Kavos receptukas:
reikes - 1 l saldžios grietinėlės, 100g kavos, 100g skrudintų migdolų (iš jų 3 ar 4 kartūs), cukraus.
Saldi grietinėlė užvirinama, į ją įberiama smulkiai maltos kavos, įdedama maltų migdolų. Visas mišinys paliekamas 30 minučių ant viryklės, kad prisitrauktų. Tada įdedama pagal skonį cukraus ir visas turinys perkošiamas per smulkų sietelį. Po to skystis šaldytuve laikomas tol, kol sutirštėja. Kartkartėmis masė pamaišoma. Karštomis dienomis į ledinę kavą dar galima įdėti plaktos grietinėlės
paimta is: . http://www.arbatairkava.ten.lt/
O man skaniausiai malta kava Dažniausiai ją plikau "barbariškai". Ryte ją geriu tik su pienu ir be cukraus, bet čia jau įprotis. Pazįstu kelis zmones, kurie i kavos puodelį dedasi 3 šaukštelius cukraus.
Ar gali nuo kavos vaikeliui pusti pilvuka?
P.S Cia as apie zindancias mamas..
P.S Cia as apie zindancias mamas..
mano drauge turi 3.5 men vaika. jai gydytoja net patare gerti kava del zemo spaudimo. aisku nepadaugint (iki 2 puodeliu/d) ir nestipria. o siaip didelem kavomanem siuloma kava be kofeino.
Supermama, nemanau, kad vaikeliui galetu pusti pilvuka, bet kad jis gaus kofeino ir gali buti energingesnis, tai jau tikrai
Viksreli, kava be kofeino argi geriau? Jau tada is viso jos atsisakyti reiketu.
Kai laukiausi pirmosios nusprendziau pabuti pavyzdinga mama ir atsisakiau visai kavos, ir ka jus manot pakilo spaudimas ??? , o pasirodo jei organizmas priprates prie kofeino, tai jis spaudima normalizuoja. Vel pradejau gerti kava ir viskas susitvarke, o jau viena terapeute buvo ir vaistu prirasiusi, bet deja as juos visus sekmingai ismeciau, kai pasibaige galiojimo laikas, nes neprireike.
Tai va, jei jau atsisakineti kavos, tai palaipsniui, bet ar verta?
Viksreli, kava be kofeino argi geriau? Jau tada is viso jos atsisakyti reiketu.
Kai laukiausi pirmosios nusprendziau pabuti pavyzdinga mama ir atsisakiau visai kavos, ir ka jus manot pakilo spaudimas ??? , o pasirodo jei organizmas priprates prie kofeino, tai jis spaudima normalizuoja. Vel pradejau gerti kava ir viskas susitvarke, o jau viena terapeute buvo ir vaistu prirasiusi, bet deja as juos visus sekmingai ismeciau, kai pasibaige galiojimo laikas, nes neprireike.
Tai va, jei jau atsisakineti kavos, tai palaipsniui, bet ar verta?
Aš rytais geriu kavą.Tai kaip rytinis ritualas, kitaip "prasimerkti" negaliu.Dar dienos bėgyje 1-2 puodelius išgeriu.Paskutiniu metu pradėjau gerti "Sostinės", o kai galiu pasilepinu sveriama kava specializuotose parduotuvėse.
siaip tai as pati nemegeja - del manes gali ir visai nebuti kavos ;D. nes kai isgeriu - naktinejimas iki ryto garantuotas! [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/r/happy.gif[/img]
Viksreli, cia kaip as nuo juodos arbatos ;D arba galva paskausta, arba iki paryciu neuzmiegu.
Geriu tik malta kava, tirpios nemegstu.Jau keleri metai "draugauju"su Merrild raudona kava. Dabar perku Merrild in cup.Mano rytas visuomet prasideda nuo puodelio kavos, tai jau virto ritualu ;D. Dedu 2 saukstelius kavos ir puse saukstelio cukraus.Kartais geriu visai be cukraus. per diena isgeriu 2-3 puodelius kavos. galiu gerti ir pries miega, manes kava neveikia ???. Ypac megstu i kava isipilti slakeli romo [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/coffeecup.gif[/img]
Man skaniausia kava yra paruosta turkisku budu. Keleta sauksteliu (pagal tai kokio stiprumo megsti) idedi i toki zalvarini ar varini inda su rankenele, uzpili saltu vandeniu, ir verdi ant ugnies, kol uzvirs.
Pupeles - arabika, vidutiniskai skrudintos.
Labai nemegstu Jacobs. Sako, kad ta, kurios galima gauti uzsienyje, skanesne.
Pati geriausia is pigesniu - skandinaviska, nes ji nera rugsti. Perku Merild arba LofbergsLila. Is brangesniu - lavazza.
Pats geriausias variantas - nusipirkti kavos pupelemis specializuotoje parduotuves tokiu santykiu: 150 gramu paprastos ir 50 gramu aromatizuotos.
Pupeles - arabika, vidutiniskai skrudintos.
Labai nemegstu Jacobs. Sako, kad ta, kurios galima gauti uzsienyje, skanesne.
Pati geriausia is pigesniu - skandinaviska, nes ji nera rugsti. Perku Merild arba LofbergsLila. Is brangesniu - lavazza.
Pats geriausias variantas - nusipirkti kavos pupelemis specializuotoje parduotuves tokiu santykiu: 150 gramu paprastos ir 50 gramu aromatizuotos.
Superteti, o kokia aromatizuota kava labiausiai patinka?
QUOTE |
Superteti, o kokia aromatizuota kava labiausiai patinka? |
Man asmeniskai labiausiai patinka su konjako aromatu arba sokolado Tik tiek Galeciau pavaisinti kada nors.