Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(zebrina @ 2007 10 24, 18:22)
As tai saviski laistau is virsaus,ir apipurskiu  beveik kasdien ,ypac dabar kai kambariuos 24 doh.gif Tikrai labai graziai auga,ir naujus lapelius leidzia.Bet va ko bijau ,tai persodinimo g.gif jis pas mane jau 2 metai,bet dar nei karto nepersodintas,kaip pirkau taip ir auga.Gal pavasari reiks gerai pasiskaicius bandyt..

Ok, bandysiu ir as taip. Nes pildavau ir tiek. Su persodinimu irgi nezinau kaip bus, nes irgi panasiai apie 2 metus auginam, bet dar nepersodinom unsure.gif
Atsakyti
Net nežinau, ar šiandien daug sutaupiau, ar nedaug išmečiau "ant vėjo": Maximoj nusipirkau nupigintą bonsiuką. Pamačiau ant šakelių naujų lapelių užuomazgas ir surizikavau. Dabar reikia keliaut į pirmą temos puslapį ir viską gerai išsistudijuot smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos.

Gavom dovanų Bonsai medely. Neturiu žalio supratimo kaip ten ką su juo daryti. blush2.gif

Labai nieko jis man blush2.gif

Gal padėsite? Jis lapuotis. maži lapeliai.

Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puuga @ 2004 09 21, 22:47)
Sveikutes, auginam namie 5 bonzus, viena pirkom papigiai geliu parduotuvej, siuo metu jis lapus meta.
O visus kitus is misko parsivezem ir formuoti patys bandom. Kol kas jie balkone, bet ka reiks daryti ziema???? Balkonas neistiklintas, o kambaryje gali buti per silta.
Gal kas irgi is paprasto medelio bonsa auginate ir zinot kaip samana uzzeldinti?

Kaip supratau galima ir patiems užsiauginti bonsą? blush2.gif ar aš kažką ne taip supratau? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edita:): 12 lapkričio 2007 - 18:58
QUOTE(Edita:) @ 2007 11 12, 18:57)
Kaip supratau galima ir patiems užsiauginti bonsą? blush2.gif  ar aš kažką ne taip supratau? ax.gif

aha galima, bet užaugint prireiks keleta metų.

Aš pati balkone bandau augint. Kadangi tai darau tik 3m, tai kolkas savo medelių bonsais pavadint dar negaliu...
Atsakyti
?

o jeigu ant žemės. sąmanų pas mane nėra, atsirado vos matomas balkšvas kažkas? blink.gif na kaip pelėsiukas... bet toks perregimas dar?
Atsakyti
QUOTE(Verba @ 2007 11 05, 18:10)
Net nežinau, ar šiandien daug sutaupiau, ar nedaug išmečiau "ant vėjo": Maximoj nusipirkau nupigintą bonsiuką. Pamačiau ant šakelių naujų lapelių užuomazgas ir surizikavau. Dabar reikia keliaut į pirmą temos puslapį ir viską gerai išsistudijuot smile.gif

lotuliukas.gif O as vis dar "lauzausi"...bijau, kad tikrai numarinsiu. Todel tik groziuosi.
Atsakyti
Labutis visoms ir visiems bonsu augintojoms group.gif
Ir as susigundziau nusipirkti bonsiuka, rinkausi pardeje ilgokai, aciu pardavejoms, kad manes neisvare doh.gif Bet iskyla daug klausimu del jo auginimo. Ypac del auginimo bute, nes pas mus labai silta. Laistau kas antra diena, nes zeme vis atrodo vis sausa ir purskiu po 2-3 kartus per diena g.gif bijau kad nenudziutu. Gal kas nors taip pat susiduria ta problema?
Lapeliai tai tik keli nukrito, kurie jau buvo pagelte. Vyras is manes juokiasi, kad as vaikstau aplink bonsa kaip aplink vaika, bet jis man toks grazus, tai bijau numarinti. Pabandysiu rytoj atsiusti jo nuotrauka
Atsakyti
Labusikas doh.gif mano bonsa parazitai uzpuole!!!!!!! Maciau kazkoki vabaliuka ropinejant ir kazkoki balksva kirminuka laistant radau frusty.gif Skaiciau, kad galima su kalio permag. palaistyti, bet as gyvenu ne Lietuvoje, kazin ar gausiu pirkti. Gal kas zinote kokiu naminiu priemoniu nuo kirminuku???? Apie vabalu naikinima su muilo, asiukliu nuovirais radau bonsai.lt, o apie kirmeliukus nieko neraso sad.gif Gal galite kas patarti??????
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Jungiuosi ir as i Jusu saunu bonsiuku augintoju buri biggrin.gif
Mano bonsiukas - Ficus retusa blush2.gif (Ziurinejau nuotraukas ir identifikavau savo medeli). Stovi jis ant pietines palanges (saulutes visa vasara gavo, o ir balkonas pastoviai buvo atidarytas), laistau kas antra diena, tik va nepurskiu, reikes pabandyti. Man kilo mintis apie lapeliu valyma, tada ir pagalvojau, kad gal reikia purksti...Zaliuoja, auga mano medelis ir dziugina savo naujais lapeliais...Trasas naudoju universalias (kaip ir visoms gelems, veliau parasysiu ju pavadinima, jeigu kam butu idomu). Pas mane jis jau 4 menesius gyvena rolleyes.gif Is pradziu, kai padovanojo, tai mete lapelius, geltonavo jie (bet labai trumpai ir nedaug tu lapeliu prarado), o paskui apsiprato ir dabar thumbup.gif Tik va dabar kai sildymo sezonas prasidejo, tai reikia gal sakau dazniau papurksti, palaistyti, nes oras namie labai sausas verysad.gif O apie persodinima as taip pat pagalvojau g.gif Tik baisoka, kad ko nepridirbciau schmoll.gif Zeme, kiek matau, tai turi buti labai "lengva", orui laidi (cia as savo zodziais bandau apibrezti). Gal kas auginate Ficus retusa ir persodinote? pasidalinkite, prasau, savo patirtimi gathering.gif Aciukas smile.gif
Atsakyti
help, mergaitės. Bonsas mano masiškai numetė lapus. Atrodo, kaip rudeninis - na, nepagelto jie, ti kad iš žaliuojančio medelio virto šakočiu verysad.gif ką daryt??? Atrodo ir laistau, ir papurškiu....o gal jie turi lapus kartais mėtyt? O gal jam ant Palangės per šalta? Bet langai nauji, namas naujas, gi neturėtų šalt...žodžiu, help, gal kas ką patartų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vakarė @ 2007 11 20, 13:30)
Sveikutes  smile.gif Jungiuosi ir as i Jusu saunu bonsiuku augintoju buri  biggrin.gif
Mano bonsiukas - Ficus retusa  blush2.gif (Ziurinejau nuotraukas ir identifikavau savo medeli). Stovi jis ant pietines palanges (saulutes visa vasara gavo, o ir balkonas pastoviai buvo atidarytas), laistau kas antra diena, tik va nepurskiu, reikes pabandyti. Man kilo mintis apie lapeliu valyma, tada ir pagalvojau, kad gal reikia purksti...Zaliuoja, auga mano medelis ir dziugina savo naujais lapeliais...Trasas naudoju universalias (kaip ir visoms gelems, veliau parasysiu ju pavadinima, jeigu kam butu idomu). Pas mane jis jau 4 menesius gyvena  rolleyes.gif Is pradziu, kai padovanojo, tai mete lapelius, geltonavo jie (bet labai trumpai ir nedaug tu lapeliu prarado), o paskui apsiprato ir dabar  thumbup.gif Tik va dabar kai sildymo sezonas prasidejo, tai reikia gal sakau dazniau papurksti, palaistyti, nes oras namie labai sausas  verysad.gif O apie persodinima as taip pat pagalvojau  g.gif Tik baisoka, kad ko nepridirbciau  schmoll.gif Zeme, kiek matau, tai turi buti labai "lengva", orui laidi (cia as savo zodziais bandau apibrezti). Gal kas auginate Ficus retusa ir persodinote? pasidalinkite, prasau, savo patirtimi  gathering.gif Aciukas  smile.gif

Mano irgi fikusiukas,tik laikau siek tiek toliau nuo lango(gal kokia 30cm.)bet irgi pietine puse.Vasara tai isvis bijau nudegint ,nes langas ikaista nerealiai,ten net kaktusams pavojinga ,jau nekalbant apie situos lepunelius mirksiukas.gif Lapelius tai labai retai kada pavalau,nebent kai jau labai matosi nuo purskimo taskiukai.Na kol kas tikrai nuostabus medelis,sekasi augint,va kad dar taip sekmingai pasisektu pavasari persodint thumbup.gif Galvoju gal tik dali zemes pakeist ,kad ten jo labai nejudint g.gif
Atsakyti