Įkraunama...
Įkraunama...

Intuicija

QUOTE(Monteverte @ 2016 07 03, 22:35)
Tikrai taip drinks_cheers.gif

Skaityk ir mokykis, Riviera Maya ir taikyk ką perskaitei sapnų ir ženklų temoje, jei drįsti ten reikštis

As nesireiskiu, Monteverte, tu reiskiesi, as rasau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ede @ 2016 07 03, 18:48)
butent drinks_cheers.gif
Papildyta:
Intuicija — tai aukštesnysis proto aspektas, kurio mokslas vis dar negali pilnai atskleisti. Žinoma tik tiek, kad ji yra aukščiau už racionalųjį protą, lygiai taip pat, kaip racionalusis protas yra aukščiau už instinktyvųjį protą.
Įdomu tai, kad intuityvus mąstymas, kurio galimybės tokios didelės, visuomenėje vis dar laikomas nepatikimu būdu sprendimams priimti, nors intuicija naudojosi stiprūs mokslininkai, tokie kaip Nikolas Tesla, Maksas Plankas ir Albertas Einšteinas. Mūsų visuomenė yra išauklėta garbinti racionalųjį protą ir kreipti mažiau dėmesio į tikrąsias žmogaus galimybes.
Aš ir pats jau spėjau įsitikinti, kad intuityviu žinojimu paremti sprendimai visada būna teisingi ir dėl jų netenka gailėtis ateityje, tačiau kai tik intuiciją nustelbia logika, svarstymai arba baimės, aš nuolat prisidarau bėdos... Tada tenka dirbti ir gaišti laiką, kad atitaisyčiau klaidas ir grįžčiau į tą kelią, kuriuo mane vedė aukštesnysis protas.
Norint nuodugniau išnagrinėti intuicijos temą, reikėtų bent kelių atskirų straipsnių, tačiau dabar mes turime sutelkti dėmesį į realią situaciją ir nuo jos nesislėpti. Tiesiog lavinkime savo intuiciją, naudokimės ja kasdien ir padarykime tai, ką turime padaryti.
Kaip lavinti savo intuiciją? Tai daroma lavinant vidinę tylą, mokant savo protą nurimti ir užleisti vietą aukštesniajai sąmonei. Tol, kol viduje vertiname įvykius, ieškome loginio sprendimo ir dėmesį telkiame į surinktos informacijos klodus, intuicijai pasireikšti pernelyg sunku. Tačiau nuraminus protą ir pažvelgus į problemą iš tylos pozicijos, sprendimas gali ateiti per pusę sekundės, nes visas reikiamas žinojimas jau yra mumyse.Martynas Jocius. Muzikos ir gyvenimo būdo projekto "Virsmai" autorius.

Taip palankiau kitiems, kad visi galvotu vienodai mirksiukas.gif
Man logika patvirtina intuicija, bet pirmiasia visada pajuntu, tada apgalvojusi priimu sprendima.
Tarytum patikrinu save abipusiskai 4u.gif Galiu supykti tik kai tam yra priezastis, todel tylai susikaupti netenka, bet zinau ka rasai. Triuksmingoje aplinkoje sunkiau daryti bet ka.

As niekada nesiremsiu kitu posakias ir mintimis, nes tai nemano, man tai tarytum savinimasis kito zmogaus vidinio turto, asmeniskos patirties. Pastebiu kai sutampa mintys su kitu mintymis, bet gyvenime remiuosi tik sava patirtimi, nes ji man labiausiai tinka 4u.gif Kiekvienas atrandame save patys 4u.gif Nemegstu spelioti, kai to reikia ne man, kas man tikrai idomu , visada pataikau tiksliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2016 07 03, 23:51)

As niekada nesiremsiu kitu posakias ir mintimis, nes tai nemano, man tai tarytum savinimasis kito zmogaus  vidinio turto, asmeniskos patirties. Pastebiu kai sutampa mintys su kitu mintymis, bet gyvenime remiuosi tik sava patirtimi, nes ji man labiausiai tinka  4u.gif Kiekvienas atrandame save patys  4u.gif Nemegstu spelioti, kai to reikia ne man, kas man tikrai idomu , visada pataikau tiksliai  4u.gif

O as vistiek noreciau pacituoti Teva Stanislova:
"Amžių amžiais buvo ir, matyt, bus dvi žmonių grupės. Vienų veidai bus nuolat pakelti į dangų, antrieji iš jų juoksis, šaipysis, vadins svajotojais. Tie, kurie moka išlaikyti pakeltas galvas, yra tartum šviesos laidininkai į šią pilką ir nuobodžią žemę. Dievas nuolat siunčia savo šviesą į žemę, bet maža laidininkų, maža pakeltų galvų ir širdžių."
Tai yra ISMINTIS,kaip galima nesiremti ar nepasimokyti is tokiu zmoniu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ede @ 2016 07 05, 18:05)
O as vistiek noreciau pacituoti Teva Stanislova:
"Amžių amžiais buvo ir, matyt, bus dvi žmonių grupės. Vienų veidai bus nuolat pakelti į dangų, antrieji iš jų juoksis, šaipysis, vadins svajotojais. Tie, kurie moka išlaikyti pakeltas galvas, yra tartum šviesos laidininkai į šią pilką ir nuobodžią žemę. Dievas nuolat siunčia savo šviesą į žemę, bet maža laidininkų, maža pakeltų galvų ir širdžių."
Tai yra ISMINTIS,kaip galima nesiremti ar nepasimokyti is tokiu zmoniu? g.gif

Grazus zodziai 4u.gif

Is visu zmoniu galime pasimokyti kai ko mirksiukas.gif netgi matydami bloga pavyzdi galime pasimokyti taip nesielgti, kad nebutume tie kurie saiposi biggrin.gif Kartais tuos pacius pasaipunus reikia ju paciu pasaipa pamokyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2016 07 05, 18:05)
Grazus zodziai  4u.gif

Is visu zmoniu galime pasimokyti kai ko  mirksiukas.gif netgi matydami bloga pavyzdi galime pasimokyti taip nesielgti, kad nebutume tie kurie saiposi  biggrin.gif  Kartais tuos pacius pasaipunus reikia ju  paciu pasaipa pamokyti  ax.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Papildyta:
Įvaldę meną klausytis intuicijos balso, nustebsite – intelektas gali klysti, o intuicija neklysta niekada. Ji – neklaidinga ir visad parodo, kokie turi būti jūsų veiksmai. – Osho

Kas yra intuicija? Ar ją vieni žmonės turi iš prigimties, o kiti negali net tikėtis, kad ją kada nors pažadins? O gal intuicijos galime išmokti kokiuose nors kursuose pagal iš anksto paruoštas formules? Ir gal galime tai padaryti be didelių pastangų ir ryžto?
Intuicija yra tiesioginis tikrovės suvokimas, kurio neiškreipia išankstinės nuostatos ir prietarai. Tai yra pažinimas, peržengiantis logikos ir racionalaus protavimo ribas. Osho tvirtina, kad intuicija yra įgimta savybė ir kad ją turi visi. Tačiau suaugę žmonės dažniausiai netenka sąlyčio su daugeliu savo įgimtų talentų. Vienas iš jų yra ir intuicija. Daug kas net netiki, kad ji apskritai egzistuoja. Dėl to didžia dalimi kalta mūsų auklėjimo sistema. Esame mokomi saugumą vertinti labiau nei pažinimą, mus įspraudžia į loginio mąstymo rėmus ir dėl to mes turime paaukoti gebėjimą jausti intuicijos užuominas, kurios dažnai padeda žmonėms tapti genijais. Mums niekas nepaaiškina, kaip suprasti savo instinktų kalbą ir pasinaudoti jų patarimais, kad galėtume augti ir tobulėti.
Šioje knygoje Osho tiksliai apibrėžia, kas yra intuicija ir kaip atpažinti, ar turime ją patys ir ar turi ją kiti žmonės. Skaitytojai išmoks atskirti tikrą intuiciją nuo „mąstymo apie geidžiamus dalykus“, kuris dažnai skatina klysti ir kurio vaisiai mums būna nemalonūs. Knygoje pateikta daug specifinių meditacijų ir pratimų, kurie skirti įgimtai intuicijos dovanai lavinti. Ji skirta žmonėms, kurie nori išmokti daryti geresnius sprendimus ir susikurti natūralesnę vertybių sistemą, grįstą jų individualiais potyriais ir įgimta išmintimi, o ne išorinių jėgų primestomis taisyklėmis bei dogmomis.
Tai aprasymas is knygos
"Intuicija. Žinojimas anapus logikos. Naujo gyvenimo būdo įžvalgos" smartass.gif
Papildyta:
http://priekavos.lt/...inti-intuicija/
Atsakyti
Ede,

Is savo patirties zinau, kad intuicijos lavinimas pagal kitu parasytas knygas, man netinka, intuicijos nepaklausiau, pasidomejau lotuliukas.gif gavau stipriai kitu intuicija nusivilti biggrin.gif Man tinka tik manoji thumbup.gif as savaja labai patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Taip intuicija pasireiskia kiekvienam individualiai smile.gif tik jam zinomu jausmu ar emocija,kaip teisingiau pasielgti ar pvz.perspeja apie pavoju,kai sukyla is nezinia kur nerimas 4u.gif
Kadangi uzvesta tema apie JA,tai renkam medziaga,dedam cia ir kas nores,tas skaitys ar pritaikys,kaip ta intuicija lavinti.Tikrai niekas neina i jokius asmeniskumus ax.gif Jeigu intuicija pas mus pasireiskia-mes savaime ja dziaugiames 4u.gif
Atsakyti
Ede,

Ar tau padejo perskaitytos knygos apie intuicija?
Zinau kad knygoje galima rasti kas tinka kiekvienam, ir kas netinka absoliutiskai. Tai kas netinka, o bandai labiau isigilinti, gali taip niekada ir netikti vienam , o tikti kitam.

Ar priskiri zmoniu speliojimus , parasysiu pavyzdi, yra zmoniu, kurie savo elgesi, mintis bando priskirti aplinkiniams, bando spelioti kitu mintis , visai nejausdami to kito zmogaus lotuliukas.gif uzdavinedami daugybe asmenisku klausimu, kad kuo daugiau suzinoti apie zmogu.
Ar tai intuicijos lavinimas biggrin.gif ?

Mano manymu ne, bet kad butu aiskiau, norisi isgirsti ir Jusu nuomone 4u.gif
Atsakyti
Tiesiog skaitau bendram savo isprusimui 4u.gif O del issiklausinejimo apie zmogu,speliojimus ir t.t.tai pilnai sutinku su Jumis,Riviera drinks_cheers.gif tai tikrai nera intuicijos lavinimas mirksiukas.gif tiesiog to zmogaus smalsumas ir tiek. Turbut gyvai bendraujant su tokiu zmogumi ir pati,iskarto pajausciau,kur suo pakastas,kas kur link veda ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ede: 06 liepos 2016 - 22:12
rolleyes.gif Tarpkitko siandien suzinojau,kad musu intuicijai tiesiogine reiksme turi musu plaukai,kuo jie ilgesni ir dziovinami naturaliu budu,ta prasme be jokiu plauku dziovintuvu(jie sausina plaukus)tuo intuicijos lygis aukstesnis smile.gif kadangi plaukai ju molekules turi savybe palaikyti plauku dregnuma,tai logiska,kad netinka priemones kas juos sausina..
Atsakyti
O kaip paaiskinama sasaja tarp plauku ilgio ir intuicijos?
Atsakyti
Kuo daugiau dregnumo apie tave,tuo intuicijos lygis kyla,logiska kodel yra gerai buti arciau vandens telkiniu,del tos pacios priezasties smile.gif tik cia kalba eina apie plauku molekules..
Atsakyti