Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(urse @ 2008 03 10, 00:44)
Visa vakara bandziau ikelti savo paveiksleli, nes dar esu kaip ir naujoke cia  blush2.gif 
ir pagaliau pavyko  thumbup.gif

Tai stai mano bonsiukas (ULMUS):

user posted image

as toki pat turiu... gali papasakot kaip ji priziuri? manperkant pasake kad reikia gausiai laistyti, tai as ji, matyt, perlaisciau.. doh.gif zeme neaiski, visi lapai sudziuve ir nukrite... noriu atgaivinti.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(audra13 @ 2008 03 15, 01:25)
as toki pat turiu... gali papasakot kaip ji priziuri? manperkant pasake kad reikia gausiai laistyti, tai as ji, matyt, perlaisciau..  doh.gif  zeme neaiski, visi lapai sudziuve ir nukrite... noriu atgaivinti.... g.gif

nelabai zinau, kaip juos reikia priziureti, tiesiog laistau kas antra diena, kas diena po kelis kartus nupurskiu vandeniu ir viskas rolleyes.gif
Bet dabar ziurint i sabo bonsiuka darosi liudna verysad.gif nes matau kaip kas diena daug lapu pagelsta ir nukrenta unsure.gif nors labai daug ir nauju sakeliu isleido ir dar vis tebeleidzia, nebesuprantu, kas darosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(urse @ 2008 03 20, 00:54)
nelabai zinau, kaip juos reikia priziureti, tiesiog laistau kas antra diena, kas diena po kelis kartus nupurskiu vandeniu ir viskas  rolleyes.gif
Bet dabar ziurint i sabo bonsiuka darosi liudna  verysad.gif  nes matau kaip kas diena daug lapu pagelsta ir nukrenta  unsure.gif  nors labai daug ir nauju sakeliu isleido ir dar vis tebeleidzia, nebesuprantu, kas darosi  g.gif

Gali būti dėl aplinkos pasikeitimo. Jei leidžia naujas šakeles ir lapelius, tai jam viskas gerai mirksiukas.gif Mes turim didelį didelį bonsą, apie 1,5m aukščio (vestuvinė dovana) 4u.gif kai gavom jį, kaip tik ruošėmės kraustytis į naują butą, tai jam vargšui teko ir senam bute pabūti, paskui kelionę i naująjį atlaikyti, paskui dar vis neradom jam tinkamos vietos - tai balkone statėm, tai kambary. Kai tik pakeisdavom vietą, iš karto kelias dienas lapus mesdavo. O galų gale iš viso, aš kažkur prisiskaičiusi tokią nesąmonę, kad bonsams reikalingas miego periodas prieš žiemą ir kad jo nereikia laistyti beveik iš viso, taip ir dariau apie mėnesį. To pasekoje mūsų bonsas atrodė kaip vienas didelis stagaras be lapų ir nudžiūvusiomis šakomis. Tai tuomet aš jau jį ėmiau purkšti kasdien ir gausiai laistyti. Ir ką jūs manot, dabar jau beveik visas pilnas naujų lapelių. thumbup.gif Nors pati viršūnė dar yra sausa ir kaip negyva. Bet vyras sakė kelias naujas šakeles pabandys įskiepyti viršūnėje. Turėtu ilgainiui būti toks pat gražus thumbup.gif
Sėkmės auginant, nereiklus šitas augaliukas mirksiukas.gif
Atsakyti
mano Bonsai visiskai be lapu, sausos sakeles ir zeme pelesiu atsiduoda... nezinau ka daryt, galvoju gal persodint, bet bijau dar labiau pakenkti... gal yra kokiu nuorodu be www.bonsai.lt kaip priziureti savo medeli... ?
Labai noreciau ji atgaivinti... tik kad nezinau kaip.
Atsakyti
QUOTE(audra13 @ 2008 03 22, 10:54)
mano Bonsai visiskai be lapu, sausos sakeles ir zeme pelesiu atsiduoda... nezinau ka daryt, galvoju gal persodint, bet bijau dar labiau pakenkti... gal yra kokiu nuorodu be www.bonsai.lt kaip priziureti savo medeli... ?

as patarciau bandyti persodinti. Gali buti, kad saknys puna. Nors pati bonsu auginime tik naujoke, bet taip manau, kad jeigu jau pelesiu atsiduoda, didesniu laistymu jo neatgaivinsi. Jeigu perdziuves, tada laistymas padeda ax.gif bent jau man taip buvo. O persodinti dabar tinkamas metas - pavasaris. Jei prigis, tai prigis. Gal taip bus geriau nei laukti, kol medelis galutinai nusibaigs g.gif

Maniskis po gausesnio palaistymo atsigavo, nauju lapeliu priaugino. Bet vat uzejo man kazkas ir nutariau as ji persodinti su mintimi, kad pavasari lengviau prigis (neva tame vazone, kuriame jis buvo perkant jam ne taip gerai) g.gif nusipirkau specialios bonsams zemes, idejau dali senos, is buvusio vazono. Praplovus bliude senaja zeme, ten liko smelis, ko naujojoje zemeje nei su ziburiu nerasi. Ir dar apkarpiau truputi saknis doh.gif jos tokios ilgos kai kurios pasirode. Na gal savo medeliui mirties nuosprendi taip pasirasiau doh.gif nezinau. Dabar ziuresiu, kas bus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(audra13 @ 2008 03 22, 09:54)

na matyt kazkada perlaistei, bandyk persodint g.gif

as tai saviski tai vis po dusu pakisu, tai kolkas dar zydi, bet irgi neperseniausiai ji gavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 03 24, 23:34)
na matyt kazkada perlaistei, bandyk persodint g.gif
as tai saviski tai vis po dusu pakisu, tai kolkas dar zydi, bet irgi neperseniausiai ji gavau smile.gif

Sveika Rena 4u.gif tai dabar ne tik orchideju puslapiuose susitiksim, bet ir cia mirksiukas.gif smagu ax.gif O koki bonsiuka tu turi? Gal gali foto ideti, butu idomu mirksiukas.gif pasiziureti.
Atsakyti
noriu ir as prisijungti prie jusu. gavau bonsai carmona dovanu, visai paprastas t.y. ne lankstytas , kai gavau turejo daug lapu bet po poros dienu bevek visus ir numete, suzinojau kad vyksta pripratimas prie naujos vietos ir tai yra normalu, be to kiek skaiciau reikia zinoti bonsai rusi nes kikviena rusys turi savo auginimo ypatumu. zinau kad bonsai carmona nera labai reikli auginimo saligoms. megsta kad zeme visada butu dregna, kitaip iskarto meta lapus. megsta bonsai augti ten kur vyksta gyvenimas, t.y gyventi kur pastoviai buna zmones, o ne buti viena pati sau kur nors kambari kur niekas negyvena.

kai gavau savo bonsai persodinau po poros savaiciu kai baige mesti lapus ir pradejo auginti naujus, turejau namie zeme palmems tai sodinau i ja tik dar sumaisiau su smeliu ir vermikulitu ir dabar bonsai mano atrodo atsigaves isleido daug geliciu tik jos kazkodel nenori zydeti (manau kad saules dar per mazai jam)
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 03 25, 11:05)
Sveika Rena  4u.gif  tai dabar ne tik orchideju puslapiuose susitiksim, bet ir cia  mirksiukas.gif  smagu  ax.gif  O koki bonsiuka tu turi? Gal gali foto ideti, butu idomu  mirksiukas.gif  pasiziureti.

sveikute 4u.gif

siaip tikrai nieko ypatinga, draugas maziuka padovanojo, sako jei nepasiseks, tai nebus gaila biggrin.gif pats jis augina tikrai nemazus ir kaip sakant juos pats ir formuoja, kazkada esu dejus cia fotkes jo bonsu rolleyes.gif bet jis formuoja is tu kaip sakant musu laukiniu augalu, kadagiu, is misko puseliu smile.gif

o cia maniskis
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

o stai mano bonsai carmona
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2008 03 25, 17:57)
o stai mano bonsai carmona

tai toks kaip maniskis bigsmile.gif ir net vazonikas pamasus biggrin.gif
bet maniskis tai jokiu lapu nenumete schmoll.gif