Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

Paskaiciau, kad spygliuociai ir ne tik jie gali sekmingai ziemoti balkone, juos tinkamai paruosus. Pasirodo, juos galima islaikyti net rusyje huh.gif , tik reikia saugot, kad neperdziutu.
Cia galima rasti daug informacijos:
http://www.bonsai.ru/
http://www.mybonsai.ru/
http://www.bonsaibasics.com/
O ten jau toliau duoda dar daugiau nuorodu.
Atsakyti
QUOTE (kuke @ 2004 08 18, 17:22)
Merginos, spygliuociu bonsus auginti yra sudetinga. Jiems ziema reikia sudaryti salygas, artimas laukui, toks poilsio metas.

Taip ir man aiskino vienas bonsu augintojas. Bonsus pirksiu, kai name gyvensiu thumbup.gif
Atsakyti
Ne visi bonsai gali ziemoti lauke. pvz. maniskis - pietu augalas ir jam tokio ramybes periodo nereikia ( t.y. reikia, bet jam labai gerai ir ant vesios palanges -pas mus sildomos grindys, taigi tiks palange idealiai).
Musu krastu augalus (pusis, klevus, ir t.t.) butinai reikia laikyti salciau, bet pirma reikia pasirupinti,kad nesusaltu ju saknys . Geriausia, pasodinti lauke ziemai, nes vazonas tikrai persals. Zodziu, terlione. Bet jie to verti.
Jei sugebesiu islaikyti savo fikuti, tada gal reikes pagalvoti apie spygliuka g.gif bet visgi tai nera taip paprasta. Dabar kai karsta, tai net ir kasdien purskiamas-liejamas jis kita diena vel sausutelis.... Taigi, kaip su mazu vaiku.
O cia va zydintis bonsas-rododendras :

user posted image
Atsakyti
Miglute, cia tu toki grozi namie augini???? ohmy.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
smile.gif
Atsakyti
Ne, ka tu. Cia is to puslapio kur tau siuncaiu - pasaulio sedevrai .
Atsakyti
As irgi zaviuosi bonsais ir pagaliau mama padovanojo viena thumbup.gif Na pati dovanu gavo, bet jai bonsai nepatinka, sako, kad gaila ju, taip kankinasi g.gif Tai auginu dabar bonsai fika smulkialapi clap_1.gif Vakar maciau parduotuvej bonsai pusi, tai kaina 300 blink.gif doh.gif Taip ir atsoko fantazija... wink.gif Bet visgi labai noreciau dar bent poros bonsai... clap.gif
Atsakyti
mano bonsaas irgi numiro... sad.gif pertrese ji mama, kai buvau jai palikus per atostogas... bet noriu kito... o tie zydintys, tai is viso fantastika thumbup.gif
Atsakyti
as irgi radau bonzai pusu, tai kainos, kad ... blink.gif blink.gif
reikia juos ismokti graziai auginti, kad toki galetum isigyti, ir beje senukuose,geliu skyriuje yra bonzai gana nebrangiu, po 19 lt, tai pradedantiems augintojams sakyciau pats tas- pasimokyti auginti, o jei nenumirs, tai tada galima ir brangesni isigyti.
ir tie senukuose, tai kai kurie net su ziedais... thumbup.gif
Atsakyti
mamkinas>o kuriuose senukuose su ziedais matei? blink.gif ukmerges g. senukuose? ten yra bonsu, bet ten man nelabai grazus tie pigus, lapai ju byra, tokie mirstantys atrodo, o ir formos negrazios... unsure.gif pushi as ten maciau, kur uz 300 Lt, ta neblogai atrodo... rolleyes.gif bet su ziedais tai labai noreciau clap.gif na o maniskis bonsas dar (tfu tfu tfu) auga, zaliuoja, sviezius lapelius leidzia thumbup.gif
Atsakyti
man maniskio bonso taip gaila... sad.gif kol as ji ziurejau, taip gerai bujojo ir net zydejo... tokiais smulkiais baltais ziedukais... as net nezinau kokios rusies ten medelis buvo... tokie lapai kaip karpyti.. sakau, reikia vel isigyt
Atsakyti
QUOTE (Mytera @ 2004 09 15, 11:47)
mamkinas>o kuriuose senukuose su ziedais matei? blink.gif ukmerges g. senukuose? ten yra bonsu, bet ten man nelabai grazus tie pigus, lapai ju byra, tokie mirstantys atrodo, o ir formos negrazios... unsure.gif pushi as ten maciau, kur uz 300 Lt, ta neblogai atrodo... rolleyes.gif bet su ziedais tai labai noreciau clap.gif na o maniskis bonsas dar (tfu tfu tfu) auga, zaliuoja, sviezius lapelius leidzia thumbup.gif

taip, Ukmerges g. senukuose, as tan savaji "bandymu triusi" irgi papigiai nusipirkau prie pora menesiuku kai dovanotasis grazuolis numiro.. sad.gif
tai dabar ta nelabai grazu auginu ir stebiu, zinok ir man eme grazius naujus lapelius leisti clap.gif , galgi kas grazaus iseis... g.gif
o sui ziedeliais tie kur nelabai grazus, as ten juos apziurejau tai ant vieno jau skleidesi ziedai, o kitas su pumpurais buvo... ga sakau bandymams ir tiktu...
Atsakyti
Sveikutes, auginam namie 5 bonzus, viena pirkom papigiai geliu parduotuvej, siuo metu jis lapus meta.
O visus kitus is misko parsivezem ir formuoti patys bandom. Kol kas jie balkone, bet ka reiks daryti ziema???? Balkonas neistiklintas, o kambaryje gali buti per silta.
Gal kas irgi is paprasto medelio bonsa auginate ir zinot kaip samana uzzeldinti?
Atsakyti