Merginos, ar išsiplaks grietinėlė 30% rieb.iki standumo (lenkiška)? Tik tokią turiu dabar, ar tik lietuv.35%?
QUOTE(rasaru @ 2015 03 21, 18:50)
Merginos, ar išsiplaks grietinėlė 30% rieb.iki standumo (lenkiška)? Tik tokią turiu dabar, ar tik lietuv.35%?
30proc. issiplaka, ar butent jusiske issiplaks nepabandzius nesuzinosit nes buna kad raso vienus proc. o realiai praskiesta buna... deja.
QUOTE(ramune.v @ 2015 03 21, 23:40)
30proc. issiplaka, ar butent jusiske issiplaks nepabandzius nesuzinosit nes buna kad raso vienus proc. o realiai praskiesta buna... deja.
Dėkoju. Tai gal galima "pakelti "riebumą , dadedant pvz.alyv aliejaus kokį šaukštą ar pan?
turiu klausima niekad nesu dariusi jogurtinio torto,sakykit ar tiks jam rafaelo biskvitas?
QUOTE(rasaru @ 2015 03 22, 01:14)
Dėkoju. Tai gal galima "pakelti "riebumą , dadedant pvz.alyv aliejaus kokį šaukštą ar pan?
Geriau nieko nedekite, plakite, turetu issiplakti, tik plakite salta is saldytuvo, kazkokia esu plakusi lenkiska, nepavede...
Papildyta:
QUOTE(ointriga @ 2015 03 22, 11:13)
turiu klausima niekad nesu dariusi jogurtinio torto,sakykit ar tiks jam rafaelo biskvitas?
Tiks
pamenu,kad kazkada buvo idetas griliazinio torto receptas,kuri paskui autore pasalino, gal kas turit issisaugoje ir galit imest i az
+2015 03 30, 08:36-->
Turiu savo uzrasuose Cipciuko recepta. Kopijuoju:
Griliažinis tortas
Jums reikės (18 cm. formeliai)....
Bet kokio biskvito ( jūsų mėgstamo)
Griliažui: 2 saujalės pakepintų arahis riešutų (žemės)
1 stiklinės cukraus
Kremui: 200 g. sviesto ("Saulutė")
Saldaus kondencuoto pieno, mažo indelio 2/3
Aš kepiau tortukui "ANANASINIO" torto biskvitus, kadangi tortuką dariau ne didelį, tai baltam emiau viską pagal receptą, tik padalinus į tris dalis (1 kiaušinis, 50 cukraus ....ir t.t....) ....rudam taip pat , tik kai pasvėriau miltus ir krakmolą , nuo jų nuėmiau po 1 didelį šaukštą, o vietoj jų dadėjau iki reikiamo svorio kakavos, iškepusį ir atvėsusį perpjoviau per puse siūlu.
Griliažui, riešutus pakepinau orkaitėje, kad atšoktų luobelė.
Juos kočėlu susmulkinau.
Stiklinę sukraus padeginau sausoje keptuvėje (deginkite iki norimo tamsumo), tada į karštą supyliau riešutus, išmaišiau ir tuoj pat ištepiau ant aliejum pateptos skardelės (plonai).
Sušalusį susmulkinau kočėlu.
Kremui gerai išplakiau kambario temperatūros svietą, jo padvigubėjo.
Vis plakdama supyliau (po truputi) kambario temperatūros kondencuotą.
Pertepiau biskvitukus, (truputi juos suliejau saldžiu vandenuku) ir nedauk pabarsčiau griliažo.
Šonus ir viršų apibarsčiau griliažu, puošiau likusiu kremu.
QUOTE(Bridz @ 2015 03 30, 08:36)
pamenu,kad kazkada buvo idetas griliazinio torto receptas,kuri paskui autore pasalino, gal kas turit issisaugoje ir galit imest i az
Turiu savo uzrasuose Cipciuko recepta. Kopijuoju:
Griliažinis tortas
Jums reikės (18 cm. formeliai)....
Bet kokio biskvito ( jūsų mėgstamo)
Griliažui: 2 saujalės pakepintų arahis riešutų (žemės)
1 stiklinės cukraus
Kremui: 200 g. sviesto ("Saulutė")
Saldaus kondencuoto pieno, mažo indelio 2/3
Aš kepiau tortukui "ANANASINIO" torto biskvitus, kadangi tortuką dariau ne didelį, tai baltam emiau viską pagal receptą, tik padalinus į tris dalis (1 kiaušinis, 50 cukraus ....ir t.t....) ....rudam taip pat , tik kai pasvėriau miltus ir krakmolą , nuo jų nuėmiau po 1 didelį šaukštą, o vietoj jų dadėjau iki reikiamo svorio kakavos, iškepusį ir atvėsusį perpjoviau per puse siūlu.
Griliažui, riešutus pakepinau orkaitėje, kad atšoktų luobelė.
Juos kočėlu susmulkinau.
Stiklinę sukraus padeginau sausoje keptuvėje (deginkite iki norimo tamsumo), tada į karštą supyliau riešutus, išmaišiau ir tuoj pat ištepiau ant aliejum pateptos skardelės (plonai).
Sušalusį susmulkinau kočėlu.
Kremui gerai išplakiau kambario temperatūros svietą, jo padvigubėjo.
Vis plakdama supyliau (po truputi) kambario temperatūros kondencuotą.
Pertepiau biskvitukus, (truputi juos suliejau saldžiu vandenuku) ir nedauk pabarsčiau griliažo.
Šonus ir viršų apibarsčiau griliažu, puošiau likusiu kremu.
ruosiuosi iskepti juodaji miska,iskilo klausimas del sokolado pertepimo,vienuose receptuose raso kad sokolada imaisyti kelis saukstus grietineles ir pertepti ,kitame kad sokolada kaitinti su grietiele ir atvesinus isplakti,kaip geriau ir skanaiau daryti?
QUOTE(ointriga @ 2015 03 30, 11:00)
ruosiuosi iskepti juodaji miska,iskilo klausimas del sokolado pertepimo,vienuose receptuose raso kad sokolada imaisyti kelis saukstus grietineles ir pertepti ,kitame kad sokolada kaitinti su grietiele ir atvesinus isplakti,kaip geriau ir skanaiau daryti?
O gal jus cia painiojat sokolado pertepima biskvitams ir ganasa? Nes, jei norit pertepti biskvitus, tai sokolada istirpinat su grietinele ir ta mase pertepat biskvita. O ganasas: kai uzvirinama grietinele, ja uzpilamas sokoladas, ismaisoma, atsaldoma per nakti, standziai isplakama ir juo galima aptepti visa torta ir taip pat puosti.
QUOTE(Renata123 @ 2015 03 30, 22:08)
O gal jus cia painiojat sokolado pertepima biskvitams ir ganasa? Nes, jei norit pertepti biskvitus, tai sokolada istirpinat su grietinele ir ta mase pertepat biskvita. O ganasas: kai uzvirinama grietinele, ja uzpilamas sokoladas, ismaisoma, atsaldoma per nakti, standziai isplakama ir juo galima aptepti visa torta ir taip pat puosti.
Sita tai as supratau.tik kad kai kur ir pertepa ganasu.nesu jo ragavusi tai nelabai isivaizduoju ar bus gerai jai juo pertepciau 1 sluoksni.sokoladas kaip suprantu sukieteje tai ne visiems patinka torte.
Aš juodam miškui darau šokoladinį pertepimą iš 200 ml grietinėlės ir 100 gr. šokolado. Ištirpinu šokoladą karštoje grietinėlėje, laikau per naktį šaldytuve, tada išplaku. Kremas minkštas, purus nekietėja čia niekas. Šiek tiek sumaišėte šį kremą su tikruoju ganašu, kuris daromas su grietinėlė santykiu 1:1, o jei norima tortą juo padengti 2:1. Čia šokoladas ištirpinamas karštoje grietinėlėje ir paliekamas kambario temperatūroje kelioms valandoms, pradeda stingti ir tuomet kai jau būna reikiamos konsistencijos galima tepti. Kaip skaniau niekas nepasakys, nes yra skonio reikalas Sakote, kad neragavus visai ganašo, tai belieka tik išsirinkti ir pabandyti bet kurį variantą, kitaip nesužinosite kas skaniau
QUOTE(AIRA @ 2015 03 31, 09:18)
Aš juodam miškui darau šokoladinį pertepimą iš 200 ml grietinėlės[COLOR=red] ir 100 gr. šokolado. Ištirpinu šokoladą karštoje grietinėlėje, laikau per naktį šaldytuve, tada išplaku. Kremas minkštas, purus nekietėja čia niekas. Šiek tiek sumaišėte šį kremą su tikruoju ganašu, kuris daromas su grietinėlė santykiu 1:1, o jei norima tortą juo padengti 2:1. Čia šokoladas ištirpinamas karštoje grietinėlėje ir paliekamas kambario temperatūroje kelioms valandoms, pradeda stingti ir tuomet kai jau būna reikiamos konsistencijos galima tepti. Kaip skaniau niekas nepasakys, nes yra skonio reikalas Sakote, kad neragavus visai ganašo, tai belieka tik išsirinkti ir pabandyti bet kurį variantą, kitaip nesužinosite kas skaniau
Kelių proc grietinėlė naudojat šiam kremui?