Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(53 tema)

QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 10, 15:09)
Paprasykit, kad gydytojas(gali ir seimos) israsytu kompensuojama Megace, jis labai apetita atstato 4u.gif
O siaip, mano patarimas, kol vyksta gydymas-lai valgo absoliuciai viska, kas jam patinka. 4u.gif Svarbiausia, kad VALGO, kad turi jegu kovoti. Pasieksite remisija, tada galesite kardinaliai keisti mityba. O dabar stresas organizmui ir taip, jam reikia kovoti su veziu, o cia dar papildomas stresas-pasikeitusi mityba. Sveikam zmogui buna sunku laikytis dietos, o serganciam tai is viso katastrofa.

Gal pakaukit del Megace pas gydanti onkologa.berods Willow buvo isskaicius.kad jis netinkamas.jei gydymu tikiamasi pasiekti remisijos..As virdavau pelyno arbata.ji irgi kazkiek padeda.dar bandykit raugintus agurkus.labai padedavo.Tiesiog tarp valgiu isiulydavau.Gerai sudyti lasiniai su cesnaku.dabar svarbiausia kaloringas maistas. 4u.gif
Atsakyti
Cascada, ačiū Jums labai už nuorodas, manau, kad tiems, kas ieško info dėl mitybos, tai drinks_cheers.gif Mačiau kad esate įdėjusi, ir dar todėl taip maloniai nustebau, kad tame sąrašiuke ir gydytojos mums duota knyga yra, galvoju, koks sutapimas smile.gif Nors kol kas man jos lentelėse pateikti produktai (kas draudžiama, kartais galima, o kas galima visada) - man kosmosas. Gerai kad yra receptai, nes šiaip labai sunku būtų sugalvoti, kaip maitintis. Gal čia tokia amerkiečių specifika, nežinau g.gif

Šiandien besišypsanti, ačiū už mintis, aš irgi Jums pritariu, kad kol gydosi, tol tegu bent kažką valgo. Bet man toks juokas iš tėvuko buvo - tardo jis gydytoją - o tą galima, o tai kaip bulvės...? Na gydytoja taip numykia, na sako, galima gi retai, -tai gal ir blynus bulvinius galima?- na jei neperkepsite, tai nieko blogo retai pavalgant nenutiks... - o tai tada ir cepelinus GALIMA???? - na kiek jūs jų valgysite, gi ne kasdien.... biggrin.gif Tai tėtė grįžęs namo blynų ir prisišveitė. Pralinksmėjo. Ech, tokie mes ir sveikuoliai, bet kaip ir sakėme - iš pradžių ištverti gydymą.

ida1, ačiū už Jūsų dalinimasi labai praktiškais patarimais. 4u.gif

Gražios dienos, mergytės Jums visoms, nors rytas už lango tai toks šlapias.... Bet jau tuoj tuoj.... tuoj tuoj.... pavasaris 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2015 02 10, 13:54)
Dabar, remisijoje, išleisti tuos 4000 eurų man atrodo rizikinga ir per didelė našta šeimai. Surinkti surinktų, tik kokia kaina... Ir jei recidyvas - gaila bus pinigų, jei ne - nežinosiu ar suveikė DLV ar ir šiaip nebūtų recidyvo.

Jau ne tik bartis, bet ir muštis kilo noras. Kokia dar našta???? Su šita liga tokių kalbų ne tik, kad negali būti, bet ir žiemos miego negalima su leisti. Turi veikti, veikti nuolat, kad būtum bent vienu žingsniu priekyje. Ar galima sulyginti 4000 su galimybe gyventi? Neturi mėginio, pagal diagnozę suras analogą-ten paskutiniu metu tikrai nemažai ligonių. Tik nesnausk.

QUOTE(Pulora @ 2015 02 10, 14:37)
Visdelto sūnų įkalbėjau del DLV pabandyti, nes jo daktaras kažkaip abejingas tam. Skambinomės Striogai, važiuosim konsultacijai, tik sužinojom, kad visdelto ląstelių auginimui reikalingas šviežias auglio gabaliukas, tas kur pas patalogus, netinka, nes jau fiksuotas visokiais chemikalais ir kažkaip tai ,,nebegyvas''. Iš kraujo augina ląsteles, kurios kovos būtent su tuo padaru, todel jo ir reikia. Dabar visai pasimetus esu, tai ką, laukti recidyvo?

Jūs pirmiausia nuvažiuokit. Apdorotas mėginys netinka. Mes prašėm chirurgų, kad operacijos metu mums dalį į atskirą indelį įdėtų-visiškai gryną. Pirmiausia pasikalbėkit, kad būtų atsakyta įklausimus, tiek jūsų,tiek sūnaus. Paskui paims kraują, pažiūrės ar kraujo sudėtis tinkama šiuo metu(ar jau gavot chemojos?). Būtinai nusivežkit išrašus.
renaciute, leiskit jūs tėčiui valgyt ką nori ir tik džiaukitės, ka valgo. Kai įveiksit ligą, tada jei tėtis norės, tegu ir keičia mitybos įpročius, o kol gydosi-ko tik nori, tą ir gaminkit. Nori picos-prašau, nori coca colos-prašau, kad tik norėtų ir valgytų. wilow buvo įdėjus raugintų burokų/ kopūstų receptą- labai teigiamas maistas visom prasmėm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2015 02 11, 08:35)
wilow buvo įdėjus raugintų burokų/ kopūstų receptą- labai teigiamas maistas visom prasmėm mirksiukas.gif

Kad nereikėtu ieškot kopijuoju blush2.gif
Dariau į 2l stikainį, tai mušti iki sulčių negalėjau;
kopūstą supjausčiau stambiai apie trečdalį stiklainio (šiek tiek daugiau)- pvz mažo kopūsto ketvirtadalį į 3 dalis.
burokėlius žalius žiedais - šiek tiek daugiau nei pusę likusios talpos
morkas įstrižais žiedais iki viršaus
2 skilteles česnako, keli grūdeliai pipiro, lauro lapai. Daržoves gali sluoksniuoti ir daugiau sluoksnių, prieskonius sumečiau kažkur per vidurį.
Išviriau sūrymą - 1 l vandens ir 60g druskos, ne verdantį , bet karštą užpyliau. Uždėjau 1 kopūsto lapą ir uždėjau tokį sunkų iš Turkijos "opalo" ar kokio ten žalsvo akmens suvenyrą, kad vanduo būtų virš daržovių. laikysiu virtuvėj, kol įrugs, paskui - šaldytuvan ar balkonan, priklausys nuo oro.
Jei daryčiau didesnį kiekį emaliuotam inde, daugiau sluoksniuočiau ir pamusčiau kaip kopūstus, kad sulčių leistų, bet dabar tingėjau, dariau kuo greičiau ir paprasčiau.
Atsakyti
Kaip žinot aš praėjau DLV, ar ji bent ka man padejo nežinau. Gal, kad aš sena, man vis ka nors žadėjo ir nieko nedare. Pradžioj sake darys kepenų bioppsija, teen buvo mts, paskui pasake, tek to, apsieisim. Kai gavau vakcinacjos grafika, jame buvo numatyta tarpinis ir galutinis tyrimai, tur but kraujo, veliau apie juos nieko neužsiminė. Toodel galiu tik samprotauti pati apie efektyvuma - per vidurį procedūrų man prasidėjo antrinis recidyvas
Nesinori sakyti, kad DLV man nevertejo daryti, niekas to nežino, bet ir pasitenkinimo jokio nejaučiu, kad va, pasirūpinau savim
Atsakyti
Laba diena merginos...
Noreciau paklausti patarimu gal kas sergate limfoma?Man nustate antra stadija 4chemiju kursas...17pirma gal kas galetu patarti ka valgyti pries hemija ko ne kad lengviau pernesti jos poveiki
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(loretaa36 @ 2015 02 11, 12:51)
Laba diena merginos...
Noreciau paklausti patarimu gal kas sergate limfoma?Man nustate antra stadija 4chemiju kursas...17pirma gal kas galetu patarti ka valgyti pries hemija ko ne kad lengviau pernesti jos poveiki
verysad.gif

kokia limfoma? Iš esmės nieko nekeiskite, valgykit ką norite sveiko proto ribose. Pati sirgau Hodzkino limfoma, antra stadija, septyni chemijos kursai plius švytinimas. Chemijos laikotarpiu gyvenau taip: rytais stiklinė vandens su citrina ir medumi, užpildavau iš vakaro, ryte atsikeli išgeri. Dienomis kai leisdavo chemiją aš nevalgydavau prieš, o po kaip visada, man nebūdavo labai blogai, na ne vitamino C aišku suleisdavo, bet laikiausi normaliai, plius vaistai nuo pykinimo prieš ir po chemijos ir namuos turėdavau, čia jau gydytoja pagal poreikį išrašys. Gėriau margainio kapsules, aš pirkdavau rusiškas kapsules, man tiko. Nesigąsdinkit, daug kas labai normaliia toleruoja tą chemiją, negalvokit, kad bus blogai, mislinkit, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Karme @ 2015 02 11, 11:20)
Kaip žinot aš praėjau DLV, ar ji bent ka man padejo nežinau. Gal, kad aš sena, man vis ka nors žadėjo ir nieko nedare. Pradžioj sake darys kepenų bioppsija, teen buvo mts, paskui pasake, tek  to, apsieisim. Kai gavau vakcinacjos grafika,  jame buvo numatyta tarpinis ir galutinis tyrimai, tur but kraujo, veliau apie juos  nieko neužsiminė. Toodel galiu tik samprotauti pati apie efektyvuma -  per vidurį procedūrų man prasidėjo antrinis recidyvas
Nesinori sakyti, kad DLV man nevertejo daryti, niekas to nežino, bet ir pasitenkinimo jokio nejaučiu, kad va, pasirūpinau savim

Bet kad pati vakcina pradeda veikti tik po 6-9 mėn. Ne?
Atsakyti
Aciu uz patarima smile.gif
Jo ir man ta pati Honzkino limfoma labai dziugu uz tave kad pasveikai....kaip suprantu jokiu selenu gerti nereikia kuo daugiau vitanino c...as pati is siauliu o hemijos i vilniu teks vaziuoti tai ir mastau kaip cia gryzti reikes po ju jai lb bloga bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(loretaa36 @ 2015 02 11, 14:13)
Aciu uz patarima smile.gif
Jo ir man ta pati Honzkino limfoma labai dziugu uz tave kad pasveikai....kaip suprantu jokiu selenu gerti nereikia kuo daugiau vitanino c...as pati is siauliu o hemijos i vilniu teks vaziuoti tai ir mastau kaip cia gryzti reikes po ju jai lb bloga bus smile.gif

Ta pacia diena tikrai nebus 4u.gif Blogiausios dienos budavo 3-5 po chemijos sulasinimo.
Atsakyti
Visoms kam reikia palaikymo 4u.gif
o man praėjusią savaitę sukapsėjo topotekanas, pašalinių didelių lyg ir nebuvo, tik temperatūra buvo sukilusi, galvojau sugripavau, bet gydytojas paaiškino , kad čia nuo vaisto. Vakar pasidariau kraują, tai pakritę visi rodikliai žiauriai, teko leistis filgrastimą į pilvą. Sakė gali laužyti kaulus, kilti temperatūra, kol kas nejaučiu nieko smile.gif šiandien leisiuos antrąją dozę.

loretaa36 blogumai, kaip ir sena pažįstama rašo, dažniausiai prasideda trečią dieną, bet čia individualu. Aš irgi važinėjau iš Šiaulių, tik mane veždavo smile.gif tai grįžtant niekad nepykindavo, tik miego norėdavosi, bet mane tai tavegilis migdydavo, bent aš taip manau.

Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2015 02 11, 13:40)
Bet kad pati vakcina pradeda veikti tik po 6-9 mėn. Ne?

Nežinau, nuo kurios vietos skaičiuoti tuos mėnesius, nuo pradžios procedūrų praėjo 10 mėnesių, nuo pabaigos du. Man viskas atsiremia į tikėjimą, galiu tikėt, kad padėjo, galiu ne. Faktu nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karme: 11 vasario 2015 - 15:38