QUOTE(starke @ 2015 03 21, 22:42)
Man Whiplash tai nieko ypatingo, kaip tik dar daugiau priesiskai nuteikia, kad nieko ipatingo nera ir visi taip giria

Tas aktorius plikas tai gerai vaidino, vienintelis geras dalykas tame filme bent jau man
įdėsiu šitą, nes labai sutinku su nuomone:
"Šitas filmas gavo dar porą oskarų: už vaizdo ir garso montažą. Nežinau, dar galėjo gauti ir už pabaigos titrų dizainą arba J. K. Simmonso hairstylingą ir aš tai turbūt visiškai palaikyčiau, nes man Whiplash taip stipriai patiko, kad tebyra oskarai. Beje, Whiplash buvo Sundance filmų festivalį atidaręs filmas - tai šiaip jau irgi yra labai rimtas dalykas.
Whiplash buvo nufilmuotas per 19 dienų. Šitas faktas yra tikrai pakankamai iškalbingas, kad jį išskirčiau atskiroje eilutėje ir jo plačiau nekomentuočiau.
Nežinau, kaip į Whiplash reaguoja sterilios, hiperoptimistinės, aklai pozityvios edukacijos propaguotojai ir gynėjai - būtų įdomu išgirsti. Čia šitoj vietoj nereikėtų įsižeisti kokio nors skandinaviško edukacijos modelio gerbėjai ir patyčių heiteriai, nes aš juos visus labai palaikau ir pats esu patyčių heiteris (skandinaviško edukacijos modelio gerbimui reikėtų daugiau žinių). Aš labiau kalbu apie tuos, kurie sako, jog moksleivis arba studentas turėtų kasdien gauti dešimtukų vien už tai, kad pavyko šįryt prieš paskaitas ar pamokas apsirengti, kad tik būtų laimingas ir skleistų džiaugsmą bei meilę bei pozityvias vibracijas.
Žodžiu, filme klausiama, ar teisinga siekiant maksimalaus, beveik neįmanomo rezultato, peržengti kai kurias civilizuoto edukacinio bendravimo ribas. Aš atsakysiu taip, kaip kartais mėgsta politikai - klausimu į klausimą. Yra toks komikas Louis CK, kuris sugalvojo tokią frazę But maybe - Bet galbūt. Tai jojojo, tai ten taip taip, oi vargeli vargeli, kaip taip galima elgtis, BUT MAYBE tai vis dėlto yra vienintelis būdas pasiekti tokį rezultatą?"