Įkraunama...
Įkraunama...

Kava: kokia skaniausia?

QUOTE(Arijausmama @ 2009 09 09, 17:49)
Labas, mamytes. As kavos visai negeriu, nebent su pienu. Bet cia daugiau pieno gerimas nei kava.  Bet stai mano netiketumui radau puikia kava "Kava Cappugiro".  biggrin.gif  Isbandziau ir pakeiciamos nera.  thumbup.gif  Paziurekit receptuka : http://www.maistogid...x.php?p=blog_14

Cia jau visas desertas mirksiukas.gif tokios kasdien negersi ax.gif
Atsakyti
Tai kas skanu, nereikia daznai vartoti... biggrin.gif Ypac gerai svecius pavaisinti!! Ir torto nereikia ax.gif .
Atsakyti
Aš mėgstu stiprią kavą su grietinėle ir cukrumi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2003 02 26, 02:07)
Geriu tik malta kava siuo metu tai "lavazza-exspresso",patinka stipri  smile.gif jokio cukraus,jokio pieno smile.gif

Ekspresas yra VILNIUS - KLAIPĖDA. Turbūt turėjote omenyje espresso.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 09 11, 10:57)

Neseniai mačiau laidą (tik neatsimenu pavadinimo doh.gif ), kur aiškino, kad teisingi abu variantai. Žmogus nedaro klaidos sakydamas ekspreso. Tiesiog tai du vertiniai. Itališkas ir visiškai teisingas -espresso, o ekspreso - sulotynintas jos variantas. Taip kad tinka abu smile.gif

Va radau nuorodą:

http://www.vlkk.lt/lit/9946
Atsakyti
Laba diena, aš norėčiau paklausti.

Vokietijoj gėriau va tokį šaltą kavos gėrimą. Jis buvo skanus ir dar man labai patiko, kad buvo užrašyta, kad jame yra 80 mg kofeino. Jis kainavo 1 eurą.

user posted image

Lietuvoje irgi radau panašų, bet ne lygiai tokį patį. Jis parduodamas maximoje už 3 litus ir turi 62 mg kofeino. Aš norėčiau paklaust, ar įmanoma pasidaryti panašų gėrimą namų sąlygomis? ar jūs bandėte ir žinote, kaip pasidaryti.
Atsakyti
Nesulaukiau atsakymo iš jūsų, tai nusprendžiau paeksperimentuot biggrin.gif

Skonis išėjo beveik toks pat kaip ir to pirktinio gėrimo thumbup.gif
tik aišku, nežinia, kiek mg kofeino ten yra.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 09 11, 09:57)

ir ką šiuo atveju mėginot parodyti? Savo išmintį? g.gif Šiaip jau ispanakalbiai, kiek teko girdėti, dažnai taria būtent "ekspresso", o ne "espresso" mirksiukas.gif

iki šiol su nostalgija prisimenu tą aromatingą juodą kavą tarybinių laikų kavinukėse, kuria kvepėdavo visa gatvė wub.gif Dabartinė jai nė iš tolo neprilygsta nei skoniu, nei aromatu wink.gif
Atsakyti
pati skaniausia lavazza espresso 4u.gif tik gaila, kad neturiu aparato, geriu plikoma, bet jos kokybe vis tiek man geriausia, dasr labai noriu paragauti illy, bet kaina didoka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 09 12, 23:20)
ir ką šiuo atveju mėginot parodyti? Savo išmintį?  g.gif Šiaip jau ispanakalbiai, kiek teko girdėti, dažnai taria būtent "ekspresso", o ne "espresso"  mirksiukas.gif

iki šiol su nostalgija prisimenu tą aromatingą juodą kavą tarybinių laikų kavinukėse, kuria kvepėdavo visa gatvė  wub.gif  Dabartinė jai nė iš tolo neprilygsta nei skoniu, nei aromatu wink.gif

Ne, manau, kad ganėtinai mandagiai pataisiau. Aš irgi sakydavau ekspreso, kol vienas senas senas barista manęs nepataisė.
Atsakyti
Kavos banko pupelėmis Maxima pradėjo prekiauti bigsmile.gif Ir iškart su nuolaida lotuliukas.gif Gaunasi pigiau, nei pirkti tiesiai iš Kavos banko doh.gif Net nustebau, kai naujame laikraštuke pamačiau...
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 09 13, 11:15)
Ne, manau, kad ganėtinai mandagiai pataisiau.

na, žinant, kad visgi šioje vietoje nieko taisyti nereikia... biggrin.gif

QUOTE(Will @ 2009 09 13, 20:49)
Kavos banko pupelėmis Maxima pradėjo prekiauti  bigsmile.gif  Ir iškart su nuolaida  lotuliukas.gif  Gaunasi pigiau, nei pirkti tiesiai iš Kavos banko  doh.gif  Net nustebau, kai naujame laikraštuke pamačiau...

Will, o kuo šios pupelės ypatingos? 4u.gif Ar tiesiog dar daugiau kavos rūšių? smile.gif

Aš iki šiol neatrandu tokios kavos, kuri būtų tikrai aromatinga ("kaviška", kaip aš sakau). Visos tos Jacobs turi tą tokį sintetinį aromatą, kuris gana greit išsikvepia, bet kad pati iš savęs kava tikrai kvepėtų kava, tokios nerandu ax.gif O gal tai nuo paruošimo būdo priklauso g.gif
Atsakyti