Pasižiūrėjau, kad NVI nėra tvatkaraščio Paciento mokyklos galvojau gulėsiu, tai nužingsniuosiu
QUOTE(norali @ 2015 01 29, 14:27)
šiandien besišypsanti, o kaip topotekanas veikia plaukus? teks dar kartelį su jais atsisveikinti ar ne
Deja, ebt turiu nuliūdinti-plaukai liks
QUOTE(Angele @ 2015 01 29, 15:47)
Sesuo nenori eiti niekur, meno terapijai nepasirašo, neramu. Mintis ir reiktų susidėlioti, kad prašviesėtų.
Depresija? Ar tiesiog prastai jaučiasi?
QUOTE(norali @ 2015 01 29, 15:27)
willow
o aš pirmadienį pradedu dar vieną chemijų kursą ...
šiandien besišypsanti, o kaip topotekanas veikia plaukus? teks dar kartelį su jais atsisveikinti ar ne
o aš pirmadienį pradedu dar vieną chemijų kursą ...
Niekaip aišku, plaukas negyvas (nors ir prieš tai gavau chemiją, bet atrodo nuo topotekano), neauga ir vienas kitas iškrenta. Kur nudepiluota, neatauga
QUOTE(Angele @ 2015 01 29, 16:47)
Noralis, sklandžios chemoterapijos.
Nireglina, gerų rezultatų po KT. Gerai, kad susidėliojo mintys. Kokias paskaitas ėjote?
Sesuo nenori eiti niekur, meno terapijai nepasirašo, neramu. Mintis ir reiktų susidėlioti, kad prašviesėtų.
Nireglina, gerų rezultatų po KT. Gerai, kad susidėliojo mintys. Kokias paskaitas ėjote?
Kiekvienas savaip isgyvena...Gal jūsų sesuo su niekuo nenori apie ligą kalbeti, o gal fizinių jėgų nėra, gal laiko nenori tam skirti. Man, kai buvau ką tik sužinojusi savo diagnozę, tai pradžioje buvo noras eiti pas psichologus, į meno terapijos grupes, bet kazkaip pasitenkinau tik viena konsultacija telefonu. Nes prasidejo tyrimai, gydymas...nebuvo nei laiko, nei fizinių jėgų, kad dar kažkur važiuoti, eiti, sėdėti po kelias valandas...pasirinkau geriau tą laiką praleisti su artimaisiais. Nors vėliau, kai gulėjau ligoninėje, buvau nuėjusi į ten organizuojamus meno terapijos užsiėmimus, visai patiko. Gal pasiūlykit seseriai, kia užeina liūdnos mintys, tiesiog paskambinti telefonu, nes yra ir tokios konsultacijos. Gal ir ne toks efektas kiap gyvai, bet gerokai lengviau ir laiko užims mažiau.
QUOTE(Daniara @ 2015 01 21, 23:42)
Niekada nesilankiau šiame puslapyje. Dabar skaitau ir graudinuosi, stiprybės sergantiems ir sergančioms Kad ir kaip sunku būtų, visada yra viltis, tad nepraraskime jos. Man šiuo momentu labai sunku. Dar taip neseniai sužinojau savo diagnozę, pasaulis apvirtęs aukštyn kojom. Negaliu patikėti, kad ir man taip atsitiko. Atrodo esu košmariškame sapne, atsibusiu ir suprasiu, kad tai tik sapnas. Deja... Tenka pratintis prie esamos situacijos. Sako, susigyvenk, draugauk su savo liga. Neina kol kas susigyvent, nenoriu aš tokios "draugės"...
Tai ir nedraugaukit, kam jums tokia draugė? Priimkit ją ne kaip draugę, o kaip trumpalaikę pažįstamą, su kuria netrukus išsiskirsit. O gal jau išsiskyrėt. Jei kažko nemaišau, tai jūsų liga yra pradinės stadijos ir šiaip geriausias variantas iš visų krūties vėžių-jautrus hormonams ir her neigiamas. Jei net nereikėjo chemijos, tai tikrai nebuvo išplitęs. Taigi, aukščiau nosį, prašom nusiteikti pasveikti, o ne draugauti su liga. Linkiu kuo greičiau sustiprėti po gydymo, grįžti į įprastinį gyvenimo ritmą ir negalvoti apie tokias "drauges". Na, gal tik tiek galvoti, kad nepamirštumėt gerti tamoksifeno ir laiku darytis tyrimus. Sėkmės jums
Renaciute, kaip jums sekasi, kaip tėtis, ar toleruoja chemiją?
Nireglina, smagu girdėti, kad sugebėjote sau padėti.
Fera, užuojauta...
Angele, ačiū, tikiuosi, kad taip ir bus
NERA, ačiū už "liūdnas" žinias
šiandien besišypsanti, supratau man kai lašino carboplatinum+gemzaras tai plaukai augo, nors buvo tokie "svetimi", visai ne tokie kaip anksčiau.
Aišku plaukai tai čia ne svarbiausia, kad tik padėtų ta chemija
QUOTE(NERA @ 2015 01 29, 17:24)
NERA, ačiū už "liūdnas" žinias
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2015 01 29, 18:37)
Niekaip aišku, plaukas negyvas (nors ir prieš tai gavau chemiją, bet atrodo nuo topotekano), neauga ir vienas kitas iškrenta. Kur nudepiluota, neatauga
šiandien besišypsanti, supratau man kai lašino carboplatinum+gemzaras tai plaukai augo, nors buvo tokie "svetimi", visai ne tokie kaip anksčiau.
Aišku plaukai tai čia ne svarbiausia, kad tik padėtų ta chemija
QUOTE(willow @ 2015 01 29, 12:00)
as po 2-3val miegu su xanaxu.
Planavau šiandien iš tėvuko paimti pabandymui, bet pamiršau
Rytoj einu nedarbingumo pratesti, gal kokius pasiulysit suprantu kad reikės atsirinkti man tinkančius Samnols po 5 val. kaip žadintuvu prižadina, neišsimiegu. bet miego tai ir toliau noriu, tik be šansu užmikti
Sveikos merginos,net nebezinojau rasyt cia ar ne .tiesiog po vakar forumietes komentaro soke buvau,susimasciau...jeigu visiem jau viskas aisku Willow labai tikiu,kad tau bus suteikta ligoninej pagalba ir vel tave pamatysim cia pas mus,begalines stiprybes tau.Nireglina linkiu mamai kuo geriausio KT,skausmas gali buti ir nuo chemijos poveikio.Angele smagu kad vyras stipreja.laikykites taip ir toliau. .Mes gyvenam kaip SB rasydavo chemijos ritmu,lasina kas dvi savaites,.Salutiniu nera.mane tai neramina ,bet nors ligonis jaucias neblogai.Pradejo gerti dexometazone.slapima varancius,kali,magni.Kontrolinis galvos MRT kovo menesi,tada matysim ka su galva daryti,jei vaizdas liks toks pats,galima butu taikyti ta steotaksine radioterapija.jei mts plinta.butu pakartotinas galvos svitinimas.Visom daug daug sveikatos,ir sutikti tik gera linkinciu Zmoniu
QUOTE(ida1 @ 2015 01 30, 08:30)
Sveikos merginos,net nebezinojau rasyt cia ar ne .tiesiog po vakar forumietes komentaro soke buvau,susimasciau...jeigu visiem jau viskas aisku
Kontrolinis galvos MRT kovo menesi,tada matysim ka su galva daryti,jei vaizdas liks toks pats,galima butu taikyti ta steotaksine radioterapija.jei mts plinta.butu pakartotinas galvos svitinimas.Visom daug daug sveikatos,ir sutikti tik gera linkinciu Zmoniu
Kontrolinis galvos MRT kovo menesi,tada matysim ka su galva daryti,jei vaizdas liks toks pats,galima butu taikyti ta steotaksine radioterapija.jei mts plinta.butu pakartotinas galvos svitinimas.Visom daug daug sveikatos,ir sutikti tik gera linkinciu Zmoniu
Žinok aš ir dabar dar pykčiu verdu
Kaip suprantu Kaune jau buvot? Kaip konsultacija? Viską išsiaiškinot? Šiaip tikrai normalus tas gydytojas.
QUOTE(NERA @ 2015 01 30, 09:48)
Žinok aš ir dabar dar pykčiu verdu
Kaip suprantu Kaune jau buvot? Kaip konsultacija? Viską išsiaiškinot? Šiaip tikrai normalus tas gydytojas.
buvom, su juo viska ir apkalbejom,labai patiko gydytojas.
ir as vakar pakraupau nuo tos forumietes postu, o dar save medike vadina.... nors ir negalima taip sakyti, bet pyktis verda ir dar garuoja, tai labai norisi palinketi tam zmogui paciam susirgti sia liga, kad suprastu, kaip mes jauciames sergantieji...
willow, laikykites
Ida1, cia daugybe kartu buvo kartota, kad jeigu nera salutiniu tai tikrai nereiskia, kad chemija neveikia, tiesiog Jusu vyras gerai chemija toleruoja pavydziu jam
o kaip kraujas?
norali, sekmes Jums vel stojant i musi nenoriu nuliudinti, bet siame forume esu skaiciusi, kad kai kurioms buna, kad ir topotekano nuslenka plaukai... Bet ne plaukai cia svarbiausia.
Siandien besisypsanti, kaip Jus jauciates? Kazkaip nuolat galvoju apie Jus...
As dar atsigaudineju po chemijos dar po kokiu dvieju- triju dienu bus gerai
willow, laikykites
Ida1, cia daugybe kartu buvo kartota, kad jeigu nera salutiniu tai tikrai nereiskia, kad chemija neveikia, tiesiog Jusu vyras gerai chemija toleruoja pavydziu jam
o kaip kraujas?
norali, sekmes Jums vel stojant i musi nenoriu nuliudinti, bet siame forume esu skaiciusi, kad kai kurioms buna, kad ir topotekano nuslenka plaukai... Bet ne plaukai cia svarbiausia.
Siandien besisypsanti, kaip Jus jauciates? Kazkaip nuolat galvoju apie Jus...
As dar atsigaudineju po chemijos dar po kokiu dvieju- triju dienu bus gerai
QUOTE(ida1 @ 2015 01 30, 08:30)
.Mes gyvenam kaip SB rasydavo chemijos ritmu,lasina kas dvi savaites,.Salutiniu nera.mane tai neramina ,bet nors ligonis jaucias neblogai
Mano ligoniui šalutinių taip pat beveik nėra, sekančią dieną po lašinimo šiek tiek pykina. Manau nėra pagrindo nerimauti