Mergaites,priminkit kuo apdengiat kartono padekliuka po tortu,buvo rasyta,bet nebeprisimenu,lygtai galima dovanu pakavimo popieriu ar klystu?
QUOTE(Cola 777 @ 2015 02 24, 10:30)
ACIU, visiems atsakusiems
kaip skaniai atrodo tortukas kas tai per tortukas ?
nebloga ideja, reiks isbandyti, nes gabaliukus dedant i tortuka nepatiko, blogai kremas isigeria i ta medaus paploteli
Gal dar kas patars, kiek laiko sildote produktus virs garu, skirtus medaus cipciuko tortui ? gal as per daug sildau (kol pirstui karsta pasidaro ) kad veliau sunku blonus paplocius iskocioti, arba gal miltu padauginu
kaip skaniai atrodo tortukas kas tai per tortukas ?
nebloga ideja, reiks isbandyti, nes gabaliukus dedant i tortuka nepatiko, blogai kremas isigeria i ta medaus paploteli
Gal dar kas patars, kiek laiko sildote produktus virs garu, skirtus medaus cipciuko tortui ? gal as per daug sildau (kol pirstui karsta pasidaro ) kad veliau sunku blonus paplocius iskocioti, arba gal miltu padauginu
Per daug miltu
QUOTE(*mable* @ 2015 02 24, 19:53)
Mergaites,priminkit kuo apdengiat kartono padekliuka po tortu,buvo rasyta,bet nebeprisimenu,lygtai galima dovanu pakavimo popieriu ar klystu?
aš dengiu dovanų popieriumi ir po tortu dar dedu popierinį padėkliuką
QUOTE(*mable* @ 2015 02 24, 19:53)
Mergaites,priminkit kuo apdengiat kartono padekliuka po tortu,buvo rasyta,bet nebeprisimenu,lygtai galima dovanu pakavimo popieriu ar klystu?
dovanų pakavimo popieriumi, bet ne tuo popieriniu, o plastmasiniu ar koks ten jis
QUOTE(amorosa @ 2015 02 25, 00:32)
Per daug miltu
QUOTE(punkis @ 2015 02 25, 13:44)
aš dengiu dovanų popieriumi ir po tortu dar dedu popierinį padėkliuką
As irgi taip, perku patinkanti popieriu, ir butinai padekliuka plona, po tortuku dedu, skirta tortams.
dekui
na va paprašė draugė torto gimtadieniui, bet ne bet kokio, o dietinio gal kas žinot kokį kad būtų mažai koloringas? masčiau daryt žele tortą, bet kažin įmanoma paskui jį aptept sviestiniu ir mase uždengt?
QUOTE(Fainika @ 2015 02 28, 22:35)
na va paprašė draugė torto gimtadieniui, bet ne bet kokio, o dietinio gal kas žinot kokį kad būtų mažai koloringas? masčiau daryt žele tortą, bet kažin įmanoma paskui jį aptept sviestiniu ir mase uždengt?
vis tik, galvoju, tektų dėt ploną biskvito sluoksnį aplink šonus ir ant viršaus, kad dengti mase. Tiesiog kaip į "indą su dangčiu". Arba kremą jogurtinį ar varškinį.
Klausimukas :
Gaminant snikersą, tame etape verdant karamelinį kremą :
dedam sviestąį puodą ištirpinam ir dedam cukrų bei rududu veliau;
klausimas kai ištirpinti cukrų svieste, nes man lieka cukrus beveik neištirpęs, veliau torte traška tarp dantų, po vieno tokio bandymo visad dedavau cukraus pudrą, bet principe recepte tau rašomas cukrus... kaip su juo susitvarkyti ?
Aciū
Gaminant snikersą, tame etape verdant karamelinį kremą :
dedam sviestąį puodą ištirpinam ir dedam cukrų bei rududu veliau;
klausimas kai ištirpinti cukrų svieste, nes man lieka cukrus beveik neištirpęs, veliau torte traška tarp dantų, po vieno tokio bandymo visad dedavau cukraus pudrą, bet principe recepte tau rašomas cukrus... kaip su juo susitvarkyti ?
Aciū
QUOTE(anite @ 2015 03 02, 12:20)
Klausimukas :
Gaminant snikersą, tame etape verdant karamelinį kremą :
dedam sviestąį puodą ištirpinam ir dedam cukrų bei rududu veliau;
klausimas kai ištirpinti cukrų svieste, nes man lieka cukrus beveik neištirpęs, veliau torte traška tarp dantų, po vieno tokio bandymo visad dedavau cukraus pudrą, bet principe recepte tau rašomas cukrus... kaip su juo susitvarkyti ?
Aciū
Gaminant snikersą, tame etape verdant karamelinį kremą :
dedam sviestąį puodą ištirpinam ir dedam cukrų bei rududu veliau;
klausimas kai ištirpinti cukrų svieste, nes man lieka cukrus beveik neištirpęs, veliau torte traška tarp dantų, po vieno tokio bandymo visad dedavau cukraus pudrą, bet principe recepte tau rašomas cukrus... kaip su juo susitvarkyti ?
Aciū
Kuriam etape Jūs verdate karamelinį kremą? Kur jį dedate? Gal turite recepto nuorodą
Jokio karamelinio kremo neverdu - kambario temperatūros sviestą išplaku, dedu kambario temperatūros rududu (iš tikro dažniausiai verdu kondesuotą pieną, atvėsinu), tada pakepintus ir smulkintus riešutus. Ar Jūs ne apie tai
QUOTE(raima.ma @ 2015 03 02, 13:52)
Kuriam etape Jūs verdate karamelinį kremą? Kur jį dedate? Gal turite recepto nuorodą
Jokio karamelinio kremo neverdu - kambario temperatūros sviestą išplaku, dedu kambario temperatūros rududu (iš tikro dažniausiai verdu kondesuotą pieną, atvėsinu), tada pakepintus ir smulkintus riešutus. Ar Jūs ne apie tai
Jokio karamelinio kremo neverdu - kambario temperatūros sviestą išplaku, dedu kambario temperatūros rududu (iš tikro dažniausiai verdu kondesuotą pieną, atvėsinu), tada pakepintus ir smulkintus riešutus. Ar Jūs ne apie tai
Dievaži kai skubu neberandu šaltinio is kur ji paemiau, bet gaminu pagal šį receptą :
TORTAS SNIKERSAS
Biskvitams
2 kiaušiniai
200 gr rudojo cukraus
160 gr miltų
200 gr rududu kondensuoto pieno
200 gr grietinės
1 a.š. sodos (ją reikia sumaišyti su grietine - nugesinti sodą)
I kremas
450 gr grietinėlės
2 v.š. cukraus
II kremas
125 gr sviesto
100 gr rudojo cukraus
200 gr rududu kondensuoto pieno
2 v.š. auksaspalvio sirupo (jei neturit, tiks ir skystas medus)
2 nedidelės saujos kepintų sūrių riešutų
III kremas-pertepimas
100 gr juodojo šokolado
50 ml pieno
Torto apliejimui
250 gr juodojo šokolado
125 gr sviesto
Biskvitai. Kiaušinius išsukti su cukrumi, turi gautis puri, šviesi masė. Tuomet dėti rududu, vėl gerai išsukti, kad neliktų gumuliukų.
Grietinę sumaišyti su sodą, jai suputojus, ją iš karto supilti į tešlą. Išmaišyti. Galiausiai sudėti miltus. Pasiruošti kepimo formą, dugną iškloti kepimo popieriumi ir supilti pusę tešlos.
Kepti 180 temp. 15-20 min. Iškepusį biskvitą, atvėsinti ir padalinti į dvi dalis, kepti kitą biskvitą. Turi gautis 4 biskvitai.
Pasiruošti šokolado pertepimą.Vandens vonelėje sudėti smulkintą šokoladą ir supilti pieną išmaišyti.
Grietinėlės kremas. Gerai atšaldytą grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. Paimti kepimo formą, ant dugno dėti 1 biskvitą, jį sulaistyti 1/3 šokolado ir užtepti puse grietinėlės kremo.
Ant viršaus dėti 2 biskvitą, sulaistyti šokoladu.
Pasiruošti karamelę.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti ant vidutinės ugnies, suberti cukrų ir rududu. Su šluotele nuolat maišyti. Pilti sirupą. Sumažinti ugnį ir virti, nuolat maišant, kol masė pradės tirštėti, tai matysis akivaizdžiai, ji pradės vangiai burbuliuoti, tik jokiu būdu nepalikti puodo be priežiūros, kad nepradėtų svilti.
Kai sutirštės nuimti nuo ugnies ir suberti riešutus, išmaišyti ir iš karto supilti ant šokoladu sulaistyto biskvito. Palaikyti 20 min, kol karamelė sustings.
Dėti 3 biskvitą, sulaistyti šokoladu ir sudėti likusią grietinėlę. Uždengti 4 biskvitu.
Palaikyti tortą 30 min ir nuimti torto formos šonus.
Paruošti šokoladą apliejimui. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vienalytės masės ir apipilti tortą.
Tikrai laaaabai skanus gaunasi tikro snikerio stonio nes nera riebumo jausmo kai sviestas išlydytas, gaunasi tokia tąsi skani karamele
QUOTE(anite @ 2015 03 02, 14:49)
Tikrai laaaabai skanus gaunasi tikro snikerio stonio nes nera riebumo jausmo kai sviestas išlydytas, gaunasi tokia tąsi skani karamele
As irgi butent si karamelini krema darau, pirma karta nepamenu kaip cukrus issimaise- vyras darbavosi, bet buvo persaldu ir daugiau nededame cukraus, galite daugiau medaus ideti, mes grikiu dedame- man labai jis tinka.