Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Ganašas - tai plakta grietinėlė šokolado skonio biggrin.gif .... va koks skonis biggrin.gif
Atsakyti
Jofky, Plakamoji mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaldiDiena: 31 kovo 2015 - 08:36
QUOTE(Jofky @ 2015 03 31, 08:24)
Kelių proc grietinėlė naudojat šiam kremui?  4u.gif


35% ar daugiau 4u.gif
Atsakyti
AIRA aciu uz paprotinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2015 03 31, 09:18)
Šiek tiek sumaišėte šį kremą su tikruoju ganašu, kuris daromas su grietinėlė santykiu 1:1, o jei norima tortą juo padengti 2:1.

ganasas tai ne tik 1:1 biggrin.gif netgi jei gera sokolada pasidarysit 1 su 1 tai plakant per nakt palaikyta sulauzysit savo mikseri biggrin.gif zymiai per daug sokolado. As naudoju gera sokolada ir visad uztenka jo perpus maziau nei grietineles.

Ganasas tai ne procentu esme o tai kad grietinele pakaitinama su sokoladu ar karamele ir tada gerai atvesinta, atsaldyta isplakama iki standaus kremo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 31 kovo 2015 - 18:30
QUOTE(ramune.v @ 2015 03 31, 18:29)
ganasas tai ne tik 1:1 biggrin.gif netgi jei gera sokolada pasidarysit 1 su 1 tai plakant per nakt palaikyta sulauzysit savo mikseri biggrin.gif zymiai per daug sokolado. As naudoju gera sokolada ir visad uztenka jo perpus maziau nei grietineles.


Aš juk parašiau, kad darant 1:1 per naktį laikyti nereikia, jis stingsta kelių valandų bėgyje ir plakti nereikia, tiesiog tepi kaip sviestą, bet čia daugiau skirta viso torto dengimui, o ne pertepimui.
Atsakyti
Sveikos merginos, as su prasymu blush2.gif , gal kuri turit issisaugojusos erikiuxxx bananinio tortuko recepta, man neatidaro nuorodos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(LoretaMer @ 2015 04 02, 11:10)
Sveikos merginos, as su prasymu  blush2.gif , gal kuri turit issisaugojusos erikiuxxx bananinio tortuko recepta, man neatidaro nuorodos  ax.gif

radau doh.gif
Atsakyti
Gal pasiulytumet skanaus torto su varške receptuką, is esmes užteks tik varškinio pertepimo. Be vaisių noreciau .
Labai Prašau padėkit unsure.gif
Atsakyti
Esu išsisaugojusi tokį receptą ir vis žadu pabandyti. AR KAS DAROT SU TOKIU VARŠKĖS KREMU??? Kaip jis ???

http://www.delfi.lt/...u.d?id=67478434

Atsakyti
QUOTE(gude @ 2015 04 03, 15:48)
Esu išsisaugojusi tokį receptą ir vis žadu pabandyti. AR KAS DAROT SU TOKIU  VARŠKĖS KREMU??? Kaip jis ???

http://www.delfi.lt/...u.d?id=67478434



Mama dare, tai sausokas ir sunkokas toks buvo. bet gal ka netaip dare, nelabai ji moka tortus kepti. Bet skonis neblogas.
Atsakyti
Laba diena, nerandu erikiuxxx bananinio torto recepto, gal kas gali padeti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2015 04 07, 16:35)
Laba diena, nerandu erikiuxxx bananinio torto recepto, gal kas gali padeti  ax.gif

Erikiuxxx bananinis tortas,( nukopintas)

Kepiau 26 cm formoje, išėjo apie 4kg (nesvėriau).
Matuoju su stikline 200 ml.
Svarbu, kad produktai biskvitui būtų vienodos temperatūros (geriausiai – kambario temp.).


BISKVITUI : ____________
2 vnt. vidutinio dydžio kiaušiniai
1,5 valg. didelio šaukšto medaus (aš dėjau natūralų)
1,5 valgomo šaukšto sviesto
1 indelis tiršto kondensuoto saldaus pieno (baltas)
1,5 stiklinės miltų
nepilno arbatinio šaukštelio sodos, užgesintos su trupučiu acto (daugiau kaip pusę)
pora žiupsnelių druskos

Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus).
Iškepusius biskvitus padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai).
Geriausiai išsikepti iš vakaro, ir tik sekančią dieną surinkinėti tortą !!! (nes nuo sulaistymo gali pasidaryti košė iš biskvito).
KREMUI : ____________
840 g (2 indeliai grietinėlės po 420g, ne mažiau kaip 35% riebumo)
6 dideli šaukštai cukraus (su kaupu)
truputį citrinos sulčių (apie valgomą šaukstą vienam indeliui arba apie 0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės)
5-7 vnt. didesnių bananų (pirkau truputį neprinokusių, tik ne žalius !!! )

Tą normą plakiau per du kartus (pirma vieną indelį grietinėlės ir pusę normos cukraus. Kai sutepiau pusę torto, paskui kitą dalį išplakiau).
SULAISTYMUI : ____________
200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, didelis šaukštas cukraus su kaupu
TORTĄ PAPUOŠTI BŪTINAI SU ŠLAPIA BEZE !!! (kitaip nebus toks skanus )


1) VISKĄ PALAIPSNIUI DĖJAU ir PLAKIAU su mikseriu
Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje
paskui su medumi,
vėliau sviestą (išlydžiau garų vonelėje iki minkštumo, neperkaitinti)
kondensuotą pieną
paskui miltus (būtinai persijotus)
nepamirškite pora žiupsnelių druskos
soda, gesinta su trupučiu acto (kad gerai suputotų)
Tešlą gerai išmaišyti

2) Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus)
Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 190°C orkaitėje apie 25 min., apatinėje lentynoje (pas mane dujinė) (elektrineje reiktų greičiausiai 180* apie 20min.)
biskvitus iškepusius padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai)

Sekančią dieną surinkinejame tortą :
1) Atšaldytą grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo (prieš plakimą grietinėlę ir cukrų palaikau 10min. šaldymo kameroje)
2) Sulaistome biskvitą, tepam grietinėlę, sudedam tankiai bananų griežinėlius, ant viršaus vėl grietinėlę (viduriniam sluoksniui dėjau 2 eiles bananų)
(biskvitas + sulaistymas + kremas su bananais, ir kartojam kol sudedam viską).
*
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 07 balandžio 2015 - 17:37