Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Mergaites,priminkit kuo apdengiat kartono padekliuka po tortu,buvo rasyta,bet nebeprisimenu,lygtai galima dovanu pakavimo popieriu ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(Cola 777 @ 2015 02 24, 10:30)
ACIU, visiems atsakusiems 4u.gif
kaip skaniai atrodo tortukas wub.gif kas tai per tortukas ?

nebloga ideja, reiks isbandyti, nes gabaliukus dedant i tortuka nepatiko, blogai kremas isigeria i ta medaus paploteli smile.gif
Gal dar kas patars, kiek laiko sildote produktus virs garu, skirtus medaus cipciuko tortui ? gal as per daug sildau (kol pirstui karsta pasidaro biggrin.gif ) kad veliau sunku blonus paplocius iskocioti, arba gal miltu padauginu g.gif



Per daug miltu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2015 02 24, 19:53)
Mergaites,priminkit kuo apdengiat kartono padekliuka po tortu,buvo rasyta,bet nebeprisimenu,lygtai galima dovanu pakavimo popieriu ar klystu?


aš dengiu dovanų popieriumi ir po tortu dar dedu popierinį padėkliuką
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2015 02 24, 19:53)
Mergaites,priminkit kuo apdengiat kartono padekliuka po tortu,buvo rasyta,bet nebeprisimenu,lygtai galima dovanu pakavimo popieriu ar klystu?

dovanų pakavimo popieriumi, bet ne tuo popieriniu, o plastmasiniu ar koks ten jis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2015 02 25, 00:32)
Per daug miltu  4u.gif

4u.gif

QUOTE(punkis @ 2015 02 25, 13:44)
aš dengiu dovanų popieriumi ir po tortu dar dedu popierinį padėkliuką

drinks_cheers.gif
As irgi taip, perku patinkanti popieriu, ir butinai padekliuka plona, po tortuku dedu, skirta tortams.
Atsakyti
dekui 4u.gif
Atsakyti
na va paprašė draugė torto gimtadieniui, bet ne bet kokio, o dietinio biggrin.gif gal kas žinot kokį kad būtų mažai koloringas? ax.gif masčiau daryt žele tortą, bet kažin įmanoma paskui jį aptept sviestiniu ir mase uždengt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fainika @ 2015 02 28, 22:35)
na va paprašė draugė torto gimtadieniui, bet ne bet kokio, o dietinio biggrin.gif gal kas žinot kokį kad būtų mažai koloringas? ax.gif masčiau daryt žele tortą, bet kažin įmanoma paskui jį aptept sviestiniu ir mase uždengt? g.gif

vis tik, galvoju, tektų dėt ploną biskvito sluoksnį aplink šonus ir ant viršaus, kad dengti mase. Tiesiog kaip į "indą su dangčiu". Arba kremą jogurtinį ar varškinį.
Atsakyti
Klausimukas :
Gaminant snikersą, tame etape verdant karamelinį kremą :
dedam sviestąį puodą ištirpinam ir dedam cukrų bei rududu veliau;
klausimas kai ištirpinti cukrų svieste, nes man lieka cukrus beveik neištirpęs, veliau torte traška tarp dantų, po vieno tokio bandymo visad dedavau cukraus pudrą, bet principe recepte tau rašomas cukrus... kaip su juo susitvarkyti ?
Aciū
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2015 03 02, 12:20)
Klausimukas :
Gaminant snikersą, tame etape verdant karamelinį kremą :
dedam sviestąį puodą ištirpinam ir dedam cukrų  bei rududu veliau;
klausimas kai ištirpinti cukrų svieste, nes man lieka cukrus beveik neištirpęs, veliau torte traška tarp dantų, po vieno tokio bandymo visad dedavau cukraus pudrą, bet principe recepte tau rašomas cukrus... kaip su juo susitvarkyti ?
Aciū
4u.gif

Kuriam etape Jūs verdate karamelinį kremą? Kur jį dedate? Gal turite recepto nuorodą
Jokio karamelinio kremo neverdu - kambario temperatūros sviestą išplaku, dedu kambario temperatūros rududu (iš tikro dažniausiai verdu kondesuotą pieną, atvėsinu), tada pakepintus ir smulkintus riešutus. Ar Jūs ne apie tai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raima.ma: 02 kovo 2015 - 11:55
QUOTE(raima.ma @ 2015 03 02, 13:52)
Kuriam etape Jūs verdate karamelinį kremą? Kur jį dedate? Gal turite recepto nuorodą
Jokio karamelinio kremo neverdu - kambario temperatūros sviestą išplaku, dedu kambario temperatūros rududu (iš tikro dažniausiai verdu kondesuotą pieną, atvėsinu), tada pakepintus ir smulkintus riešutus. Ar Jūs ne apie tai


Dievaži kai skubu neberandu šaltinio is kur ji paemiau, bet gaminu pagal šį receptą :

TORTAS SNIKERSAS
Biskvitams
2 kiaušiniai
200 gr rudojo cukraus
160 gr miltų
200 gr rududu kondensuoto pieno
200 gr grietinės
1 a.š. sodos (ją reikia sumaišyti su grietine - nugesinti sodą)

I kremas
450 gr grietinėlės
2 v.š. cukraus

II kremas
125 gr sviesto
100 gr rudojo cukraus
200 gr rududu kondensuoto pieno
2 v.š. auksaspalvio sirupo (jei neturit, tiks ir skystas medus)
2 nedidelės saujos kepintų sūrių riešutų

III kremas-pertepimas
100 gr juodojo šokolado
50 ml pieno

Torto apliejimui
250 gr juodojo šokolado
125 gr sviesto

Biskvitai. Kiaušinius išsukti su cukrumi, turi gautis puri, šviesi masė. Tuomet dėti rududu, vėl gerai išsukti, kad neliktų gumuliukų.
Grietinę sumaišyti su sodą, jai suputojus, ją iš karto supilti į tešlą. Išmaišyti. Galiausiai sudėti miltus. Pasiruošti kepimo formą, dugną iškloti kepimo popieriumi ir supilti pusę tešlos.
Kepti 180 temp. 15-20 min. Iškepusį biskvitą, atvėsinti ir padalinti į dvi dalis, kepti kitą biskvitą. Turi gautis 4 biskvitai.

Pasiruošti šokolado pertepimą.Vandens vonelėje sudėti smulkintą šokoladą ir supilti pieną išmaišyti.
Grietinėlės kremas. Gerai atšaldytą grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. Paimti kepimo formą, ant dugno dėti 1 biskvitą, jį sulaistyti 1/3 šokolado ir užtepti puse grietinėlės kremo.
Ant viršaus dėti 2 biskvitą, sulaistyti šokoladu.

Pasiruošti karamelę.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti ant vidutinės ugnies, suberti cukrų ir rududu. Su šluotele nuolat maišyti
.
Pilti sirupą. Sumažinti ugnį ir virti, nuolat maišant, kol masė pradės tirštėti, tai matysis akivaizdžiai, ji pradės vangiai burbuliuoti, tik jokiu būdu nepalikti puodo be priežiūros, kad nepradėtų svilti.

Kai sutirštės nuimti nuo ugnies ir suberti riešutus, išmaišyti ir iš karto supilti ant šokoladu sulaistyto biskvito. Palaikyti 20 min, kol karamelė sustings.

Dėti 3 biskvitą, sulaistyti šokoladu ir sudėti likusią grietinėlę. Uždengti 4 biskvitu.
Palaikyti tortą 30 min ir nuimti torto formos šonus.
Paruošti šokoladą apliejimui. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vienalytės masės ir apipilti tortą.


Tikrai laaaabai skanus gaunasi tikro snikerio stonio nes nera riebumo jausmo kai sviestas išlydytas, gaunasi tokia tąsi skani karamele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2015 03 02, 14:49)
Tikrai laaaabai skanus gaunasi tikro snikerio stonio nes nera riebumo jausmo kai sviestas išlydytas, gaunasi tokia tąsi skani karamele smile.gif

As irgi butent si karamelini krema darau, pirma karta nepamenu kaip cukrus issimaise- vyras darbavosi, bet buvo persaldu ir daugiau nededame cukraus, galite daugiau medaus ideti, mes grikiu dedame- man labai jis tinka.
Atsakyti