Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

mergaites, na idekite ir savo bonsu nuotraukas, labai idomu butu apziureti 4u.gif

As siandien daugiau apie juos pasiskaiciau, kaip suprantu, mano auginamas bonsiukas yra kiniska guoba g.gif

Kazkoks Ulmus jei neklystu doh.gif gal kas gali patvirtinti g.gif
Atsakyti
Visa vakara bandziau ikelti savo paveiksleli, nes dar esu kaip ir naujoke cia blush2.gif
ir pagaliau pavyko thumbup.gif

Tai stai mano bonsiukas (ULMUS):

user posted image
Atsakyti
QUOTE(grazusss @ 2008 03 08, 00:46)
nusipirkau bonsa is ermitazo buvo labai pigus ir grazus bet po kokiu poros savaiciu lapeliai pradejo linkti ir dziuti, o galiausiai visai sudziuvo vis dar budami zali toks ispudis kad visa dregme kas butu istraukes verysad.gif  nors kazdien purskiau ir laisciau  fabar taip ir stovi su zaliais sudziuvusiais lapeliais gal zinot ar jis dar atsigaus ar jau ji mesti? (vilties vis dar neprarandu visdar laistau ir purskiu smile.gif )

MANO IR TAS PATS..... ir svarbiausia kad kai sakelia lauzi, ji luzta be vargo.. sudziuve sudziuve... jau galvoju ismest..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(urse @ 2008 03 09, 23:44)

Labai grazus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(urse @ 2008 03 10, 00:44)
Visa vakara bandziau ikelti savo paveiksleli, nes dar esu kaip ir naujoke cia  blush2.gif 
ir pagaliau pavyko  thumbup.gif

user posted image

o geras ir as toki pat dovanu gavau tai kaip jis vadinasi ir kaip auginate ta bonsiuka nes taip noriu ji issaugot bet pas mane nera apcios kaip pas jus po tuo konteineriu vadinamu
Atsakyti
QUOTE(dzamaika @ 2008 03 10, 12:04)
o geras ir as toki pat dovanu gavau tai kaip jis vadinasi ir kaip auginate ta bonsiuka nes taip noriu ji issaugot bet pas mane nera apcios kaip pas jus po tuo konteineriu vadinamu

Urse, tavo bosiukas nuostabus!!! thumbup.gif Gal gali palyginti su mano, kiek auksciau temoje buvau ikelusi foto. Man rodos cia ta pati rusis g.gif tik maniskio lapeliai gal kiek mazesni rolleyes.gif

Dzamaika, panasu irgi toki pat turi?

Gal galit pasidalinti patirtimi, kada gavote (pirkote)? Kurioje kambario vietoje apgyvendinote? Ar persodinote iskart ar kol kas nepersodinote? Kaip daznai laikote, purskiate? unsure.gif

Maniskis gautas pries kelias dienas, daug lapeliu nukrite, daug pagelte, buvo perdziuves doh.gif as paliejau ir laukiu kol atsigaus. Jis apie pietus pas mane truputi tiesioginiu saules spinduliu gauna, bet gal tie pavasariniai ne tokie karsti, nekenkia g.gif Matau lyg sviezius pumpurelius besiformuojancius unsure.gif

Gal persodint ji reikia, bet is kur gaut specialaus substrato?????? g.gif
Papildyta:
Dzamaika, ta apacia po konteineriu, kaip tu ja vadini, yra paprasciausias padekliukas po gelemis, vandeniui nubegti. Tik tiek, kad kai vazonas iseina pailgas, gal tai keistai atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 03 10, 20:12)
Gal gali palyginti su mano, kiek auksciau temoje buvau ikelusi foto. Man rodos cia ta pati rusis  g.gif  tik maniskio lapeliai gal kiek mazesni  rolleyes.gif

Manau, kad musu tirkai vienodi ir nepasakyciau, kad lapeliai mazesni, tiesiog mano gal ne taip nuotrauka padaryta, tavo lapeliai pritraukti is arciau, tai identiski maniskiams smile.gif

QUOTE(gotte @ 2008 03 10, 20:12)
Gal galit pasidalinti patirtimi, kada gavote (pirkote)? Kurioje kambario vietoje apgyvendinote? Ar persodinote iskart ar kol kas nepersodinote? Kaip daznai laikote, purskiate?  unsure.gif

As turiu savo bonsiuka tik keturias dienas, kadangi pirkau is bonsai parduotuves(Londone), tai ten sake jau ju persodinti nebereikia, nes viskas jiems padaryta, kas reikia ax.gif
Zinau, kad juos reikia laikyti saltai ir neleisti isdziuti zemei, parduotuveje sake, kad butent maniski laistyti reikia kas antra ar trecia diena ir dar apipurksti reikia kasdien, as purskiu i diena du kartus rolleyes.gif

Dar toje parduotuveje maciau viena bonsa visai isdziuvusi, nei vieno lapelio, tik kazkokie stagarai belike, sakau jau jam viskas tikriausiai, tai man Bonsu zinovas parode, kad panasios bukles parsiveze ir dar viena, tik jau visiskai atsigavusi grazuoli. Todel, jeigu ir pas jus nelieka nei vieno lapelio ir atrodo visiskai numires, bet dar prikelti imanoma, gal tiesiog reikia pakeiskit kazka: vieta, dregnuma ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(urse @ 2008 03 11, 21:39)
Manau, kad musu tirkai vienodi ir nepasakyciau, kad lapeliai mazesni, tiesiog mano gal ne taip nuotrauka padaryta, tavo lapeliai pritraukti is arciau, tai identiski maniskiams  smile.gif
As turiu savo bonsiuka tik keturias dienas, kadangi pirkau is bonsai parduotuves(Londone), tai ten sake jau ju persodinti nebereikia, nes viskas jiems padaryta, kas reikia ax.gif
Zinau, kad juos reikia laikyti saltai ir neleisti isdziuti zemei, parduotuveje sake, kad butent maniski laistyti reikia kas antra ar trecia diena ir dar apipurksti reikia kasdien, as purskiu i diena du kartus  rolleyes.gif

Dar toje parduotuveje maciau viena bonsa visai isdziuvusi, nei vieno lapelio, tik kazkokie stagarai belike, sakau jau jam viskas tikriausiai, tai man Bonsu zinovas parode, kad panasios bukles parsiveze ir dar viena, tik jau visiskai atsigavusi grazuoli. Todel, jeigu ir pas jus nelieka nei vieno lapelio ir atrodo visiskai numires, bet dar prikelti imanoma, gal tiesiog reikia pakeiskit kazka: vieta, dregnuma ir t.t.

Urse, malonu, kad atsiliepei, nes sis forumas siek tiek mires verysad.gif Aciu uz atsakymus 4u.gif sekmes auginant savo bonsiuka, jis labai labai grazus wub.gif
O maniskis, siandien pamaciau, kaip naujus lapelius skleidzia thumbup.gif ir pasijutau baisiausiai laiminga!!! lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
gotte ar tas kur matei taip nudziuves buvo ar geriau atrode?
http://u.stats.lt/i/...18/20080309.jpg
Atsakyti
QUOTE(grazusss @ 2008 03 12, 23:58)

nelabai suprantu, ka klausi g.gif maniskis, kai gavau buvo sudziuves, ta prasme zeme isdziuvusi doh.gif tai as paliejau gausiai ir kasdien po keleta kartu nupurskiu. Ypac, kiek teko dometis, bonsiukams patinka purskimas pries nakti.

Zodziu, kai augalelis dregme atgaus, bus tinkamai laistomas, pamatysi tokius pumpuriukus zalius, naujus lapelius. Reiskias jam viskas gerai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2008 03 13, 12:15)
nelabai suprantu, ka klausi  g.gif  maniskis, kai gavau buvo sudziuves, ta prasme zeme isdziuvusi  doh.gif  tai as paliejau gausiai ir kasdien po keleta kartu nupurskiu. Ypac, kiek teko dometis, bonsiukams patinka purskimas pries nakti.

Zodziu, kai augalelis dregme atgaus, bus tinkamai laistomas, pamatysi tokius pumpuriukus zalius, naujus lapelius. Reiskias jam viskas gerai  thumbup.gif

Taviskis, kaip is nuotraukos supratau tikrai dar nemires, reikia juo tiesiog pasirupinti. O ar senai turi? Kaip priziuri? Gali buti, kad lapelius meto ir del ligos, ir del streso (jei medelis ka tik pirktas, buvo pervezamas i nauja vieta) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 03 13, 10:17)
O maniskis, siandien pamaciau, kaip naujus lapelius skleidzia  ir pasijutau baisiausiai laiminga!!! 

Sveikinu, Gotte, su naujais lapeliais 4u.gif Vadinasi jam viskas tiko pas tave, o tai yra svarbiausia thumbup.gif
As siandien pamaciau du gelsvus lapelius g.gif bet ir nauji lyg skleidziasi, ziuresim kaip bus toliau, tikiuosi neprades ir daugiau gelsti unsure.gif

Ypac, kiek teko dometis, bonsiukams patinka purskimas pries nakti.

Aciu uz patarima mirksiukas.gif as tik vakarais ir galiu nupurksti, nes kitaip nebeiseina, o dar galvojau gal nelabai gerai, bet pasirodo klydau, valioo biggrin.gif

Cia tikriausiai man buvo skirta rolleyes.gif , jeigu taip, tai as kur maciau parduotuveje tai nei vieno lapelio nebuvo, o dar pas tave zaliuoja keletas, tai tikrai yra vilties atgaivinti mirksiukas.gif , gal tu ji per siltai laikai, jeims patinka vesesne aplinka ir didele dregme.
Atsakyti
tai kad ten tie lapeliai nudziuve ir ju ten tikrai jau nebera beje tikriausiai padariau klaida kad po apacia nebuvo lekstutes su vandeniu is kurios pastoviai garuotu dregme na ziuresim kas dabar bus. gal atsigaus
Atsakyti