QUOTE(Ede @ 2016 07 03, 18:48)
butent
Papildyta:
Intuicija tai aukštesnysis proto aspektas, kurio mokslas vis dar negali pilnai atskleisti. Žinoma tik tiek, kad ji yra aukščiau už racionalųjį protą, lygiai taip pat, kaip racionalusis protas yra aukščiau už instinktyvųjį protą.
Įdomu tai, kad intuityvus mąstymas, kurio galimybės tokios didelės, visuomenėje vis dar laikomas nepatikimu būdu sprendimams priimti, nors intuicija naudojosi stiprūs mokslininkai, tokie kaip Nikolas Tesla, Maksas Plankas ir Albertas Einšteinas. Mūsų visuomenė yra išauklėta
garbinti racionalųjį protą ir kreipti mažiau dėmesio į tikrąsias žmogaus galimybes.
Aš ir pats jau spėjau įsitikinti, kad intuityviu žinojimu paremti sprendimai visada būna teisingi ir dėl jų netenka gailėtis ateityje, tačiau kai tik intuiciją nustelbia logika, svarstymai arba baimės, aš nuolat prisidarau bėdos... Tada tenka dirbti ir gaišti laiką, kad atitaisyčiau klaidas ir grįžčiau į tą kelią, kuriuo mane vedė aukštesnysis protas.
Norint nuodugniau išnagrinėti intuicijos temą, reikėtų bent kelių atskirų straipsnių, tačiau dabar mes turime sutelkti dėmesį į realią situaciją ir nuo jos nesislėpti. Tiesiog lavinkime savo intuiciją, naudokimės ja kasdien ir padarykime tai, ką turime padaryti.
Kaip lavinti savo intuiciją? Tai daroma lavinant vidinę tylą, mokant savo protą nurimti ir užleisti vietą aukštesniajai sąmonei. Tol, kol viduje vertiname įvykius, ieškome loginio sprendimo ir dėmesį telkiame į surinktos informacijos klodus, intuicijai pasireikšti pernelyg sunku. Tačiau nuraminus protą ir pažvelgus į problemą iš tylos pozicijos, sprendimas gali ateiti per pusę sekundės, nes visas reikiamas žinojimas jau yra mumyse.Martynas Jocius. Muzikos ir gyvenimo būdo projekto "Virsmai" autorius.
Taip palankiau kitiems, kad visi galvotu vienodai
Man logika patvirtina intuicija, bet pirmiasia visada pajuntu, tada apgalvojusi priimu sprendima.
Tarytum patikrinu save abipusiskai
Galiu supykti tik kai tam yra priezastis, todel tylai susikaupti netenka, bet zinau ka rasai. Triuksmingoje aplinkoje sunkiau daryti bet ka.
As niekada nesiremsiu kitu posakias ir mintimis, nes tai nemano, man tai tarytum savinimasis kito zmogaus vidinio turto, asmeniskos patirties. Pastebiu kai sutampa mintys su kitu mintymis, bet gyvenime remiuosi tik sava patirtimi, nes ji
man labiausiai tinka
Kiekvienas atrandame save patys
Nemegstu spelioti, kai to reikia ne man, kas man tikrai idomu , visada pataikau tiksliai
Aš gyvenu savo gyvenimą ir nesikišu į jūsų. MAN DZIN ką Jūs galvojate apie mane Tuo mes ir skirtingi..