Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(53 tema)

QUOTE(NERA @ 2015 01 26, 09:17)
Pažiūrėkit kiek narių tiesia jums apgalbos ranką-nepasididžiuokit , priimkit ją. O svarbiausia, akd ta pagalba-abipusė-jums padės fiziškai, o jūs sustiprinsit kitą pusę dvasiškai.

drinks_cheers.gif Gaila, kad aš ne Vilniuje, labai norėčiau jums padėti, palaikyti blush2.gif Wilow nepraraskit vilties, kovokit 4u.gif
Visoms stiprybės ir sveikatos 4u.gif
Merginos kurios bendravot su Balvočiūte, pas ją važiavot ar galima bendrauti telefonu dėl žolelių parinkimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2015 01 26, 12:15)

Merginos kurios bendravot su Balvočiūte, pas ją važiavot ar galima bendrauti telefonu dėl žolelių parinkimo  g.gif

Galima ir telefonu. Parenka, sudaro receptuką ir atsiunčia. Kadangi mano būklė ypač sudėtinga, tai aš važiavau. Ir nors pervargau, grįžau namo visai prastos būklės, nė vienos minutės nesigailiu, kad važiavau tokį kelią. Gal ji ir įkvėpė ne tai, kad vilties, bet gal tikėjimo?
Wilow, mes esam panašaus š.. būklės, tik aš gal labiau pasidaviau. Ilgas gydymas, krūva operacijų... Mane skausmai dabaigė. Čia buvo paskutinis lašas. Ir imkit pagalbą iš visur, kur tik galit. Daug lengviau. Man užpilui reikėjo visko daug: žolių, medaus, befungino, alijošiaus.... žinokit tiesiog kažką kaimynai atnešė, kažką teta. Aš prie šito dalyko gamybos net neprisidėjau. O gamina visą tą dalyką senas šeimos draugas labai pedantiškas ir tvarkingas žmogus. Gal kai daug rankų, tai suveiks mirksiukas.gif

Iš Balvočiūtės tai gal ir visiems galima remisijoje gerti sidabražolę. O daugiau sudarė kelis receptus ir dabar artimieji buria gamina (bet jau proceso pabaiga) užpilą ar antpilą (nežinau kaip teisingai vadinasi). Dar kažkokią jau palaipsniui šlykštėjančią arbatą geriu. Mauda. ir dar kažkokia arbatėlė, bet aš tiek skysčių per dieną nesuvartoju, tai jau ir nedarau.

Atsakyti
QUOTE(willow @ 2015 01 25, 12:21)
Labas rytas, Karme, kastuvel,

kaip laikotes?

Aciu Wilow, laikausi diena geriau, diena prasciau. Paskaitau sita tema visada, bet rasyti tiesiog nesigauna. Man dar liko dvi chemijos, koks ten progresas niekas netyre, isorines demes apnyko, gal ir viduj tas pats, tikiuosi. Taciau organizmas labai nusilpo, kraujo rodikliai tiek leukocitu, tiek ir eritrocitu per mazai, sirdis, skrandis ir kojos vis prasciau remia, nes mts kauluose vystosi savo keliu. Pas dukta gyvenu jau visas menuo, nesiryžau tarp chemiju ši kart važiuot namo. Ir as bijau ikyreti
Siandien besisypsanti, as irgi galvoju, kodel tau nepasiule kitos chemijos, jei paklitakselis neveike. Atsiprasau jei suklydau del pavadinimo. Smagu, kad turi didele palaikymo komanda, sekmes tau
Nera, o kaip tu pati laikaisi?
4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Man rytoj paskutine chemija, vis tik gydytoja nutare apsiriboti 6 chemijomis. Uzteks smile.gif
dziaugiuosi, nes jau tikrai nepavilkciau niekaip daugiau . Gydytoja ivertina pasekmes ir galima nauda.
Ir kaip ji teige, jog nera moksliskai irodyta, kad 8 chemijos yra geriau nei 6. g.gif bet pridure, kad jeigu zmogus lengvai pernesa, kraujas geras ir t.t. tada taip, butu 8.

QUOTE(Karme @ 2015 01 26, 14:16)
Siandien besisypsanti, as irgi galvoju, kodel tau nepasiule kitos chemijos, jei paklitakselis neveike. Atsiprasau jei suklydau del pavadinimo.

jeigu gerai pamenu, tai paklitakselis su karboplatina buvo pakeistas i topotekana, bet negi nera jokio kitokio gydymo unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2015 01 26, 15:40)

jeigu gerai pamenu, tai paklitakselis su karboplatina buvo pakeistas i topotekana, bet negi nera jokio kitokio gydymo  unsure.gif  verysad.gif

Visos pamenat, aš irgi pamenu, kad šb dar turi neišnaudotų chemoterapijos variantų, bet jau tiesiog pati nebenori jų griebtis, nes pavargo ax.gif

čia žmogaus sprendimas. aš irgi netikiu liaudies medicina, bet jei ji tiki - tegul bando. jei pavargo - tegul pasiilsi. gyvenimo kokybė irgi svarbus dalykas smile.gif gal pailsės ir grįš prie tradicinės medicinos, gal Balvočiūtės žolės padės. O kas žino rolleyes.gif Aš čia seku tokią kanadietę manekenę, jauną, mano metų, su mano diagnoze, kuri po operacijos atsisakė chemoterapijos ir sultyčių, organizmo šarminimo ir kanapių aliejaus galia išsigydė tiek, kad markeriai nukrito ir KT neberodo jokių ligos požymių (nežinau kiek ten tos ligos buvo likę, bet bent jau koks limfmazgis tai tikrai). Truko jai tai gal netoli metų, bet užtat dabar sveika ir toliau manekenina su savo randu per visą pilvą :> Pasirodo, būna ir taip.
Atsakyti
laba, visoms 4u.gif
mergaitės visoms visoms stiprybės 4u.gif willow, šiandien besišypsanti, Karme 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Leonile, va kaip greitai tos chemijos praėjo mirksiukas.gif stiprybės paskutiniąjam karteliui 4u.gif

o mano liga ir vėl atkrito... gydytoja siūlo du gydymo variantus : paklitakselį vieną patį arba 5 dienas lašinamą topotekaną. Nežinau ką rinktis, kas geriau? Jei topotekanas, tai 5 dienas neprivažinėsi į Vilnių, į skyrių neguldo, gydytoja siūlo lašintis Šiauliuose... nežinau nežinau... tokios abejonės apėmusios... unsure.gif visada buvau optimistė, o dabar kažkaip galvoju, gal baigt ir man su tom chemijom... pavargau
Atsakyti
QUOTE(norali @ 2015 01 26, 17:18)
laba, visoms  4u.gif
mergaitės visoms visoms stiprybės 4u.gif willow, šiandien besišypsanti, Karme  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Leonile, va kaip  greitai tos chemijos praėjo mirksiukas.gif  stiprybės paskutiniąjam karteliui 4u.gif

o mano liga ir vėl atkrito... gydytoja siūlo du gydymo variantus : paklitakselį vieną patį arba 5 dienas lašinamą topotekaną. Nežinau ką rinktis, kas geriau? Jei topotekanas, tai 5 dienas neprivažinėsi į Vilnių, į skyrių  neguldo, gydytoja siūlo lašintis Šiauliuose... nežinau nežinau... tokios abejonės apėmusios... unsure.gif visada buvau optimistė, o dabar kažkaip galvoju, gal baigt ir man su tom chemijom... pavargau

Ne ne ne, Norali, tik pirmyn. Aš esu abi gavus. Bandykit. Jeigu jūs negavus topotekano o gal suveiks? O paklitaxelį kiek kursų gavai? Sako topotekanas sukelia ilgalaikę remisiją

Kastuvas, kas man tinkama iš naujos kartos vaistų, aš jau viską išnaudojau. Senesnės - dar sunkesnis šalutinis poveikis. Liko avastinas. Bet aš ir taip beveik be inkstų. Tai ir galvoji, ar trumpiau, bet geriau, ar ilgiau bet prasčiau.

Leonile, čia ne apie mane schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 26 sausio 2015 - 18:01
Nera, kaip jūs? Ar gavot eksperimentinius vaistus.
Vyras sustiprėjęs fiziškai, tai ir nuotaika geresnė, vis tik tarp lašinamos chemijos 8 savaičių pertrauka. Net vaikus pasiryžo pažiūrėti po kelias valandas. Dabar penktadienį gulsis lašinimui, beveik savaitė poilsio nuo vaikų šurmulio, pliusų ieškom. Tiek, kad virusų prisigaudė, tai sloga ir kosulys, rentgene be pakitimų, tikimės išsikosės.
Pritariu, kad pagalbos prašymas neprideda geros nuotaikos. Tik pas mus prašytoja aš paprastai, dėl vaikų priežiūros, kai ligoninės, guldymai, tyrimai, kai pagalvoju, kiek gerų žmonių sutinku. Tik ta skola moralinė auganti vis tik lieka. Iš vyro draugų liko artimiausi, nors jis apie ligą labai nekalba. Buvo vyro gimtadienis, kalbėjom apie bendravimą, nubyrėjo daug, yra žmonių jei ir domisi tai kažkur aplinkui. Žinot ką pasakė, kad neskambina, nes laukia kol pats paskambins, iš abiejų pusių reikia noro bendrauti. Dalis tiesos yra, bet ne tokioj situacijoj, kai ne tik fizinis, bet ir emocinis nuovargis, galima kad ir savo kasdienybe pasidalinti ir pradžiuginti.

Willow, lauksim žinių po tyrimų, sveikatos jums. Jėgoms mažėjant ir savijauta prastesnė. Važinėtis po santariškes vyrui teko daug, kartais geriau pataupyti jėgas, atstumai dideli. Sutinku pagalbos prašymas taip pat išvargina, bet tiek šioje temoje jos siųlančios. Imkit ir naudokit, iš širdies žmonės siūlo. Kastuvas juk net savanoriaut mokinasi. Beje kaip sekasi kursai?

Šiandien besišypsanti, sveikatos ir stiprybės jums. Kad chemija neduoda rezultato KT parodė? Po kiek kursų vertinamas efektyvumas. Tikiuosi žolelįs sustiprins, kaip ir poilsis po chemijos. Gal vis tik atsiras noro pabaigti kursą..

Karme, stiprybės, įsivaizduokit, kad efektyviai ir viduje chemija dirba savo darbą visu pajėgumu.
Atsakyti
Norali, console.gif sunku, bet laikykitės...
Aš, kaip ir ŠB esu girdėjusi, kad topotekanas sukelia ilgalaikę remisiją. Man net buvo kilęs toks klausimas, kad jeigu topotekanas taip gerai veikia kodėl jo neskiria pirmą kartą ligą diagnozavus? g.gif
Šiandien besišypsanti, o ką inkstams avastinas padaro, kad jo atsisakote?

aš gavau dovanų vaistažolių mišinį http://egamtosproduk...siac-blend.html

Galvoju gerti ar ne? gal kas vartojote?
Papildyta:
Ida1, kaip vyras chemiją toleruoja? kaip jaučiasi? ar gavote atsakymus iš užsienio dėl gama peilio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonilė: 26 sausio 2015 - 18:34
QUOTE(Angele @ 2015 01 26, 18:17)
Žinot ką pasakė, kad neskambina, nes laukia kol pats paskambins, iš abiejų pusių reikia noro bendrauti. Dalis tiesos yra, bet ne tokioj situacijoj, kai ne tik fizinis, bet ir emocinis nuovargis, galima kad ir savo kasdienybe pasidalinti ir pradžiuginti.

Zinau ne viena atveji, kai sveikas zmogus pasiteirauja serganciojo apie sveikata, gydyma ir sulaukia grubaus atsakymo, neva jam rupi tik kada jis mirs, pletkai ir panasiai. Kartais atrodo, kad su tuo demesiu lendi zmogui i dusia, nors tikrai nera taip. Juk kai norisi, pasisakai pats, juk tikrai ne visi nori kalbeti apie savo liga, blogas emocijas ir panasiai. Cia jautrus dalykai. Aisku, ne visi mes vienodi.

Tikriausiai pastebejote, kad nelabai ir as klausineju, kaip tu, o kaip tu...Bet tai nereiskia, kad man jus dzin. Mano abu tevai serga veziu. Suprantu ir jus. Bet tikriausiai geriausiai vienas kita supranta sergantieji.

Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2015 01 26, 18:45)
Ne ne ne, Norali, tik pirmyn. Aš esu abi gavus. Bandykit. Jeigu jūs negavus topotekano o gal suveiks? O paklitaxelį kiek kursų gavai? Sako topotekanas sukelia ilgalaikę remisiją

QUOTE(Leonilė @ 2015 01 26, 19:36)
Norali,  console.gif sunku, bet laikykitės...
Aš, kaip ir ŠB esu girdėjusi, kad topotekanas sukelia ilgalaikę remisiją. Man net buvo kilęs toks klausimas, kad jeigu topotekanas taip gerai veikia kodėl jo neskiria pirmą kartą ligą diagnozavus? g.gif

Šiandien besišypsanti, Leonile ačiū, pakėlė ūpą žinia apie topotekaną 4u.gif bandysiu. reikia. aš tik kartais praskystu, pagailiu savęs ir vėl einu pirmyn...
paklitaxelį su karboplatina gavau pirmą kartą 6, antrą kartą 8, paskutinį kartą buvo karboplatina su gemzaru, kuri tik pristabdė, sumažino , bet visai nesunaikino metastazių.
Papildyta:
šiandien besišypsanti, o kaip topotekano šalutiniai? kiek laiko jis lašinamas? ar labai kraujo rodikliai krenta?
Atsakyti
Įsikišiu apie topotekaną blush2.gif Kaip dėl ilgalaikių remisijų nežinau, bet jis neskiriamas pirmaeile chemoterapija, nes atsakas į jį mažas (13-16%), o tuo tarpu carbo+paklitakselio atsakas žymiai geresnis ir jei tik vėžys jautrus platinai tai šia kombinacija (arba su cisplatina ir palitakseliu) ir gydoma. Nes didžiausiai tikimybė kad suveiks. mirksiukas.gif

Atsakyti