QUOTE(Victorious @ 2015 03 06, 21:37)
Planuojam į "Kino pavasary", bet verto dėmesio filmo dar neišsirinkom. Gal turite pasiūlymų?
Kažkada žiūrėjau repertuarą, tai pirmieji dabar atėję į galvą - atidarymo filmas (
Mommy) bei
Sangailės vasara. Pirmasis - nes jau prieš tai buvau pasižymėjus prie norimų, antrasis - nes lietuviškas, kuris užsienio festivaliuose neblogai pasirodęs. Dar iš tų įžymesnių visai domina visokiuose populiariuose apdovanojimuose šmėžavę filmai, pvz.
Wild Tales,
Timbuktu ir pan.
Ką jau iki šios dienos esu mačiusi -
Frank (rekomenduoju, jei patinka keisti, muzikiniai filmai - toks specifinis, bet patiko) ir
What We Do in the Shadows (komedija, kuri pasižymi specifiniu humoru, tikrai ne kiekvienam bus juokinga, man pačiai nelabai, bet atkreipti dėmesį irgi siūlau)
Mano šiandieninis žiūrėtas -
Soldier's Girl (2003) - tikra istorija paremtas filmas apie kareivio ir transeksualo santykius, apie atradimus, praradimus, nuostatas ir beprotiškumą. Jau pradžia nuteikia atitinkamai pabaigai, vietomis kovojau su noru išjungti. Ne dėl to, kad nepatiktų - todėl, kad bijojau ir visaip kaip norėjau išvengti pabaigos. Filme transeksualą vaidina Lee Pace, tai apskritai pirmasis jo vaidmuo karjeroje (neskaitant pasirodymo kažkokio serialo vienoje serijoje) - puikiai suvaidino ir įtikinamai, ne ką prasčiau nei koks nors Jared Leto Dallas Buyers Club. Įdomus ir įtraukiantis, tad kam netrukdo panašūs santykiai (nes kad ir subtiliai pateiktų, bet scenų lovoje bus), visai rekomenduočiau. Jei ne dėl siužeto, kuris gal kiek ir nuspėjamas, tai bent dėl puikios aktorių vaidybos.