Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(53 tema)

QUOTE(kastuvas @ 2015 01 26, 20:57)
Įsikišiu apie topotekaną  blush2.gif  Kaip dėl ilgalaikių remisijų nežinau, bet jis neskiriamas pirmaeile chemoterapija, nes atsakas į jį mažas (13-16%), o tuo tarpu carbo+paklitakselio atsakas žymiai geresnis ir jei tik vėžys jautrus platinai tai šia kombinacija (arba su cisplatina ir palitakseliu) ir gydoma. Nes didžiausiai tikimybė kad suveiks.  mirksiukas.gif

Normalus atsakas į topotekaną. Gal ne šiaip jo neskiria pirmaeilei, nes niekas apie ją čia nešneka. Yra efektyvesnių vaistų. Cisplatina nėra specifinė kiaušidėms. Carbo plius pakli kartot galima ne dažniau negu kas puse metų? ar metus? jau nepamenu. Bet ndažniau

Norali, geras vaistas. Veikiantis. Bet man jo šalutiniai buvo baisūs. Po trijų lašinimų darė KT ir nustatė progresavimą. Bet yra kam labai gerai veikia. Mano viena pažįstama jau daug metų vien juo gelbėjasi (čia ne gandų lygis).
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2015 01 26, 18:17)
Žinot ką pasakė, kad neskambina, nes laukia kol pats paskambins, iš abiejų pusių reikia noro bendrauti.

Tikrai daug žmonių nežino kaip bendrauti, jaučiasi nejaukiai g.gif Man po mėn. nedarbingumo paskambino vedėja, tai tokia pasimetus, sakė anksčiau nedrįso trukdyti doh.gif
Kaip tik per panoramą kalba apie Tomoxifeno dingimą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriga: 26 sausio 2015 - 20:45
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2015 01 26, 20:11)
Normalus atsakas į topotekaną. Gal ne šiaip jo neskiria pirmaeilei, nes niekas apie ją čia nešneka. Yra efektyvesnių vaistų. Cisplatina nėra specifinė kiaušidėms. Carbo plius pakli kartot galima ne dažniau negu kas puse metų? ar metus? jau nepamenu. Bet ndažniau

Nu Leonilė klausė, kodėl pirmaeilei neskiria, tai aš čia persakiau, ką esu skaičius.
Dėl atsako į topotekaną, tai į visus kitus skirtus platinai atspariam kiaušidžių vėžiui atsakai panašūs - ~20% pacientų suveikia. Tai dėl to pirmaeilei ir neskiria tiek topotekano, tiek kitų vėliau naudojamų, kad, kaip ir sakei, efekyvesnių vaistų yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2015 01 26, 18:17)
Nera, kaip jūs? Ar gavot eksperimentinius vaistus.

Neėmėm mes jų verysad.gif Per silpnas ligonis jau. Nors jei tikėti gydytojais-jos jau turėtų nebūti smile.gif
Nežinau , kaip su kiaušidėm,, bet prie kaulų vėžio topotekanas geriausiai veikia sąjungoje su irinotekanu, tik pastarojo Lietuvoje nekompensuoja.Pasidomėkit mirksiukas.gif
Atsakyti
NERA verysad.gif
Ačiū , mergaitės už info 4u.gif
ryt važiuoju pas chemoterapeutę ... žiūrėsim ką pasakys.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2015 01 26, 08:17)
Karme, Remedy, kaip sekasi?

Remedy Anglijoje pas šeimą. Turėjau kelias dieneles, pasitikrinau kraujus, pasitariau su daktare ir išvažiavau smile.gif
Atsakyti
Aš savo gydytojui negaliu siulyti kaip mane gydyti, man atrodo, kad jam tai nepatinka. Praeita chemija, kai nueme del žemo hemoglobino carboplatina, paabejojau, ar bus silpnesnis poveikis, tai griežtai atsake, kad daro viska, kas geriausia. Iš jusu postu suprantu, kad jus daugiau dalyvaujat gydymo pasirinkime. O gal man pasiseke, kad as turiu nuolatini viena gydytoja ir juo pasitikiu, juk patį visai nieko neišmanau?
Kojos pasidare nejautrios, ypac pirštai ir pėdos šonu aukštyn, tokios kaip medines. Gal kam buvo panašiai?
Geros dienos visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karme @ 2015 01 27, 12:43)
Aš savo gydytojui negaliu siulyti kaip mane gydyti, man atrodo, kad jam tai nepatinka. Praeita chemija, kai nueme del žemo hemoglobino carboplatina, paabejojau, ar bus silpnesnis poveikis, tai griežtai atsake, kad daro viska, kas geriausia. Iš jusu postu suprantu, kad jus daugiau dalyvaujat gydymo pasirinkime. O gal man pasiseke, kad as turiu nuolatini viena gydytoja ir juo pasitikiu, juk patį visai nieko neišmanau?
Kojos pasidare nejautrios, ypac pirštai ir pėdos šonu aukštyn, tokios kaip medines. Gal kam buvo panašiai?

Karme, jūs baigėt medicinos studijas? nuolat tobulinatės onko srityje? sekat naujausią med. specifinę informaciją? Tai kaip jūs galit kažką siūlyt? Įsivaizduojat toks pasakymas daktarui "o supermamu forume man pasakė gydytis soda su švęstu vandeniu" doh.gif . Jūs ką dirbot iki ligos? ir jeigu ateitų žmogus iš gatvės ir pasiūlytų jums kaip ką daryti. Nelabai džiaugtumėtės ir neaiški būtų jūsų reakcija gun_bandana.gif Taigi nesiparinkit. Viskas gerai. Man patiko mano pirmoji chemikė: ten būdavo ateini, konkrečiai susako, tyrimus paskiria, į klausimus trumpai atsako, gydymas toks ir viso gero. Deja, emigravo verysad.gif

Kojoms neuropatija. Pasidėkit pagalvėlę po kojom. Gal šiltai laikykit tik be šildyklės, kad nenudegint. Nežinau ką dar. Su šeimos gyd pasitarkit.
Atsakyti
QUOTE(Karme @ 2015 01 27, 11:43)

Karme, man lygiai tas pats, zinau ka tai reiskia, mano kojos aptirpusios net iki blauzdu ir rankos irgi tirpsta, (tai viena is priezasciu, kodel man neskyre 8 chemo kursu). Jausmas toks, kad vietoje koju pagaliai kazkokie istatyti, kartais atrodo, kad atsistosi ir krisi, nes kojos "ne savos" verysad.gif Kuo daugiau chemiju, tuo labiau jauciasi.
Man kazkiek gelbsti sis tirpalas
http://www.vaistai.l...palas-40ml.html
Atsakyti
QUOTE(Karme @ 2015 01 27, 11:43)

Manąjam taip buvo-šalutinis; praėjo gal po poros metų...Karme, Jūsų gydytojas nuostabus-pasitikėkit juo...

Kažkaip man čia su "tipo patarimais arba ir mums taip buvo" nelabai rašosi blush2.gif

ŠiandienBesišypsanti, truputį prisiminiau-kažkada, gal 2013 kalbėjom su onko (o ji pas mum nuostabi wub.gif ) tai ji pasakojo apie vieną savo pacientę, kuri atsisakė chemijos, bet ji gėrė Gesavit 50, žymenys nuo tūkstančių nukrito iki šimtų...pasidomėkit, gal Jums kils mintis jį pagerti (brangus jis, mes lyg mokėjom 230 Lt, bet sekantiems duodavo nuolaidą)
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2015 01 27, 12:48)
Karme, man lygiai tas pats, zinau ka tai reiskia, mano kojos aptirpusios net iki blauzdu ir rankos irgi tirpsta, (tai viena is priezasciu, kodel man neskyre 8 chemo kursu). Jausmas toks, kad vietoje koju pagaliai kazkokie istatyti, kartais atrodo, kad atsistosi ir krisi, nes kojos "ne savos"  verysad.gif Kuo daugiau chemiju, tuo labiau jauciasi.
Man kazkiek gelbsti sis tirpalas
http://www.vaistai.l...palas-40ml.html

Parašiau iki blauzdų, o turėjau galvoje iki šlaunų, žodžių virs kelių doh.gif .

Wetra, tokio vaisto/mitybos papildo, kaip Gesavit50 LT vaistinėse nerandu, gal jo jau nebetiekia?
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2015 01 23, 11:26)
Leukocitams pakritus imunitetas susilpnėja. Vyrui jei labai pakrenta nutraukia geriamą chemiją. Abejoju ar taip veikia priešepiletiniai vaistai, o be jų nemanau, kad norėtų priepuolių, jie sveikatos neprideda, kiek sergančiųjų epilepsija geria, būna visą gyvenimą reikia. Sesuo geria priešepileptinius, ir tai būna aptirpimų, kalbos atėmimų, jai taip pasireiškia priepuoliai. Su traukuliais buvo vieną kartą, po jo recidyvą rado. Kiek trombocitų buvo, gal tiesiog suskystėjęs kraujas, gal kažkurie vaistai ir veikia krešėjimą.
Negirdėjau, kad ligos progresavimą nustatinėtų iš bendro kraujo tyrimo. Tiesa vyrui buvo iškreipta rodikliai, o šeimos vistiek nurašė gripui, bet čia kitas atvejis, kai trombocitų kritiškai mažai neatkreipė dėmesio.

Angele, aciu uz atsakyma. O seserei kai rado recidyva, tai tik tas priepuolis sukele nerima? Nebuvo jokiu kitokiu itarimu, kad yra recidyvas, na galvos skausmas, ar kiti pozymiai?
Atsakyti