Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

o jus vasarai nenesit i balkona savuju bonsu? as nuo vasario laikau, pradzioj buvo beveik visus lapelius numetes, dabar jau trupuyi atsigaves..
stai koks manasis... ax.gif

http://lh4.ggpht.com....jpg?imgmax=512
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2008 05 07, 08:14)
Nu blin, mano toks pat, bet parašyta, kad Guoba (Ulmus).
Dažniau purškiu, nei laistau. Kol kas viskas gerai.
Kažkada klausiau, bet pasikartosiu - gal kuri žinot, kas Vilniuje gali atlikti bonso formavimą??

Labai idomu bet man tai labiau i fikusa panasus g.gif

QUOTE(rena @ 2008 05 08, 15:59)
as tai nzn, pas mane net jokio kistuko nebuvo uzkista schmoll.gif

pas tave tai tikrai carmona, nes maniskis toks pats smile.gif bet tik maniskis iki siol nenori ziedus skleisti... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Charlize @ 2008 05 08, 10:32)
OK. O tai kaip pačios darot? Gi pakirpt reikia karts nuo karto. Formą gi reikia kažkokią išlaikyt...

as irgi kolkas neformuosiu nes maniskis laaaabai dar mazas kaip ir renos, o kai paaugs paziuresim kokiu saku jis tures, nes dabar paziurejus kaip ten viskas auga net neisivaizduoju nuo ko pradeti doh.gif nes sakos taip betvarkiskai auga...

QUOTE(drieze @ 2008 05 08, 20:16)
o jus vasarai nenesit i balkona savuju bonsu? as nuo vasario laikau, pradzioj buvo beveik visus lapelius numetes, dabar jau trupuyi atsigaves..

as savo nessiu, nes nezinau kaip kiti bet maniske carmona laaabai megsta sauleir svezu ora, dabar kaip padejau ant saules (bet dar kambary) tai tokius didelius lapus priaugino... visai pagrozejo po nuplikimo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 08 gegužės 2008 - 21:59
QUOTE(Taniushka @ 2008 05 08, 22:58)
, dabar kaip padejau ant saules (bet dar kambary) tai tokius didelius lapus priaugino... visai pagrozejo po nuplikimo  biggrin.gif

ane? g.gif o man pasake, geriau ant saules nelaikyt g.gif tai pas mane jis tiesiogines saules negauna g.gif vat ir zinok, kas ten jiems geriau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 05 08, 14:59)
as tai nzn, pas mane net jokio kistuko nebuvo uzkista schmoll.gif

geda prisipazint ale ir as nezinau savojo pavadinimo, bet dabar kaip suprantu jeigu pas rena toks pats kaip ir mano, tai vadinasi jis yra carmona
Papildyta:
QUOTE(drieze @ 2008 05 08, 19:16)

http://lh4.ggpht.com....jpg?imgmax=512

o kokia zemiausia temperatura jie gali istverti balkonuose nakti? as galvoju jeigu jie megsta saule, tai balkonas puiki vieta
Atsakyti
[quote=Taniushka,2008 05 08, 21:58]

[QUOTE]pas tave tai tikrai carmona, nes maniskis toks pats smile.gif bet tik maniskis iki siol nenori ziedus skleisti... doh.gif[QUOTE]

Na va pagaliau suzinojau pavadinima doh.gif 4u.gif
Ar i lauka nesti bonsa? Hmm manau cia nuo rusies priklauso, tarkim kaip spigliuociai ar lapuociai pvz azuoliukai, puseles ir panasiai, jiems reikia gaivaus oro ir nebijo skersvieju, na o mano pliksius bonsas tai bijo baisiai skersveju, tai ir tupi pries sauliute smile.gif

P.S kaip cia reikia kai norima dali teksto pacituoti? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikauoga: 09 gegužės 2008 - 08:59
QUOTE(Kleckutė @ 2008 05 05, 18:25)
Labas vakaras

Va turiu tokį bonsiuką user posted image

Gal galit trumpai pasakyti kai pprižiūrėti ax.gif
Sorry kad klausiu.
Bet perskaičiau beveik viską puslapyje apie Bonsus ir tiek viskas susimalė, kad net pasimečiau  doh.gif  verysad.gif

Tokį bonsiuką mano dukra augina - šiaurinėje pusėje, drėgnai... Tiesą pasakius net nesitikijau kad jis augs, bet auga ir labai nelepus... Stebėjausi, nes buvau gavusi dovanų nemažą lapuotį bonzą ir jis rudenį numetęs lapus nebeatsigavo... schmoll.gif Tai buvau gėlytėmis apklijavusi, papuošusi ... lotuliukas.gif

O lauke pušinius bonsus pati formuoju. Foto gal nelabai matosi, bet pakankamai paprasta - dabar ūglius jau leidžia, tai juo nukerpi paliekant trečdalį ir gražiai formuojasi...

[attachmentid=142142]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 09 gegužės 2008 - 09:08
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 09, 09:05)
Tokį bonsiuką mano dukra augina - šiaurinėje pusėje, drėgnai... Tiesą pasakius net nesitikijau kad jis augs, bet auga ir labai nelepus... Stebėjausi, nes buvau gavusi dovanų nemažą lapuotį bonzą ir jis rudenį numetęs lapus nebeatsigavo...  schmoll.gif  Tai buvau gėlytėmis apklijavusi, papuošusi ...  lotuliukas.gif

O lauke pušinius bonsus pati formuoju. Foto gal nelabai matosi, bet pakankamai paprasta - dabar ūglius jau leidžia, tai juo nukerpi paliekant trečdalį ir gražiai formuojasi...

[attachmentid=142142]

Labai mane sudominote,labai grazus Jusu bonsai wub.gif
Kiek matosi tai pusys wub.gif
Ir as noreciau ko panasaus, norejau paklausti ar ziema nesate kur nors i koki siltnami, ar taip ir paliekate prie namo? ar neapsala? Kiek Jusu bonsas amziaus, ar greitai suformavote?
Atsakyti
QUOTE(Vikauoga @ 2008 05 09, 09:43)
Labai mane sudominote,labai grazus Jusu bonsai wub.gif
Kiek matosi tai pusys wub.gif
Ir as noreciau ko panasaus, norejau paklausti ar ziema nesate kur nors i koki siltnami, ar taip ir paliekate prie namo? ar neapsala? Kiek Jusu bonsas amziaus, ar greitai suformavote?

Taip, tai pušis. Pirkau prieš du metus, pradėtas formuoti, t.y. su viela išlankstytas.. Dar koregavau pagal save, o kepures jau pati formuoju - man patinka... Ir žiemą žiemoja normaliai, jokio nešiojimo....
Atsakyti
4u.gif jungiuosi ir as prie jusu. nesenai isigyjau fikuso bonsai medeli. labai susidomejau tokiais augaliukais.

o kazkas klauset apie medeliu fortmavima. as turiu rusu kalba knybute apie bonsiuku auginima, formavima (rusu kalba) PDF formate. jei kam reikia brugztelkit i az savo e-mail, pasidalinsiu. o gal turit koki temos bendra pasta, kur dalinates medziaga ir informacija? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 09, 10:25)
Taip, tai pušis. Pirkau prieš du metus, pradėtas formuoti, t.y. su viela išlankstytas.. Dar koregavau pagal save, o kepures jau pati formuoju - man patinka... Ir žiemą žiemoja normaliai, jokio nešiojimo....

Aciu uz info smile.gif o tas vielas jau nuemete ar dar ne? siaip tikriausiai pradeti nuo pakankamai mazo medelio reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 05 08, 22:48)
ane? g.gif o man pasake, geriau ant saules nelaikyt g.gif tai pas mane jis tiesiogines saules negauna g.gif vat ir zinok, kas ten jiems geriau doh.gif

na istikruju carmona negalima laikyti tiesioginei saulei, turi buti kaip sakant pusiau pavesis, bet as savo laikiau kol saule nekaitino labai, dabar jau ant saules nebelaikau, bet vasara karmona galima laikyti lauke,bet aisku irgi ne tiesioginei saulei.
mano karmona po saules voniu labai daug lapuku priaugino dabar jau net ir neatrodo kad buvo nuplikusi, paskui parodisiu kaip dabar atrodo
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2008 05 09, 10:44)
4u.gif jungiuosi ir as prie jusu. nesenai isigyjau fikuso bonsai medeli. labai susidomejau tokiais augaliukais.

o kazkas klauset apie medeliu fortmavima. as turiu rusu kalba knybute apie bonsiuku auginima, formavima (rusu kalba) PDF formate. jei kam reikia brugztelkit i az savo e-mail, pasidalinsiu.  o gal turit koki temos bendra pasta, kur dalinates medziaga ir informacija? blush2.gif

Parašiau įš AŽ savo email - įdomu, noriu pabandyti pradėti pati formuoti... AČIŪ

QUOTE(Vikauoga @ 2008 05 09, 10:56)
Aciu uz info smile.gif o tas vielas jau nuemete ar dar ne? siaip tikriausiai pradeti nuo pakankamai mazo medelio reikia g.gif

Taip, jau nuėmiau vielas. O formuoti manau geriausia būtų tokį išstrypusį jauną medelį, tada jį galima ir su viela formuoti, pasiduos...
Aišku, kai kas sako kad tai traumavimas medelių, neetiška, bet .... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 09 gegužės 2008 - 12:59