Bijau sumeluot nes mama sumaišė svogūnus.
Berots šis
Įdomiai, gaila rusiškai neskaitau. Ar dryžligės požymiai visada būna ar nuo sezono priklauso ? Nu jokių tokių požymiu prieš žiemą nebuvo, o su naujais lapais pasidarė taip. Iš pradžių juo išleido šviesius, paskui jie pradėjo tamseti ir dryžiais nuėjo, tada po poros savaičių nukirptas lapas per vidurį pradėjo vysti. Kaip tik per vidurį ir pasirodė raudoni dryželiai. Aš jį nukirpau ir dezindekavau. Persodinau į biogumuso žemę. Jau menuo kaip ant lapų nebuvo raudonį dėmelių, dabar vėl pradėjo atsirasti. Lapai pradėjo tamsėti bet vis tiek dėmėti.
Svogūno šerdis iš šono buvo pradėjus gesti, aš išskaptavau, dezinfekavau, ir stebiu tą skylę ( tiesiogine prasme) Nepjoviau kampu dugnelio, nes šaknynas buvo sveikas ir stiprus. Jis ir dabar stiprus.
Gal man jį raut ir dar ieškot kito židinio raudonligės...gal pjaut dungo pusė, kad nebūtų skylės
nežinau. Svogūnas kaip ir auga,tik lapų naujų neleidžia.
Labai nenoriu prarasti jo...
Papildyta:
QUOTE(Dalelė @ 2015 02 24, 10:39)
Turiu ir aš tokį dryžuotais lapais. Tiksliau, vasarą du lapai tokie buvo
Kai pamačiau, pagalvojau, kad tai tikrai dryžligė. Patepiau zelionke, nes ką daugiau galima daryti
Nebent išmesti. Bet gaila buvo
Kiti lapai išaugo žali, normalūs. Tai nežinau, ko čia jis pasitaisė. Dar manau, gal reikėjo palaistyti kalio permenganato tirpalu. Kokį brudą gyvenentį žemėse būtų sunaikinęs. Nes atseit kažkur skaičiau, kad lapai margi nuo kažkokių kirmėlyčių pasidaro. Nežinau, žiūrėsiu kokius šiemet jis augins lapus
bandysiu, kirmėlyčių užkratą turiu. Jau keturis meilenius gydžiau. vasarą laukia kalio permanganato dozė visiem
to gėrio parsinešiau su žemėmis pirkinėm iš parduotuvės
kovoju visą rudenį ir žiemą. Braškes sūnaus visai suėdė
meilenių svogūnus dar eina gelbėti.