labai daug info www.bonsai.lt
man tas puslapis daug padejo
Sveikutės
auginu bonsą (kinietiška guoba), kai pirkom šį medelį lapukai buvo mažesni, bet dabar pradėjo lapukai augti vis didesni, gal per daug laistau
Ir gal žinot kaip juos reikia formuot
nes dabar išsikerojęs, tai vis apkarpau, bet tiksliai nežinau kaip tai reikia daryt.

QUOTE(RAIMPAL @ 2005 03 20, 21:02)
Sveikutės
auginu bonsą (kinietiška guoba), kai pirkom šį medelį lapukai buvo mažesni, bet dabar pradėjo lapukai augti vis didesni, gal per daug laistau
Ir gal žinot kaip juos reikia formuot
nes dabar išsikerojęs, tai vis apkarpau, bet tiksliai nežinau kaip tai reikia daryt.

cia va gali pasiskaityt apie lapu mazinima
http://www.bonsaipri...ng/pruning.html
QUOTE(Sinuhe @ 2005 03 20, 23:05)
O mano bonsui visi lapeliai sudžiūvo ir nukrito...
Tikrai neperdžiūvo, kasdien drėkinau žemę - bet kažkas neįtiko. Kažin dar yra šansų, kad atsigaus? 

o kokiu vandeniu laistai? Ir ar nupurski savo bonsa?
kiek zinau, tai bonsam vanduo is ciaupo netinka, reikia, arba sniego arba lietaus vandens
O gal žinot ką reiškia Zelkova Schneidria? Šiandien nusipirkau uz 16Lt. Man atrodo kad pigu
Va tokį:

Pakol kas aišku tik tiek, kad laistyti ir purkšti reikia kiekvieną dieną, o į lėkštutę pridėti akmenukų.

Pakol kas aišku tik tiek, kad laistyti ir purkšti reikia kiekvieną dieną, o į lėkštutę pridėti akmenukų.

QUOTE(nerez @ 2005 03 23, 18:43)
O gal žinot ką reiškia Zelkova Schneidria? Šiandien nusipirkau uz 16Lt. Man atrodo kad pigu
Va tokį:

Kur pirkai tokį pigų?Už 20 Lt iš taves nupirkčiau

Raimpal, "Sauluteje" radau. Kiti buvo tokie suvarge, o šis su gražiais žaliais lapeliais - tai ir susigundžiau pabandyt

Vakar dovanu gavau bonsa, ir net nezinau kaip jis vadinasi
pagal nerez nuotrauka atrodo, kad ir maniskis Zelkova Schneidria.
Turiu toki klausimuka: o bonsus geriau sviesoje laikyti? zinau kad tiesioginiu saules spinduliu nereikia... as padejau ji ant stalo vidury kambario, o kambarys tamsokas, saule tik ryte uzsuka... ar nenuvys?

pagal nerez nuotrauka atrodo, kad ir maniskis Zelkova Schneidria.
Turiu toki klausimuka: o bonsus geriau sviesoje laikyti? zinau kad tiesioginiu saules spinduliu nereikia... as padejau ji ant stalo vidury kambario, o kambarys tamsokas, saule tik ryte uzsuka... ar nenuvys?