Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(jovka @ 2007 12 03, 15:00)
Jei netręšei, tai tikrai tavo bonsiukui trūksta trąšų. Bonsus reikia dažnai tręšt, nes medelis auga mažam vazonėly. O kada geriausia persodint, tai nežinau, bet manau, kaip ir bet kurias kitas gėles pavasary. ax.gif

o kokias trasas naudojat? Ar yra kazkokios universalios visiems bonsams? Maniskis meta lapus, kaip pasiutes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda-raudona @ 2007 12 03, 18:22)
Sveikos  4u.gif

o kokių rūšių bonsus auginate? Ar visi jie pirkti/dovanoti. Gal kuri bandė užsiauginti savo medelį iš sėklų, sodinukų ir panašiai? Aš jau kelis metelius jais domiuosi, bet iš parduotuvės neteko pirkti nei vieno.

gavau dovanų, bet net nežinau nei kaip vadinas blush2.gif tokie žali pailgi lapeliai biggrin.gif net nežinojau, kad juos galima ir pačiam iš kokių tais sėklų užsiaugint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2007 12 03, 16:50)
o kokias trasas naudojat? Ar yra kazkokios universalios visiems bonsams? Maniskis meta lapus, kaip pasiutes blink.gif

as tai papsastas universalias naudoju. Galbūt yra specialios bonsam, bet kolkas nenaudoju. tik va mano "bonsai " dar tokie, kad juos bonsais pavadint sunku. Jiems tik po 2metelius...
Atsakyti
Norėčiau didelio bonso, bet bijau, kad nesugalvotų išdvėsti - tokie inoringi atrodo, juk ne šiaip čia gėlė, o bonsas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda-raudona @ 2007 12 03, 17:22)
Sveikos  4u.gif

o kokių rūšių bonsus auginate? Ar visi jie pirkti/dovanoti. Gal kuri bandė užsiauginti savo medelį iš sėklų, sodinukų ir panašiai? Aš jau kelis metelius jais domiuosi, bet iš parduotuvės neteko pirkti nei vieno.

sveika, gal mane galetum pakonsultuot su tom seklom ax.gif vyras parveze kelias palmiu bonsu seklas ir dabar nzn blush2.gif kada geriau sodint i kokia zeme ir isvis nieko nzn doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 11 21, 13:41)
help, mergaitės. Bonsas mano masiškai numetė lapus. Atrodo, kaip rudeninis - na, nepagelto jie, ti kad iš žaliuojančio medelio virto šakočiu verysad.gif ką daryt??? Atrodo ir laistau, ir papurškiu....o gal jie turi lapus kartais mėtyt? O gal jam ant Palangės per šalta? Bet langai nauji, namas naujas, gi neturėtų šalt...žodžiu, help, gal kas ką patartų 4u.gif

Apziurek medelio sakales, ar jos nenudziuvusios, gal matosi naujos lapeliu uzuomazgos, pumpureliai? O gal yra kokiu vabaliuku? O gal yra problemu su saknimis, gal jos puva, galima jas apziureti. Vienu zodziu gali buti begale priezasciu doh.gif
Bonsai meta lapelius, bet jei visus, tai manau kazkas negerai, pabandyk padeti ji kitoje vietoje, ir nors jis be lapu vis viena reikia ji apipurksti ir laistyti kas antra ar trecia diena.
Mano augintins taip pat mete lapus, bet jau yra nauju pumpureliu thumbup.gif ir as ji laikau ant stovo prie palanges. Pas mus namie labai silta, tai as ji apipurskiu 3, 4 kartus per diena ir laistau kas antra diena.
Skaiciau, kad bonsus gerai laistyti lietaus vandeniu, arba istirpinto sniego vandeniu. Mano vyras juokiasi is manes, nes kai lyja as jau lekiu i lauka ir pridedu indeliu prie namo hah.gif
Papildyta:
Kas bijo pirkti bonsa, tai gali ji parsivesti is misko (kirtavietesi, pelketose vietose), ten galima rasti visokiausiu medeliu,eglutes, puseles, kurios gauna mazai sviesos, ar mazai "maisto" joms, tai jos buna suvargusios, visokiausiu formuir nedideles. Pabandykite. Gerai nepamenu, bet man atrodo, kad apie tokius bonsus yra www.bonasi.lt parasyta.
Atsakyti
Nusipirkau is as bonsiuka, kai namo parsiveziau, po keliu dienu pradejo mesti lapelius, tada persodinau, daznai laistau, purskiu. I lekstute idejau drenazo smulkaus, ten visada vandens ipilu, skaiciau, kad jiems labai dregme patinka. Dabar pradejo labai leisti naujas sakeles, lapus. Kazkur skaiciau, kad reikia juos apkarpyti, kitaip augs bele kaip. Tiesa, kai pirkau, nezinojau kokiom salygom jie auginami, kad surisami vielom, kad neaugtu, nors jie turetu uzaugti dideli ir grazus medziai.. vos neverkiau. Todel ji dar labiau myliu ir rupinuosi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fashion: 14 gruodžio 2007 - 17:34
QUOTE(snail @ 2007 12 07, 18:49)
sveika, gal mane galetum pakonsultuot su tom seklom  ax.gif  vyras parveze kelias palmiu bonsu seklas ir dabar nzn  blush2.gif  kada geriau sodint i kokia zeme ir isvis nieko nzn  doh.gif  blush2.gif

Labukas, 4u.gif

na visų rūšių bonsai skirtingai reik sodinti. Dauguma sėklų vistiek turi pereiti tą žiemojimo periodą, tai jas reiktų laikyti drėgnai šaldytuve ar šiaip kur šalta apie tris mėnesius, kad būtų panašu į natūralias salygas, o pavasarį jau sodinti. Kitoms sėkloms tas nebūtina, tada tiesiog prieš sodinant pavasarį išmirkai dienelę dvi vandenyje, kad padidėtų daigumas ir iš kart į vazonėlį. Kaip dėl tavųju tai neturiu supratimo. doh.gif Aš kiek esu pirkus sėklų, tai visada su jom atsiųsdavo nors ir trumputį aprašymą, kaip sėklas daigint.
Atsakyti
QUOTE(juoda-raudona @ 2007 12 15, 22:08)
Labukas,  4u.gif

na visų rūšių bonsai skirtingai reik sodinti. Dauguma sėklų vistiek turi pereiti tą žiemojimo periodą, tai jas reiktų laikyti drėgnai šaldytuve ar šiaip kur šalta apie tris mėnesius, kad būtų panašu į natūralias salygas, o pavasarį jau sodinti. Kitoms sėkloms tas nebūtina, tada tiesiog prieš sodinant pavasarį išmirkai dienelę dvi vandenyje, kad padidėtų daigumas ir iš kart į vazonėlį. Kaip dėl tavųju tai neturiu supratimo.  doh.gif Aš kiek esu pirkus sėklų, tai visada su jom atsiųsdavo nors ir trumputį aprašymą, kaip sėklas daigint.

Sveika, aišku teks pačiai ekspermentuot ax.gif o iš kur užsisakineji seklas? ir ar daug jos kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2007 12 15, 22:12)
Sveika, aišku teks pačiai ekspermentuot  ax.gif o iš kur užsisakineji seklas? ir ar daug jos kainuoja?

Aš visada pirkau iš ebay.com, ten aukciono pagrindu, tai galima rast ir labai pigiai. Iš internetinių parduotuvių tiesa pasakius pirkti nebandžiau. g.gif bet va iš pastarojo tai nusivilti neteko. Didesnė problema, kad dar nemoku tų medelių išauginti. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, jungiuosi prie jusu - bonsu augintoju tongue.gif
MB gavo dovanu maza bonsiuka, tai dabar priziuriu as ji biggrin.gif turim ji tik 5 dienas...
purskiu zeme 2 kartus per diena, nes musu bute labai sausas oras ir susidaro ispudis, jei purksciau 1 karta - butu per mazai g.gif siek tiek lapelius meto...na ziuresiu, kaip seksis ji auginti...
Atsakyti
Mirsta mano bonsas verysad.gif Perkeliau i kita vieta.. Gal salia auganti orchieja nepatiko??
Atsakyti