_lt/...acija_pagal_TNM 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 12, 16:41)
Laikykites Rasele, prie 5 m. tiek pozityvo inesdavote, gaila, kad griztate su liudnom naujienom, bet tikekimes, kad viskas bus gerai, juolab, kad tiesiosil zarnos brudas, grrai pasiduoda gydimui

Pamenu tave puikiai wub.gif Taip pat čia užsuki laikas nuo laiko.? O aš visada čia buvau - kaip pasyvi skaitytoja tuos keletą metų - niekaip negalėjau atsitraukti....Per tuos keletą metų man pačiai dar tris operacijas padarė ir leido pakilti. Tikėjau , kad ir vyrui bus geriau nei taip, kaip sužinojom šiandien. Neįvyko stebuklas, bet lauksiu jo ateity. Svarbu, kad "neištižčiau". Štai atsiverčiau jau visus savo užrašus ir surinktą informacija, ką buvau surinkus , kai sirgo mamytė... Teks atgaminti daug ką....

Papildyta:
QUOTE(Kristule05 @ 2015 02 12, 16:49)
''Kartais naudojamas indeksas G, kuris reiškia histologinį naviko tipą ir jo piktybiškumą. G1 reiškia mažą piktybiškumą; navikas lėtai auga ir dauginasi, piktybiškumas didėja atitinkamai G2 ir G3, o G4 reiškia, kad navikas labai piktybiškas, dauginasi be sustojimo. Kita vertus, toks navikas jautresnis chemoterapijai.''
http://www_sos03_lt/...acija_pagal_TNM  4u.gif

Ačiū labai, Kristule. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 14:55)
Tikėjau , kad ir vyrui bus geriau nei taip, kaip sužinojom šiandien. Neįvyko stebuklas, bet lauksiu jo ateity.

Ir bus geriau,tik vilties nepamest reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2015 02 12, 16:37)
Mano vyrui buvo 4u.gif Bet jam G3,bet be metastazių.Tai pirma buvo spindulinis  su chemija,tada po beveik mėn operacija,su stomos suformavimu visam laikui,reabilitacja ir tada chemija 4u.gif Va jau 3 metai eina,kol kas viskas gerai.  Sunkiausia buvo po operacijos atsigauti,bet visiems skirtingai būna.O chemoterapija praėjo lengvai,iš šalutinių tik burnos opėjimas vargino.
Gydėsi Vilniuje 4u.gif

Ar vyras susitaikė su stoma? Ar prieš diagnozę jis turėjo apetitą, ar nekrito svoris? Ir dar - ar darėt v... žymenis (markerius)ir kokius? Ar jie informatyvūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 12 vasario 2015 - 15:05
rasų lanka, gaila , kad grįžti.
Dėl DLV jūs turit Čėsą mirksiukas.gif Pasikonsultuokit.
Turiu kolegą su storosios žarnnos stoma. Nežinau tiksliai jo raidelių, bet iš pradžių gavo chemiją, tada operacija. Iš pradžių labai kompleksavo dėl stomos. Dėl pasikeitusios mitybos jam stipriai krito svoris, tai negana , kad kelnės kaip maišas būdavo, dar ir marškinius visada ant viršaus pasileisdavo. Kompleksai apmažėjo gal po pusės metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 12 vasario 2015 - 16:00
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 15:04)
Ar vyras susitaikė su stoma? Ar prieš diagnozę jis turėjo apetitą, ar nekrito svoris? Ir dar - ar darėt v... žymenis (markerius)ir kokius? Ar jie informatyvūs?

Jis vadovavosi mintimi,geriau 20 m su stoma,nei 5 metai be jos.
Jį Vilniuje puikiai išmokė su ja tvarkytis.Na gal kiek sunkiau pradžioje buvo,kol įprato.Bet po kelių mėn viskas buvo gerai. Maniškiui nekrito svoris .Tik beveik visas kelnes reikėjo keisti,nes kelnių juosmuo būdavo ant stomos ir spausdavo.
Mano vyrui supiktybėjo polipai,nes prieš tris metus iki ligos operavo juos.Iš tokių pirmų požymių- tai viduriavimas ir pilvo pūtimas buvo.Bet buvo vasara,vos ne kas diena šaltibarščius valgėm,metėm bėdą jiems.Bet kai pradėjo tuštintis su krauju,tai lėkė tikrintis ir rado.
Viską tyrė Vilnius jam.
O dabar daro kas pusmetį tuos markerius,bet jie vietoje stovi,nekyla.Tad prižiūrinti onkologė ir echoskopiją pilvo organų kas pusmetį daro,plaučius 1 kartą metuose tiria.Bet viskas gerai normose 4u.gif
Tiesa dabar nuo daugiau produktų pučią pilvą,skystai tuštintis ima.Nors anksčiau valgė ir nieko
Tik turint stomą,negali ''bezdėjimo'' kontroliuoti.nes oras savaime išeina.Tai būna juokinga,kai kur prie stalo,ar poliklinikoje ima stoma burbuliuoti.Niekas nežino kodėl,tai sužiūra tik visi smile.gif O vyras man sako tada,matai,''Sauliukas juokiasi'' (rašytojas yra toks Saulius Stoma)
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2015 02 12, 18:48)
Jis vadovavosi mintimi,geriau 20 m su stoma,nei 5 metai be jos.
Jį Vilniuje puikiai išmokė su ja tvarkytis.Na gal kiek sunkiau pradžioje buvo,kol įprato.Bet po kelių mėn viskas buvo gerai. Maniškiui nekrito  svoris .Tik beveik visas kelnes reikėjo keisti,nes kelnių juosmuo būdavo ant stomos ir spausdavo.
Mano vyrui supiktybėjo polipai,nes prieš tris metus iki ligos operavo juos.Iš tokių pirmų požymių-  tai viduriavimas ir pilvo pūtimas buvo.Bet buvo vasara,vos ne kas diena šaltibarščius valgėm,metėm bėdą jiems.Bet kai pradėjo tuštintis su krauju,tai lėkė tikrintis ir rado.
Viską tyrė Vilnius jam.
O dabar daro kas pusmetį tuos markerius,bet jie vietoje stovi,nekyla.Tad prižiūrinti onkologė ir echoskopiją pilvo organų kas pusmetį daro,plaučius 1 kartą metuose tiria.Bet viskas gerai normose 4u.gif
Tiesa dabar nuo daugiau produktų pučią pilvą,skystai tuštintis ima.Nors anksčiau valgė ir nieko
Tik turint stomą,negali ''bezdėjimo'' kontroliuoti.nes oras savaime išeina.Tai būna juokinga,kai kur prie stalo,ar poliklinikoje ima stoma burbuliuoti.Niekas nežino kodėl,tai sužiūra tik visi smile.gif O vyras man sako tada,matai,''Sauliukas juokiasi'' (rašytojas yra toks Saulius Stoma)

O gal gali pasakyti, kokius markerius darėsi t.y. raideles Cea , gal dar kokį?
Su stoma mes jau esam susidūrę - ją turėjau aš prieš 9 metus. Aš tai buvau apsipratusi, tuo labiau, kad žinojau, kad man ją uždarys. Bet man įdomu, kaip vyras su tuo susigyvens - viena yra, pas artimą, kita - kai jau pats turi. Nors jis manęs dabar jau pradeda apie ją klausinėti. Tik kad aš kai ką per tiek laiko primiršau.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 16:57)
O gal gali pasakyti, kokius markerius darėsi t.y. raideles Cea , gal dar kokį?
Su stoma mes jau esam susidūrę - ją turėjau aš prieš 9 metus. Aš tai buvau apsipratusi, tuo labiau, kad žinojau, kad man ją uždarys. Bet man įdomu, kaip vyras su tuo susigyvens - viena yra, pas artimą, kita - kai jau pats turi. Nors jis manęs dabar jau pradeda apie ją klausinėti. Tik kad aš kai ką per tiek laiko primiršau.... ax.gif

Oi tų raidžių tai nežinau. blush2.gif Kažkaip kai pasako,kad viskas gerai,tai stengiesi nieko nebeieškot tuose tyrimuose blush2.gif
Nu nežinau,maniškiui jokių problemų.naudoja convateco maišiukus, tai dovanu priemonių priežiūrai gauna.Nu būna viena kita avarija,kai atsiklijuoja,prabėga,ar neskaniai pakvimpa.Bet visad nešiojasi atsarginį,ir mašinoj turi.
Man atrodo baisiau atrodo,nei yra iš tikro.Nes kai pirmą kartą man paskė apie ją ir internete pažiūrėjau,išsigandau doh.gif Ir galvoju,jei dar man reiks ten viską tvarkyti doh.gif Bet maniškis šaunuolis susitvarko pats viską puikiai.Ir visi mūsų draugai,giminės žino,tad kažkaip nėra problemų jam su ta stoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 14:21)
Labai noriu, kad atsilieptų iš dabartinių mergaičių, kurių artimiesiems yra ar buvo  ši ligelė (galima ir į a.ž.) Arba kad galėčiau pasiskaityti , nuo tada, kai pradėjote čia rašyti.
Taip pat nebeatseku, kada pradėjote diskusijas apie DLV - ar mums būtų tikslinga ( kas tai yra)....
Gydomės Klaipėdoje...

Mano pusseserė serga. Balandžio mėn. bus 4 metai. Jai kai nustatė jau buvo IV stadija su MTS kepenyse. Tiksliai nepamenu ar G2 ar G3. Iš pradžių operavo, nes žarna buvo visiškai užsikišusi. Suformuota stoma - dėl jos nėra problemų. Švitinimo nebuvo. Buvo chemija. Paskui operavo kepenis, buvo geriama chemija, dar viena kepenų operacija, plaučių operacija. Kurį laiką buvo be gydymo. Šią vasarą problemos su tulžies latakais ir kasa - apie Naujametį vėl buvo operacija. Svoris beveik nekito iki šios vasaros. Dabar kaip smilgelė. Vėl bus gydymas.
Dėl DLV prasmingumo ir aš galvoju. Nusiunčiau jai info iš šio forumo, bet ji kol kas dar "neužsidegė"...
Jai kartas nuo karto daro CEA - jai informatyvus.
Dar paskaitinėju rusiškai čia http://www.colorecta...list/0/267.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudenė: 12 vasario 2015 - 18:39
Ačiū , Mergaitės 4u.gif 4u.gif

G1 gal ir mažiau agresyvus, bet kiek pamenu iš senų diskusijų, lytai blogai gydymui pasiduoda.... unsure.gif Bet gal blogai pamenu.
Atsakyti
Mano sūnui labai skauda krūtinės ląstą, kur buvo operacija. Ryt važiuos į Vilnių pas gydytoją, kažką patyrinės. Sako, kad taip labai skaudėti neturėtų, tai kas čia galėtų būti?
Atsakyti
4u.gif Gal kas galite pasakyti, kokioje maždaug temutėje pradėjote kalbėti apie DLV? ax.gif
Atsakyti