QUOTE(InRed @ 2007 11 21, 13:41)
help, mergaitės. Bonsas mano masiškai numetė lapus. Atrodo, kaip rudeninis - na, nepagelto jie, ti kad iš žaliuojančio medelio virto šakočiu

ką daryt??? Atrodo ir laistau, ir papurškiu....o gal jie turi lapus kartais mėtyt? O gal jam ant Palangės per šalta? Bet langai nauji, namas naujas, gi neturėtų šalt...žodžiu, help, gal kas ką patartų
Apziurek medelio sakales, ar jos nenudziuvusios, gal matosi naujos lapeliu uzuomazgos, pumpureliai? O gal yra kokiu vabaliuku? O gal yra problemu su saknimis, gal jos puva, galima jas apziureti. Vienu zodziu gali buti begale priezasciu
Bonsai meta lapelius, bet jei visus, tai manau kazkas negerai, pabandyk padeti ji kitoje vietoje, ir nors jis be lapu vis viena reikia ji apipurksti ir laistyti kas antra ar trecia diena.
Mano augintins taip pat mete lapus, bet jau yra nauju pumpureliu

ir as ji laikau ant stovo prie palanges. Pas mus namie labai silta, tai as ji apipurskiu 3, 4 kartus per diena ir laistau kas antra diena.
Skaiciau, kad bonsus gerai laistyti lietaus vandeniu, arba istirpinto sniego vandeniu. Mano vyras juokiasi is manes, nes kai lyja as jau lekiu i lauka ir pridedu indeliu prie namo
Papildyta:
Kas bijo pirkti bonsa, tai gali ji parsivesti is misko (kirtavietesi, pelketose vietose), ten galima rasti visokiausiu medeliu,eglutes, puseles, kurios gauna mazai sviesos, ar mazai "maisto" joms, tai jos buna suvargusios, visokiausiu formuir nedideles. Pabandykite. Gerai nepamenu, bet man atrodo, kad apie tokius bonsus yra www.bonasi.lt parasyta.