Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(Geikutux @ 2007 12 20, 20:17)
Mirsta mano bonsas verysad.gif Perkeliau i kita vieta.. Gal salia auganti orchieja nepatiko??

jei orchideja aukstesne nei jis - galejo tureti itakos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2007 12 20, 11:59)
sveikos, jungiuosi prie jusu - bonsu augintoju  tongue.gif
MB gavo dovanu maza bonsiuka, tai dabar priziuriu as ji  biggrin.gif turim ji tik 5 dienas...
purskiu zeme 2 kartus per diena, nes musu bute labai sausas oras ir susidaro ispudis, jei purksciau 1 karta - butu per mazai  g.gif siek tiek lapelius meto...na ziuresiu, kaip seksis ji auginti...

Sveika, 4u.gif

o kas per bonsiukas, kurį gavai dovanų? Kaip pirmosios dienos, baisu nenumarint? smile.gif
Vat niekada ir neturėjau tokio jau normalaus užauginto bonso, vis bandau pati užsiaugint... ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos.

Štai kokį aš turiu bonsai. Gavau dovanų iš partnerių (gėlių perpardavinėtojo).

Auga jis pas mane jau 4 men. Beda tame, kad paskutiniu metu labai pradėjo mesti savo lapelius. Sakau gal kad jaučia kad žiema atėjo.. Gal kam ta pati problema šiuo metu? Ir kaip su tuo varkytis ? 4u.gif

Beje dar vieną klausimą turiu dėl trąšų. Gal kas gali pasidainti kas kuo tręšia šį augaliuką? construction.gif

user posted image
Atsakyti
Koarlete labai grazus bonsas wub.gif Tiesiog nuostabus wub.gif
Trasu tai buna specialiu bonsams 4u.gif Manau jos geriausiai tiktu ax.gif
O del ko meta lapelius - tai gal pakeite stovejimo vieta,gal kas su laistymu pasikeite g.gif Tiesiog nzn nuo ko jie meta lapelius blush2.gif ax.gif Kazkada turejau kelis bonsus ir irgi budavo,kad tarpais mesdavo lapelius ax.gif
Atsakyti
Labai ačiū Ina'. Tikrai, ir man labai fainas. Pries gaudama iš tikro niekada net nesvajojau tokį auginti, bet kai padovanojo tai labai malonu ir faina buvo, bendradarbės pavydėjo biggrin.gif

Jaučiu kad teks eiti į kokią parduotuvę trąšų pirkti, reik kažkaip palepinti o gal ir atgaivinti. Šiaip tai aš savąjį kartkartėm palaistau negazuotu mineraliniu vandeniu, ir nieko... Na bent jau orchidėjai tai baisingai patinka jis, veši, lapai tokie agromni thumbup.gif

Atsakyti
Labas vakaras, bonsų augintojos. Mes buvom gavę dovanų tikrai įspūdingą bonsą - didelį, maždaug 1,5m aukščio. Labai džiaugėmės juo, bet aš kažkur "nuskaičiau", kad žiemą jiems beveik visai nebūtinas laistymas, kad turi kaip tikras medis mesti lapelius. Tai mes saviškio beveik ir nelaistėm, laikėm lodžijoj, jis normaliai ten laikėsi. Bet prasidėjus šalčiams įnešėm į kambarį ir per porą dienų mūsų medis numetė visus lapus. verysad.gif verysad.gif verysad.gif dabar vis palaistom...Kažin, ar atsigaus jis mums... Gal yra kokių priemonių jam atgaivinti, nes paskaičius forumą akivaizdu, kad dėl drėgmės trūkumo taip atsitiko...
Gal duosit kas kokį gerą patarimą unsure.gif
Atsakyti
aš irgi turiu klausimėlį apie šį augalą ax.gif darbe gavom dovanų tokį mažuliuką, labai gražų, visi džiaugėsi, kad turim naują gražų augalą mirksiukas.gif ale, dabar buvo kalėdinės atostogos, ir savaitę gerą jo niekas nelaistė+ buvo išjungtas šildymas g.gif šįryt atėję darban radom bonsiuką nudžiuvusiais lapeliais unsure.gif ką daryt? jis dar atsigaus? manom, kad galėjo nušalt g.gif patarkit prašom, žinovės verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglis2: 02 sausio 2008 - 08:59
ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Turiu klausima. Nieko neismanau apie bonsus, bet jie man labai grazus. Kaip manot, ar iseitu uzauginti bonsa is lietuviskos pusaites? Kaip tyai reiktu daryti?
Atsakyti
Maniškis irgi numeta lapelius, bet vis matosi ant šakelių naujos tų lapukų užuomazgos.
Atsakyti
na tai niekas nepatars kaip mirštantį bonsiuką atgaivint verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(d.lineta @ 2008 01 04, 20:35)
Labas vakaras,
Turiu klausima. Nieko neismanau apie bonsus, bet jie man labai grazus. Kaip manot, ar iseitu uzauginti bonsa is lietuviskos pusaites? Kaip tyai reiktu daryti?

Labas, 4u.gif

Iš esmės iš visų pušaičių gaunasi labai gražūs bonsai, tik visus spygliuočius auginti sudėtingiau, tad jie nepatariami pradedantiesiems. Mat auga jie pakankamai lėtai ir žemė turi būti sausesnė, geriau maišyta su smėliu.
Nors aš pati irgi bandau užauginti pušaitę. O darydavau taip: prisirenku kur nors atokioje vietoje augančios pušaitės kankorėžių po žiemos kai tik pradeda atšilti ir padedu į šiltą vietą namie kol jie pasiskleidžia. Tada išimu sėklas, jas kažkur parą pamirkau šiltame vandenyje ir sodinu. Tokiu atveju jos jau būna patyrusios tą žiemos periodą ir labai gerai dygsta. Tik va problema, išdaigint išdaiginu, bet išaugint kolkas nepavyko, nors dar tik kartą ir bandžiau. Tad laukiu pavasario. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(spyglis2 @ 2008 01 05, 20:30)
na tai niekas nepatars kaip mirštantį bonsiuką atgaivint  verysad.gif

Laba,

nelabai supratau, kokios rūšies ten bonsiuką jūs gavot? Jei ten toks visžalis pritaikytas laikyti namie (na ne mūsų klimato juostos augalas), tai tokiam tikrai reikia šilumos, ir gal oras buvo per sausas. Tada labai greit pradeda gelsti ir kristi lapai. verysad.gif Iš vis centrinis šildymas nėra labai gerai tokiems medeliams, ypač jei ten koks lepus. Tada reiktų apipurkšti laikas nuo laiko, ar kitaip orą padrėkint. O jei ten ne visžalis medelis, tai gal tiesiog pajuto šaltesnį periodą ir pradėjo ruoštis žiemai..
Na betkokiua atveju, tikiuosi atsigaus. 4u.gif
Atsakyti