Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(53 tema)

QUOTE(Karme @ 2015 02 11, 15:33)
Nežinau, nuo kurios vietos skaičiuoti tuos mėnesius, nuo pradžios procedūrų praėjo 10 mėnesių, nuo pabaigos du. Man viskas atsiremia į tikėjimą, galiu tikėt, kad padėjo, galiu ne. Faktu nežinau.

Nu matai, galima visokių teorijų galvotis. Kad gal pvz.: antro recidyvo metu dar nesuveikę, dabar, sakei, mažėja matomų mts, tai gal veikia DLV? Arba pradeda veikt tik po visų vakcinų suleidimo, tai reiškia, dar reikia palaukti. Nu arba neveikia verysad.gif

Bet kokiu atveju, linkiu lengvos paskutinės chemijos ir gero kontrolinio tyrimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2015 02 09, 16:08)
Užklijuoja pleistriukus, kad nenusitrintu  mirksiukas.gif  Maudytis galima tik dušę netrinant tų vietų, saugoti, kad nenukristu.

aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dvyne9 @ 2015 02 11, 20:31)

QUOTE(renaciute @ 2015 02 08, 14:14)
[b
Ir dar kažkaip susipainiojau dėl maitinimo. Kai tėtė išgirdo diagnozę ir laukė gydymo, gydytojai dėl mitybos nieko nesakė, neliepė nieko keisti, ir paprašė nieko papildomo nevartoti - papildų ar žolių. Na manau čia dėl to, kad laukia gydymas ir viskas jau po jo galima bandyti. O va penktadienį tėtė gydytojos užklausė dėl maisto ir tooookią paskaitą gavo.... Gaila, manęs šalia nebuvo, bet kiek pamena tai taip - griežtai uždraufė bet kokias košes (tinka tik baltieji grikiai), vaisių tik rūgštūs, jokiais būdais ne bananai, kriaušės ir panašiai. Ir kuo riebiau. Kiauliena, jautiena. Iš pieno - tik kas riebu - grietinė, varškė ir sviestas, jokių rūgščių ir liesų produktų. Iš gėrimų - kakava tinka. Česnako daug... Daug ko matyt ir nepamena tėtė, burokėliai, pomidorai ir rauginti kopūstai, marinuoti grybai gerai.

Tėtė pasimetė, visą laiką stengėsi liesiau - mėgo košes, dribsnius, pieną, liesą vištieną. Bet gydytojos klauso, bet aš bijau kad jo skrandis nepaveš tokio pakankamai riebaus ir sunkaus maisto. Česnakas, citrusiniai, rauginti maistai - jam kelia rūgštingumą, sunkiai virškina. Tai dabar galvoju, ką daryti? Ar tik pasiūlyta dieta jo svaikatos nepablogins? O gal be reikalo nerimauju. Ar turėjote tokių gana kategoriškų nurodymų dėl valgymo jūs?
g.gif

Gal ta gydytoja, kuri liepė kardinaliai keisti mitybą, ir norėjo jums gero, bet tikrai ne laiku ir ne vietoj. Be reikalo žmogui įnešė sumaišties. Aš tai jūsų vietoj klausyčiau tų daktarų, kurie nesiūlė nieko keisti. Papildai ir žolės-taip, negalima, nes gali susilpninti chemijos veikimą arkitaip neigiamai paveikti organizmą, kol gydotės. Bet, su visa pagarba jūsų tai gydytojai, kuri matyt yra pagauta dabar plintančios mados viską gydyti mitybom, drįstu manyti, kad jos patarimai gali tik pakenkti. Sveikam žmogui ar sveikstančiam- gal ir galima pasinaudoti tokiais patarimais. Kai kas gali apsaugoti, kai kas išprovokuoti vėžį. Kai kas įrodyta, kai kas-teorijos, hipotezės, galima tikėti, galima-ne. Bet bet kokiu atveju, maisto įtaka vėžiui galėtų tapti svarbi tik per labai ilgą laiką. Ne per mėnesį, ne per metus, net ne per kelis. Sergančiam žmogui, kurio būklė, kiek iš jūsų supratau, apysunkė, ir kuriam ką tik pradėtas intensyvus gydymas, toks kardinalus mitybos pakeitimas ne tik nepadės, bet gali būti per didelis krūvis organizmui, ir visiškai nereikalingas. Dabar ligoniui reikalinga pilnavertis kaloringas maistas, kurį jis mėgsta, nuo kurio nepykina ir kuris nesukelia dar papildomų problemų sveikatai. O visos tos madingos dietos ir visa kita-tik po gydymo, ir tik tada, kai bus atsistatęs organizmas. Bet koks rimtas onkologas, dietologas, fiziologas jums pasakytų tą patį.
Beje, kadangi domitės apie kitiems pasiūlytas rekomendacijas, galiu atsakyti, ką man kažkada atsakė mano gydytojai onkologai, kai, prisiskaičiusi "stebuklingų"knygų, paklausiau, ką jie apie tai mano. Atsakymas buvo toks-onkologiniai ligoniai yra labai pažeidžiama žmonių grupė, kuria atsiranda norinčių pasinaudoti. Įvairiausios knygos, kursai, "stebuklingi"vaistai, "stebuklingos" dietos-iš to galima susikrauti nemažus pinigus. Žmonės, atsidūrę sunkioje padėtyje, tiki viskuo. Bet dar niekas oficialiai neįrodė, kad tai gali padėti. O nepakankama ar kardinaliai pakeista mityba chemoterapijos metu gali susilpninti organizmą ir neigiamai įtakoti gydymo sėkmę. Ir tai, beje, įrodyta. Taigi, spręsti jums.
Atsakyti
QUOTE(renaciute @ 2015 02 08, 21:46)
ida1,
Nuvežiau tėtei knygą "Kelionė per vėžį" - paėmiau iš bibliotekos, jis skaitytojas maniau gal jam bus naudinga ar įdomu. Kiek varčiau - labiau psichologiniam buvimui skirta, man visai patiko. Bet tik jam atidavus pamačiau skyrelį apie plaučių vėžį. O pasirodo ten optimistiškai labai - bet su tokia nuostata - jis nėra jau toks ir baisus, dauguma išgyvena net 5 metus.... Taip sunku pasidarė ant dūšios, aš tai tą statisktiką žinau, bet ar žino tėtė? Man ji nieko nereiškia, aš žinau, kad jis bus tiek su mumis kiek jis bus, bet kaip jis į tai sureaguos. Kažkaip sunku dabar ant dūšios, reikėjo pasiimti knygą kokiu nors pretekstu atgal, kodėl neišdrįsau. verysad.gif

O jeigu i tuos "5 metus" pažiūrėtume kitaip? Gal tėčiui galima paminėti, išgyvenusius be recidyvo 5m.galima laikyti pasveikusiais? O ne tai, kad tie, išgyvenę 5m., būtinai numiršta šeštais metais. Na, kažką panašaus, manau, galima būtų pakomentuoti, jei jau tėtis perskaitys tą knygą ir jam užklius tos prognozės.
Atsakyti
Žiūriu, čia tokia diskusija užvirusi apie DLV. Aš irgi įkišiu savo trigrašį. Vienos rašo, kad gal nepatikima, nes neaišku, ar padeda, kad gal čia tik kai kurių gydytojų reklama dėl mokslinių tyrimų ir t.t., kitos sako, kad per didelė prabaga skirti tam tiek pinigų...Nereklamuoju šito būdo, nors ir dariausi pati, aš irgi nesu įsitikinusi, kad suveiks. Bet, mielosios, pagalvokit, jei yra bent menkiausia galimybė, kodėl ja nepasinaudoti? Na, mat juos bala, gal tie vyrukai, siūlantys DLV, ir yra suinteresuoti dėl savo mokslinių darbų, bet juk jie nėra šarlatanai iš gatvės ar kokie internetiniai "protinguoliai", siūlantys stebuklingą išgijimą vien nuo kokios nors maisto rūšies atsisakymo? Nors ir nekompensuojamas, bet tai visiškai legalus metodas, naudojamas pasaulyje. Ir neturintis sunkių pašalinių reiškinių, nežudantis visų sveikų ląstelių. Ir kas gali paneigti, kad būtent imunologiniai metodai, o ne chemoterapija bus ateities gydymas? Tegul jie mus "naudoja"mokslui, o mes pasinaudojam galimybe, na, kad ir menka. Gal nepadės, bet bent jau būsim pabandę. Juk mūsų ligos atveju nėra vaistų, kurie veiktų 100%, viskas yra loterija, tiek chemija, tiek švitinimas, tiek operacija, tiek taikinių terapija...Bet bandom ir tikim. Tai gal verta išbandyti ir dar vieną metodą? Juk tai ne musmirė ar kitas nuodas, nuo kurio galima numirti. O dėl pinigų, visiškai pritariu NERAI. Aišku, jei nėra finansinių galimybių, tai taip, tada nėra ko diskutuoti, bet jei yra, bet gaila pinigų, tai pagalvokit, kas svarbiau-ar nusipirkti keleta skudurų ar kokių kitų daiktų, ar gauti šansą, nors ir menką, bet-šansą gyventi.
Atsakyti
Labas, mielosios, pakartokit kaip atstatyti kraują? Kokius vaistus vartojot? Buvau užsirašius, bet neberandu kur doh.gif
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(enenes @ 2015 02 11, 22:14)
Labas, mielosios, pakartokit kaip atstatyti kraują? Kokius vaistus vartojot? Buvau užsirašius, bet neberandu kur doh.gif
Ačiū

Ziurint kas tam kraujui yra.kokio atstatymo reikia g.gif .gal kalba buvo apie neupogen.veiklioji medziaga filgrasrtttimas.jis skiriamas kai yra nukrite leukocitai ir neutrofilai.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif .
..............Sugrįžtu po 4,5 metų.......... verysad.gif
Kažkada buvau aktyvi dalyvė, nes buvau mamytės draugė ligelėje. Šiandien sugrįžtu kaip vyro draugė ligelėje....

Turime biopsijos atsakymą Gerai diferencijuotos(G1) storosios žarnos adenokarcinoma. Auglys tiesiojoje žarnoje. Kovo 6 KT tyrimas (mažojo dubens, dėl mts kepenyse ir dar kažkoks - nesuskaitau). Tada įvardins stadiją ir tolimesnius veiksmus - ar pirma chemija\spindulinis ir po to operacija ar atvirkščiai.
Labai noriu, kad atsilieptų iš dabartinių mergaičių, kurių artimiesiems yra ar buvo ši ligelė (galima ir į a.ž.) Arba kad galėčiau pasiskaityti , nuo tada, kai pradėjote čia rašyti.
Taip pat nebeatseku, kada pradėjote diskusijas apie DLV - ar mums būtų tikslinga ( kas tai yra)....
Gydomės Klaipėdoje...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 14:21)
Sveikutės  4u.gif .
Kažkada buvau aktyvi dalyvė, nes buvau mamytės draugė ligelėje. Šiandien sugrįžtu kaip vyro draugė ligelėje....

Turime biopsijos atsakymą Gerai diferencijuotos(G1) storosios žarnos adenokarcinoma. Auglys tiesiojoje žarnoje.

Mano vyrui buvo 4u.gif Bet jam G3,bet be metastazių.Tai pirma buvo spindulinis su chemija,tada po beveik mėn operacija,su stomos suformavimu visam laikui,reabilitacja ir tada chemija 4u.gif Va jau 3 metai eina,kol kas viskas gerai. Sunkiausia buvo po operacijos atsigauti,bet visiems skirtingai būna.O chemoterapija praėjo lengvai,iš šalutinių tik burnos opėjimas vargino.
Gydėsi Vilniuje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristule05: 12 vasario 2015 - 14:38
QUOTE(rasų lanka @ 2015 02 12, 15:21)
Sveikutės  4u.gif .

Turime biopsijos atsakymą Gerai diferencijuotos(G1) storosios žarnos adenokarcinoma. Auglys tiesiojoje žarnoje. Kovo 6 KT tyrimas (mažojo dubens, dėl mts kepenyse ir dar kažkoks - nesuskaitau). Tada įvardins stadiją ir tolimesnius veiksmus - ar pirma chemija\spindulinis ir po to operacija ar atvirkščiai.
Labai noriu, kad atsilieptų iš dabartinių mergaičių, kurių artimiesiems yra ar buvo  ši ligelė (galima ir į a.ž.) Arba kad galėčiau pasiskaityti , nuo tada, kai pradėjote čia rašyti.
Taip pat nebeatseku, kada pradėjote diskusijas apie DLV - ar mums būtų tikslinga ( kas tai yra)....
Gydomės Klaipėdoje...

Laikykites Rasele, prie 5 m. tiek pozityvo inesdavote, gaila, kad griztate su liudnom naujienom, bet tikekimes, kad viskas bus gerai, juolab, kad tiesiosil zarnos brudas, grrai pasiduoda gydimui
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2015 02 12, 14:37)
Mano vyrui buvo 4u.gif Bet jam G3,bet be metastazių.

Apsimelavau blush2.gif Ne G3 ,o G2 maniškiui
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2015 02 12, 16:45)
Apsimelavau blush2.gif Ne G3 ,o G2 maniškiui

Nesuprantu, ką tas G reiškia - agresyvumą ar dar ką?
Atsakyti