Coffe inn'o kava skaniausia Tad nusipirkau Monnin sirupo kokosinio ir mėginsiu
QUOTE(noisy-B @ 2010 05 05, 17:00)
Coffe inn'o kava skaniausia Tad nusipirkau Monnin sirupo kokosinio ir mėginsiu
o kur galima nusipirkti sirupu lietuvoje?
as geriu jacobs zaliam pakeli su pienuku ir saldinta
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
norejau paklausti ar esate kuri ragavusi kavos ILLE ar ILLI tikslaus pavadinimo nezinau bet girdejau,kad labai skani.o koki jusu atsiliepimai?
tai nejaugi niekas neesate ragaves tos kavytes?dar apie ta kava yra juodos spalvos ir raudonos spalvos.ipakavimas tokis metalinis indelis kol laukiu atsiliepimu apie sia kava,nusipirkau Lavaza creamy,vat.tai vat.
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 27, 10:41)
tai nejaugi niekas neesate ragaves tos kavytes?dar apie ta kava yra juodos spalvos ir raudonos spalvos.ipakavimas tokis metalinis indelis kol laukiu atsiliepimu apie sia kava,nusipirkau Lavaza creamy,vat.tai vat.
as tai tikrai nesu ragavusi ir isvis, kava pamegau tik pries koki pora menesiuku, kai naktimis pradejau mokytis visa gyvenima ji man buvo per karti o dabar jauciu cia mados reikalas bet geriu labai nestipria, tirpia ir su daug daug pieno
tai vat.nesulaukiau atsiliepimu apie sia kava,tai teko pirmai ja ir paragauti jei kam idomu,pasakysiu,kad kava tikrai labai skani,svelni.nei rugsti,nei karti,zodziu liux!rekomenduoju ir kitiems paragauti.as ragavai ILLY raudona.
AUKSINĖS ESPRESSO TAISYKLĖS
1. Mišinys
Pirma pagrindinė taisyklė, naudoti įvairius puikius kavos mišinius ir rūpestingai skrudinti pagal skonį.
2. Temperatūra
Vanduo turi būti pastovios 88-92C temperatūros.
3. Slėgis
Vandens slėgis turi būti apie 9 atmosferas.
4. Kiekis
Maltos kavos kiekis, kurį dedate į koštuvo laikiklį turėtų būti nuo 6,5 iki 7gramų. Geros espresso kavos išgavimas priklauso ne nuo kiekio, o nuo kokybės.
5. Užplikinimas
Užplikinimas vyksta nuo 20 iki 30 sek. Kava turi pastoviai tekėti per šlangutę. Užplikinamas kiekis 25-35ml.
6. Malimo girnų reguliavimas
Kava turi būti malama smulkiai, jei malama stambiai užplikinimas vyksta per greitai ir gaunasi silpnesnė kava. Jei sumalama per smulkiai sunkiai išeina per koštuvą ir gaunasi karti ir kaip sudeginta. Jei aplinka sausa metalinis žiedas turi būti nustatytas ant smulkesnio malimo, jei aplinka drėgna reikia malti stambiau.
7. Malimo girnų nusidėvėjimas
Norint, kad sumalta kava būtų pastovaus rupumo, reikia malimo girnas keisti maždaug kas 400kg, o kūgines kas 600-800kg.
8. Filtravimas
Espresso kava sudaryta iš 98% vandens. Yra labai svarbu atnaujinti minkštumą pripilant šiurkščios druskos į filtrą ir pakeičiant, kai jau nusidėvi.
9. Koštuvo valymas
Kadien turime valyti koštuvą, koštuvo laikiklius ir tarpiklius. Kartą i savaitę valyti kavos dėžutę, kad išvalyti nuo kavos pupelių susidariusius riebalus. Panaši operacija turi būti atlikta paskirstymo prietaisui, kad pašalintų kavos likutį todėl, kad ji gali pasidaryti karti ir naikinti espreso skonį. Girnas reikia valyti su mažu šepetėliu.
10. Šilti kavos puodeliai
Išlaikant kavos puodelius šiltus ilgesniam laikui užsilaiko kavos puta.
11. Saugojimas
Mes turime rūpintis kavos laikymu ir pakeitimu neleidžiant produktui susenti. Reikia kavą laikyti gaivioje ir sausoje vietoje.
12.
Paruošimo stadijoje sumalta kava yra suspaudžiama į koštuvą su mažu rankiniu spaudimu įtempiant apie 15-20kg jėgą. Tokiu būdu barmenas gali kompensuoti mažą malimo skirtumą paspaudžiant silpniau ar stipriau. Prieš svirties pakabinimą i vietą turim nuvalyti kavą nuo koštuvo kraštų apsaugant tarpiklius.
13. Mandagumas
Mandagumas kliento atžvilgiu yra būtinas, o paskui šypsena kuri nieko nekainuoja.
Papildyta:
1. Mišinys
Pirma pagrindinė taisyklė, naudoti įvairius puikius kavos mišinius ir rūpestingai skrudinti pagal skonį.
2. Temperatūra
Vanduo turi būti pastovios 88-92C temperatūros.
3. Slėgis
Vandens slėgis turi būti apie 9 atmosferas.
4. Kiekis
Maltos kavos kiekis, kurį dedate į koštuvo laikiklį turėtų būti nuo 6,5 iki 7gramų. Geros espresso kavos išgavimas priklauso ne nuo kiekio, o nuo kokybės.
5. Užplikinimas
Užplikinimas vyksta nuo 20 iki 30 sek. Kava turi pastoviai tekėti per šlangutę. Užplikinamas kiekis 25-35ml.
6. Malimo girnų reguliavimas
Kava turi būti malama smulkiai, jei malama stambiai užplikinimas vyksta per greitai ir gaunasi silpnesnė kava. Jei sumalama per smulkiai sunkiai išeina per koštuvą ir gaunasi karti ir kaip sudeginta. Jei aplinka sausa metalinis žiedas turi būti nustatytas ant smulkesnio malimo, jei aplinka drėgna reikia malti stambiau.
7. Malimo girnų nusidėvėjimas
Norint, kad sumalta kava būtų pastovaus rupumo, reikia malimo girnas keisti maždaug kas 400kg, o kūgines kas 600-800kg.
8. Filtravimas
Espresso kava sudaryta iš 98% vandens. Yra labai svarbu atnaujinti minkštumą pripilant šiurkščios druskos į filtrą ir pakeičiant, kai jau nusidėvi.
9. Koštuvo valymas
Kadien turime valyti koštuvą, koštuvo laikiklius ir tarpiklius. Kartą i savaitę valyti kavos dėžutę, kad išvalyti nuo kavos pupelių susidariusius riebalus. Panaši operacija turi būti atlikta paskirstymo prietaisui, kad pašalintų kavos likutį todėl, kad ji gali pasidaryti karti ir naikinti espreso skonį. Girnas reikia valyti su mažu šepetėliu.
10. Šilti kavos puodeliai
Išlaikant kavos puodelius šiltus ilgesniam laikui užsilaiko kavos puta.
11. Saugojimas
Mes turime rūpintis kavos laikymu ir pakeitimu neleidžiant produktui susenti. Reikia kavą laikyti gaivioje ir sausoje vietoje.
12.
Paruošimo stadijoje sumalta kava yra suspaudžiama į koštuvą su mažu rankiniu spaudimu įtempiant apie 15-20kg jėgą. Tokiu būdu barmenas gali kompensuoti mažą malimo skirtumą paspaudžiant silpniau ar stipriau. Prieš svirties pakabinimą i vietą turim nuvalyti kavą nuo koštuvo kraštų apsaugant tarpiklius.
13. Mandagumas
Mandagumas kliento atžvilgiu yra būtinas, o paskui šypsena kuri nieko nekainuoja.
Papildyta:
oi,taip graziai parasyta,kad net uzsimaniau kavos kad ir tokiu laiku..
Kai taip karsta, gal galit pasiulyt lengva ir skanu saltos kavos recepta? ar tinka pvz kava su nuosedom tam?