Įkraunama...
Įkraunama...

Rugsėjinukai 2014

QUOTE(butke @ 2015 02 19, 10:48)
Sveikos kažkaip buvau papratus kad mano vidurinysis daug priaugdavo nu bet ne visi vaikai vienodi  smile.gif
Gyditoja apžiūrėjo dantenas Justuko sako procesas vyksta tai lauksim dantukų thumbup.gif
Dar sakė kraujo tyrima reikia padaryti šešių mėnesiu bet aš tikriausiai anksčiau darysiu nes šešių mėnesių  dar ir skiepija bus per daug durimų o jums ar siūlė padidaryti? g.gif
O dėl primaitinimo tai mano mažius pradėjo po šaukštą bulvių ir morkų tyrelės sumaišytų su mano pienu valgyti kitą savaite  žadu dar moliūgo dadėti  žiūrėsim ar patiks nes dabar tai labai skaniai kerta  thumbup.gif

Labas is ryto,
Mums nesiule kraujo tyrimo. O del ko jums ji daro? Siaip? g.gif
O jus tyrele perkat ar patys darzoves verdat? Man iskilo klausimas del grudines koses - gyd.sake pirkti uzpilamas, bet as nenoriu. Manau spes vaikas tos sintetikos prisivalgyti. Zadu virti normalia kose ir sutrinti. Taigi nuo kokio grudo zadat pradeti? Grikio?
Atsakyti
QUOTE(paukste.rima @ 2015 02 18, 23:02)
Tema pasmerkta išnykimui biggrin.gif didžioji dalis į facebooką išsikraustė, likusios mažiau reiškiamės  ax.gif

Nu žiūriu ir aš kad bendravimo išvis maža, stengiuosi kasdien užeiti, parašyt ką nors, bet jau gautųsi kad pati su savim bendrausiu smile.gif

Bandykim diskusiją užvesti, vakar su drauge šitą temą gvildenim. Auginate savo vaikus, ar padedate jiems augti? Ir kokį skirtumą matot tarp šių terminų?

Atsakyti
Mes jau ragavome ir avižinės košės, tpfu tpfu..kol kas alergijos nepastebėjau, ragaujam ir darzovienes, turim prasikalusius du dantukus.
O kas dėl auginimo ar pdėjimo užaugti....visaip gaunasi...
Atsakyti
quote=A2te,2015 02 19, 11:20]
Labas is ryto,
Mums nesiule kraujo tyrimo. O del ko jums ji daro? Siaip? g.gif
O jus tyrele perkat ar patys darzoves verdat? Man iskilo klausimas del grudines koses - gyd.sake pirkti uzpilamas, bet as nenoriu. Manau spes vaikas tos sintetikos prisivalgyti. Zadu virti normalia kose ir sutrinti. Taigi nuo kokio grudo zadat pradeti? Grikio?
[/quote]
Verdu pati taip jokingai atrodo kai verdu puse bulvės ir tris grežinėlius morkos biggrin.gif
kraujo tyrima sakė daro profilaktiškai be to mes jį šiandien pasidarėm viskas liuks thumbup.gif net nesuverkė vaikas tik piktai žiūrėjo kas jam tą pirščiuką spaudo
O dėl pirktinių tyreliu šiandien nupirkau žiūrėsiu kaip valgys bet ją gaus tik ryt nes kai ją atidarai turi greit suvalgyti paskui
pati turėsiu ją valgyti nemesi juk
Apie grūdines košes dar negalvojau bet dėl tų užplikomų ir aš neturiu nuomonės nors sako kad jos nieko blogos nu tegu pirma pripranta prie daržovių košės

Tindirindiriuška sveiknu su dantukais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butke: 19 vasario 2015 - 13:27
QUOTE(butke @ 2015 02 19, 14:26)
Verdu pati taip jokingai atrodo kai verdu puse bulvės ir tris grežinėlius morkos  biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
labukas,
as dar nieko neverdu, kartais duodu banano su slyvu tyrele pamaisyto, reiks pradet gal... bet tingiu biggrin.gif
kruopu koses tai pirkau vyresneliui, ten sumalta, paruosta, nereikia terstis... yra ir geru firmu kur minimaliai priedu smile.gif

P.S. gal kas norit siuvinetu metriku savo maziukams, turiu dabar pridariusi graziu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Padangele: 19 vasario 2015 - 21:27
QUOTE(A2te @ 2015 02 19, 11:20)
Labas is ryto,
Mums nesiule kraujo tyrimo. O del ko jums ji daro? Siaip?  g.gif

Nez ka vadini užpilama koše - dabar yra daug gerų, kūdikiams pritaikytų užpilamų kosių iš ekologinių, biodinaminių ūkių. Tų pačių lietuviškų Mamuko, kur po kelias minutes pavirt, ir kitų, visiškai tik užpilti karštu vandeniu - eko parduotuvėse pilna, Assorti yra. Tiesiog laiko susitaupo, ypač kai vaikas valgus ir reikia paruošti čia ir dabar. Bet jei turi laiko, gali ir smulkint paprastą.

Turiu nusipirkus 5 skirtingų rūšių (būt gerai ir visų 7 - kiekvienai savaitės dienai kitokią) vis pakaitalioju. Perku paprastas, be priedų - pieno, cukraus, vaisių, elementariai - avyzų, ryžių, kukurūzų, speltos. Kartais pati įdedu garuose virto obuolio, virtų ir sutrintų džiovintų slyvų, razinkų.

Daržovienių irgi visokių duodu, mūsų didelė šeima, tai su 3 grižinėliais atskirai neturiu kada vargti - stengiuosi gaminti taip, kad visiems pritaikoma būtų, pvz., verdu moliūgų sriubą, iš pradžių be prieskonių, dalį sutrinu mažajai, o tada visiems kitiems prieskonių įdedu. Tas pats su bulvių koše. Skanu bulves su salierais pamaišyt.

Kraujo tyrimą apie 6 mėn daro norėdami pažiūrėti, kaip vaikas tvarkosi/išėjo iš mažakraujystės krizės. Apie 6 mėn kaip tik senka geležies atsargos, turėtos nuo gimimo, o su mamos pienu geležies vaikas gauna labai minimaliai. Tai dar viena iš priežasčių kodėl rekomenduojama pradėti primaitinti apie 6mėn. Tuomet geležies pradedama gauti iš maisto. Kai kurie gydytojai šį tyrimą atidėda vėliau, kai vaikas jau pradeda gauti papildomo maisto, tada po 1-2 mėn rekomenduoja pažiūrėt kaip reikalai su hemoglobinu, ar gerai pasisavina geležį iš maisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 19 vasario 2015 - 21:58
Sveikos norėjau paklausti ar jūsų vaikui irgi nepatinka miegoti užsiklojus mano tik pajunta anklodę ant kojų iškart spardytis pradeda kol numeta miegmaišis irgi netinka ? Matyt jam netinka kai kojos supančiotos g.gif
Atsakyti
Gazulka, aciu uz issamu atsakyma. Bandysiu pasidometi, kas ten per koses.
Mums 6 men.bus kovo 4 tai gal ir gausim ta kraujo tyrima, o jri ne tai reiks paprasyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A2te: 20 vasario 2015 - 10:37
Labad. O, jau kitas reikalas - atsiverti puslapį ir matai, kad yęa temų pasisakymui biggrin.gif

Aš saviškę primaitint pradėsiu nuo kovo mėn, bus kaip tik 5,5 mėn. Ketinu pradėt nuo daržovių, tik vėliau įvest grūdines.. ketinu viską virt pati, o kai pradėsiu grūdines, galvoju imtis pirmiausiai grikius. Ir susimalt juos kavamale, po to virt. Manau, kad pirksiu galbūt tik vaisių tyrelių, ko pati neturiu. Dėl užpilamų košių kol kas nežinau - nenorėčiau jų,bet neatsižadu - matysiu, kaip viskas eisis, kaip mažoji valgys, kaip darbai ir pan.., dabar dar sunkh kažką teigti..

Mano mažiukė irgi nemėgsta antklodės, nuolat nusispardo:)

Dėl auginimo/padėjimo augt., aš manau, kad mūsų, tėvų, paskirtis yra paruošti vaiką JO gyvenimui, lydėt jo kelyje, jam patart, taigi - padėt augt. Tačiau taip pat galvoju, kad labai dažnai bent jau aš pati pamiršiu, kad ji nėra MANO.. aš norėsiu ją savintis, laikyt šalia, norėsiu ją Augint. Todėl reikės daug pastangų dėt, kad nepamirščiau, jog ji gimė ne man,o Jos pačios Gyvenimui.
Atsakyti
Sveikos kaip gerai išmėgojau nežinau gal dėl to kad Justukui leidau miegoti neapsiklojus aprengiau šilta pižama ir parpė virutis ramiai thumbup.gif
tiesa daviau pirktinės tyrelės tai labai skaniai valgė mano virtas daržovių košes irgi pradėjo valgyti o dėl grūdinių košių dar palauksiu
Atsakyti
QUOTE(paukste.rima @ 2015 02 20, 23:26)
Dėl auginimo/padėjimo augt., aš manau, kad mūsų, tėvų, paskirtis yra paruošti vaiką JO gyvenimui, lydėt jo kelyje, jam patart, taigi - padėt augt. Tačiau taip pat galvoju, kad labai dažnai bent jau aš pati pamiršiu, kad ji nėra MANO.. aš norėsiu ją savintis, laikyt šalia, norėsiu ją Augint. Todėl reikės daug pastangų dėt, kad nepamirščiau, jog ji gimė ne  man,o Jos pačios Gyvenimui.

Va va, labai gražiai mintis išreikšta. Ir aš tokios nuomonės. thumbup.gif Man mama irgi "padėjo augti" ir paleido į pasaulį gyveti savarankiškai pilnai pasiruošusią, o dabar aš pas ją kaip svečias. Štai vyras buvo "augintas sau" ir dabar pastoviai anyta neatstoja su visokiais buitiniais darbais, kuriuos reikia važiuoti pas ją padaryt doh.gif

Vėl apie košes prakalbom. Žadu daryti pati, turiu vadinamą blenderį, tai be problemų. Bet seilėtekus dar intensyvus, ryti reiškia nemoka, tai neskubinsiu raidos, viskas tegu vyksta savaime.

Šiaip tai tų 6 mėn laukiu kaip kokio deadline'o nes kažkaip atrodo, kad tada jau bus viskas galima smile.gif
Atsakyti