Įkraunama...
Įkraunama...

Intuicija

QUOTE(Riviera Maya @ 2015 01 18, 18:15)
Intuicija, kai isvengi klaidu, kai zinai, o ne kai tik paglvoji  mirksiukas.gif

Intuicija negarantuoja klaidu isvengimo. Klaidu isvengti gali ir samoningai mastydamas, loginiu mastymu. Intuicija, nuojauta gauni informacijos, o kiek ja vadovaujies, klausai, priimi sprendimus ja vadovaudamasis ar ne- priklauso nuo taves, ir isvengsi klaidu, ne, pasielgsi teisingai, ne ir kt priklauso nuo taves.

"Intuicija – tiesos suvokimas, informacijos gavimas ne tiesiogiai stebint pasaulį ir ne samprotaujant ar darant išvadas, o tiesiogiai iškylant idėjai. Veikiant intuicijai įžvalgos išplaukia greitai ir be ilgų apmąstymų.Tiesos suvokimas pagrįstas vaizduote, empatija, ankstesnės patirties apdorojimu pasąmonės lygyje.
Šis žodis kilęs iš lotyniško žodžio intueri, kurio apytikrė reikšmė - žvelgti į vidų. Šnekamojoje kalboje intuicija dažniausiai apibūdinama kaip nuojauta, įžvalgumas, subtilus suvokimas, skverbimasis į esmę. Nuojauta mus aprūpina įsitikinimais, kurių mes negalime pagrįsti. Dėl šios priežasties ši emocija tapo psichologijos tyrinėjimo dalyku. Dešinysis smegenų pusrutulis dažnai siejamas su tokiais intuityviais vyksmais kaip estetiniai įgūdžiai" Wikipedia.

6 intuicijos lavinimo budai: http://www.horo.lt/6...ja/asmenybe/563
Atsakyti
QUOTE(Solemn still @ 2015 01 19, 20:10)
Intuicija negarantuoja klaidu isvengimo. Klaidu isvengti gali ir samoningai mastydamas, loginiu mastymu. Intuicija, nuojauta gauni informacijos, o kiek ja vadovaujies, klausai, priimi sprendimus ja vadovaudamasis ar ne- priklauso nuo taves, ir isvengsi klaidu, ne, pasielgsi teisingai, ne ir kt priklauso nuo taves.

"Intuicija – tiesos suvokimas, informacijos gavimas ne tiesiogiai stebint pasaulį ir ne samprotaujant ar darant išvadas, o tiesiogiai iškylant idėjai. Veikiant intuicijai įžvalgos išplaukia greitai ir be ilgų apmąstymų.Tiesos suvokimas pagrįstas vaizduote, empatija, ankstesnės patirties apdorojimu pasąmonės lygyje.
Šis žodis kilęs iš lotyniško žodžio intueri, kurio apytikrė reikšmė - žvelgti į vidų. Šnekamojoje kalboje intuicija dažniausiai apibūdinama kaip nuojauta, įžvalgumas, subtilus suvokimas, skverbimasis į esmę. Nuojauta mus aprūpina įsitikinimais, kurių mes negalime pagrįsti. Dėl šios priežasties ši emocija tapo psichologijos tyrinėjimo dalyku. Dešinysis smegenų pusrutulis dažnai siejamas su tokiais intuityviais vyksmais kaip estetiniai įgūdžiai" Wikipedia.

6 intuicijos lavinimo budai: http://www.horo.lt/6...ja/asmenybe/563

Paryskinau su kuo 100% sutinku 4u.gif Su kitkuo nevisai, nes visa kita labiau paprasciausiai gyvenimo patirtis, perskaitytos knygos, t.t. Intuicija man 100% nuojauta 4u.gif Jei as nepatyriau kazko gyvenime ir ko knygose neskaiciau ar kitu jusu galimu variantu informacijos negavau, kaip as tai galiu priskirti tada jusu ivardinamai intuicijai 4u.gif ? As nesiginciju, tik issakau savo nuomone mirksiukas.gif Tik tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 01 20, 02:34)
Paryskinau su kuo 100% sutinku  4u.gif Su kitkuo nevisai, nes visa kita labiau paprasciausiai gyvenimo patirtis, perskaitytos knygos, t.t. Intuicija man 100% nuojauta  4u.gif Jei as nepatyriau kazko gyvenime ir ko knygose neskaiciau ar kitu jusu galimu variantu informacijos negavau, kaip as tai galiu  priskirti  tada jusu ivardinamai intuicijai  4u.gif ? As nesiginciju, tik issakau savo nuomone  mirksiukas.gif Tik tiek  4u.gif

Bet intuicija ir nuojauta tai vienas ir tas pats. Intuicija=Nuojauta. Tik moksliškai,literatūriškai intuicija,o jei paprastai, nuojauta. Ir knygų čia nereik čia mūsų kasdienybė,kasdieninė praktika.
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 01 20, 02:34)
. Intuicija man 100% nuojauta

Bet būtent apie tai aš ir kalbu.ta jūs ir paryškinote.dėl to ir nekilo diskusija. Mes jau pradedam kartotis. Diskusija kilo dėl ankstesnio jūsų pasisakymo kur jūs visai kitaip įvardijote savo supratimą apie intuicija.
Ir atkreipkit dėmesį ne pirmas pastebėjimas ir ne vieno žmogaus-jūs blaškotės dėl savo nuomonės. Pati sau prieštaraujate. Pateikiat savo nuomonę,teiginį vienaip opaskui jau keičiat nuomonę, arba oponento nuomonę kuria jis tik ką oponavo,tikslino pakartojat kaip savo ir gaunasi tuo pačiu klausimu pateikiat du skirtinus variantus vieną kitam prieštaraujančius kaip savo nuomonę. Literatūra skirta informacijai,jos papildymui, padeda susivokt,susidaryt nuomonę. Tada žmogus žino apie ką kalba, turi nuomonę kad ir nekategoriška,ne tvirtą.Tai bent jau prieš leidžiant info per save tas knygas paskaitykit kad suprastumėt ką leidžiat.nes dabar susidaro įspūdis kad nesuprantat,pati pateikdama nuomonę nesat dėl jos tikra, ir keičiat,prieštsraujat. Ir nesupranti ką žmogus...
Atsakyti
QUOTE(Solemn still @ 2015 01 20, 11:46)
Bet būtent apie tai aš ir kalbu.ta jūs ir paryškinote.dėl to ir nekilo diskusija. Mes jau pradedam kartotis. Diskusija kilo dėl ankstesnio jūsų pasisakymo kur jūs visai kitaip įvardijote savo supratimą apie intuicija.
Ir atkreipkit dėmesį ne pirmas pastebėjimas ir ne vieno žmogaus-jūs blaškotės dėl savo nuomonės. Pati sau prieštaraujate. Pateikiat savo nuomonę,teiginį vienaip opaskui jau keičiat nuomonę, arba oponento nuomonę kuria jis tik ką oponavo,tikslino pakartojat kaip savo ir gaunasi tuo pačiu klausimu pateikiat du skirtinus variantus vieną kitam prieštaraujančius kaip savo nuomonę.

Turbūt teks visoms ignoruoti šitą asmenį, o naujokams, kurie susidomės temomis ir jei ji juos kamuos, apie tai pranešti. Nes gaila laiko pešiojimams su pliku unsure.gif Jinai žmogus, kuris labai pasimetęs šiose temose: vienose aiškino, kad nieko nėra, kad mes išsigalvojame savo intuicijas, o kitose gąsdina baubais iš pašalies, iš aplinkos, besiskverbiančiais į mūsų pasąmones, nors nieko tokio nežemiško pasąmonėje nėra, ją net gyvūnai turi, tiesiog pas vienus tam tikri dalykai labiau išlavinti, pas kitus labiau užslopinti ir tiek. Aišku, visada pasitaiko ekstremumų. Bet juk net nėra jokių įrodymų, kad mūsų artimieji mirusieji su mumis susisiekinėja, niekas juk to nežino. Galbūt tai tik mūsų pačių nuojauta, išreikšta tokiu būdu. O ji pastoviai kaip užsukta plokštelė aiškina apie visokių iškrypėlių mums daromą įtaką doh.gif Jautresnį žmogų gali rimtai išgąsdinti tokiomis nesąmonėmis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Solemn still @ 2015 01 20, 11:46)
Ir atkreipkit dėmesį ne pirmas pastebėjimas ir ne vieno žmogaus-jūs blaškotės dėl savo nuomonės. Pati sau prieštaraujate. Pateikiat savo nuomonę,teiginį vienaip opaskui jau keičiat nuomonę, arba oponento nuomonę kuria jis tik ką oponavo,tikslino pakartojat kaip savo ir gaunasi tuo pačiu klausimu pateikiat du skirtinus variantus vieną kitam prieštaraujančius kaip savo nuomonę. Literatūra skirta informacijai,jos papildymui, padeda susivokt,susidaryt nuomonę. Tada žmogus žino apie ką kalba, turi nuomonę kad ir nekategoriška,ne tvirtą.Tai bent jau prieš leidžiant info per save tas knygas paskaitykit kad suprastumėt ką leidžiat.nes dabar susidaro įspūdis kad nesuprantat,pati pateikdama nuomonę nesat dėl jos tikra, ir keičiat,prieštsraujat. Ir nesupranti ką žmogus...

Solemn, del gautos informacijos susiejimo su intuicija, viska ko ismokame eidami per gyvenima, tau jau patirtis ir logiskas mastymas, bet situacijose, kuriose atsiduriame pirma karta, nezinomose situacijose, jusu minimas informacijos gavimas, intuicijos apibudinimui neatitinka 4u.gif

QUOTE(Monteverte @ 2015 01 20, 12:06)
Turbūt teks visoms ignoruoti šitą asmenį, o naujokams, kurie susidomės temomis ir jei ji juos kamuos, apie tai pranešti. Nes gaila laiko pešiojimams su pliku unsure.gif Jinai žmogus, kuris labai pasimetęs šiose temose: vienose aiškino, kad nieko nėra, kad mes išsigalvojame savo intuicijas, o kitose gąsdina baubais iš pašalies, iš aplinkos, besiskverbiančiais į mūsų pasąmones, nors nieko tokio nežemiško pasąmonėje nėra, ją net gyvūnai turi, tiesiog pas vienus tam tikri dalykai labiau išlavinti, pas kitus labiau užslopinti ir tiek. Aišku, visada pasitaiko ekstremumų. Bet juk net nėra jokių įrodymų, kad mūsų artimieji mirusieji su mumis susisiekinėja, niekas juk to nežino. Galbūt tai tik mūsų pačių nuojauta, išreikšta tokiu būdu. O ji pastoviai kaip užsukta plokštelė aiškina apie visokių iškrypėlių mums daromą įtaką doh.gif Jautresnį žmogų gali rimtai išgąsdinti tokiomis nesąmonėmis doh.gif

Monteverte, dvasios tikrai yra tik reikia moketi juos atskirti 4u.gif Nepripaisykite joms to ,ko jos nedaro, nes kitaip nusimato sunkus ju pamokymas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 01 20, 12:06)
Turbūt teks visoms ignoruoti šitą asmenį

taip. nes sudirba visas temas kur nueina ir prisneka tokiu veju, kad nebeimanoma per toki spama nieko perskaityt. as ir pati megstu ne i tema pakalbet kiek tai, bet cia jau aukstasis kliedesiu pilotazas. nebesmagu ir nebejuokinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amariliai: 20 sausio 2015 - 15:03
Tam ir yra sukurta galimybe ignoruoti asmeni 4u.gif Gal man irgi kazkieno postai nepatinka, as lygiai ta pati darau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helllen @ 2015 01 16, 15:22)
Intuicija - mano gyvenimo dalis. Aš jau jos net nepastebiu ir priimu kaip natūralų dalyką. Jei ji pradeda su manimi kalbėtis, tada protui sakau ša, dabar ne tavo eilė  smile.gif

O jei rimtai, buvo klausimas, kaip konkrečiai ji pasireiškia ir kaip ji veikia. Asmeniškai man, jei pagalvojau, kad kažką reikia pažiūrėti/padaryti/patikrinti/paskaityti/pasiimti , visada tai padarau. O ne aij, gal nereikia. Rezultatai: rastos darbinės klaidos dokumentuose, neteisingai suvesti duomenys prieš skrydžius, laiku pastebėti faktai, kurie keičiami dabar, arba po to jau vėlu. (skėčio pasięmimas , kai saulė sviečia, keliaujant specialių vaistų prisiminimas prieš kraunant krepšį ir pan.).
Dar būna teisingos informacijso užuominos: hm, gal pasitikslinti. Pasitikslini, akurat  bigsmile.gif  Galima nurašyti išlavintam strateginiam mąstymui, logikai, bet aš priskiriu intuicijai.

Nekalbu apie įvykius be jokios naudos: pagalvoji apie bendradarbe raudona suknele - įeini į ofisą - raudona suknelė. Hm..šiandien vietine valgykla kijevo kotletus gal daro. Nueini, o pietums kijevo kotletas  lotuliukas.gif 

Čia smulkmeniški pavyzdžiai.

kol išmokau išgirsti, daug kartų galvodavau: jetau, pagalvojau,  nepadariau, nepažiūrėjau ir pan. Dabar tos frazės , kad kodėl nepadariau kažko, jau nekartoju pusė metų. Ji išnyko, kai klausyti intuicijos pradėjau.

Super!
Va tai ir yra tikra intuicija!
Dziugu kad yra zmoniu kurie ja jaucia-girdi ir i ja isiklauso:)

Idomu kaip manot, ar visa tai pranesa mums musu Sielos, o gal tai ateina is Dvasios? Ar is kitur.. ???
Atsakyti
Perskaiciau dar karteli tema nuo pradziu, nesupratau, ka cia bandote man prikisti g.gif Niekur pati sau ne kartelio nepriestaravau 4u.gif Jei priestaravimas tai, kad logiskas mastymas stiprina intuicija, tai tada jusu ten priestaravimai sau pacioms zymiai didesni lotuliukas.gif Pasiskaitykite kai laiko turesite 4u.gif
Atsakyti
Sendien skaitydama apie akmenis prisiminiau kaip pas mane atsirado akmenuku apyranke.
Niekada nebuvau akmenu gerbeja, ir nelabai jais domejausi, neturejau jokio papuosalo ir nesiruosiau pirkti.
Ruosiausi sestadieni vaziuoti i svecius. Paryciais sapnuoju, kad esu sveciuose pas ta pacia moteri pas kuria ruosiausi vaziuoti ir man ant rankos juodu akmenuku labai grazi, keliu eiliu apyranke, istiesus ranka dziaugiuosi maivausi, ir pabudau. Pabudau ir pamirsau.
Sveciuose bekalbant pastebejau verini-juodu akmeneliu ir jis iskart patrauke mano demesi-pasakiau koks mielas, kas cia, kokie akmeneliai. Padave ji man i rankas, pasake oniksas, apie kuri taip pat nebuvau girdejusi-ir iskart kazkaip uzsimaniau tokio. Prasitariau jai kad ir as noreciau tokio, labai patiko, bet labiau kaip apyrankes, nesiociau kaip apyranke. Ji man ji ir padovanojo, iskart apsivyniojau ant rankos.... ir ka jus galvojat... tai tas pats vaizdelis is sapno-ta pati apyranke, taip pat buvau patenkinta dziaugiausi, netgi uzsidejau ant tos pacios rankos kaip sapne... nors pati sapna buvau pamirsus ir tik gryzus i namus tik veliau prisiminiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Solemn still @ 2015 01 27, 19:49)
Sendien skaitydama apie akmenis prisiminiau kaip pas mane atsirado akmenuku apyranke.
Niekada nebuvau akmenu gerbeja, ir nelabai jais domejausi, neturejau jokio papuosalo ir nesiruosiau pirkti.
Ruosiausi sestadieni vaziuoti i svecius. Paryciais sapnuoju, kad esu sveciuose pas ta pacia  moteri pas kuria ruosiausi vaziuoti ir man ant rankos juodu akmenuku labai grazi, keliu eiliu apyranke, istiesus ranka dziaugiuosi maivausi, ir pabudau. Pabudau ir pamirsau. 
Sveciuose bekalbant pastebejau verini-juodu akmeneliu ir jis iskart patrauke mano demesi-pasakiau koks mielas, kas cia, kokie akmeneliai. Padave ji man i rankas, pasake oniksas, apie kuri taip pat nebuvau girdejusi-ir iskart kazkaip uzsimaniau tokio. Prasitariau jai kad ir as noreciau tokio, labai patiko, bet  labiau kaip apyrankes, nesiociau kaip apyranke. Ji man ji ir padovanojo, iskart apsivyniojau ant rankos.... ir ka jus galvojat... tai tas pats vaizdelis is sapno-ta pati apyranke, taip pat buvau patenkinta dziaugiausi, netgi uzsidejau ant tos pacios rankos kaip sapne... nors pati sapna buvau pamirsus ir tik gryzus i namus tik veliau  prisiminiau smile.gif

Cia daugiau i sapnu tema 4u.gif mirksiukas.gif
Dabar pilna panasiu sapnu, tik daugiau traukianciu zmones i parduotuves, nei pas drauges 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti