Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių ir meilenių ligoninė

QUOTE(Steputė @ 2015 02 23, 20:39)
Papillio - ne meileniai. doh.gif Jie - amariliai. clap_1.gif

seniai žinom, kad jie amariliai. Tai visgi kodėl jie neserga? Paaiškinkint, kad ir mes protingesnės pasidarytume
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 23, 20:13)
Nežinau jis papuvęs stipriai buvo. Tokį pat ir Dalelė pirko iš Vilniaus sodų gatvės.
Dalele ar pas tave žydėjo Papilius ?

Ne, dar nežydėjo. Šiuo metu "ramybės būsenoje" tupi su 6 lapais. Kažkaip nestresuoju dėl jo, kada žydės- tada gerai smile.gif Turėjau vieną- žiedus mačiau, tik kad po kelių metų pamirė jis man. Mat sadistiškai ramybę suteikinėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 02 23, 22:00)
Ne, dar nežydėjo. Šiuo metu "ramybės būsenoje" tupi su 6 lapais. Kažkaip nestresuoju dėl jo, kada žydės- tada gerai  smile.gif Turėjau vieną- žiedus mačiau, tik kad po kelių metų pamirė jis man. Mat sadistiškai ramybę suteikinėjau  blush2.gif

Mano dabar mąsiškai lapus augina jau turi vaikas 8 naujus ir motininis apie 10 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 23, 21:30)
Mano dabar mąsiškai lapus augina jau turi vaikas 8 naujus ir motininis apie 10  thumbup.gif

Kuo dabar tresiat ir kas kiek laiko? Tuos,kur nemigdyti su lapais dabar.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2015 02 23, 22:45)
Kuo dabar tresiat ir kas kiek laiko? Tuos,kur nemigdyti su lapais dabar.

netresiau,is po miego pasodinau i zeme su biohumusu smile.gif beja jo tirpalas tipo labai gera trasa,bet dar nebandziau.
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 23, 23:19)
netresiau,is po miego pasodinau i zeme su biohumusu smile.gif beja jo tirpalas tipo labai gera trasa,bet dar nebandziau.

Po kokio miego? doh.gif Čia tipo papillio po miego? doh.gif Tau negalima auginti amarilių. Sėdi ištisai temoje ir ko tada sėdi? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2015 02 24, 00:31)
Po kokio miego?  doh.gif Čia tipo papillio po miego?  doh.gif Tau negalima auginti amarilių. Sėdi ištisai temoje ir ko tada sėdi?  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Aš žinau kur sėdžiu, o jūs pati žinote? g.gif
". Papilio - amžinai žaliuojantis t.y. nemigdomas amarilis. Labai svarbi detalė - papilio LAISTOMAS IŠ VIRŠAUS, ne į lėkštelę. Nemigdomas, tai nemigdomas, bet, kad nors retkarčiais žydėtų, kiekvienais metais jam turi būti suteikiamas RAMYBĖS PERIODAS- nelaistome. Papilio nemėgsta nešiojimo iš vienos vietos į kitą."

Jūsų pačios tamsta pastebėjimai. Tai jeigu "ramybės periodas" ir "miegas" žodžius sumaišiau tai atsiprašau tamstos. Bet jis pas mane 8 mėnesius stovėjo, be gyvybės ženklų, su trimis lapais. Taigi kas čia jeigu ne poilsis ar miegas...na kaip kas tai pavadins.

Kiti ir seksą miegu vadina, o poilsį miegu ax.gif ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Štai pasirodau su savo baimėm - žiedstiebis - šioje vietoje buvau palietus pirštu, tai gal dėl to paraudo (čia save taip guodžiu)
user posted image

Ir lapai. Kokybė nelabai kokia, bet kažkiek matos ant kiekvieno lapo. Jų turi tiek motininis svogūnas, tiek vaikas.
user posted image

Beje, kai pirkau šį amarilį, išaugo kažkoks svogūninis augalas - neišsodinau dar (persodinsiu kai nužydės amarilis), atskirsiu. Žiūrėsiu dar kas iš to išaugs.
Atsakyti
nežinau ką patart, mano pačios meilenis tokių turi raudonų, rausvų dryžių...
Ir lapai po miego margi, šviesiai žaliais dryžiais.
Praėjusią vasarą buvo viskas gerai, tokių simptomų nebuvo. Sergančių dryžligė irgi nebuvo. Taigi sėdi karantine, ir laukiu kas bus.
liga:
user posted image
user posted image

Amorice
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziurkytes: 24 vasario 2015 - 09:18
QUOTE(Iveina @ 2015 02 24, 09:17)
Štai pasirodau su savo baimėm - žiedstiebis - šioje vietoje buvau palietus pirštu, tai gal dėl to paraudo (čia save taip guodžiu)

Beje, kai pirkau šį amarilį, išaugo kažkoks svogūninis augalas - neišsodinau dar (persodinsiu kai nužydės amarilis), atskirsiu. Žiūrėsiu dar kas iš to išaugs.

Panašu į raudonligę. Na čia mažesnė bėda. Išrausi svogūną, gerai apžiūrės,i visus paraudimus ir pažeistas vietas patepsi zelionke ir turėtų padėti.
Tas "kažkas" į svogūną panašus bus dar vienas vaikas
Atsakyti
[quote=ziurkytes,2015 02 24, 09:58]nežinau ką patart, mano pačios meilenis tokių turi raudonų, rausvų dryžių...
Ir lapai po miego margi, šviesiai žaliais dryžiais.

jo vaizdelis ne koks.
Neškit į kitą kambarį kuo toliau nuo visų svogūnų. Gali būti, kad čia dryžligė. Kokį svogūną užpuolė ta nelaboji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 24 vasario 2015 - 09:28
Turiu ir aš tokį dryžuotais lapais. Tiksliau, vasarą du lapai tokie buvo g.gif Kai pamačiau, pagalvojau, kad tai tikrai dryžligė. Patepiau zelionke, nes ką daugiau galima daryti g.gif Nebent išmesti. Bet gaila buvo blush2.gif Kiti lapai išaugo žali, normalūs. Tai nežinau, ko čia jis pasitaisė. Dar manau, gal reikėjo palaistyti kalio permenganato tirpalu. Kokį brudą gyvenentį žemėse būtų sunaikinęs. Nes atseit kažkur skaičiau, kad lapai margi nuo kažkokių kirmėlyčių pasidaro. Nežinau, žiūrėsiu kokius šiemet jis augins lapus g.gif
Atsakyti